hosgeldın
cok az kalmıs sayılır hayırlı saglıklı kucagına almayı nasıp etsın
her yerde bu olumsuz tıplerle karsılasıyoruz maalesef sallamamayı bencılo olmayı ogrenmek lazım sanırım
ızne ayrıldıgın ıyı olmus streslı ortam sana ve bebegıne ıyı gelmez
bebegın kız mı erkek mı
Oğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊hosgeldın
cok az kalmıs sayılır hayırlı saglıklı kucagına almayı nasıp etsın
her yerde bu olumsuz tıplerle karsılasıyoruz maalesef sallamamayı bencılo olmayı ogrenmek lazım sanırım
ızne ayrıldıgın ıyı olmus streslı ortam sana ve bebegıne ıyı gelmez
bebegın kız mı erkek mı
Deniiiiiiiiiz ben doktora gittim ve sana ihtiyacım var umarım biran önce online olursun çünkü moralim bozuldu biraz
Hani sende bebeğin eşinde kireçlenme vardı ya o bendede başlamış anladığım kadarıyla. 34.haftadayım bebiş 2700 çıktı ama kireçlenmeden sonra kilo alamayanları falan okudum çok moralim bozuldubizim bebişlerimiz gelişemicek mi? Erken doğum mu yapıcaz nolucak? Benim doktorum kan akışın suyun gelişimi şimdilik normal sorun yok ama 40.haftaya kadar beklemeyebilir bir ihtimal dedi şimdi doğurucak gibi hissetmeye başladım kendimi sen ne araştırdın bu konuyla ilgili doktorun ne dedi? Birde beinimki 2 hafta sonraya randevu verdi yine bunun bizim haftalarımızda daha sık kontrol edilmesi gerekmez mi acaba??
Evet canim benin dr um genellikle epidural veya spinal yapiyor uz diyor senide oyle yapalim diyor ilk bebektede kandiramadi beni bu defa gel yapalim uyanik olursun gorursun falan dedi ama ben belimi elletmek istemiyorum genel istiyorum dedim tamam sen kendini nasil iyi hissedersen oyle yaparim diyovbenim dr um 32 yillik tecrubeli bir hekim genel anestezi de bile bebegi okadar cabuk aliyorki benim oglan hic anestezi almamisti bogaxinda hic balgami falan olmamisti.
Oğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım kireçlenme korkulacak bir boyutta olsaydı emin ol doktorun ya daha sık çağırırdı ya da hemen mudehale ederdi.
Cunlu biliyosun dün daha ben senin doktorundaydım. Bana ultrasonda suyuna ve kireçlenmeye bakıyorum bu aralar cok basıma geldi, son günlerde 4 hastamı acil doguma aldık dedi. ikisi 34 haftada ikisi 36 haftadaymıs. Yani sen,in doktorun bunun fazlası ile bilincinde olan bir insan hiç merak etme.
Seninki başlangıç seviyesindedir ve riskli bir durum yoktur rahat ol.
Canım doktorum hareketleri takip et demedi bu konıyla alakalı.
Erken doğum riski yok ama uygun bi zamanda alıyorlar eğer ileri dereceyse.
Hareketleri kısıtla flanda demedi. Çünkü bünye yapıyor bunu.
Ben ağrı kesici bile içmedim. Şurup içmedim. Saçımı bile boyamadım. Genede oldu.
Tamamen bünye ile alakalı bence.
Ben yarın öğleden sonra gideyim hemen yazacapım merak etme.
Bak ne güzel doppler de sıkıntı yokmuş önemli olan o zaten... Emin ol bi çok kişide var fakat dediğim gibi dr lar söylemiyor eski bi kriter olarak görüyorlar kireçlenmeyi... Her bebeğin miyadı farklı diye düşünüyorum artık karnımızdaki durma sürelerini Allah biliyor 35 den sonra daha hızlı kilo alıyorlar haftada 200-300 gr arası diye biliyorum bi keresinde dr um öyle hesaplatmıştı bana... Böyle sıkıntı yapa yapa en sonunda bi bakmışız doğurmuşuz ama biz yine rahat durmayız bu seferde bebişlere takarız kafayı
Tatlım kanına baktırıosun demi kana şekere tsh a her ay 1 defa bakılıo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba..bir kaç haftadır forumu takip ediyorum ve bana çok iyi geliyor ama ilk defa yazıyorum.36 hafta 6 günlük hamileyim bugün ilk defa nst ye girdim sancım çıkmadı bebek de iyi 3104 gr oğlum olcak inş.doğum iznime de geçen hafta ayrıldım ama bugün bile hala işyerinden arıyolar.brn bi kamu kurumunda avukat olarak çalışıyorum işlerim çok yoğundu ve işimde aşırı titiz ve çalışkan olduğumdan kendimi çok yoruyordum bu yüzden biraz erken doğum iznine ayrıldım 36.haftada.birlikte çalıştığım meslektaşlarım ise çok duyarsız ve tembeldiler bırakın bana yardımcı olmayı hamileliğimin ilk 3 ayında beni çok üzdüler hala bugün bile işle ilgili şeyleri ve onları kafaya takıyorum.insanlar bu hassas dönemimizde bize karşı daha itinalı olmaşı diye düşünüyorum allahtan eşim ailem ve dostlarım bana hep destek oluyor yoksa insanlar çok acımasız ve bencil.biraz uzun oldu kusura bakmayın hem kendimi tanıtmak istedim hem de sanki paylsşımca sıkıntım hafifleyecek gibi geldi😊allah hepimize kolaylıklar versin
benimde tahmini doğum tarihim 28 ağustos ama geç döllenme olduğu için en başından beriOğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊
Istanbulda oturan arkadaşlardan Eminönü havuzlu hana giden oldumu? Memnun kaldınızmı?
evet canım baktırıyorum kan hapı kulllanıyorum ona rağmen kanım düşüyor
hemşire arkadaşım var sağlık ocağında sürekli yanına gidiyorum
gebelik diyabet çıktı zaten kan şekerimi de kontrol ettiriyorum
arada yasakları delsemde iyi çıkıyor şekerim
bebeğin büyümesi ve sıcakların etkisiyle böyle oldum sanırım.
merhaba hoş geldiniz bende uzaktan takip ediyorum burayı
ama ne zaman birşey yazsam mutlaka cevap veren çıkıyor
yani eylül annelerini seviyorum iyiki varsınız anneler.
benimde tahmini doğum tarihim 28 ağustos ama geç döllenme olduğu için en başından beri
eylül başında da olabilir diyor doktorumuz
ama ben ağustos sonu gelsin istiyorum bebişim
ve itiraf edeyim kızlar oğlum başak burcu olsun istiyorum
23 ağustosdan sonra her an gelebilirsin oğluşum
benimde tahmini doğum tarihim 28 ağustos ama geç döllenme olduğu için en başından beri
canım eğitimde neler anlatıyolar bize özetleyebilirmisin bende istiyodum gitmek ama burda yok
Neden başak
Benim eşim başak ta ondan soruyorum
Hoşbulduk.Başak burcu çok titiz ve seçici olmuyo mu sıkıntı olmasın sonra😜gerçi ben ikizlerim babası da terazi😊
Ben gittim bir tek hastane çıkışı aldım gerisini internetten aldim beşik dahil.Istanbulda oturan arkadaşlardan Eminönü havuzlu hana giden oldumu? Memnun kaldınızmı?
Oğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊
Gebeliğin başlangıcından lohusalığa kadar olan süreç konusunda eğitim veriliyor.
Mesela bebeğe meme verirken sadece memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamından itibaren vermek gerekiyor eğer sadece ucunu verirseniz, memede yaralar ve kanamalar oluşuyormuş.
Bebeğe sarı giydirirseniz sarılık olduğunu anlayamazmışsınız.
Doğumdan sonra kanama oluyormuş adet gibi ve rahim 1 haftada eski haline geliyormuş.
LohusalıktAn sonra yani 42 gün bitince ilişkiye girdiğinizde kesinlikle korunmanız gerekiyormuş çünkü hamile kalmak çok kolay oluyormuş.
6. Aydan itibaren bebeğe ek besinler veriliyor ve meyve ve sebze pürelerini blenderla değil çatallar ezmek gerekiyormuş çünkü bebeğin yutkunmasının gelişmesi gerekliymiş.
Emzirme 2 saatte 1 olacak, bebek uyuyorsa uyandırılacak.
Bir memenin 20 dk emzirtilmesi gerek, eğer bebek sağ memeyi 10 dk emdiyse, ikinci emzirmede yine sağ memeyi devam ettirip, sonra sola geçmek gerekiyormuş çünkü bebeğe kilo yapan yağlı kısım 20 dk sonra çıkıyormuş.
Doğuma giderken sancılar 20 dk bir olunca 10 dk bir olmasını bekleyip hastaneye gitmek gerekiyormuş,
Suyunuz gelince hemen hastaneye gidin
Sezeryan olacaklar ameliyattan sonra bol bol duş alıp ayakta gezerlerse daha çabuk iyileşme olurmuş. Ameliyat oldum diye yıkanmamak mikrop kapmaya sebep olurmuş,
Sancı geldiğinde burnunuzdan aldığınız nefesi 5 seferde ağzınızdan verirseniz sancınız hafifler.
Hatırladıklarım bunlar, ben çok memnun kaldım eğitimden, benim gibi bebek konusunda tecrübesiz biri için ilaç gibi geldi.
evet işte demek istediğim bu
öyle olsun bizim için sorun olmayacak
yukarda da yazdığım gibi bizde öyleyiz eşimle
tabi bu daha bir üstü gibi duruyor ama olsun
kardeşim yengeç mesela çok dağınık öyle olsun istemem açıkcası :)))
Valla bravo canım sana:)
Yok bana böyle şeyler söylenince endişeleniyorum pimpirikleniyorum ben engel olamıyorum.
Bu bize söyledikleri kilodan küçük doğuyo bunlar hep 2700 dendiyse benimki daha 2500 yoktur diye düşünüyorum
Sağlıkla doğsun gerisi hiç önemli değil tabiki.
Birde normal doğum olsun istiyordum gelişimi bu sebepten yavaşlar durur veya gerilerse sezeryan olmam gerekicek oda çok hoşuma gitmedi. Neyse tabiki herşeyin ama herşeyin hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?