Delircem ya az kaldi herkes bisey söylüyor ne guzel dünkü yazıları okuyunca icim rahatlamisti simdi yine içim daraliyobende cabuk yorulma uyku haric hic belirti yok sorun mu var bebegimde yarin kalp atisini dinlemeye gidecegiz ya sorun varsa ya atmiyorsa kalbi (((((
toksoplazma bir virüstür ve erkek kız çocuk ayırt etmiyor. evet şimdi çok basit bir tedavisi var. geçirmemiş insanlar da var geçirenler de var. ve bilindiği gibi son 15 yıldır HAYVANDAN İNSANA GEÇME SIKLIĞI DÜŞMÜŞ... benim kedim vardı, şimdi de 2 buçuk yıldır köpeğim var. koynumda yattı her zaman hayvanlarım. her zaman öptüm kokladım onları, onlar da beni. sokak hayvanlarıyla da çok oynarım. barınaklara giderim. ve toksoplazmam yok. yani bana şu durumda bile bulaşmamış. lütfen o masum canlılara haksızlık etmeyin. daha çok iyi yıkanmamış sebze ve çiğ etten bulaşıyor. bazı bebeklere bişey olmasa da bazıları düşüyor, bazılarında görme ve zihinsel kusurlar olarak doğuyor. gebeliğin ilk başında doktorunuz bi tüp kan alarak yapmıştır bunları. sadece buna değil kızamık aşınız ya da bağışıklığınız var mı ona da bakılıyor. toksoplazmayı insanlar bi öğrenmiş kedi köpekten bulaşıyo diye bütün kediler köpekler öcü artık. köpeklerden de bulaşmıyor bu arada aslaa =)) daha çok nereden bulaştığını söyleyim. çiğ eti kestiğiniz bıçağı kim amonyakla ya da kaynar suda dezenfekte ediyor ki? ya da çiğ et değen tası tabağı kim atıyor? bunlar o masum bebklerden daha tehlikeli. doğrama tahtası bi köpeğin ağzından daha çok mikrop barındırıyor. iyi yıkanmamış yeşillikten bulaşma olasılığı bir kedinin dışkısına temas edip elini yıkamadan bir şeyler yemek veya direk açık yaradan bulaşması olasılığından çok daha yüksek. yani hasta kedi bulacan da onun dışkısına dokunacan da, sonra da bunu bile bile elini yıkamadan bişiler yicen ya da açık yarana dokuncan. yani dr lar genelde söylemeden alınan ilk tüp kanla yapıyorlar bunları. sadece buna değil bir çok hastalığa karşı bağışıklık var mı yok mu diye bakılıyor.
yine çok konuştum =)) uzun lafın kısası kendinizi korumak için yeşillikleri iyi yıkayın, çiğ ete mümkün mertebe dokunmayın, dışardan yiyin vs. akvaryum, kuş, güvercin gibi hobileriniz varsa bunlardan sakının. daha çok virüs, bakteri, mikrop barındırıyorlar. ve kedi dışkısına dokunmayın =)) daha bir sürü tehlike var korkmak gerekiyorsa çoğu toksoplazmadan daha olası.. gerilmeden, sağlıkla, mutlulukla, huzurla hamilelik geçirmek bizim elimizde. herşeyi kafaya da takmamak lazımmış ben bunu öğrendim..
canım ben durduk yere hayvanları neden kotuleyeyim.kedi kopek dıskısında olabilirmiş dedim.bizim dışkımızdan da bulasan bircok hastalık vardır bu bizi de kotulemek değil ki.eger iyi yıkanmamıssa olurmus dedim.duydugumu soyledim.sizde olmayabilir de baskasında olabilir.annemin yasadıgı olay da yaklasık 30 sene once.simdiyle elbet aynı değildir.
kısaca dediğin gibi her seyi iyi yıkamak lazım.çok pirpiriklenmek de iyi değil katılıyorum
kimisi öyle oluyo. ben de tuvalete sıkışık olmasam bile karından görünüyor. vajinal ultrasonun da bir zararı yok.. baksın öyle nolcak ki =)) tabi en önemlisi senin mutlu olduğun şekil. ben de 10 şubatı iple çekiyorum.. bende göğüs hassasiyeti ve şişkinlik dışında hiç bi belirti yok ya.. bunlar da olduğunda seviniyorum. bi kaç kez midem bulandı, gülerek söyledim =))
canım merhaba
benımde yarın randevum var ,kalp atışlarını duyucaz nasipse,inş. hayırlı haberlerle geliriz
Edceyy bende 10 şubata özelden randevu almayı düşünüyorum.. bebişimizi görmeye 3 kişi gideceğiz.. ablası babası ve benn.. o gün 7+2 olacağız rahatlıkla gözükür sanırımm..:108:
Eki Görüntüle 957174
Bu patiklerde melegimden kalan hatıra..
kiyafetlerini kimseye vermedim dogacak olan yavrum erkekse giydirecegim kizsa yenilerini alacağım..
Ahh ahh =(( bir meleğin gitti bir meleğin geliyo. dicek pek söz bulamıyorum. Allah sabır versin canım.. çok tatlı ama bunlaaarr =)) içleri sağlıkla bi dolsun o zaman daha da tatlı olcaklar =))
Merhaba kizlar. Ben yarin 6+6 oluyorum. Disardan dinlenince kalp atisi duyulurmu sizce. Sizin bu zamanda duyulmus muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?