2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canım 2 günü geçince kabız sayılıyo yeni doğan bebekler. İsterseniz gidin hastanede yaptırıyorlar kakayı rahatlar kızın biraz. Benim kısım mama ile besleniyo kabız oldu zeytinyağı koydum mamadına yaptı.

Gözün aydın kavustun sonunda. Darısı basıma inşallah...

Gözun aydin canim hayirli olsun gule gule saglikla buyutmeyi nasip etsin allah

Ayy çok sevindim..ne güzel bir haber :) ikinizi de öpüyorum cnm..

şimdiden değiştirirken çay kaşığı ile türk kahvesini dök göbek düştükten sonrada kullanabilirsin

çok geçmiş olsun

Canim nasil oldu normal bekliyordun gozun aydin darisi basima bende daha hic bisi yok

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. hiç internete girme fırsatım olmadı hayattan koptuk resmen.

sanırım bende lohusa sendromuna girdim. bebeğim emmiyor sütüm gelmedi buyüzden iki gündür göğüslerim şişti ama manuel pompa ile biraz getirmeye çalıştım.
benim oğlum memeyi verince çığlığı basıyor ağlıyor durmuyor mecburen mama verdik.
çok mutsuzum ama. süt yapıcı herşeyi yiyorum neyapıcam bilmiyorum.

bide 2 kere bezinde nokta şeklinde kırmızılık vardı bi arkadaş dedi oluyomuş öyle başına gelen var mı?
doğum yapmayan kaldı mı? ne çok şey var konuşacak

benim pğlum da kabız gibi poposuna mı sürülüyor zeytinyağı cnm

Inşallah değerleri düşük çıkar. Geçen hafta bizim 16 çıktı Bir gece hastanede yatti şimdi iyi elhamdulillah. Çok geçmiş olsun şimdiden

bizde dün götürdük çok az çıktı 13 dedi doktor biraz aç bıraktık anne sütü emsin diye sanırım o yüzden oldu.

cnm sütüm glmediği iç,in maalesef mama veriyoruz. doktor kaşıkla ver dedi ama geceleri öyle bi ağlıyoki kaşıkla vermek imkansız mecbur biberonla veriyoruz

Tesekkur ederim canim bizim sonuclarda az önce cikti 12 imis bizim esimle Rh uyusmazligindan dolayi boyle sariliklari oluyormus

kızlar bu kolik tam olarak ne oluyor ve nasıl anlıyoruz?
Gaz sancisi canim sen disaridanda duyarsin boyle bagirsaklarindan gurul gurul ses geliyor benim oglandan da geliyor cunku benim gaz sancim var sutten bebegede geciyor iste onun icin kendimize dikkat etmemiz usutmememiz lazim bide besledikten sonra bebegi gazini cikartmak lazim

Galiba benim bebeğimde kolik o yüzden tarif edebilirim.
1- karnı doyunca gazını çıkartıp uykuya yatırmayı beklersin. Ama bu durum asla gerçekleşmiyor. Yerine, beşiğine, salıncağına bıraktığında ayaklarını karnını çekerek yüzünde acı ifadesi, ağlama, kızarma oluyor.
2- günde belki 20 kez kaka yapıyor ama yinede o gaz sancısı devam. Bazı bebekler yapamıyormuşda.
3- en belirgin ayırımı şu: sarsıntılı durumlar ve seslerle ancak susuyor. Mesela dizlerimi kırıp onu yatırıyorum. Dizlerimi deprem oluyor gibi sarsıyorum. Susuyor. Veya arabaya binince arabadaki sarsıntıdan dolayı susuyor. Ayağımda sallıyorum. Yetmiyor, ayağımda sallarken titreşimler yaratıyorum. Titreşimi ve sallanmalı ana kucağı aldık ama ondada ağlıyor. İlla insan sıcaklığını hissedecek. Kanguru aldım. Bağrıma onu bağladığım an susuyor. Uyumaya başlıyor. Yürüyüşe çıkıyoruz. Tüm gün gezse gezecek. Eve adım atıp kangurudan çözdüğüm an ağlamaya başlıyor. Emerken göğsümde uyuyakalıyor. 1 saat sonra bile göğsümden ayırsam ağlıyor. Kısacası ona bir zıplama hoşlana bulmadığın sürece uyku haram. Kolik bebek bu oluyor.

benimde kitaplardan okuduğum kadarıyla hergün aynı saatte gelen şiddetli gaz sancısı oluyorsa ona kolik diyorlar.
ve bebeğin sakinleşmesi zor oluyormuş. anne karnı sesleriyle sakinleşebilirmiş.
canım aynı şeyleri yaşıyoruz bir noktada yeterki bebeğim ağlamasın diye her öneriyi denemek istiyoruz
bunlardan benim duyduklarım: zeytinyağı içirmek, kimyonlu su içirmek. bio gaia diye bir ilaç da duydum.

buarada yalancı meme verme taraftarı değildim ama baktım bebeğim beni yalancı meme gibi kullanıyor, karnı doysada ağzı hep aranıyor, uykuya geçemiyor. bende malesef dayanamadım verdim, zor aldı.

sağolun kızlar. anladığım kadarıyla şuan oğlum kolik değil. benim bebeğim mememi istemiyor hep ağlıyor memede nasıl alıştırıcam bilmiyorum

hemşireyı aradım yarın getırın bakalım dedı, ağzına da damlattık biraz yağ. Bakalım beklemedeyız. İnş. bu akşama kadar yapar.

arkadaslar oluyorum uykusuzluktan bebegim sabah 6 dan beri ayakta huzursuz memede uyutuyorum yataga alinca basliyor aglamaya..bi derdi var yavrumun ama anlayorum.3 saat hic ayakta kalmamisti simdiye dek..korkiyorum yaa

Ayni dert bendede var cnm emiyoruz surekli memede uyuyor hatta siziyor memeden ayrilinca agliyor sasirdim ne yapacagimi uykusuzluktan beni birak kizim mahvoldu ne yapacam boyle perisanim

Cnm ozelden msj atmayi bilmiyorum ama eklemek isterim

Canım göğüslerini muhakkak boşalt. Kanalların tıkanmasın. Ağrı ve şişkinlik kalmasın. Yorucu olacak ama mecbur

Ayni dert bendede var cnm emiyoruz surekli memede uyuyor hatta siziyor memeden ayrilinca agliyor sasirdim ne yapacagimi uykusuzluktan beni birak kizim mahvoldu ne yapacam boyle perisanim

Cnm ozelden msj atmayi bilmiyorum ama eklemek isterim
Canım ben atıyorum ekle beni

cnm sütüm glmediği iç,in maalesef mama veriyoruz. doktor kaşıkla ver dedi ama geceleri öyle bi ağlıyoki kaşıkla vermek imkansız mecbur biberonla veriyoruz
Dr lara gıcık oluyorum kolay sanki el kdr bebeği aç
Bırakmak kaşıkla mama vermek...

ayy gerçekten mi? iyi ki söyledin canım ya ben ona güveniyodum valla ve kesin yapacaktım. bu arada hem geçmiş olsun hem de gözün aydın:) neden epidural değil de spinal anestezi tercih edildi acaba? ben de epidural düşünüyorum da ondan sordum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…