2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Benim durumum senden kötü. Normal doğum yaptım ve kocam doğuma girdi bu benim tercihim değildi. Doğum uzayinca dr yardımı olur diye çağardı onu.herseyi gördü. Şimdi hala kendine gelemedi. Benimde bu konuda korkularım var

Canom sleep sheep diye program var telefona indir google playerden anne karnındaki sesler var ac onu uyur benimki hemen uyuyor onu acinca gece de ac rahat edersin

ben yatakları ayırmadım, eşim sabah 6.30da kalkıyor ama yıne de beraber uyuyoruz. bebek de beşikte benım yanımda yatıyor. Ne olursa olsun o çocugu tek basıma yapmadım ve ben uğraşırken ( gece uyanmasa bile göz ucuyla bakınır ) ne çile çektiğimi görsun de sabaha nıye saç baş dagınık göz altı çökük oldugunu anlasın.
gece onu öpmeden uyumuyorum, karnım acıdıgı ıcın sarılmasa da öpmeden bırakmıyorum. Tabı eskı ilişkımız sımdılık yok. evde annem de var tabı o yakınlık azaldı bızde de.
Lohusalık sıkıntısından sevmıyor benı dedıgını dusunuyorum yoksa nıye öyle olsun canım.
Bu gece ben de çok ağladım, iyileşemedım nıye gecmıyor acım dıye. Bebek kabızdı, hem ona ağladım hem iyileşemedıgıme..

bugun 20.gün doğum yapalı. şu sezaryan acım geçmedı geçmıyor, arkadaşlarım dıyor benım su zaman gectı bu zaman gectı. Hepsi benden önce iyileşmiş.
Her bunye farklıdır tabı de, benım nıye geçmıyor ya off
Sankı hiç geçmeyecek gıbı, gece hem emzırdım hem ağladım ıyıleşemıyorum dıye

Kizlar inanin hepsi bu hormonlardan lohusalik doneminde benimde cinsellik aklima gelmiyor ancak bebekle ilgilen uyut buyuk oglumla ilgilen uyut adamla hiccccc aksam hele adami benim buyuk oglan yataktan bile atti sag tarafimda besikte kucuk oglum yatakta koynumda buyuk oglum esim cocuk odasinda yatti endiselenmeyin kizlar adamlar korkuyorlardir daha cok yeni lohusayiz hersey duzelicek su kirk olayi ciksin esinizde eski haline donecek emin olun daha ilk bebekleriniz esinizde babaliga tam alisamadi bence babalarinda biraz zamana ihtiyaci var

canım okudugum bi kitapta tam da anlattığın şeylerden bahsediyodu ve diyodu ki aslında kolik bebek diye bişey yoktur, bazı bebekler dış dünyaya alışma zorlugu çeker ve o yüzden aslında her bebekte olan sorunlar yüzünden çok ağlar. bunu çözmenin tek yolu da bebeğe anne rahmindeki ortamı sağlamaktır. 4 şeyi içerir bu: 1. anne sıcaklığı, kucağınıza almalısınız. 2. ses, anne rahminde suyun içinde oduğundan bi uğultu duyarlar sürekli, ona benzer sesler duymalılar, şşşşşş diye pışpışlamak olabilir. (saç kurutma makinası elektrik süpürgesi sesi severlermiş, araba ise hem ses hem titreşim yerine geçiyo sanırım:) ) 3. sallamak, anne rahmindeyken anne hareket halinde olduğundan ona benzemesi için sallamak gerekirmiş. ve 4: kundaklamak, rahimde sımsıkı bi pozisyonda oldukları için ilk kundaklarken ağlasa bile hemen susar çünkü anne rahminde olduğunu sanar. kitap bunları söylüyodu, ama bunların dördünü de aynı anda yapmak gerekirmiş. senin söylediğin şeyler de çok benziyo kitaptakilere. bütün bunlar ilk 3-4 ay için geçerliymiş kitaba göre, çünkü bu sürenin sonunda bebek artık dış dünyaya alışıyomuş...

Bende ayirmadim da yatagi falan hem biz ayri uyuyamayiz zaten ama buyuk oglan iste postaladi adami sarildim ogluma yattim ama oda bir bana sarilma zaten diye zerzendi neyse onunda gonlu olsun dedim ama evde uc erkek herbirinin ayri gonlunu hos tuttuyorum:)))))

Ben sallamiyorum cunku ilk oglumda o halti yedim burnumuzdan döktü ama cok sıkı olmasada penye battaniyeyle gece uykuya gecerken kundak yapiyorum benim bebek cok ufak oldugu icin gece emzirmeye alirken de rahat oluyor

Zaten gaz cıkaramama sorunu 15 gunden sonra baslıyor.İlk zamanlar sürekli kaka yaptıgı için cıkarabiliyormus gazını.Emzirdikten sonra omzunda gazını cıkarmadan mı yatırıyosun ? ÖYle yapıyorsan tabi ki ağlar.En az 10 dk,bazen yarım saat ,bazen daha fazla gazı cıkana kadar omzunda tutup,elinle beline hafif vuracaksın.Google a yaz bebek gazı cıkartma diye,teknikleri videolu izleyebilirsin.Her agladıgında tekrar tekrar alıp gaz cıkartmaya calıs,genellikle her seferinde gaz cıkıyo.ya da benim bebegim cok gazlı diye cıkıyo bilemiyorum...Emzirme biter bitmez,üstünü basını düzeltmeden hemen omzuna dikeltirsen bebegi ,hava aşağı inmeden kolayca cıkarabilirsin...

Kizlar meleğimin totosu pütür pütür oldu pişik değil sağlik ocağinda bezden yapabilir dedi prima kullaniyoruz şimdi değiştiricez siz neler kullaniyorsunuz tavsiyeleriniz neler

Kizlar meleğimin totosu pütür pütür oldu pişik değil sağlik ocağinda bezden yapabilir dedi prima kullaniyoruz şimdi değiştiricez siz neler kullaniyorsunuz tavsiyeleriniz neler
Molfix kullanıyorum ben yenidoğan 1 numara huggies de kullandım denemek için hem bebek tek beze alışmasın diye ikisinde de sorun yasamadım

Canım bak sütün gelmiş ama boşaltmazsan mastit olursun. Ben oldum aynı hatayı yapma. Şiş demek orda süt var demek, nasılsa alacak bebiş mrk etme. Sen boşalt. Şuan en önemli şey bu senin için.

manuel pomayla azar azar sağıp öyle veriyorum iki gündür. bugün ilk kez 15 dk kadar memeden aldı ama sonra yine almadı. çok ağlıyo sinirlerim bozuluyor

ama o kadar çok ağlıyor ki en fazla 5 dk dayanıyoruz annemle ben panik oluyoruz

sana cvp yazarken ağlamaya başladı meme vermeye uğraştık çığlığı kopardı bende ağladım oda sonra mama verdim. olan sütümde gidicek. bu kadar ağlanır mı yaa anne memesini nasıl istemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…