evet canım doktorum da böyle dedi zaten elimde sürahi ile geziyorum şimdi de :)
işte en ktü huyum laf sokamamam içten konuşuyorum hep ..gelen kişide zaten ayıplıyordur dediğin gibi ama ona kalsa çok ii bir ev hanımı dikişlerimin ağrıdığını sylüyorum ''ay hiç dinlenemedin bugün '' diyor bide ben iş yaparken ''syleseydin bana ben yaprdım'' diyor ama'' saatlerdir oturuyosun aklına gelmiyo mu kalkıp yapmak ''demek istiyorum
12 gun ohss.den hastanede yattım ya, nasıl olsa dogurrum dıyordum. o acılardan sonra dogum ne kı 2 gunde ayaga kalkarım. bana vız gelır artık.çunku 9 gun sondayla yatakta yattım.karnımdan su alındı 2 kez. 6 gun hıc uyumadım.10 kg verdım acıdan ağlamaktan.aynen sıkıntıları baştan cekmışız zaten.canım ben seni tüp bebek topiğinden tanıyorum sanki bende o dönem tüp bebek yaptırıyordum sende bu zamana kadar gelmişsin demek içinden ne geliyorsa o olsun bana da sağlık ocağındaki gebe bu tüp bebek bunu riske atmazlar bu değerli çünkü demişti bende ohs olmuştum ne yaşadığını biliyorum ben doğum sancılarını baştan çektim diye espri yapıyorum şimdi sezeryan diyordum zaten doktor suyun azalmış dönmez sezeryan dedi bana
Kendi adıma cesaret yönünden hiçbir sıkıntım yok belki daha önce başıma gelmediği yada hiç izlemediğim içindir
Bebek açısından tüp bebeklere kıymetli bebek diip niye sezeryana alıyorlar ona bozuldum sadece biraznormal doğum bebek için riskli mi ki öyle demiş bazı arkadaşlarımızın doktorları diye..
Ya biliyomusum ben gecen haftalarda Tamer Hocaya gidisimde bana tup bebek mi diye sordu yok diil neden sordunuz dedim. Tup bebek degerli bebek seEryan oberiyoriz normal dogumu tercih etmiuoriz dedi cok bozuldum. Yani elbette tup bebek yaptiranlar ne yollardan heciyorlar hic kucumsemiyorum ama hepimizin bebegi degerli diil mi!Doktor gördüyse kimin yaptığı hiç önemli diil canımda ben yinede bi yerde daha taraftarıyım ya çok ani olmuş ne biliim :)
En doğrusunu sen hissedersin..
Siz k.validenizi söyluyorsunuz ama ayni benim annemi tarif ediyorsunuz ilk oglumda da guya bakti bana omu bana bakti benmi ona anlamadim bu hamileligimde de 6 aylik hamileydim esim sehir disina gitti 1 hafta bende kaldi mutfagin onunden gecmedi aksama kadar tv izliyor anne halim yok diyorum gozunun onunde kusuyorum nafile ben evde yemek yapmaktan biktim buraya dinlenmeye geldim dedi ben bu halimle ise gidiyor eve gelip yemek yapiyordum buyur anne sofraya diyordum gelip yiyor sonra salona geciyordu simdide doguma gelemem benim halim yok onunde dolanamam is yemek falan yapamam diyor siz hala kaynanadan mi bahsediyorsunuz
benimde düşük tehlikem varken 2 ay yattım ama bana 1 kere geldi yemek yapmaya ayrıca benimkide sebze pişiriyo :) demek bunların hepsi aynı ama kızına gelince bütün işler oluyo temizlişkçi tutuluyo ben yardımcı isteyince aman yaparız biz diyo ama yaptığı bi yana daha beter ediyo yani
Ya biliyomusum ben gecen haftalarda Tamer Hocaya gidisimde bana tup bebek mi diye sordu yok diil neden sordunuz dedim. Tup bebek degerli bebek seEryan oberiyoriz normal dogumu tercih etmiuoriz dedi cok bozuldum. Yani elbette tup bebek yaptiranlar ne yollardan heciyorlar hic kucumsemiyorum ama hepimizin bebegi degerli diil mi!
Bana bu yaklasim cok garip geliyor
tabı kı her bebek değerlı, Allahım herkese nasip etsınKendi adıma cesaret yönünden hiçbir sıkıntım yok belki daha önce başıma gelmediği yada hiç izlemediğim içindir
Bebek açısından tüp bebeklere kıymetli bebek diip niye sezeryana alıyorlar ona bozuldum sadece biraznormal doğum bebek için riskli mi ki öyle demiş bazı arkadaşlarımızın doktorları diye..
Tabiki bizim bebeklerimizde değerli. Herkesin yavrusu kıymetlitabı kı her bebek değerlı, Allahım herkese nasip etsın
bizdekı tek sorun kolay hamıle kalamamamız. çok zorluklardan gecerek hamıle kalabılıyoruz. şahsen ben doktoruma uzakta oturuyorum ve yolda birşey olmasını risk olarak goruyor. allah korusun birşey olursa yıne yıllarca tüp bebek için uğraşırken yaşımız da ılerlıyor. hamıle kalma olasaılığımız zamanla azalıyor. Evde suyun gelmesı, sancı ile yollarda hastaneye yetışırken bırsey olacagı ıhtımalı dr.u tedırgın edıyor. Bana kaç tane doğurabıleceksın dedı dr.sonucta normalle bır sınır yok. sezaryanla 3ten fazla olmuyor çocuk sayısı.
Aynen canim dogumumada gelmeyecek iste önümde dolanamazmis is yapamazmis ablam gelecek k.validem gelicek gerisini disun iste canim zaten gelipte ne yapiyorki oturup herkesten hizmet bekleyecek e millet benlemi ilgilenecek kendiylemi normalde benimle kendisinin ilgilenmesi lazim ama iste Amannn bak yine gerildimSenin durumun bizden vahimmiş gerçekten kendi annen nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyor ki hadi bizimkiler dediğin gibi kayınvalide böyle davranması normal diyoruz! Valla benim annem emeğini esirgemez gerçekten...1 ay önce ablam doğum yaptı ona koşturdu şimdi bana koşturuyor 1 buçuk ay sonra ablam işe başlayacak çocuğuna annem bakacak... Üzüldüm canım senin adınainsana annesinden fayda var bir tek ama o da her zaman geçerli olmuyormdemek ki
Çok güzelmiş canım bu da benimkiArkadaslar oğlumun kapi susu ve yastigi bitmiş çarşamba günü elimde olucak nasıl olmusEki Görüntüle 1220945 Eki Görüntüle 1220945 Eki Görüntüle 1220946
Çok güzelmiş canım bu da benimki)
Canım 1 ay eşim izindeydi yedim içtim yattım hiç kalmadı bebek hiç kilo almamış bende öyle dra gidince şok olduk strese girebkliyorlarmis son ayda seninki maşallah kilosu iyi ben napıyım 1700 dü 15 gün önce sağlıklı olsun lar yeterki ama çok üzülüyorum besleyemiyorum die yeme içme değil stresle alakali kafan rahat olursa daha güzel beslenirkızlar bugün kontrolümüz vardı. 36+6 yız bugün..3 hafta önce 3 kiloydu bebeğim.2 hafta önce 2900 çıktı.bugün yine 3 kg çıktı.doktor aslında üzerinde durmadı.benim için önemli olan suyu ve bebeğin hareketleri dedi.ben konuyu biraz deştim neden,ne yapmak lazım diye.haftaya tekrar bakarız yine 3 kg çıkarsa ayrıntılıya girersin eğer bebeğin beslenmesinde bi sıkıntı varsa doğumdan 1 hafta önce doğurturuz dedi..
kilo hiiç önemli değil fakat kilo alamayışına çok üzüldüm.ben çoook dikkat ediyorum beslenmeme.bu konuda çok titizim.neden besleyemiyorum bebeğimi bilmiyorum.
bir de sancılar hiç başlamadan su gelmeden ne bileyim işte hiç bir doğum belirtisi olmadan suni sancı ile doğum yapmak bana çok zor geliyor.aslında normal doğumu bekliyoruz şu an fakat dediğim gibi bebeğin doğması gerekiyorsa sanırım sezaryene dönücemçoook üzüldüm yaa
çok tesekkurler alt açma bezini de ekliyorum ağız bezide eklerim :))canım ağız bezi ni biraz daha fazla al çünkü emmeye çalışırken ağzından çok akıtıyor yada kusuyor bide alt açma bezlerinden almalısın
35+0 da doğum yaptımcanım kaçıncı haftada doğum yaptın sen ya? baya doğuran oldu bizim eylül annelerinden
annem doğumdan nce bacağından rahatsızlandı çok ağrısı vardı ameliyat olucktı ama doğum var diye olmadı sonra doğum zamanı temizliklere yardım etti yine bacağını yordu yine ağrısı var yoksa gelir bırakmazdı beni zaten bebeğim küvezdeyken dikişlerim iyileşine kadar hep o geldiSenin durumun bizden vahimmiş gerçekten kendi annen nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyor ki hadi bizimkiler dediğin gibi kayınvalide böyle davranması normal diyoruz! Valla benim annem emeğini esirgemez gerçekten...1 ay önce ablam doğum yaptı ona koşturdu şimdi bana koşturuyor 1 buçuk ay sonra ablam işe başlayacak çocuğuna annem bakacak... Üzüldüm canım senin adınainsana annesinden fayda var bir tek ama o da her zaman geçerli olmuyormdemek ki
Aynen canim dogumumada gelmeyecek iste önümde dolanamazmis is yapamazmis ablam gelecek k.validem gelicek gerisini disun iste canim zaten gelipte ne yapiyorki oturup herkesten hizmet bekleyecek e millet benlemi ilgilenecek kendiylemi normalde benimle kendisinin ilgilenmesi lazim ama iste Amannn bak yine gerildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?