Arkadaslar bende bu tansiyondan korkup yine sezeryana dondum ve doktorumu da ikna ettim, arti nabzim da yuksek bu aralar doktorum da sen nasil isterse oyle olsun dedi hayirlisi bakalimBende sezeryana karar verdim gibi.
Öyle bişi yaşamaktansa planlı sezeryan olmak en iyisi.
Dur bakalim canimbuhun ben de esimi ikna etmeye calisicam. Cunku hakikaten olmuyor boyle icim icimi yiyor bir saniye aklimdan cikmiyor her an bebegim hareket ediuormu diye panik halinde zaman gecirmeye calisiyorum zor oluyor yani.Aynı şeyleri yaşadığımız için o kadar iyi anlıyorum ki seni bak şöyle anlatıyım tansiyonumda küçük küçük oynamalar olunca bu preeklampsi den şüphe etmeye başladım ama gerek dr um gerek eşim benim evhamıma yordular haklılardır diye düşündüm çünkü tansiyonum en fazla 13 oluyordu tahlil yaptırmak istedim eşim istemedi sonra hafiften şişmeler başladı bu sefer dr um sağolsun kendi istedi tahlili ama tam idrar tahlilinde çıkmadığı için eşim çok rahattı dr benim asıl istediğim test 24 saatlik idrar toplama diyince eşim o kadar emindi ki çıkmayacağına bana hatta boşuna yapıyorsun bu testi hep senin evhamın bu kadar psikolojini bozma diyip duruyordu velhasıl ikinci tahlilde çıktı protein he şimdi ki durumuma bakarsan ödem yok şişlik her hamilede olabileceği kadar oluyor o da dinlenmeyle geçiyor tansiyona gelince o da preeklampsi de en az 14-9 olması gerekirmiş benim o da öyle değil ama protein atılımı devam ediyor... Bende senin gibi tansiyonumu sık ölçüyorum hatta az önce ilk defa büyüğü 145 çıktı 10 dk sonra 129 5 sk sonrada 139 çıktı benim fikrim normal insanın yani tansiyonu olmayan insanın tansiyonu bu kadar yükselmez ve böyle ani değişimler olmaz demek ki bende bişeyler var ben tansiyonumu evde ölçmeseydim hiç bi zaman öğrenemeyecektik bende preeklampsi olduğunu çünkü hastanedeyken hep düşük tansiyonum bunları seni korkutmak için yazmıyorum canım sakın yanlış anlama her tansiyon yüksekliği bu hastalık anlamına da gelmez dr una yine güven ama benim etrafımdan da duyduğum en ufak bi yükselmede hemen bu testin yapıldığı bi de şu var dr un şu an sadece ölçümleri yapabiliyor ama bebek nasıl eşi nasıl onları bilmiyor mesela bende kireçlenme var bebeğin eşinde ve artık iyice yaşlanmış gerçi bu aylarda artık çok normalmiş ama dün muayene olduğum dr artık doğumu planlayın zaten bu şartlarda normal doğum olmaz dedi ben nedense tek bi dr a çok fazla kaptırmamak görüşündeyim her dr dan farklı bişey öğreniyor insan ama şimdi senin durumunda eşi ikna etmek de zor kendimden biliyorum bence bi şekilde ikna etmeye bak ve yaptır belki hiç bişey çıkmayacak ve kafan rahatlayacak ve belki de rahatladığın için tansiyonun düşecek Allah korusun çıksa bile haftan doğum için çok müsait yine korkulacak bişey yok çok uzun yazdım ama bunları yaşayan biri olarak yazıyorum sana...
jangcim ne fdiyorsuuun yaklaştı deseneee..Benim Bebiş aşağı indi gece kızlar. Bakalım kaç gün duracak orada çatı kemiğinin açıldığını ve belimin çok agridigini diyebilirim. Dün iki ayrı köye gittik minibüsle yol da sebep oldu sanki daha motora bindirip bağa gotureceklerdi de edebimle evde oturdum
Kesinlikle katiliorum canım bende korkudan tansiyonm cikicak sezeryana dönecek çektiğim sanciyla kalicam . enerjisi boşa harcicam planlı ve nezamn olacağını biliyorum içim rahat korku sıfır
Salgın mı neden salgın var acaba bilgin var mı?
gunaydın kızlar yeni haftaya başladık Allahın izniyle...
hepımıze hayırlı haftalar olsun inşaalah....
kızlar ben ayın 29kadar çalışabılır raporu ile çalışacagım.
bu soru cok soruldu ama bu süre zarfında aile hekımınden rapor alabılırmıyım?
Canim ben epidural düşünüyorum ilk o doğuş ve ilk aglayis anının zevkini heyecanını tatmak istiorum sende bnm gbi dusunuosan kesinlikle epidural[/QUOTE]Canım E="gamze21, post: 36538766, member: 54412"]genel mi epidural mı düşnüyosun....
benim ilk bebiş sezeryandı genel
şimdi epidural mı yapsam die düşünüyorum
Canim ben 29 temmuzda aldim calisabilir raporu 1 eylulde de dogum iznine ayriracak dr um 37 haftalik oluyorum ama artik ise gelmekte zorlaniyorum bu haftada calisacagim onumuzdeki hafta aile hekiminden 1 hafta rapor alacagim oyle oluyorgunaydın kızlar yeni haftaya başladık Allahın izniyle...
Hic sorma canim sabah zorla kalktim oglani giydir kreşe birak sonra işe gel hayor gelemiyorum da artik hic halim yokCanim ben evde zor dayaniyorum allah çalışan annelere kolaylik versin çok zor...
Yaptim canim ayaklarim capraz oluyor ohhhhh daha dogurmam ozaman yasasin :) :) :)Canım ayaktayken ayaklarını çarpraz yap eğer yapabılıyorsan henüz var doguma demekmıs. Koca karı :) tecrübesi heheh
Benim oglan hic dogum kanalina girmedi 40 .haftada sezeryan olmustum ben boyle biseyi daha once yasamadigim icin tuhaf geldi hatta esime bu normalmi dogacak nolacak dedim aksam penguen gibi yuruyorum ve hareket ettigi zaman islaklik oluyordoğum kanalına girmiştir canım ama korkma hemen doğmuyor öyle, benim cadı 7. ayda girmişti, 3 ay oturup kalkamadım, paytak paytak yürüdüm ama 41. haftada geri çıktı, sezeryan oldum.
Bence de yaklaştı babamız da aradı sabah aman doğsun hemen geleyim boşver işleri diyor bakalım nasip artık 10 gün daha bekler diye düşünüyorumjangcim ne fdiyorsuuun yaklaştı deseneee..
Bende sezeryana karar verdim gibi.
Öyle bişi yaşamaktansa planlı sezeryan olmak en iyisi.
tatlım bnm bebişte çok hareketliydi cuma cumartesi hareketleri baya azldı bnde çok korktum doktra gitsemmi die çok düşündüm hareket var ama eskisi kadar sık ve kuvvetli değildi sonra cumartesi akşm eski haline döndü rahatladm biraz bekle bakalm bide snrm kafaya takınca daha az hareket ediolar herşeyi hissediolar bence. benm öle oldu düşünmemeye çalıştım sonra bi baktım eskisi gibibebeğinin hareketleri değişdini söleyen hamişler vardı nasıl düzelme oldumu sizde
benimkiakşamları çok hareketli olurdu balık gibiydi,şimdi yarıyarıya azaldı sanki.
napsam yarın dr. gitsemmi acaba
alabilirsin ama o günler doğum sonrana aktarılmaz ben öle biliorum bende haftaya 2 gün alıcam bakalm ozamn resmen görcem:)gunaydın kızlar yeni haftaya başladık Allahın izniyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?