doğuma karar verdiniz mi normal mi sexeryan mııı
ben kararsızım aslında normal istiyorum ama sexeryaa meğilliyimm
doktora idrar tahlilini gösterdim güzel bişey yok dedi lökosit falan o kadar çıkar dedi hemoglobin artı ama dedim o hamilelikte olabilir dedi:)) anlamdım hamilelikte herşey mübah yani:))Bobrekten demişlerdi kan ve epitel çıktı tahlilde canım
Ben de iyi düşünüyorum ama yasa var kapıdan geri donduremezler bizi bi şekilde girersek de doğurur çıkarız inş
Normal doğum için kaslara yariyormus canım ondan. Ben de zorlanıyorum biraz ama 3 haftadır alistirdim kendimi
İki süper kitap onerebilirim tracy hogg unki ve harvey karp in Mahallenin en mutlu bebeği. Gerçekten oğlum mahallenin en mutlu huzurlu bebeği olarak büyüdü ben çok rahat ettim çalışmaya başlayana kadar
tatlım bölesine çaktırmadan laf sokucaksın loğusa kadınsın dikişlerine bişi olsa nolcak bebeğin var küçük. yerinde olsam bende bişi yapmam çok ağrım var der sürekli yatarım o senin yaptını görünce işleri daha çok üstüne yıkıodur nası olsa yapan var die zaten gelen misafir senden bişi beklemez etrafındakilere mana bulurlar..kızlar 3 gündür k.validem bende kalıyor k.pederim şehir dışında..ve ben sinir olmaktayım bu duruma sadece yemek yapıyor başka hiç bir şey yok ben dikişli dikişli süpürge tutuyorum toz alıyorum bulaşıkları yerleştiriyorum ütü yapıyorum eğil kalk sürekli ha bu arada bebeğimle ilgileniyorum ayrıca büyük oğlumlada ; ama k.validem elinde tel.sürekli face de takılıyo şuanda karşımda uyuyo ..ben bulaşık makinasını boşalttıktan sonra çok yoruldum biraz uzanıcam dedim bi baktım içerde büyük koltuğu kapmış uyuyo allahım içimden hep sabır çekiyorum..bir kaç gün sonrada kızının yanına gidecek şehir dışına bana misafir mi gelicekmiş hiç umru değil zaten söyleyip duruyo ''kerata erken geldi bütün planlarımı bozdu ''diyor annem ise bebeğim erken geldi diye temizliklere yardım etti bacağında ağrısı vardı şimdi iyiyce arttı sütüm kaçmasın diye sabır çekiyorum ...
Bende normal diyordum şimdi niyeyse bir sezeryana kaydım ya.Normal istiyorum çok ama hayırlısı
Kizlar burada ankarda guvenilir bir laba gittim idrar tahlili yapildi protein atilimi gozukmuuor cok sukur. Ve orada 2 kez tansiyonum olculdu ikisinde de 12-8 cikti cok mutlu oldum vebrahatladim.
Simdi sakin sakin beklicem kismetse kizim da annesini uzmi ek dogum gununu beklicek:)
Normal istiyorum çok ama hayırlısı
Merhaba kizlar yeni doktor kontrolunden geldim bilmiyorum benim durumunda olan varmi nst ye girdim ve yarim saatte bir kere oynadi ve kalp atis seviyesi hep ayniymis bilmiyorum ebe hanima sordum ne anlama geliyor dedim cok yorgun bir bebek dedi benimde herhangi bir sanci acilma olmadigi icon hemen sezeryana alacagiz dedi bu kalp atislariyla suni sanciya bile dayanamaz dedi ben anlamadim normalde bi anne anlamazmi bir terslik olsa yada hareketlerinde ben bilirdim ben gayet iyiyim ve haftami doldurmak istiyorum simdi evdeyim ve esimin eve gelmesini bekliyorum bir karar verecegiz ya baska doktora daha yada sezeryana ne yapmaliyim bilmiyorum
Hahahahahaha ay çok güldüm :)
Bol bol hatta abartarak su iç canım mutlaka
Bende hayırlısı ne zamansa o zaman gelsin tabi ki ama erken gelsin istemiyorum.
Böyle bi hazır mı hissetmiyorum biraz korkuyorum da kendime mi itiraf etmiyorum bilmiyorum :)
Hazır nasıl hissedilirse
Neyse inşallah herşey iyi gidicek iyi olucak. Bu kadar yaklaştığımıza inanamıyorum galiba..
kızlar 3 gündür k.validem bende kalıyor k.pederim şehir dışında..ve ben sinir olmaktayım bu duruma sadece yemek yapıyor başka hiç bir şey yok ben dikişli dikişli süpürge tutuyorum toz alıyorum bulaşıkları yerleştiriyorum ütü yapıyorum eğil kalk sürekli ha bu arada bebeğimle ilgileniyorum ayrıca büyük oğlumlada ; ama k.validem elinde tel.sürekli face de takılıyo şuanda karşımda uyuyo ..ben bulaşık makinasını boşalttıktan sonra çok yoruldum biraz uzanıcam dedim bi baktım içerde büyük koltuğu kapmış uyuyo allahım içimden hep sabır çekiyorum..bir kaç gün sonrada kızının yanına gidecek şehir dışına bana misafir mi gelicekmiş hiç umru değil zaten söyleyip duruyo ''kerata erken geldi bütün planlarımı bozdu ''diyor annem ise bebeğim erken geldi diye temizliklere yardım etti bacağında ağrısı vardı şimdi iyiyce arttı sütüm kaçmasın diye sabır çekiyorum ...
Selam kızlar inş herkes iyidir kg veren varmı?1 kg zayiflamisim neden olabilir yarın sabah kontrolüm var bebeğim 2 hafta önce 1700 dü bizi çok üzdü inş kilo almıştır eşim 2500 oldu die acayip umitlendiryor ama 2 haftada çok zor gibi geliyor. Eğer az kilo aldiysa Dr doğuma alacak anne karnında gelisimedigi çin çok korkuyorum dualarınza ihtiyacım var
Ben de cumartesi günü acile devlet hastanesine gittim bir haftadır hareketleri çok azaldı diye. Sonra doktor bir haftadır neden gelmedin, bizim çok önem verdiğimiz bir konu dedi. Nstye girdim ilk defa. Orada da kalp atışları iyi dedi. Hareketler hala az ama kafama takmamaya çalışıyorum. Bir de doktor yemek yedikten sonra 1 saat içinde 4, 2 saat içinde 10 kere hareket etmezse gel dedi. Genelde yemek yedikten sonra değil de akşamları saat 10dan sonra falan hareketleniyor. Yemek yedikten sonra sayıyorum. 10 kere ancak hareketleniyor. Sakin olmaya çalışıyorum ben de. Yarın kontrolüm var doktoruma bu durumu anlatacağım, bakalım ne diyecek?Merhaba kizlar yeni doktor kontrolunden geldim bilmiyorum benim durumunda olan varmi nst ye girdim ve yarim saatte bir kere oynadi ve kalp atis seviyesi hep ayniymis bilmiyorum ebe hanima sordum ne anlama geliyor dedim cok yorgun bir bebek dedi benimde herhangi bir sanci acilma olmadigi icon hemen sezeryana alacagiz dedi bu kalp atislariyla suni sanciya bile dayanamaz dedi ben anlamadim normalde bi anne anlamazmi bir terslik olsa yada hareketlerinde ben bilirdim ben gayet iyiyim ve haftami doldurmak istiyorum simdi evdeyim ve esimin eve gelmesini bekliyorum bir karar verecegiz ya baska doktora daha yada sezeryana ne yapmaliyim bilmiyorum
Canim ben oglumu zeytinyagiyla buyuttum ama sadece pisik oldugu zaman degil dogdugu gunden beri popisini ayaklarini hep ovdum z.yagiyla cok nadir oldu 1-2 defa pisik onada bepanten kullandimkızlar pişik kremi olarak bepanthol alayım dıyorum kullananlar yada bılgısı olanlar....
ara sırada zeytınyagı sürmeyi düşünuyorum.
sizce?
Siz k.validenizi söyluyorsunuz ama ayni benim annemi tarif ediyorsunuz ilk oglumda da guya bakti bana omu bana bakti benmi ona anlamadim bu hamileligimde de 6 aylik hamileydim esim sehir disina gitti 1 hafta bende kaldi mutfagin onunden gecmedi aksama kadar tv izliyor anne halim yok diyorum gozunun onunde kusuyorum nafile ben evde yemek yapmaktan biktim buraya dinlenmeye geldim dedi ben bu halimle ise gidiyor eve gelip yemek yapiyordum buyur anne sofraya diyordum gelip yiyor sonra salona geciyordu simdide doguma gelemem benim halim yok onunde dolanamam is yemek falan yapamam diyor siz hala kaynanadan mi bahsediyorsunuzYazdıklarını okuyunca acaba bunu ben mi yazdım dedim aynı kayınvalideden bende de var 9 aylık hamilelik sürecimin çoğu yatarak geçti hep kendi annem geldi bi tek şu son zamanlarda geliyordu kayınvalidem ama o da bi tek yemek pişirmeye yemek dediysem öyle doğru düzgün bişey de yapmıyor bi kap sebze pişirdi mi kendini yemek yaptı zannediyor haftanın üç günü kuran toplantıları oluyor eşim anne gitme kızın riskli zamanları demesine rağmen beni yalnız bırakıp gidiyor düşün genellemek yanlış belki ama bunların hepsi aynı bence eşim ev süpürüyor görüyor demiyor ki oğlum bırak işten geldin ben yaparım diye... Neyse ki annem geldi de işkence bitti diyorum sende giç kafana takma yeri geldiğinde de lafını sok hiç çekinme sağolsun eşim anlayışlı benim dememe gerek kalmadan söylenmesi gerekenleri söylüyor sende hiç içine atma...
Bende normal diyordum şimdi niyeyse bir sezeryana kaydım ya.
Cuma kontrolüm var. Doktorumlada paylaşacağım.
Bencede uyuyordur ama bilmiyorum ben 3 kere girdim nst ye 2 si hemsire yapti olmadi dogumhanede ebe yapti sonrada kagidi doktora goturdum bizim burda boyle hemsire nst yi cekiyor doktora goturuyoruz sizin doktor mu yapiyor
işte en ktü huyum laf sokamamam içten konuşuyorum hep ..gelen kişide zaten ayıplıyordur dediğin gibi ama ona kalsa çok ii bir ev hanımı dikişlerimin ağrıdığını sylüyorum ''ay hiç dinlenemedin bugün '' diyor bide ben iş yaparken ''syleseydin bana ben yaprdım'' diyor ama'' saatlerdir oturuyosun aklına gelmiyo mu kalkıp yapmak ''demek istiyorumtatlım bölesine çaktırmadan laf sokucaksın loğusa kadınsın dikişlerine bişi olsa nolcak bebeğin var küçük. yerinde olsam bende bişi yapmam çok ağrım var der sürekli yatarım o senin yaptını görünce işleri daha çok üstüne yıkıodur nası olsa yapan var die zaten gelen misafir senden bişi beklemez etrafındakilere mana bulurlar..
hayırlısı canım hakkımızda inş. cesaretin varsa çok güzel
benimde düşük tehlikem varken 2 ay yattım ama bana 1 kere geldi yemek yapmaya ayrıca benimkide sebze pişiriyo :) demek bunların hepsi aynı ama kızına gelince bütün işler oluyo temizlişkçi tutuluyo ben yardımcı isteyince aman yaparız biz diyo ama yaptığı bi yana daha beter ediyo yaniYazdıklarını okuyunca acaba bunu ben mi yazdım dedim aynı kayınvalideden bende de var 9 aylık hamilelik sürecimin çoğu yatarak geçti hep kendi annem geldi bi tek şu son zamanlarda geliyordu kayınvalidem ama o da bi tek yemek pişirmeye yemek dediysem öyle doğru düzgün bişey de yapmıyor bi kap sebze pişirdi mi kendini yemek yaptı zannediyor haftanın üç günü kuran toplantıları oluyor eşim anne gitme kızın riskli zamanları demesine rağmen beni yalnız bırakıp gidiyor düşün genellemek yanlış belki ama bunların hepsi aynı bence eşim ev süpürüyor görüyor demiyor ki oğlum bırak işten geldin ben yaparım diye... Neyse ki annem geldi de işkence bitti diyorum sende giç kafana takma yeri geldiğinde de lafını sok hiç çekinme sağolsun eşim anlayışlı benim dememe gerek kalmadan söylenmesi gerekenleri söylüyor sende hiç içine atma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?