2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊

canım kireçlenme korkulacak bir boyutta olsaydı emin ol doktorun ya daha sık çağırırdı ya da hemen mudehale ederdi.

Cunlu biliyosun dün daha ben senin doktorundaydım. Bana ultrasonda suyuna ve kireçlenmeye bakıyorum bu aralar cok basıma geldi, son günlerde 4 hastamı acil doguma aldık dedi. ikisi 34 haftada ikisi 36 haftadaymıs. Yani sen,in doktorun bunun fazlası ile bilincinde olan bir insan hiç merak etme.

Seninki başlangıç seviyesindedir ve riskli bir durum yoktur rahat ol.

Ben genel istiorum ama bayıltma kısmını hiç konuşmadık bakalım canm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öffff sevgi ya beni erken doğuma falan almasınlaaar çanta bile hazırlamadım hala:)
Nerden çıktı bu kireçlenme duyduğumdan beri hiç umursamıyodum yumurtalar peynirler sütler beslenemicek belki 1-2 haftaya diye görsen gülersin yediklerimi korkudan :)

Çok teşekkür ederim canım!!

Valla doğru söylüyosun sağlıkla bir kucağımıza alsaydık yavru kuşları

Istanbulda oturan arkadaşlardan Eminönü havuzlu hana giden oldumu? Memnun kaldınızmı?

Tatlım kanına baktırıosun demi kana şekere tsh a her ay 1 defa bakılıo

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet canım baktırıyorum kan hapı kulllanıyorum ona rağmen kanım düşüyor
hemşire arkadaşım var sağlık ocağında sürekli yanına gidiyorum
gebelik diyabet çıktı zaten kan şekerimi de kontrol ettiriyorum
arada yasakları delsemde iyi çıkıyor şekerim
bebeğin büyümesi ve sıcakların etkisiyle böyle oldum sanırım.

merhaba hoş geldiniz bende uzaktan takip ediyorum burayı
ama ne zaman birşey yazsam mutlaka cevap veren çıkıyor
yani eylül annelerini seviyorum iyiki varsınız anneler.

benimde tahmini doğum tarihim 28 ağustos ama geç döllenme olduğu için en başından beri
eylül başında da olabilir diyor doktorumuz
ama ben ağustos sonu gelsin istiyorum bebişim

ve itiraf edeyim kızlar oğlum başak burcu olsun istiyorum
23 ağustosdan sonra her an gelebilirsin oğluşum

Istanbulda oturan arkadaşlardan Eminönü havuzlu hana giden oldumu? Memnun kaldınızmı?

ayy bu soru tam bana göre
geçen gün aldıklarımı tam yükledim internetim gitti sana yardımcı olacak bir sürü şey yazmıştım neyse başka zaman yüklerim yine
ama soruna gelince ben nerdeyse herşeyi ordan aldım
biz çok küçük bir ilçede oturuyoruz burdan bulmak mümkün değil, ya internet ya ilden alacaktım ama nasıl olsa istanbulda sınava gireceğim için
herşeyi havuzlu handan aldım
çok güzel bir yer ben bayıldım 5-6 kat sırf bebek ürünleri geze geze indim
mesela organik hastane çıkışı 10 luydu sanırım 50 tl ye aldık
arabasını ordan aldım nette 900 orda peşin %10 indirimle 800e aldık.
aslında peşin alınca indirim oluyor, hepsini tek seferde almış oluyorsun
fiyatlar e bebek den çok da düşük değil
ama görerek almak istiyorsan tavsiye ederim
mesela kendime gecelik aldım 30 tl den gayet de güzel
kapı süsü aldım 15 tl
yani bu tarz şeyler çok uygun
her fiyata hastane çıkışı var, çantalar çok uygun
aklıma gelenler şimdilik bunlar bir ara fotoları da eklerim inşallah

Neden başak
Benim eşim başak ta ondan soruyorum

Neden özellikle başak

canım eğitimde neler anlatıyolar bize özetleyebilirmisin bende istiyodum gitmek ama burda yok

Gebeliğin başlangıcından lohusalığa kadar olan süreç konusunda eğitim veriliyor.
Mesela bebeğe meme verirken sadece memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamından itibaren vermek gerekiyor eğer sadece ucunu verirseniz, memede yaralar ve kanamalar oluşuyormuş.
Bebeğe sarı giydirirseniz sarılık olduğunu anlayamazmışsınız.
Doğumdan sonra kanama oluyormuş adet gibi ve rahim 1 haftada eski haline geliyormuş.
LohusalıktAn sonra yani 42 gün bitince ilişkiye girdiğinizde kesinlikle korunmanız gerekiyormuş çünkü hamile kalmak çok kolay oluyormuş.
6. Aydan itibaren bebeğe ek besinler veriliyor ve meyve ve sebze pürelerini blenderla değil çatallar ezmek gerekiyormuş çünkü bebeğin yutkunmasının gelişmesi gerekliymiş.
Emzirme 2 saatte 1 olacak, bebek uyuyorsa uyandırılacak.
Bir memenin 20 dk emzirtilmesi gerek, eğer bebek sağ memeyi 10 dk emdiyse, ikinci emzirmede yine sağ memeyi devam ettirip, sonra sola geçmek gerekiyormuş çünkü bebeğe kilo yapan yağlı kısım 20 dk sonra çıkıyormuş.

Doğuma giderken sancılar 20 dk bir olunca 10 dk bir olmasını bekleyip hastaneye gitmek gerekiyormuş,

Suyunuz gelince hemen hastaneye gidin

Sezeryan olacaklar ameliyattan sonra bol bol duş alıp ayakta gezerlerse daha çabuk iyileşme olurmuş. Ameliyat oldum diye yıkanmamak mikrop kapmaya sebep olurmuş,

Sancı geldiğinde burnunuzdan aldığınız nefesi 5 seferde ağzınızdan verirseniz sancınız hafifler.

Hatırladıklarım bunlar, ben çok memnun kaldım eğitimden, benim gibi bebek konusunda tecrübesiz biri için ilaç gibi geldi.

Hoşbulduk.Başak burcu çok titiz ve seçici olmuyo mu sıkıntı olmasın sonra😜gerçi ben ikizlerim babası da terazi😊

Neden başak

aslan olmaması için başak olsun istiyorum :)))
aslanlar üstüne alınmasın ama hayatımda ki iki insan bana aslandan illallah ettirdiler

ama başağı araştırdım disiplinli, düzenli vs. özelliklerini okuyunca hoşuma gitti
tam eşimle bana göre özellikler
benim eşim asker oldukça düzenli bir insandır bende ondan beter disiplinliyimdir
yani biz karı koca birbirimizi bulmuşuz
başak da bize uygun olacak

ama tabi önemli olan bebeğimizi yoğuracak olan biziz
burç falan hikaye belki

Hoşbulduk.Başak burcu çok titiz ve seçici olmuyo mu sıkıntı olmasın sonra😜gerçi ben ikizlerim babası da terazi😊

evet işte demek istediğim bu
öyle olsun bizim için sorun olmayacak
yukarda da yazdığım gibi bizde öyleyiz eşimle
tabi bu daha bir üstü gibi duruyor ama olsun
kardeşim yengeç mesela çok dağınık öyle olsun istemem açıkcası :)))

Ben gittim bir tek hastane çıkışı aldım gerisini internetten aldim beşik dahil.
Ben brğenmedim evet çeşit çok ama içime sinmedi hiç. Internette fiyat olarak daha avantajlı ve güzel ürünler buldum.
Bir tek bebek arabası eksiğim kaldı ona da karar veremiyorum

SUPERDI CNM
sen boyle aklına geldıkce yaz bızede burda boyle bır egıtım olayı falan yok benımde ılk bebegım tecrubesızım su yazdıgın seyler bıle ne kadar onemlı ve guzeldı

devamını beklıyorum

benımde kızım nasıp olursa basak olacak bende basak olmasını tercıh ederım basakları severım duzenlı tertıplıdırler

bu arad teessuf ederım cnm tıpık bır yengec burcuyumdur ama duzenıme laf ettırmem

canım hiç öyle deme illa asagı olacak diye bişey yok benim kuzenimin bebeğine 3100 gibi dedilerdi 3850 dogdu tosun gibi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…