2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Bebeğin gece ve gunduzu ayırması için gece lambası ya da ışık kullanılmayacak gece(sadece emzirirken acık kalabilir,sonra kapatıyoruz).sadece emzirip ,altını degiştireceksen degiştirip(havalandırma bile yapılmayacak gece) gazını cıkarıp yatagına yatıracaksın.Dikkat dagıtan seyler olmayacak tv gibi,kalabalık gibi...Aksam uykusu için her gun aynı saatlerde uyutmaya calısılacak.Tavsiyelere gore 20.00 i gecmeyecek...Uyutmadan once banyosunu yaptırmak daha rahat bir gece uykusu saglıyor.Her aksam aynı müziği calarsan,uyku arkadası edindirirsen ,hep aynı seyleri yaparsan bebek uyku zamanı geldigini ögrenecek bir süre sonra.Gündüz uykusundan uyandırayım da gece uyusun mantıgı yanlıs,cunku huysuzlasıyormus bebek ve gece uykusu da kötüleşiyormus.İnternette bu konularda forumlar var,onları takip edebilirsin. Bebek yapım bakım onarım diye bir blog ya da face sayfası,Tracy Hogg un kitabını okuyabilirsin ...uykusuz anneler kulubu diye bir site var ,bunlardan bilgiler alabilirsin.Düzeni eve geldigi ilk gun olusturmaya baslayacaksın,nesi erken ...

Canım benimde dikişlerim çok yanardı ağrırdı. Haftaya bişiyin kalmayacak merak etme. Bende doğumdan sonra nerdeyse hiç kilo vermedim. Hatta ayaklarım patlayacak gbi şişti. 10 güne ödemlerim gitti kilo da gitti 5 kilo fazlam var şuan.68 ile doğuma girdim 57 yim 22 gün oldu doğum yapalı.
Ben 15 gğn herseye agladım. Sürekli sğrekli. Resmen dünyam karardı. Napıcam nasıl yapıcam diyordum hala diyorum bazen. Ama hergecen gün azalıyo olumsuz seyler. Daha çok erken sakin ol.

Bugün 25 günlük olan oğlum sünnet oldu. Yenidoğan sünneti ilk bir ay içinde olması gerekiyormuş. Daha sonraki sünnetlerde zor ve acılı oluyormuş. Bizde yaptırdık. Bebeğim çok iyi. Ama ben 2 gündür gribim. Ateşim evvelki gece 39 a çıktı. Parol ile idare ediyorum. Öksürük, bol burun akması, boğaz acısı var. Bebeği bırakıp doktora gidemiyorum. Yanımda kimse yok yalnızım. Bebeğimi emzirirken bile kabir azabı çekiyorum. En kötüsü ona bulaşmasından çok korkuyorum. Eşim sağolsun mutfağı, evi toparlıyor. Ama yeterli olmuyor tabiki... Evde yemek pişmiyor. Sütüm zaten az bu durumda gıdasız, uykusuz, gripli iken iyice azalırsa diye endişeleniyorum.

Kızlar bende size en son 11 eylülde yazabilmiştim. sabah pembe akıntım gelmişti gün içindede az miktarda sürekli geldi 12 eylül sabahındada pembe akıntım gelince doktoru aramaya karar verdim ama henüz hiç sancım yoktu doktorum gel bi bakalımdeyince saat 3 gibi doktora gttim ve 4 cm açılma olduğunu hasta yatışa ve ordan doğumhaneye geçmemi istedi ve ben tek başıma doğumhanenin yolunu tuttum 18.47de oğlum normal doğumla dünyaya geldi şükürler olsun. bugün 10 günlük olduk ve ben henüz foruma girip bakabildm geçmişi henüz okuyamadımbile doğum yapan arkadaşların gözleri aydın allah analı babalı büyütsün çok güzel bi duygu allah isteyen herkese nasip etsin..

Suyunu ihmal etme cnm.

Kızlar az çok biliyorsunuz süt sorunumu.
Pek yok çok az var sağıp veriyorım kızıma.
İli gündür göğüslerim çok agrıyo belli zamanlarda iğne batması gibi.
Önce sğt dedim sağdım yine aynı.
Sütüm tamamen mi gidiyo acab

Canim cok gecmis olmus bebekle ilgilenirken ve emzirirken maske kullansan

Canim seninde gözün aydın allah anali babali buyutsun

Sakin ha öyle dusunme psikolojini bozma benim sutum var de buna inan dogum yapan her kadinin sutu vardir aklina böyle seyler getirme pozitif dusun relax ol bol bulgur ye pilavi uzum pekmezini sulandir ic suyunu bol ic bide bebisi babasina ver uyu kalkinca göguslerin nasil sizliyacak gör sen buradan da bana yaz bekliyorum ahanda gideyimde mutfaga bende bende pisireyim bari

Kizlar nasilsiniz ben hala dogum yapamadim ne madar surecek bu 3gun geciyor var mi benim gibisi dogum yapmis annisler dua edin bana da

Bu anlattigin yöntemi bize annelik okulunda kesinlikle yapmayin diye söylediler. Göğüslere karbonatli su sürmek oradaki faydali bakterilerin ölmesine sebep olup daha kotu yapiyormus. Karbonatli suyu steril gazli bez yardimiyla bebegin agzina sürebilirsin pamukçuk olursa tabi.
Canim ben de cuma spinal anestezi oldum. Ayni durumdayim. Aci ve yanma var. Nefesim kesiliyor ayağa kalkinca. Ayaklarim davul gibi. Kendi basima yataktan kalkamiyorum. Bugun bi de bas ve bel agrisi basladi. Agri kesici de aliyorum ama.İnşallah tez zamanda iyilesiriz.

Ben de ilk bebeğim doğduğunda griptim. Maske taktım çok şükür bulasmamisti. Gıda na çok dikkat et ama. Süt Çayi bi de bol komposto inşallah sütun azalmaz.

teşekkür ederim ama zaten gün boyu uyuyor emzirme dışında erken doğdu daha iki haftalık ve 8 de uyutayım diye bişey yok ki emmek dışında sürekli uyuma döneminde zaten...

kızlar bende çok kötü olmuştum 1.5 haftada geçti sizinde öyle olur inşallah bebekle ilgilenilmiyor evet ama doğal sonuçta ameliyat bu moral bozmayın süt sağın pompayla sütünüzü artırım

canım zeytinyağı sür. bide tahin yağı dediler.
ilaç olarak fito,garmastan ı da tavsiye ettiler araştır istersen.

anlaşılan hepimizin derdi göğüsler.

buarada bebeğine mama takviyesi yapan varmı?
yapıyorsanız kaşıkla mı veriyorsunuz.
kilo alımı yeterli olmazsa doktor mama ver dedi ama biberonla verip memeden ayrılmasını istemiyorum
bu durumda kaşıkla mı vermeliyim?
ikisini bir arada götüren arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz? hangi mamayı tavsiye edersiniz.

Canm hayirli olsun güzel günlerde sağlikla büyüt inş..

Kizlar beslenme olayini ne yapiyosunuz onu yeme gaz yapar bunu yeme gaz yapar çocuğa geçer ne yiyeceğimi neyi yemiyeceğimi şaşirdim siz neler yiyorsunuz

ben biberonla veriyorum, hiçte memeden ayrılmasına sebep olmuyor. Similac 1 numara kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…