kızlar benim bebeğim çok küçük daha iki haftalık ama sabahları derin derin uyurken gece 3 7 arası oturuyor kucağımda etrafı inceliyor mutlu mutlu... ağlamıyor sızlamıyor şaşkın şaşkın ışıklara bakıyor bana bakıyor gezdirilirse evin içinde çok seviniyor görebildiği ne varsa bakmaya çalışıyor henüz çok uzağı göremese de o hallerine bayılıyorum çok şaşkın:)) ee çocuk devamlı uyumayacak tabi etrafıda keşfedecek ama saati biraz ters oldu.
ama gel gör ki benim uykum terse döndü işe başlayınca ne yapacağım şimdiden bi düzen oturtmak için erken gibi ama böyle de alışmamalı.. sabahları zorla uyandırmalımıyım içim çok yanar öylede güzel güzel uyuyan cocuğu uyandırmakta garip geliyor ne yapayım sizce siz ne yapıyorsunuz??
Canım benimde dikişlerim çok yanardı ağrırdı. Haftaya bişiyin kalmayacak merak etme. Bende doğumdan sonra nerdeyse hiç kilo vermedim. Hatta ayaklarım patlayacak gbi şişti. 10 güne ödemlerim gitti kilo da gitti 5 kilo fazlam var şuan.68 ile doğuma girdim 57 yim 22 gün oldu doğum yapalı.Kizlar yardim!!!
Cuma gunu spinal anestezi sezeryan dogum yaptim 3290 gr 50 cm bebegimi kucagima aldim Allah a sukur saglikli mis kokulu bebegime kavustum ama psikolojim cok bozuk hala dogru durust yuruyemiyorum dun hastaneden ciktik ama ayaga kalkarken ayakta dik durarken yurumeye calisirken dikis yerlerinde oyle bir aci ve yanma oluyo ki bayilcak gibi oluyorum ayrica dogumda hic kilo vermemisim nerdeyse bacaklarim odemli hep kaldiramiyorum bile hic iyilesemicem gibi geliyo surekli agliyorum;(
Teyselerim ben buyudum kobacan oldum ki karsesim uyurken annem beni suslediEki Görüntüle 1248101
Suyunu ihmal etme cnm.Bugün 25 günlük olan oğlum sünnet oldu. Yenidoğan sünneti ilk bir ay içinde olması gerekiyormuş. Daha sonraki sünnetlerde zor ve acılı oluyormuş. Bizde yaptırdık. Bebeğim çok iyi. Ama ben 2 gündür gribim. Ateşim evvelki gece 39 a çıktı. Parol ile idare ediyorum. Öksürük, bol burun akması, boğaz acısı var. Bebeği bırakıp doktora gidemiyorum. Yanımda kimse yok yalnızım. Bebeğimi emzirirken bile kabir azabı çekiyorum. En kötüsü ona bulaşmasından çok korkuyorum. Eşim sağolsun mutfağı, evi toparlıyor. Ama yeterli olmuyor tabiki... Evde yemek pişmiyor. Sütüm zaten az bu durumda gıdasız, uykusuz, gripli iken iyice azalırsa diye endişeleniyorum.
Canim cok gecmis olmus bebekle ilgilenirken ve emzirirken maske kullansanBugün 25 günlük olan oğlum sünnet oldu. Yenidoğan sünneti ilk bir ay içinde olması gerekiyormuş. Daha sonraki sünnetlerde zor ve acılı oluyormuş. Bizde yaptırdık. Bebeğim çok iyi. Ama ben 2 gündür gribim. Ateşim evvelki gece 39 a çıktı. Parol ile idare ediyorum. Öksürük, bol burun akması, boğaz acısı var. Bebeği bırakıp doktora gidemiyorum. Yanımda kimse yok yalnızım. Bebeğimi emzirirken bile kabir azabı çekiyorum. En kötüsü ona bulaşmasından çok korkuyorum. Eşim sağolsun mutfağı, evi toparlıyor. Ama yeterli olmuyor tabiki... Evde yemek pişmiyor. Sütüm zaten az bu durumda gıdasız, uykusuz, gripli iken iyice azalırsa diye endişeleniyorum.
Canim seninde gözün aydın allah anali babali buyutsunKızlar bende size en son 11 eylülde yazabilmiştim. sabah pembe akıntım gelmişti gün içindede az miktarda sürekli geldi 12 eylül sabahındada pembe akıntım gelince doktoru aramaya karar verdim ama henüz hiç sancım yoktu doktorum gel bi bakalımdeyince saat 3 gibi doktora gttim ve 4 cm açılma olduğunu hasta yatışa ve ordan doğumhaneye geçmemi istedi ve ben tek başıma doğumhanenin yolunu tuttum 18.47de oğlum normal doğumla dünyaya geldi şükürler olsun. bugün 10 günlük olduk ve ben henüz foruma girip bakabildm geçmişi henüz okuyamadımbile doğum yapan arkadaşların gözleri aydın allah analı babalı büyütsün çok güzel bi duygu allah isteyen herkese nasip etsin..
Sakin ha öyle dusunme psikolojini bozma benim sutum var de buna inan dogum yapan her kadinin sutu vardir aklina böyle seyler getirme pozitif dusun relax ol bol bulgur ye pilavi uzum pekmezini sulandir ic suyunu bol ic bide bebisi babasina ver uyu kalkinca göguslerin nasil sizliyacak gör sen buradan da bana yaz bekliyorum ahanda gideyimde mutfaga bende bende pisireyim bariKızlar az çok biliyorsunuz süt sorunumu.
Pek yok çok az var sağıp veriyorım kızıma.
İli gündür göğüslerim çok agrıyo belli zamanlarda iğne batması gibi.
Önce sğt dedim sağdım yine aynı.
Sütüm tamamen mi gidiyo acab
Bu anlattigin yöntemi bize annelik okulunda kesinlikle yapmayin diye söylediler. Göğüslere karbonatli su sürmek oradaki faydali bakterilerin ölmesine sebep olup daha kotu yapiyormus. Karbonatli suyu steril gazli bez yardimiyla bebegin agzina sürebilirsin pamukçuk olursa tabi.ben birçok yerde şunu okudum, suyu kaynat, ılıyınca içine karbonat koy, bu karbonatlı suyla meme ucunu sil, her emzirmeden sonra. hem yaralara süper yi geliyomuş, hem de bebişin ağzının pamucuk olmasını engelliyomuş. be hastaneye bile götürmeyi düşünüyorum... bi sen de araştır istersen, inşallah iyi gelir...
Canim ben de cuma spinal anestezi oldum. Ayni durumdayim. Aci ve yanma var. Nefesim kesiliyor ayağa kalkinca. Ayaklarim davul gibi. Kendi basima yataktan kalkamiyorum. Bugun bi de bas ve bel agrisi basladi. Agri kesici de aliyorum ama.İnşallah tez zamanda iyilesiriz.Kizlar yardim!!!
Cuma gunu spinal anestezi sezeryan dogum yaptim 3290 gr 50 cm bebegimi kucagima aldim Allah a sukur saglikli mis kokulu bebegime kavustum ama psikolojim cok bozuk hala dogru durust yuruyemiyorum dun hastaneden ciktik ama ayaga kalkarken ayakta dik durarken yurumeye calisirken dikis yerlerinde oyle bir aci ve yanma oluyo ki bayilcak gibi oluyorum ayrica dogumda hic kilo vermemisim nerdeyse bacaklarim odemli hep kaldiramiyorum bile hic iyilesemicem gibi geliyo surekli agliyorum;(
Ben de ilk bebeğim doğduğunda griptim. Maske taktım çok şükür bulasmamisti. Gıda na çok dikkat et ama. Süt Çayi bi de bol komposto inşallah sütun azalmaz.Bugün 25 günlük olan oğlum sünnet oldu. Yenidoğan sünneti ilk bir ay içinde olması gerekiyormuş. Daha sonraki sünnetlerde zor ve acılı oluyormuş. Bizde yaptırdık. Bebeğim çok iyi. Ama ben 2 gündür gribim. Ateşim evvelki gece 39 a çıktı. Parol ile idare ediyorum. Öksürük, bol burun akması, boğaz acısı var. Bebeği bırakıp doktora gidemiyorum. Yanımda kimse yok yalnızım. Bebeğimi emzirirken bile kabir azabı çekiyorum. En kötüsü ona bulaşmasından çok korkuyorum. Eşim sağolsun mutfağı, evi toparlıyor. Ama yeterli olmuyor tabiki... Evde yemek pişmiyor. Sütüm zaten az bu durumda gıdasız, uykusuz, gripli iken iyice azalırsa diye endişeleniyorum.
teşekkür ederim ama zaten gün boyu uyuyor emzirme dışında erken doğdu daha iki haftalık ve 8 de uyutayım diye bişey yok ki emmek dışında sürekli uyuma döneminde zaten...Bebeğin gece ve gunduzu ayırması için gece lambası ya da ışık kullanılmayacak gece(sadece emzirirken acık kalabilir,sonra kapatıyoruz).sadece emzirip ,altını degiştireceksen degiştirip(havalandırma bile yapılmayacak gece) gazını cıkarıp yatagına yatıracaksın.Dikkat dagıtan seyler olmayacak tv gibi,kalabalık gibi...Aksam uykusu için her gun aynı saatlerde uyutmaya calısılacak.Tavsiyelere gore 20.00 i gecmeyecek...Uyutmadan once banyosunu yaptırmak daha rahat bir gece uykusu saglıyor.Her aksam aynı müziği calarsan,uyku arkadası edindirirsen ,hep aynı seyleri yaparsan bebek uyku zamanı geldigini ögrenecek bir süre sonra.Gündüz uykusundan uyandırayım da gece uyusun mantıgı yanlıs,cunku huysuzlasıyormus bebek ve gece uykusu da kötüleşiyormus.İnternette bu konularda forumlar var,onları takip edebilirsin. Bebek yapım bakım onarım diye bir blog ya da face sayfası,Tracy Hogg un kitabını okuyabilirsin ...uykusuz anneler kulubu diye bir site var ,bunlardan bilgiler alabilirsin.Düzeni eve geldigi ilk gun olusturmaya baslayacaksın,nesi erken ...
kızlar bende çok kötü olmuştum 1.5 haftada geçti sizinde öyle olur inşallah bebekle ilgilenilmiyor evet ama doğal sonuçta ameliyat bu moral bozmayın süt sağın pompayla sütünüzü artırımBu anlattigin yöntemi bize annelik okulunda kesinlikle yapmayin diye söylediler. Göğüslere karbonatli su sürmek oradaki faydali bakterilerin ölmesine sebep olup daha kotu yapiyormus. Karbonatli suyu steril gazli bez yardimiyla bebegin agzina sürebilirsin pamukçuk olursa tabi.
Canim ben de cuma spinal anestezi oldum. Ayni durumdayim. Aci ve yanma var. Nefesim kesiliyor ayağa kalkinca. Ayaklarim davul gibi. Kendi basima yataktan kalkamiyorum. Bugun bi de bas ve bel agrisi basladi. Agri kesici de aliyorum ama.İnşallah tez zamanda iyilesiriz.
Hepinize selamlar 13 eylul sabahi kucagima aldim kizimi zor bir dogum oldu ama cok sukur saglikli ayrildik hastaneden ancak firsat bulabildim yazmak icin cokk kacirdim neler konusuluyo bilmiyorum ama bir cogunuz bebeklerini kucaklarina almistir hayirli ugurlu olsun hepimizin gozuaydin olsunSu anda tek sıkıntım goguslerim yara oldu süt kanallarim tıkaliydi cok sukur acildi fakat yaralar hala ayni pompayla bosaltip sutumu oyle veriyorum bebisime insallah sizlerde sorun yoktur birde bu yaralar icin onerisi olanlar lutfen bana yazsin
Canm hayirli olsun güzel günlerde sağlikla büyüt inş..Kızlar bende size en son 11 eylülde yazabilmiştim. sabah pembe akıntım gelmişti gün içindede az miktarda sürekli geldi 12 eylül sabahındada pembe akıntım gelince doktoru aramaya karar verdim ama henüz hiç sancım yoktu doktorum gel bi bakalımdeyince saat 3 gibi doktora gttim ve 4 cm açılma olduğunu hasta yatışa ve ordan doğumhaneye geçmemi istedi ve ben tek başıma doğumhanenin yolunu tuttum 18.47de oğlum normal doğumla dünyaya geldi şükürler olsun. bugün 10 günlük olduk ve ben henüz foruma girip bakabildm geçmişi henüz okuyamadımbile doğum yapan arkadaşların gözleri aydın allah analı babalı büyütsün çok güzel bi duygu allah isteyen herkese nasip etsin..
canım zeytinyağı sür. bide tahin yağı dediler.
ilaç olarak fito,garmastan ı da tavsiye ettiler araştır istersen.
anlaşılan hepimizin derdi göğüsler.
buarada bebeğine mama takviyesi yapan varmı?
yapıyorsanız kaşıkla mı veriyorsunuz.
kilo alımı yeterli olmazsa doktor mama ver dedi ama biberonla verip memeden ayrılmasını istemiyorum
bu durumda kaşıkla mı vermeliyim?
ikisini bir arada götüren arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz? hangi mamayı tavsiye edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?