2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canim yazan ben değildim ama sormuştum eczaneye gıda takviye Siy mis süt artırıcı değil

Benimde sütüm yetmiyor humana almayı düşünüyorum. Sen öneriyormusun sütün arttimi?

Canlar bebislerin kiyafetlerini utuluyormusunuz. Ben hic utulemiyorum 40 derecede yikiom. Utulemeye firsqt olmuyorki daha.biri kurumadan digerini atiyorum makineye. Cpk kusuyor cok
İlk dönemler ütüleyemiyordum hatta bizim kıyafetlerimizi bile ütüleyemiyordum ama 2 aydır ütülüyorum çabuk çabuk tabi :) Sanki ütüleyince daha yumuşak oluyor gibi içimde daha rahat ediyor

Benim dokftorum yoğun dökülmenin çok normal olduğunu 4.aydan sonra azalarak biteceğini söylemişti gerçektende çok azaldı artık dökülmesi ama sen bi tahlil yaptır bakalım belki vitamin eksikliği vardır ben bu arada hamileyken kullandığım vitaminleri kullanmayada devam ettim canım

Canim bebeğinin dişinin çıktığını söylemişsin ne kadarlıkken çıkardı neler yaşadın çıkmadan önceki dönemde çıkması ne kadar sürdü biraz bahsedebilirmisin

Üzülme canım benim yeğenimde oldu o 1.5 yaşındayken oldu ameliyatı ne kadar küçük olursa o kadar iyi çünkü ameliyat sonrası orayı ellememek gerek ama 1.5 yaşında çocuğu zabdetmek çok zor oldu sürekli başında nöbet tuttuk 1,hafta gece gündüz kanatmasın ameliyat yerini diye senin bebişin daha minik ne olduğunu anlamadan atlatırsınız inşallah canım

Sütü arttırmıyor, ben bi ara vitamin almamıştım o zaman içtin ama şimdi süt alerjisi çıkınca bıraktım

Benimde sütüm yetmiyor humana almayı düşünüyorum. Sen öneriyormusun sütün arttimi?
Humanayı kesinlikle öneririm 2. kutuyu bitirdim sayılır doktorumda önermişti kahvaltıdan bi saat sonra bi bardak içiyorum özellikle akşama doğru süt azalır ya o durumu yaşamıyorum çoğu zaman ama içindeki çemen otundan galiba bildiğin terliyorum ve kokuyorum

Ben de sadece emziriyorum ama 40ım çıktığı gün adet olmaya başladım:)
İyi mi kötü mü bilemedim ama 6. aydan sonra olsak fena olmazdı sanki adet dönemlerinde emzirmende bi sıkıntı oluyor mu?

Sütü arttırmıyor, ben bi ara vitamin almamıştım o zaman içtin ama şimdi süt alerjisi çıkınca bıraktım
Ben de yarın kan tahlili yaptıracağım ona göre karar veririm o zaman tadı güzel mi? Sanırım süte yapılıyor sahlep gibi

canım ek gıda konusunda doktorumuz liste verdi ona göre başladık. senin de dediğin gibi önce bir tatlı kaşığı veriyoruz sadece. ve üç gün sadece onu veriyoruz ki alerjik mi değil mi görelim. bunu meyveler ve yoğurt için söylüyorum çünkü sebzelerde alerji ihtimali pek yok dedi doctor :)
sıralama olarak ise meyve püreleri, yoğurt, sebze püreleri ve çorbalar, muhallebi şeklinde ilerledik. şimdi kahvaltıya başlayacağız.
ek gıda biraz karışık ama kafana göre takıl bence. bebeğin sevmezse değişiklik yapmak zorunda kalıyorsun zaten. mesela bizim bilmiş doktor sebze püresi ver ama çorba hiç verme çorbalar sulu falan filan dedi. benim kıza denedim pürelere nazlandı. zaten kim yer ki kabak püresi havuç püresi bezelye püresi :) ben koyu koyu çorba yapıyorum sebze tarhana yoğurt çorbası falan daha iyi yiyor maşallah. çok kesin kurallara gerek yok

Canim senin bebek kaç aylık doktorun erken mi başlat ti ek gıdaya

İlk adet gördüğüm ay sütüm azalmıştı baya ama yine de mama falan vermedim. Sadece bazen huzursuzluk yapıyor, tadı değişir sütün diyorlar doğru bence. Artık adet göreceğim günler yememe biraz daha dikkat ediyorum hiç sorun olmuyor o zaman.
Lactamili ılık suya yapıyorsun, kendi sütlü zaten.
Humanayı ise ben sabahları ve akşamları birer bardak içiyorum. Faydası oluyor gibime geliyor.

Canim senin bebek kaç aylık doktorun erken mi başlat ti ek gıdaya
beni diyorsan :) bebeğim beş aylık canım. üç ay dolunca tattırdım ben hep bişeyler. ama doktor kontrolünde asıl geçiş dört aylıkken oldu. bir aydır öğün olarak veriyorum yani. benim kız şimdiye kadar 900 - 800 - 600 -500 gr aldı ilk dört ay. hep az. hem de anne sütünün yanında mama da vermeme rağmen.

Kizlqr 5 aylik oldugumuDa kiİma yogurt tattirmak istiyorum
anne sutuyle dahq fazyali.diyorlar deneyen varmi. Bide sutumi sagmak ixin uciz gogus pompasi oneriniz nedir acaba

Teşekkür ederim cevaplar için nursen ve angie14 herkese iyi geceler bebişlere de mışıl mışıl uykular işallah
Ahh ahh hala salliyorum ne zaman erken ywticak yaaa of resmen 8 bucukta uykusu geliyo zorla uyutuyorum bes dakka sonra kalkiyo miz miz uykusu oldugu icin sonra heceye kadar huysuzlaniyo uyumuyo ay ay artik aksam olunca resmen strese giriyorum gercekten bu uyku cok sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…