Benim durumum senden kötü. Normal doğum yaptım ve kocam doğuma girdiKızlar çok moralsızım. Kocamla aramız soğuyacak dıye korkuyorum. Benı artık kadın gıbı görmüyor . Öyle hıssedıyorum. Benı artık anne görüyor.
Atık göğüslerim seksi gelemiyormuşoğlumun besin kaynağı olarak görüyormuş .
Zaten hamılelıgın son ayında buz ılıskıyı bıtırmıstık. Daha önceki aylarda da ayda 2 kez fılan yaptık.
Şimdi bu lohusalık..... Kızlar ya çok tedırgınım. Sonuc olarak erkek ya gözü harama kayarsa
Aynı odada yatmıyoruz. O uyusun erken kalkacak dıye.. Benım zaten şaftım kaydı bebek bakmaktan.... O işten yorgun gelıyor. Ben ılgı beklıyorum .tamam soğuk davranmıyor ama nbılıyım kızlar ya moralım bozuk korkuyorum . Benımde ılgılı cinsellık aklına gelmiyor kocamın tamam sevmiyor beni bıliyorum. Ama Okadar çevremde aldatma hıkaylerı var kı çok etkılendım.....
Canom sleep sheep diye program var telefona indir google playerden anne karnındaki sesler var ac onu uyur benimki hemen uyuyor onu acinca gece de ac rahat edersinkızlar moralim çok kötü bebeğim iki haftalık daha önceleri geceleri oturuyor gözler açık ağlamıyordu şimdi ise sürekli ağlıyor... sabaha kadar bende ayaktayım emziriyorum kucağımda dalıyor yatağa bıraktığım an başlıyor ağlamaya..bu kadar küçük bebek günde 18-22 saat uyur diyorlar..ee nasıl büyüyecek bu kadar uyanık kalmayla...ne yapacağımı şaşırdım gazını mı çıkaramıyor acaba ben şu masajlardan yapıyorum ama başka ne yapabilirim??
ben yatakları ayırmadım, eşim sabah 6.30da kalkıyor ama yıne de beraber uyuyoruz. bebek de beşikte benım yanımda yatıyor. Ne olursa olsun o çocugu tek basıma yapmadım ve ben uğraşırken ( gece uyanmasa bile göz ucuyla bakınır ) ne çile çektiğimi görsun de sabaha nıye saç baş dagınık göz altı çökük oldugunu anlasın.Kızlar çok moralsızım. Kocamla aramız soğuyacak dıye korkuyorum. Benı artık kadın gıbı görmüyor . Öyle hıssedıyorum. Benı artık anne görüyor.
Zaten hamılelıgın son ayında buz ılıskıyı bıtırmıstık. Daha önceki aylarda da ayda 2 kez fılan yaptık.
Şimdi bu lohusalık..... Kızlar ya çok tedırgınım. Sonuc olarak erkek ya gözü harama kayarsa
Aynı odada yatmıyoruz. O uyusun erken kalkacak dıye.. Benım zaten şaftım kaydı bebek bakmaktan.... O işten yorgun gelıyor. Ben ılgı beklıyorum .tamam soğuk davranmıyor ama nbılıyım kızlar ya moralım bozuk korkuyorum . Benımde ılgılı cinsellık aklına gelmiyor kocamın tamam sevmiyor beni bıliyorum. Ama Okadar çevremde aldatma hıkaylerı var kı çok etkılendım.....
Benim durumum senden kötü. Normal doğum yaptım ve kocam doğuma girdibu benim tercihim değildi. Doğum uzayinca dr yardımı olur diye çağardı onu.herseyi gördü. Şimdi hala kendine gelemedi. Benimde bu konuda korkularım var
Benim durumum senden kötü. Normal doğum yaptım ve kocam doğuma girdibu benim tercihim değildi. Doğum uzayinca dr yardımı olur diye çağardı onu.herseyi gördü. Şimdi hala kendine gelemedi. Benimde bu konuda korkularım var
Kizlar inanin hepsi bu hormonlardan lohusalik doneminde benimde cinsellik aklima gelmiyor ancak bebekle ilgilen uyut buyuk oglumla ilgilen uyut adamla hiccccc aksam hele adami benim buyuk oglan yataktan bile atti sag tarafimda besikte kucuk oglum yatakta koynumda buyuk oglum esim cocuk odasinda yatti endiselenmeyin kizlar adamlar korkuyorlardir daha cok yeni lohusayiz hersey duzelicek su kirk olayi ciksin esinizde eski haline donecek emin olun daha ilk bebekleriniz esinizde babaliga tam alisamadi bence babalarinda biraz zamana ihtiyaci varKızlar çok moralsızım. Kocamla aramız soğuyacak dıye korkuyorum. Benı artık kadın gıbı görmüyor . Öyle hıssedıyorum. Benı artık anne görüyor.
canım okudugum bi kitapta tam da anlattığın şeylerden bahsediyodu ve diyodu ki aslında kolik bebek diye bişey yoktur, bazı bebekler dış dünyaya alışma zorlugu çeker ve o yüzden aslında her bebekte olan sorunlar yüzünden çok ağlar. bunu çözmenin tek yolu da bebeğe anne rahmindeki ortamı sağlamaktır. 4 şeyi içerir bu: 1. anne sıcaklığı, kucağınıza almalısınız. 2. ses, anne rahminde suyun içinde oduğundan bi uğultu duyarlar sürekli, ona benzer sesler duymalılar, şşşşşş diye pışpışlamak olabilir. (saç kurutma makinası elektrik süpürgesi sesi severlermiş, araba ise hem ses hem titreşim yerine geçiyo sanırım:) ) 3. sallamak, anne rahmindeyken anne hareket halinde olduğundan ona benzemesi için sallamak gerekirmiş. ve 4: kundaklamak, rahimde sımsıkı bi pozisyonda oldukları için ilk kundaklarken ağlasa bile hemen susar çünkü anne rahminde olduğunu sanar. kitap bunları söylüyodu, ama bunların dördünü de aynı anda yapmak gerekirmiş. senin söylediğin şeyler de çok benziyo kitaptakilere. bütün bunlar ilk 3-4 ay için geçerliymiş kitaba göre, çünkü bu sürenin sonunda bebek artık dış dünyaya alışıyomuş...Galiba benim bebeğimde kolik o yüzden tarif edebilirim.
1- karnı doyunca gazını çıkartıp uykuya yatırmayı beklersin. Ama bu durum asla gerçekleşmiyor. Yerine, beşiğine, salıncağına bıraktığında ayaklarını karnını çekerek yüzünde acı ifadesi, ağlama, kızarma oluyor.
2- günde belki 20 kez kaka yapıyor ama yinede o gaz sancısı devam. Bazı bebekler yapamıyormuşda.
3- en belirgin ayırımı şu: sarsıntılı durumlar ve seslerle ancak susuyor. Mesela dizlerimi kırıp onu yatırıyorum. Dizlerimi deprem oluyor gibi sarsıyorum. Susuyor. Veya arabaya binince arabadaki sarsıntıdan dolayı susuyor. Ayağımda sallıyorum. Yetmiyor, ayağımda sallarken titreşimler yaratıyorum. Titreşimi ve sallanmalı ana kucağı aldık ama ondada ağlıyor. İlla insan sıcaklığını hissedecek. Kanguru aldım. Bağrıma onu bağladığım an susuyor. Uyumaya başlıyor. Yürüyüşe çıkıyoruz. Tüm gün gezse gezecek. Eve adım atıp kangurudan çözdüğüm an ağlamaya başlıyor. Emerken göğsümde uyuyakalıyor. 1 saat sonra bile göğsümden ayırsam ağlıyor. Kısacası ona bir zıplama hoşlana bulmadığın sürece uyku haram. Kolik bebek bu oluyor.
Bende ayirmadim da yatagi falan hem biz ayri uyuyamayiz zaten ama buyuk oglan iste postaladi adami sarildim ogluma yattim ama oda bir bana sarilma zaten diye zerzendi neyse onunda gonlu olsun dedim ama evde uc erkek herbirinin ayri gonlunu hos tuttuyorum:)))))ben yatakları ayırmadım, eşim sabah 6.30da kalkıyor ama yıne de beraber uyuyoruz. bebek de beşikte benım yanımda yatıyor. Ne olursa olsun o çocugu tek basıma yapmadım ve ben uğraşırken ( gece uyanmasa bile göz ucuyla bakınır ) ne çile çektiğimi görsun de sabaha nıye saç baş dagınık göz altı çökük oldugunu anlasın.
gece onu öpmeden uyumuyorum, karnım acıdıgı ıcın sarılmasa da öpmeden bırakmıyorum. Tabı eskı ilişkımız sımdılık yok. evde annem de var tabı o yakınlık azaldı bızde de.
Lohusalık sıkıntısından sevmıyor benı dedıgını dusunuyorum yoksa nıye öyle olsun canım.
Bu gece ben de çok ağladım, iyileşemedım nıye gecmıyor acım dıye. Bebek kabızdı, hem ona ağladım hem iyileşemedıgıme..
Ben sallamiyorum cunku ilk oglumda o halti yedim burnumuzdan döktü ama cok sıkı olmasada penye battaniyeyle gece uykuya gecerken kundak yapiyorum benim bebek cok ufak oldugu icin gece emzirmeye alirken de rahat oluyorcanım okudugum bi kitapta tam da anlattığın şeylerden bahsediyodu ve diyodu ki aslında kolik bebek diye bişey yoktur, bazı bebekler dış dünyaya alışma zorlugu çeker ve o yüzden aslında her bebekte olan sorunlar yüzünden çok ağlar. bunu çözmenin tek yolu da bebeğe anne rahmindeki ortamı sağlamaktır. 4 şeyi içerir bu: 1. anne sıcaklığı, kucağınıza almalısınız. 2. ses, anne rahminde suyun içinde oduğundan bi uğultu duyarlar sürekli, ona benzer sesler duymalılar, şşşşşş diye pışpışlamak olabilir. (saç kurutma makinası elektrik süpürgesi sesi severlermiş, araba ise hem ses hem titreşim yerine geçiyo sanırım:) ) 3. sallamak, anne rahmindeyken anne hareket halinde olduğundan ona benzemesi için sallamak gerekirmiş. ve 4: kundaklamak, rahimde sımsıkı bi pozisyonda oldukları için ilk kundaklarken ağlasa bile hemen susar çünkü anne rahminde olduğunu sanar. kitap bunları söylüyodu, ama bunların dördünü de aynı anda yapmak gerekirmiş. senin söylediğin şeyler de çok benziyo kitaptakilere. bütün bunlar ilk 3-4 ay için geçerliymiş kitaba göre, çünkü bu sürenin sonunda bebek artık dış dünyaya alışıyomuş...
kızlar moralim çok kötü bebeğim iki haftalık daha önceleri geceleri oturuyor gözler açık ağlamıyordu şimdi ise sürekli ağlıyor... sabaha kadar bende ayaktayım emziriyorum kucağımda dalıyor yatağa bıraktığım an başlıyor ağlamaya..bu kadar küçük bebek günde 18-22 saat uyur diyorlar..ee nasıl büyüyecek bu kadar uyanık kalmayla...ne yapacağımı şaşırdım gazını mı çıkaramıyor acaba ben şu masajlardan yapıyorum ama başka ne yapabilirim??
Molfix kullanıyorum ben yenidoğan 1 numara huggies de kullandım denemek için hem bebek tek beze alışmasın diye ikisinde de sorun yasamadımKizlar meleğimin totosu pütür pütür oldu pişik değil sağlik ocağinda bezden yapabilir dedi prima kullaniyoruz şimdi değiştiricez siz neler kullaniyorsunuz tavsiyeleriniz neler
Bende tek neze alismasin diye molfix ve prima kullaniyorumKizlar meleğimin totosu pütür pütür oldu pişik değil sağlik ocağinda bezden yapabilir dedi prima kullaniyoruz şimdi değiştiricez siz neler kullaniyorsunuz tavsiyeleriniz neler
Canım bak sütün gelmiş ama boşaltmazsan mastit olursun. Ben oldum aynı hatayı yapma. Şiş demek orda süt var demek, nasılsa alacak bebiş mrk etme. Sen boşalt. Şuan en önemli şey bu senin için.
Canım kaç cc alıyo? Yani açlıktan olabilir mi acaba ?manuel pomayla azar azar sağıp öyle veriyorum iki gündür. bugün ilk kez 15 dk kadar memeden aldı ama sonra yine almadı. çok ağlıyo sinirlerim bozuluyor
Sütüm varken sütümü sürdüm kuruyana kdr açıkta bıraktım.2 güne geçti.kizlar gogus ucu problemi yasiyorum inanilmaz canim yaniyor. kremler ise yaramiyor. siz nasil gecirdiniz her emzirme bir iskence oluyor.
Canım benzer durum benim de başıma geldi benim oğlum doğduğunda hiç sorun çıkarmadan emmeye başlamıştı ama eve çıktığımızda sağ memeyi reddetmeye başladı aynı anlattığın gibi çığlığı basıyodu tabi bende o öyle yapınca hemen kaldırıyodum ya diğer memeyi veriyodum ya da gazı mı var falan diye uğraşıp duruyoduk sonra görümcem geldi ve bir gün boyunca bebeğin kafasını zorla mememe bastıra bastıra alıştırdı o ağladıkça biz inadına daha çok tuttuk memede zorla ağzına tıktık ve sonuç başarılı oldu sana tavsiyem onun ağladığına bakma sen yine zorla alışıcaktır... Göğüslerin şiştiyse de muhakkak boşalt sert olduğunda bebek ufak olduğu için kavrayamaz memeyi ve gücü sütü çekmeye yetmez...
Bezindeki kırmızılıklar kristal oluyo bebeğin doymaya başladıkça biticek onlar ilk 1 hafta 10 gün falan gelir ama korkma bize de olmuştu
Bizim de bugün 33. Günümüz ama gözlerinde ve vücudunda hala az da olsa sarılık kaldı 2 hafta sonra hala geçmezse bazı testler istiycem dedi dr uzamış sarılık olabiliyormuş bizim de başlarda çok uyuyodu şimdi de hep ayakta...
Canım benzer durum benim de başıma geldi benim oğlum doğduğunda hiç sorun çıkarmadan emmeye başlamıştı ama eve çıktığımızda sağ memeyi reddetmeye başladı aynı anlattığın gibi çığlığı basıyodu tabi bende o öyle yapınca hemen kaldırıyodum ya diğer memeyi veriyodum ya da gazı mı var falan diye uğraşıp duruyoduk sonra görümcem geldi ve bir gün boyunca bebeğin kafasını zorla mememe bastıra bastıra alıştırdı o ağladıkça biz inadına daha çok tuttuk memede zorla ağzına tıktık ve sonuç başarılı oldu sana tavsiyem onun ağladığına bakma sen yine zorla alışıcaktır... Göğüslerin şiştiyse de muhakkak boşalt sert olduğunda bebek ufak olduğu için kavrayamaz memeyi ve gücü sütü çekmeye yetmez...
Bezindeki kırmızılıklar kristal oluyo bebeğin doymaya başladıkça biticek onlar ilk 1 hafta 10 gün falan gelir ama korkma bize de olmuştu
Bizim de bugün 33. Günümüz ama gözlerinde ve vücudunda hala az da olsa sarılık kaldı 2 hafta sonra hala geçmezse bazı testler istiycem dedi dr uzamış sarılık olabiliyormuş bizim de başlarda çok uyuyodu şimdi de hep ayakta...
Bende çok terlıyorrum . Bırde elektrık ocağı yakıyorum bebek üşü Esin diye... Su içinde kalıyorum.Kizlar ben cok terliyorum bendemi bisey var yoksa sizde de boyle oluyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?