2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar sabahtan beri ishal im midem bulanıyor Dr.ulasamadim neden böyle oldum bilmiyorum belinde çok ağrıyor yuruyemiyorum.

Canim ben oglumu 15 ay emzirdim ama halsizlik sorunu falan yasamadim ilk defa duyuyorum emzirirken halsizlik oldugunu

Bunu okuduğum çok iyi oldu moral oldu valla :) en büyük korkum bize muhtaç bi yavru varken kendi yorgunluğumuz yüzünden bakamamak inş öyle bişey olmaz şöyle bi deli kuvvetine ihtiyacım var :)
Iste o deli kuvveti oluyor benim oglum hem huysuz hem kolikti geceleri de uyumazdi hic ve ben gunduz de mesaiye gidiyordum ama dedigim gibi allah gucunu kuvvetini veriyor isten gelince bebegimi alip gezmeye bile gidiyordum

Canım; yarın bir yerden randevu alsan, başka bir yerden. Ultrasona girsen, idrarını versen, tansiyonuna baktırsan olmaz mı?
Acaba eşin müdahale eder mi gitme falan diye.
Eğer ikna edersen ki (bencede bişi çıkmıcak tek sebep sıcak ve stress) bak ihmal ediyorsak sorumlusu sensin falan desen ikna olur mu acaba?
İçin rahat etsin git başka bi göze görün. Doktorun iyidir muhakkakta sadece kendini rahatlatman için yazıyorum bunları...

Iste o deli kuvveti oluyor benim oglum hem huysuz hem kolikti geceleri de uyumazdi hic ve ben gunduz de mesaiye gidiyordum ama dedigim gibi allah gucunu kuvvetini veriyor isten gelince bebegimi alip gezmeye bile gidiyordum
Valla o kuvvete benimde ihtiyacım var. Çünkü şuan wc ye gidene kadar nefesim kesiliyo, enerjim bitiyo.
Bebim annemde çalılıyo yanımda 10 gün kalacak sonra tekim zaten eşim çok yoğun çalışıyo mesaisi geç bitiyo. Eğer kuvvetim olmazsa altından kalkamamaktan korkuyırum.
Ya bebeğime gerektiği gibi bakamazsam diyorum. Ya ağlarda duymazsam.
Böyle cins cins korkular sarıyor şimdi de beni

Kızlar sabahtan beri ishal im midem bulanıyor Dr.ulasamadim neden böyle oldum bilmiyorum belinde çok ağrıyor yuruyemiyorum.
Canım sen hangi şehirdesin bilmiyorum ama ankara da ishal kusma vs salgını var. Hatta benim çalıştıgım yerde ki personelin %70si hastalandı.
O şekilde bişi olabilir mi?doktoruna ulaşamadıysa gittiğin hastaneye bir gitsen; hem tahlil yaparlar hemde serum verirler su kaybın için. Bolca su iç. Su kaybetme. Süt ürünlerinden bu günlük uzak dur.
Bende zehirlenmiştim ymkten çok şiddetli ishal olmuştum o zaman bjnları doktorum söylemişti.

Salgın mı neden salgın var acaba bilgin var mı?

sevgikelebegi1818 yakınlarında eczane yok mu tansiyonunu orda ölçtür, bugün pazar gerçi, yarın filan git istersen, stres yapma, havaların sıcak olması bir yandan bir yandan senin stresin etkiliyor olabilir.

Bol sıvı tüketmeye çalış

Aynı şeyleri yaşadığımız için o kadar iyi anlıyorum ki seni bak şöyle anlatıyım tansiyonumda küçük küçük oynamalar olunca bu preeklampsi den şüphe etmeye başladım ama gerek dr um gerek eşim benim evhamıma yordular haklılardır diye düşündüm çünkü tansiyonum en fazla 13 oluyordu tahlil yaptırmak istedim eşim istemedi sonra hafiften şişmeler başladı bu sefer dr um sağolsun kendi istedi tahlili ama tam idrar tahlilinde çıkmadığı için eşim çok rahattı dr benim asıl istediğim test 24 saatlik idrar toplama diyince eşim o kadar emindi ki çıkmayacağına bana hatta boşuna yapıyorsun bu testi hep senin evhamın bu kadar psikolojini bozma diyip duruyordu velhasıl ikinci tahlilde çıktı protein he şimdi ki durumuma bakarsan ödem yok şişlik her hamilede olabileceği kadar oluyor o da dinlenmeyle geçiyor tansiyona gelince o da preeklampsi de en az 14-9 olması gerekirmiş benim o da öyle değil ama protein atılımı devam ediyor... Bende senin gibi tansiyonumu sık ölçüyorum hatta az önce ilk defa büyüğü 145 çıktı 10 dk sonra 129 5 sk sonrada 139 çıktı benim fikrim normal insanın yani tansiyonu olmayan insanın tansiyonu bu kadar yükselmez ve böyle ani değişimler olmaz demek ki bende bişeyler var ben tansiyonumu evde ölçmeseydim hiç bi zaman öğrenemeyecektik bende preeklampsi olduğunu çünkü hastanedeyken hep düşük tansiyonum bunları seni korkutmak için yazmıyorum canım sakın yanlış anlama her tansiyon yüksekliği bu hastalık anlamına da gelmez dr una yine güven ama benim etrafımdan da duyduğum en ufak bi yükselmede hemen bu testin yapıldığı bi de şu var dr un şu an sadece ölçümleri yapabiliyor ama bebek nasıl eşi nasıl onları bilmiyor mesela bende kireçlenme var bebeğin eşinde ve artık iyice yaşlanmış gerçi bu aylarda artık çok normalmiş ama dün muayene olduğum dr artık doğumu planlayın zaten bu şartlarda normal doğum olmaz dedi ben nedense tek bi dr a çok fazla kaptırmamak görüşündeyim her dr dan farklı bişey öğreniyor insan ama şimdi senin durumunda eşi ikna etmek de zor kendimden biliyorum bence bi şekilde ikna etmeye bak ve yaptır belki hiç bişey çıkmayacak ve kafan rahatlayacak ve belki de rahatladığın için tansiyonun düşecek Allah korusun çıksa bile haftan doğum için çok müsait yine korkulacak bişey yok çok uzun yazdım ama bunları yaşayan biri olarak yazıyorum sana...

İnş bizde öyle oluruz...emzirme için hep öyle diyorlar ne bileyim duyunca da korktum ben zaten yorgunum daha fazla olursa naparım diye neyse sen tecrübelisin dediğin gibi sıkıntı yaşamayız inş

Ali osman koyuncuoğlu var. Kesinlikle onu tavsiye ediyorum. Giden herkes cok memnun...
çok teşekkürler, pazartesine randevu aldım cnm, inşallah bende memmun kalırım..
tabiiki eskisi gibi olacaksın hatta daha atak olacaksın, kendi dayanma gücüne kendin bile inanamayacaksın. mesela benim uykum çok ağırdır, annem ben uyurken yatağımın altını elektrik süpürgesiyle süpürürmüşde uyanmazmışım çok dalga geçerlerdi benle ama kızım ıh dese uyanı veriyordum:))
emzirirken halsizlikten şikayet edenleri bende bu forumda okudum. 2 seneden fazla emzirdim hiç halsizlik yaşamadım ama doktorum multivitamine devam etmemi söylemişti, belki onun faydası olmuştur. şimdide miyomlar yüzünden kansızlık sorunu yaşıyorum, ilacın dozunu arttırdı kansız kalırsan doğumdan sonra çok halsiz düşer zorlanızsın falan dedi..

Bu arada benim de ayağımda mantarımsı bişi oldu sanırım sıcaktan. Çünkü sabah uyandığımda parmak aralarım bile ıslak oluyo.
Bir bu eksikti.
İlaçta kullanamıyoruz. Çekicez.
İnşallah daha fazla ilerlemez...

Canim parmak aralarini surekli kuru tut deniz suyu iyi gelir istanbuldaysan en azindan ayaklarini denize soksan yada evde tuzlu su yapsan legene ayaklarini bekletsen biraz

Canim parmak aralarini surekli kuru tut deniz suyu iyi gelir istanbuldaysan en azindan ayaklarini denize soksan yada evde tuzlu su yapsan legene ayaklarini bekletsen biraz
Canım çok saol. Yrn tuzlu su yapayım leğene.
Malesef ankara dayım

Çok teşekkür ederim cevabın için

Bende çok halsizim ya bugün.
Yemeğimi bile zor yaptım.
Zor koydum tepsime. Biraz uyudum dinlendim ama aynıyım.
Nasıl bir halsizlik anlatamam niye böyle olduk ya

aynen canm bi halsizlik yorgunluk kolumu kaldiramiyordum bugün eşim ve ark.değişiklik olsun diye göl kenarina pikniğe götürdüler beni piknik benim neyimi ağacin dibinde uyuyakalmişim iyi mi :)gece wc ye gitmekten uyku muyku kalmiyor tam dinlenemeyince gündüz boş çuval gibi yiğiliveriyorum her bulduğum yere..
Canm bozma moralini sen stres yaptikça daha da çikar tansiyonun havalar çok sicak onunda etkisi var tabi..ama içinin rahatlamasi gerek tansiyonun düzelmesi için eşini ikna et ve bi doktora görün ultrasona gir idrar tahlili yaptir ve tansiyonun u ölçtür son zamanlarin için rahatlasin en azindan..

Dün yeni doğum yapmış arkadaşıma gözün aydına gittim normal doğum diye gitti bebek kanala girmediği için sezeryan yapmışlar aklım olsa hiç sancı çekmeden seseryan olurdum sadece ilk gun biraz zorlandım hemen kalktım ayağa diyo benı okadar rahatlattıkı sezeryan düşünen biri olarak böyle şeyler duymak bırazda olsa insanı rahatlatıyo

Ayaga kalkmaya korkuyorum sanki alttan cikiverecek gibi hissediyorum ve altta hareket ettikce canim aciyor ilki donmedi hic doguramadim bu kanalami yerlesti ne doguracak gibiyim sanki dogurmam dimi kizlar yarina kadar boyle devam ederse dr a mi gitsem anam bacaklarim kapanmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…