Canım 2 günü geçince kabız sayılıyo yeni doğan bebekler. İsterseniz gidin hastanede yaptırıyorlar kakayı rahatlar kızın biraz. Benim kısım mama ile besleniyo kabız oldu zeytinyağı koydum mamadına yaptı.arkadaşlar kızım ıkı gundur kakasını yapamıyorIkınıyor sıkılıyor yok olmuyor, zeytınyagı sürüyorum gögsume emmeden önce bir de poposuna sürdük. Yok. Ne yapmalı?
3.gun dolunca doktora gıdelım dedım eşime de. Belkı yapabılır dıye beklıyoruz. Gece ağlıyor, gözunden yaş geldi dün içim kıyıldı
Kendi acım da geçmedı, hiç huzurlu degılım.19.günluk oldu bugun ama ben hala acı ıcındeyım. Geçmıyor hiç geçmeyecek gıbı. Misafir gelmek ıstıyor haftasonu sanırım kabul etmeyecegım. habersız gelen cok da. Haberliler beklesın, iyi olamadım kı
Gözün aydın kavustun sonunda. Darısı basıma inşallah...
Gözun aydin canim hayirli olsun gule gule saglikla buyutmeyi nasip etsin allah
gözün aydin canm sağlikla büyüt inş. .
canm bebişim bugün 8 günlük emme olayimiz yeni yeni oturdu hemen olan bişey değil sezeryan oldum hemen gelmedi sütüm gögüs ucum yok alamiyo etraftan söylenenler kayinvalide baskilari aglama krizleri sonucu önce makinayla sağip uç çikartip emzirmeye başladim sonrada kalan sütü verdim bu sefer kayinvalide biberona alisiyo dedi ama vazgeçmedim bol bol su içtim sağmaya çaliştim uçlarim hep yara oldu kizimla binbir mücadeleyle tutturdum çok zor bi süreç geçirdim ama şimdi emiyo çok şükür.sende üzme kendini olduğu kadar napicaksin sonuç ta sen elinden geleni yapiosun
Ayy çok sevindim..ne güzel bir haber :) ikinizi de öpüyorum cnm..
şimdiden değiştirirken çay kaşığı ile türk kahvesini dök göbek düştükten sonrada kullanabilirsin
çok geçmiş olsun
Canim nasil oldu normal bekliyordun gozun aydin darisi basima bende daha hic bisi yok
CANIM ÇOK ŞÜKÜR BEBEĞİMİ EMİR KAANIMI HAYIRLISIYLA SAĞLIKLI OLARAK ALDIM KUCAĞIMA BUGÜN 4.GÜNÜMÜZ.HASTANADEN 3.GÜN SABAHI ÇIKTIM VE DÜNDEN BERİ BİRAZ DAHA İYİYİM.HASTANE ORTAMI ÇOK FARKLI İNSANI DEPRESYONA SOKMADAN ÇIKARMIYO.EVİMDE DAHA MUYLU VE HUZURLUYUM ÇOK ŞÜKÜR ANNEM VE EŞİM OLMASA BEN NAPARDIM =)
SEN NASILSIN BEBİŞ N DURUMDA SANIRIM CUMAYDI SENN DOĞUM İNŞ. HAYIRLI HABERLERLE SENDE YAZARSIN BİZE...
Canım 2 günü geçince kabız sayılıyo yeni doğan bebekler. İsterseniz gidin hastanede yaptırıyorlar kakayı rahatlar kızın biraz. Benim kısım mama ile besleniyo kabız oldu zeytinyağı koydum mamadına yaptı.
Inşallah değerleri düşük çıkar. Geçen hafta bizim 16 çıktı Bir gece hastanede yatti şimdi iyi elhamdulillah. Çok geçmiş olsun şimdiden
Kizlar bizde hastanedeyiz dun oglum gözume biraz sari gorundu yeni dogan yogun bakimda calisan arkadasimi aradim getir bir bakalim dedi geldik kan alindi tahlil icin simdi cücüğüm fototerapide bende basinda bekliyorum
canım zeytinyağı sür. bide tahin yağı dediler.
ilaç olarak fito,garmastan ı da tavsiye ettiler araştır istersen.
anlaşılan hepimizin derdi göğüsler.
buarada bebeğine mama takviyesi yapan varmı?
yapıyorsanız kaşıkla mı veriyorsunuz.
kilo alımı yeterli olmazsa doktor mama ver dedi ama biberonla verip memeden ayrılmasını istemiyorum
bu durumda kaşıkla mı vermeliyim?
ikisini bir arada götüren arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz? hangi mamayı tavsiye edersiniz.
Gaz sancisi canim sen disaridanda duyarsin boyle bagirsaklarindan gurul gurul ses geliyor benim oglandan da geliyor cunku benim gaz sancim var sutten bebegede geciyor iste onun icin kendimize dikkat etmemiz usutmememiz lazim bide besledikten sonra bebegi gazini cikartmak lazimkızlar bu kolik tam olarak ne oluyor ve nasıl anlıyoruz?
Tesekkur ederim canimgeçmiş olsun cnm.
kızlar bu kolik tam olarak ne oluyor ve nasıl anlıyoruz?
kızlar bu kolik tam olarak ne oluyor ve nasıl anlıyoruz?
Gaz sancisi canim sen disaridanda duyarsin boyle bagirsaklarindan gurul gurul ses geliyor benim oglandan da geliyor cunku benim gaz sancim var sutten bebegede geciyor iste onun icin kendimize dikkat etmemiz usutmememiz lazim bide besledikten sonra bebegi gazini cikartmak lazim
Galiba benim bebeğimde kolik o yüzden tarif edebilirim.
1- karnı doyunca gazını çıkartıp uykuya yatırmayı beklersin. Ama bu durum asla gerçekleşmiyor. Yerine, beşiğine, salıncağına bıraktığında ayaklarını karnını çekerek yüzünde acı ifadesi, ağlama, kızarma oluyor.
2- günde belki 20 kez kaka yapıyor ama yinede o gaz sancısı devam. Bazı bebekler yapamıyormuşda.
3- en belirgin ayırımı şu: sarsıntılı durumlar ve seslerle ancak susuyor. Mesela dizlerimi kırıp onu yatırıyorum. Dizlerimi deprem oluyor gibi sarsıyorum. Susuyor. Veya arabaya binince arabadaki sarsıntıdan dolayı susuyor. Ayağımda sallıyorum. Yetmiyor, ayağımda sallarken titreşimler yaratıyorum. Titreşimi ve sallanmalı ana kucağı aldık ama ondada ağlıyor. İlla insan sıcaklığını hissedecek. Kanguru aldım. Bağrıma onu bağladığım an susuyor. Uyumaya başlıyor. Yürüyüşe çıkıyoruz. Tüm gün gezse gezecek. Eve adım atıp kangurudan çözdüğüm an ağlamaya başlıyor. Emerken göğsümde uyuyakalıyor. 1 saat sonra bile göğsümden ayırsam ağlıyor. Kısacası ona bir zıplama hoşlana bulmadığın sürece uyku haram. Kolik bebek bu oluyor.
benimde kitaplardan okuduğum kadarıyla hergün aynı saatte gelen şiddetli gaz sancısı oluyorsa ona kolik diyorlar.
ve bebeğin sakinleşmesi zor oluyormuş. anne karnı sesleriyle sakinleşebilirmiş.
canım aynı şeyleri yaşıyoruz bir noktada yeterki bebeğim ağlamasın diye her öneriyi denemek istiyoruz
bunlardan benim duyduklarım: zeytinyağı içirmek, kimyonlu su içirmek. bio gaia diye bir ilaç da duydum.
buarada yalancı meme verme taraftarı değildim ama baktım bebeğim beni yalancı meme gibi kullanıyor, karnı doysada ağzı hep aranıyor, uykuya geçemiyor. bende malesef dayanamadım verdim, zor aldı.
hemşireyı aradım yarın getırın bakalım dedı, ağzına da damlattık biraz yağ. Bakalım beklemedeyız. İnş. bu akşama kadar yapar.Canım 2 günü geçince kabız sayılıyo yeni doğan bebekler. İsterseniz gidin hastanede yaptırıyorlar kakayı rahatlar kızın biraz. Benim kısım mama ile besleniyo kabız oldu zeytinyağı koydum mamadına yaptı.
arkadaslar oluyorum uykusuzluktan bebegim sabah 6 dan beri ayakta huzursuz memede uyutuyorum yataga alinca basliyor aglamaya..bi derdi var yavrumun ama anlayorum.3 saat hic ayakta kalmamisti simdiye dek..korkiyorum yaa
Benim faceim yok isteyenler bana özelde telini yazsın whats up yoluyla konuşalım. Aynı period da aynı şeyleri yaşayacağız çünkü. Danışacağımız çok şeyler olacak en basiti doktor görğşlerimizi bile karşılaştırırız.
Canım göğüslerini muhakkak boşalt. Kanalların tıkanmasın. Ağrı ve şişkinlik kalmasın. Yorucu olacak ama mecburarkadaşlar hepinize teşekkür ederim. hiç internete girme fırsatım olmadı hayattan koptuk resmen.
sanırım bende lohusa sendromuna girdim. bebeğim emmiyor sütüm gelmedi buyüzden iki gündür göğüslerim şişti ama manuel pompa ile biraz getirmeye çalıştım.
benim oğlum memeyi verince çığlığı basıyor ağlıyor durmuyor mecburen mama verdik.
çok mutsuzum ama. süt yapıcı herşeyi yiyorum neyapıcam bilmiyorum.
bide 2 kere bezinde nokta şeklinde kırmızılık vardı bi arkadaş dedi oluyomuş öyle başına gelen var mı?
doğum yapmayan kaldı mı? ne çok şey var konuşacak
Canım ben atıyorum ekle beniAyni dert bendede var cnm emiyoruz surekli memede uyuyor hatta siziyor memeden ayrilinca agliyor sasirdim ne yapacagimi uykusuzluktan beni birak kizim mahvoldu ne yapacam boyle perisanim
Cnm ozelden msj atmayi bilmiyorum ama eklemek isterim
Dr lara gıcık oluyorum kolay sanki el kdr bebeği açcnm sütüm glmediği iç,in maalesef mama veriyoruz. doktor kaşıkla ver dedi ama geceleri öyle bi ağlıyoki kaşıkla vermek imkansız mecbur biberonla veriyoruz
Canım poposunada sürdüm 1 çay kaşığıda mamasına kattım.benim pğlum da kabız gibi poposuna mı sürülüyor zeytinyağı cnm
ayy gerçekten mi? iyi ki söyledin canım ya ben ona güveniyodum valla ve kesin yapacaktım. bu arada hem geçmiş olsun hem de gözün aydın:) neden epidural değil de spinal anestezi tercih edildi acaba? ben de epidural düşünüyorum da ondan sordum..Bu anlattigin yöntemi bize annelik okulunda kesinlikle yapmayin diye söylediler. Göğüslere karbonatli su sürmek oradaki faydali bakterilerin ölmesine sebep olup daha kotu yapiyormus. Karbonatli suyu steril gazli bez yardimiyla bebegin agzina sürebilirsin pamukçuk olursa tabi.
Canim ben de cuma spinal anestezi oldum. Ayni durumdayim. Aci ve yanma var. Nefesim kesiliyor ayağa kalkinca. Ayaklarim davul gibi. Kendi basima yataktan kalkamiyorum. Bugun bi de bas ve bel agrisi basladi. Agri kesici de aliyorum ama.İnşallah tez zamanda iyilesiriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?