benim bebeğim de bugün 1 aylık kontrol vardı.3.180 doğmuştu.3.670 olmuş. doktor az buldu ve anne sütüne ek mamaya başalttı biraz canım sıkıldı. aslında çok da emiyodu ama bilmem niye böle oldu. bu arada yüzünde ve kafasında olan sivilcemsi şeylere de normal dedi . yenidoğan döküntüsüymüş. sma mama kullanmıştım ilk hafta sarılıktan dolayı. şimdi eczacı evolvia diye bir mama önerdi,daha iyimiş güya. kullanan var mı aranızda? bir de kilo konusunda sizler de çok takıntılımısınız? ne düşünüyorsunuz ?
sağol canım, zaten cocuk 15 gun sarılıkla ugraşmıştı, kılo kaybına ugradı.Canim asla mamaya baslama 800 gr gayet iyi bi rakam bu doktorlari anlamiyorum hatta doktoruni bile degistir diyebilirim asla emzirmekten vaGecme daha cok kucuk emdikce daha cok kilo alir ve daha cok emer benim oglanda guzel kilo almis mamaya baslamicam 600 grama kadar mamaya gerek yok lutfen wermeyin sutun artmasini isteyenler tomrisin emzirme notlari war internette onu bi okuyun
doğdugundan berı şapka takmıyor kızım.şapka takınca bagırıyor,ağlıyor. eldiven takıyorum ama ona devam edecegım daha..Hayırlı aksamlar arkadaşlar.
Biz bugün tam bir aylık olduk. Bebeklerimize ne zamana kadar ellik ve Şapka takmak gerekiyor acaba. Bugün şapkasıni hiç takmadim çoğu ya küçük geliyor yada büyük. Kararsiz kaldım.
kızımda reflu varkızlar emzirdikten sonra 20 dk dik tutun diyorlar hemen yatırınca burnuna genzine süt gidiyor bana ondan hırlıyor gibi geliyor...
Hayırlı aksamlar arkadaşlar.
Biz bugün tam bir aylık olduk. Bebeklerimize ne zamana kadar ellik ve Şapka takmak gerekiyor acaba. Bugün şapkasıni hiç takmadim çoğu ya küçük geliyor yada büyük. Kararsiz kaldım.
Canım acılı bişi değil ki. Zaten belirli periodlarla yaptırmak gerekiyor. İhmale gelmeyecek kadar önemli bi test.asia ;
anladım cnm. ben smearden korkuyorum ya :/
Canım hepimixin bebeğinde var. İsilik benzeri şeyler. Sudan çıktılar ve derileri havaya uyum sağlamaya çalışıyormuş.ondan oluyormuş.Kızlar merhaba nasılasınız? Ilk aşınızı oldunuz mu?
Biz 15 ekımde olcaz. Dr a gıtcem. Benım oğlumun kafasında ve kaşlarında alnında isilik oldu
Kızlar merhaba nasılasınız? Ilk aşınızı oldunuz mu?
Biz 15 ekımde olcaz. Dr a gıtcem. Benım oğlumun kafasında ve kaşlarında alnında isilik oldu
Ben sadece doğduğu gün be ertesi hün taktım bere ve eldiveni eve gelince ikisini de çıkardım. Zaten tırnaklarını kestim yüzünü çizme derdi yok. Eli ile hissetmesi önemli. Özellikle emzirirken mutlaka eldiveni çıkartıp elini göğsüne koy. Hem o duygu çok güzel hem de bebek şçin güven veriyor. Sütü de arttırıyormuş diyorlar.Canm, bizim doktor su mevsim gecisinde mutlaka sapkasini tak dedi bana. Hatta emzirdikten sonra bile kafasi terliyor ya sapkasini degis dedi. Bnde oyle yapiyorm.. Elliklerinide hep takiyorum.
Canım geçmiş olsun sarılıkları uğraşmak çok sıkıntılı bi süreç atlatmışsınız ne güzel. Benim kızım da sarılık olmuştu. Şükür oğlum olmadan geçti. O dönemde yani ilk çocuğumda kilo alımı çok düşüktü hatta ayda 300/400 gram aldığı bil oluyordu buna rağmen doktor mama önermedi. Bu konuda her doktorun yaklaşımı farklı oluyor. Sen içini ferah tur. Maşallah bebişe inşallah daha da çok kilo alsın sağlıkla büyüsünsağol canım, zaten cocuk 15 gun sarılıkla ugraşmıştı, kılo kaybına ugradı.
kontrole gıttık 9 gun sonra 300 gr almış kızım. çok iyi 200 gr normal aslında fazla bıle almış dedı bu sefer de :)
yeterınce sut var zaten mama vermek aklımın ucundan bıle gecmıyor.
dun doktordaydık 37 gunluktu. 3600 kg cıktı yavrum. 2500den bu kıloya geldi. sağlık ocagında da ıyı dedıler. emzırmeye devam
Ben sadece doğduğu gün be ertesi hün taktım bere ve eldiveni eve gelince ikisini de çıkardım. Zaten tırnaklarını kestim yüzünü çizme derdi yok. Eli ile hissetmesi önemli. Özellikle emzirirken mutlaka eldiveni çıkartıp elini göğsüne koy. Hem o duygu çok güzel hem de bebek şçin güven veriyor. Sütü de arttırıyormuş diyorlar.
burnundan gelerek kusan bır kızım varAh kizlar cidden hamilelik sikintilari , dogum ani neymis ki bence bebek geldikten sonrasi daha zormus. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Sanirim depresyon esigindeyim
Ayda 500 gr benim dr a göre normal hele de ilk 1 ay için çok normal zaten 15 gün kilo verme eğiliminde oluyolar e bi de sarılık da olmuş o da etkiler hem zatdn bebek doymasa anlarsın ağlar durmaz kaka miktarı nasıl 3-4 kere yapıyosa o da normal bence sen emzirmeye devam et 1 hafta dene sonra tekrar tarttır bakalım hem o sivilceler sağlıklı doyan bebeklerde oluyo
Canım acılı bişi değil ki. Zaten belirli periodlarla yaptırmak gerekiyor. İhmale gelmeyecek kadar önemli bi test.
Korkma yaptır..
Canım benim ya ıyı bir Dr a gıt. Bosuna kortızınlu krem kullanma. Benım oğlum emerken çok terlıyor yüzden ve kafadanyaa benimde kızımda oldu.yanaklarında boynunda oldu önce islik gibiydi sonra başka bişeye çevirdi sanki,bende dr. götürdüm dpktor isilik benziyo ama islik yaz mevsiminde sıcaktan vede terlemekten olur dedi çok mu giydiriyosun falan dedi amaben çok giydirmiiyrom.anneme k.valideme soruyorum çok mu die hayır diyolar.dr. 2 tane krem verdi biri antibiyotik ve kortizon içeriyo 2 3 kere sürdüm geçti şimdi de bacaklarda karnında başladı islik gibi.ne yapcamı şaşrdım karnına bacaklarına da sürmek isttemiyorum alan büyüdükçe daha fazla krem sürmüş oluyorum.dr pek içime sinmedi.dr. geçmesse cildiiye ye yönlendiiririm demişti.şimdi direk cildiye ye mi gitsem diyorum,dr tamolarak ne oldugunu anlamamıştı çünkü,boşuna ilaç kullanmak isteiyorum
sinrim bozuldu valla daha 1 aylık bebek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?