Bu ağlama bizde de her akşam saat 6 buçukta başlıyor ve en az 1-2 saat sürüyor. Dr gazlı bebek dedi, o kadar da gaz çıkarıyor ama ine de gazı geçmiyormuş. Sürekli sırtına vuracaksın dedi.
Ay duygulandım şimdi hepimiz anne olduk bebeklerimize kavuştk, şimdi de onların sorunlarını konuşuyoruz
kendin için mi gidiceksin kontrole cnm ben bi kere gittim doğumdan sonra bi daha çağırmadı doktor dikişlere baktı o kadar.
Canım kendim için gittim.
Doktorum dikişlerime baktı alttan muayene etti. Kültür aldı ve smear testi için örnek aldı. Bu arada 41. Günüm regly oldum bugün.
Hersey yolunda dikişlerim kaynamış.
Spor falan herşey serbest dedi.
Korunma yöntemlerini konuştuk.
aradım arkadaşlar doktorum kullan dedi. keşke daha önce sorsaymışım.
bizimki de sürekli gaz çıkaran rahat kakasını yapan bir bebek, anlamıyorum o kadar gazı minnak vücudunun neresinde tutuyo yavrum her akşam aynı, korkuyla o saatlerin gelmesini bekliyorum, eşimin vardiyası da o saatlere denk geldiğinden evde tek başıma uğraşıyorum elim ayağıma dolanıyo. geçen gece o kadar çok ağladıki iki kat altımızdaki komşumuz eşimle karşılaşınca çocuk durmuyormu çok ağlıyor diye sormuşöyle içini çeke çeke uyuyakalmasını ömrümce unutamam herhalde o acısını çaresizliğini gördükçe kucağımda ben de ağladım o saatleri geçirince ertesi güne kadar rahat ta ki akşam ağlama saati gelene kadar.
Annelik ne garip bir duyguymuş, odasında uyurken özlüyorum, canı yansa içim yanıyor, uğruna dünyaları yakacak kadar güçlü ve bir o kadar korumacı hissediyorum, ne kadar huzur verici mutluluk verici bişeymiş o minik bakışları... anne olunca anlarsın derlerdi, gerçekten anladım... bir anne evladına nasıl kıyabilir ki... anne seni çok iyi anladım...
Canım gogus ucuna tahinin ustundeki yagi sur agrini alir ve catlaklarina oyi gelirKizlar selamlar. Allah hepimize ve bebislerimize sağlık versin. Ben bizim oglani 10. gun civarinda emzirmeye basladim. Simdi 21 gunluguz. Benim gogusler yara oldu. Krem kullaniyorum garmesten bide lansinonun bitkisel kremi var onuda suruyorum. Sizlerde durumlar nasıl. Hic gecmicekmis gibi geliyo.Atlet degdikce canim aciyo Bugun aventin gogus kalkanini kullanmaya basladim en azindan acimi azaltti tavsiye ederim. ama bebek tutunca kriz geciriyorumsanki zor dayaniyorum.sizinde Tavsiyelerinizi bekliyorum
Dr.a gıttık bır hafta oldu gıremedım, bazı arkadaşlar cvp yazmıştı okudum bı ara ama suan bıldırımlerde gorunmedıgı ıcın cevap yazamadım. sağolun.
2700 doğan bebegım 28 gunlukken 3300 olmuş. ama sarılıkkken 2500e düşmüştü.
doktor kılo alımı sınırda dedı. 2500'dan 3300 e cıkmış, 800 gram almış sınır mı kı?
bebegım hala kusuyor, burnundan fışkırırcasınabu hafta 3 kez kustu mesela.
doktor kıvam arttırıcı onerdı bebelac ama korkuyorum onu kullanmaya cunku kabızlık yapabılıyormuş ya da bebek emmeyı bırakabılıyormuş.
Ne yapmalı şaşırdım. çok üzülüyorum öyle kusmasına
Selam.canim senin benim gibi basur sikayetin vardi galiba yalnis hatirlamiyorsam benimde vardi ben bisey uyguladim cok iyi geldi sanada soylemek istedim biarzcik pamugu zeytin yagina bulayip fitil sekli verip afedersin makata yerlestirdim gece yatmadan once ilk gun fayda etti inan iki gece tek uyguladim cok iyi geldi normalde bi haftada geciyormus deniycem daha simdilik cok iyi oldum sen yap sonucunu yaz
Biliyorum ayni derten muzdaripim ama cok sukur inan iki gun denedim bu dedigim seyi oyle iyi geldiki once lavobya gitmek iskence gibiydi artik oyle degil sende dene sonucunu yaz insalllh sanada iyi gelirSaol inan denemedik şey kalmadı. Ama biraz iiim bende basur memesi çok büyük ve iltihaplı affiniza sığınarak tuvalete çıkarken memeler dışarı atıyor.
Biliyorum ayni derten muzdaripim ama cok sukur inan iki gun denedim bu dedigim seyi oyle iyi geldiki once lavobya gitmek iskence gibiydi artik oyle degil sende dene sonucunu yaz insalllh sanada iyi gelir
Canım tabiki kimse mama vermek istemiyor ama fışkırtırcasına bebeğin kusması için öneriliyor o kıvamlı mamalar. Üstelik bu bebekler heran hersaniye uyurken bile kusabiliyor ne kadar tehlikeli bi durum. Benim kızımda böyle.Canim asla mamaya baslama 800 gr gayet iyi bi rakam bu doktorlari anlamiyorum hatta doktoruni bile degistir diyebilirim asla emzirmekten vaGecme daha cok kucuk emdikce daha cok kilo alir ve daha cok emer benim oglanda guzel kilo almis mamaya baslamicam 600 grama kadar mamaya gerek yok lutfen wermeyin sutun artmasini isteyenler tomrisin emzirme notlari war internette onu bi okuyun
Ya bendede var napıcamı bilmiyorum.Çok sağol Cnm deneyim ama ağrı yok tek sorun memeler şiş hala duruyor. Bir arkadaş yılan dili diye bitkiden bahsetti küçültüyormuş onu ezip oraya koymuş. Bu kara merhemde bende hiç işe yaramadı hemoroide isimli.
Canım ben sana demiştim uyku yok ilerde korkma diyeKızlar daha bikaç gün önce bebegim cok uyuyor korkuyorum demistim ya hay demez olaydımiki gündür sadece göğsümdeyken susuyor sadece emecek gündüz nerdeyse hic uyumuyor inanın boynum belim ağrıyor sürekli göğsümde kalmak istiyor. Uyuyunca beşiğine bırakıyorum kendini kasa kasa uyanıyor 15dk sonra. Bi de karnı cok gurulduyor alttan cok gaz cıkarıyor tuvaletini de güzel yapıyor ama kasılarak uyanması gaz sancısı gibi geliyo bana. İlaç kullanıyorum ama bilmiyorum bi fikri olan car mı ne olabilir bu kasılarak uyanmaların sebebi
Ya bendede var napıcamı bilmiyorum.
Canım tabiki kimse mama vermek istemiyor ama fışkırtırcasına bebeğin kusması için öneriliyor o kıvamlı mamalar. Üstelik bu bebekler heran hersaniye uyurken bile kusabiliyor ne kadar tehlikeli bi durum. Benim kızımda böyle.
Canım keşke prof prof gezmeseydik sana sorsaydık. Ne çabuk teşhis koydun benim kızıma bile.bravo. Yorum yaparken kendi durumuna göre yapamazsın senin çocuğun bahsettiğin şekilde kusuyo olabilir benimkisi reflü mesela. Ayrıntılarını anlatsam evet farklıymış dersin. Kesin hükümlü olmamak gerek hiç bi konuda.Bebegin cok kusmasinin sebebi emme refleksinden dolayi mide kapasitesinin ustunde emmesi...mama yiyince kusmuyor cunku belli cc de mama veriyorsunuz arti mamayi icinde en az 2-3 saat emmek istemio cunku mama tabiro caizse midesine lök diye oturuyo..anne sutu bebegin bagirsaklarinin hassasligina uygun olarak yarim saat icinde vucudu terk eder mama gibi oturup kalmaZ..bnm kizimda agzindan burnundan fiskirtirdi sutleri..oglum fiskirtmio simdi..dikkat edeceksiniz artik..mamaya basladikca gunde bi seferden bisey olmaz die baslicaksin ama gun gectikce o cc orani artacak..o cc arttikca gogus hmm demekki icen yok o zmn sut retmetim diyecek..bu kacinilmaz son..demislerdi dersin
Gerekmedikce hele 800 gr gibi bi rakam warken sirf kusuyo we az kilo die asla mama verilmemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?