canım nasıldı biraz anlatsana yani hastanede yatırdılar mı yada dikiş var mıydı ağrısı çok oldu muÜzülme canım benim yeğenimde oldu o 1.5 yaşındayken oldu ameliyatı ne kadar küçük olursa o kadar iyi çünkü ameliyat sonrası orayı ellememek gerek ama 1.5 yaşında çocuğu zabdetmek çok zor oldu sürekli başında nöbet tuttuk 1,hafta gece gündüz kanatmasın ameliyat yerini diye senin bebişin daha minik ne olduğunu anlamadan atlatırsınız inşallah canım
ben kullandım hiç faydası olmadı hemde 3 kutu bitirdim ama tık yok şimdi günde bir bardak ıhlamur bir bardak rezene ve açık şekerli çay ve su içiyorum daha iyi geliyorBenimde sütüm yetmiyor humana almayı düşünüyorum. Sen öneriyormusun sütün arttimi?
canım ben wee ninKizlqr 5 aylik oldugumuDa kiİma yogurt tattirmak istiyorum
anne sutuyle dahq fazyali.diyorlar deneyen varmi. Bide sutumi sagmak ixin uciz gogus pompasi oneriniz nedir acaba
manuel göğüs pompasını kullanıyorum memnunumKizlqr 5 aylik oldugumuDa kiİma yogurt tattirmak istiyorum
anne sutuyle dahq fazyali.diyorlar deneyen varmi. Bide sutumi sagmak ixin uciz gogus pompasi oneriniz nedir acaba
bizde iki gündür elma suyu veriyoruz miniğime çok sevdi maşallah :) bir iki gün sonra armuta geçmeyi düşünüyorum yalnız ben suyunu vermekle başladım sen püreyle mi başladın canımcanım ek gıda konusunda doktorumuz liste verdi ona göre başladık. senin de dediğin gibi önce bir tatlı kaşığı veriyoruz sadece. ve üç gün sadece onu veriyoruz ki alerjik mi değil mi görelim. bunu meyveler ve yoğurt için söylüyorum çünkü sebzelerde alerji ihtimali pek yok dedi doctor :)
sıralama olarak ise meyve püreleri, yoğurt, sebze püreleri ve çorbalar, muhallebi şeklinde ilerledik. şimdi kahvaltıya başlayacağız.
ek gıda biraz karışık ama kafana göre takıl bence. bebeğin sevmezse değişiklik yapmak zorunda kalıyorsun zaten. mesela bizim bilmiş doktor sebze püresi ver ama çorba hiç verme çorbalar sulu falan filan dedi. benim kıza denedim pürelere nazlandı. zaten kim yer ki kabak püresi havuç püresi bezelye püresi :) ben koyu koyu çorba yapıyorum sebze tarhana yoğurt çorbası falan daha iyi yiyor maşallah. çok kesin kurallara gerek yok
Tabi kısaca bahsedeyim.Canim bebeğinin dişinin çıktığını söylemişsin ne kadarlıkken çıkardı neler yaşadın çıkmadan önceki dönemde çıkması ne kadar sürdü biraz bahsedebilirmisin
oyyy maşallah darısı başımıza bizimkide öyle bir ısırıyorki elimizi dişi kaşınıyor bence bizde dişi erken çıkarcaz galibaTabi kısaca bahsedeyim.
Oğlum 2 aylıktan itibaren salya akıtmaya başladı, 3 aylıkken salyası iyice yoğunlaşınca biz sürekli kontrol etmeye başladık ağzını, babası da 4 aylıkken çıkarmış acaba dedik?:)
4 aylıkken huzursuzluğu başladı, yavrum gece uykusuna çok zor dalıyor, dalıncada inlemeye başlıyordu, bir ağrısı olduğundan artık emindim, tabi yine diş üzerine odaklandık,
4 aylıkken yine damakları iyice sertleşmeye ve beyazlamaya başladı, hafiften diş kabartısı gördük, aha dişi çıktı diye sevindik:)
günlerce bekledik beyaz incileri göremedik,
5 ay 10 günlükken bir sabah gördüm inciyi:) zaten bir önceki gün diş etinden bir parça kopmuş, tükürük ile dışarı atmıştı
demek ki o gün damağını yarmış diş:))
canım benim minik 4 ay 10 günlük 2 gündür elma suyu veriyorum kaç gün sonra püreye geçeyim sence gerçi ablamlar annemler 5 ayllıkken püreye geç daha çok küçük dediler amaEk gıda ile ilgili de izlediğimiz yoldan biraz bahsedeyim, bir kaç arkadaşta yazmış zaten,
Başladığınız ek gıda, elma suyu, elma püresi, armut suyu, armut püresi, bal kabağı püresi(pişmiş), yoğurt(günlük kendiniz mayaladığınız) havuç püresi(haşlanmış)
Öncelikle bir çay kaşığı suları ile başlıyorsunuz, ilk gün 1 çay kaşığı, 2. gün 2, 3. gün 3 çay kaşığı şeklinde devam ediyorsunuz, o gün o yiyecek dışında başta bir gıda vermiyorsunuz ki, alerjisi varsa hangisinden kaynaklandığını anlayalım.Sonra püreli halini(cam rende kullanıyorum meyveler için) veriyorsunuz. Doktorumuz sadece suyunu vermeyin, çiğnemeyi de yavaş yavaş öğrensin demişti.
Çorbalar içinse, önce havuç ile yap, sonra içine patates ekle, sonra pirinç ekle böyle böyle içindeki malzemeyi artır demişti, yine kontrollü gidiyoruz yani:)
Çorbaları fazla suyu yapmamak gerekiyor, zaten kuzuların mideleri minnacık, hemen dolmasın su ile:)
bide çorba tarifi yazarmısın bir iki taneEk gıda ile ilgili de izlediğimiz yoldan biraz bahsedeyim, bir kaç arkadaşta yazmış zaten,
Başladığınız ek gıda, elma suyu, elma püresi, armut suyu, armut püresi, bal kabağı püresi(pişmiş), yoğurt(günlük kendiniz mayaladığınız) havuç püresi(haşlanmış)
Öncelikle bir çay kaşığı suları ile başlıyorsunuz, ilk gün 1 çay kaşığı, 2. gün 2, 3. gün 3 çay kaşığı şeklinde devam ediyorsunuz, o gün o yiyecek dışında başta bir gıda vermiyorsunuz ki, alerjisi varsa hangisinden kaynaklandığını anlayalım.Sonra püreli halini(cam rende kullanıyorum meyveler için) veriyorsunuz. Doktorumuz sadece suyunu vermeyin, çiğnemeyi de yavaş yavaş öğrensin demişti.
Çorbalar içinse, önce havuç ile yap, sonra içine patates ekle, sonra pirinç ekle böyle böyle içindeki malzemeyi artır demişti, yine kontrollü gidiyoruz yani:)
Çorbaları fazla suyu yapmamak gerekiyor, zaten kuzuların mideleri minnacık, hemen dolmasın su ile:)
püre için biraz bekleyebilirsin, biraz erken olabilir, ya da bir kez dene, nasıl yediğini gözlemle, onlarda çiğneme olmadığı için direk dil üstünden yutmaya geçiyorlar, boğazına takılmasıncanım benim minik 4 ay 10 günlük 2 gündür elma suyu veriyorum kaç gün sonra püreye geçeyim sence gerçi ablamlar annemler 5 ayllıkken püreye geç daha çok küçük dediler ama
hangi meyveleri verdin sen canım, armut ve portakalda düşünüyorum ama portakal gaz yaparmı aceppüre için biraz bekleyebilirsin, biraz erken olabilir, ya da bir kez dene, nasıl yediğini gözlemle, onlarda çiğneme olmadığı için direk dil üstünden yutmaya geçiyorlar, boğazına takılmasınkontrollü ver mutlaka
Portakal asitli olduğu için onun için erken,hangi meyveleri verdin sen canım, armut ve portakalda düşünüyorum ama portakal gaz yaparmı acep
bende portakalda çok tereddüt ettim belki bi iki damla armutun içine damlatırım gıdası gitsin diye :) ayyy ne kadar tatlı oluyo kuzum ya bide kaşıkla veriyorum ben biberonla verende varmış ama kaşığa alışsın istedim o yerken sanki ben doyuyorumPortakal asitli olduğu için onun için erken,
Elma ve armut verdim meysim itibari ile, yaz olsaydı şeftali de verecektim:)
Canim bi girip yazamadım. Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ve beterinden korusun.ARKADAŞLAR GÜNAYDIN BİR SORUNUM VAR MALESEF
birincisi cumartesi 4.ay kontrolümüz vardı 4. ay 1 haftalık olduk 7.500 gr 67 cm olmuş miniğim 600 gr almış sizce azmı doktor normal dedi ama geçen ay 1000 gr almıştı gerçi bu ay çok hareketlendi ondan olabilir
ikinciside testislerinden biri inmemişti ultrason çektirdik baya yukarda kalmış bir daha ki ay cerrahla görüşücez yüksek ihtimal operasyon gerekecek ve sünnetide aradan çıkartıcaklar ama o daha çok küçük nasıl olacak nasıl ben o kapıda durup evladımı o soğuk sedyeye bırakıp çıkıcam kafayı yemek üzereyim çok üzgünüm mutsuzum napıcam ben
sağol arkadaşımCanim bi girip yazamadım. Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ve beterinden korusun.
canim kesinlikle sut artirici ozelligi yok bende ole sandm aldim ictim ama icerigini okuyunca megersem vitamin eksikligi olanlar kullaniomus hani bazi annelerin sutu kilo aldrmio beslemio bebegi eksiklik oldugu icin kullanilior A C D eksikligi olanlar icn misalAnnelerden biri lactamil içiyorum demişti adını hatırlayamadımbugün ben de gördüm ama almadım sütü arttırıyor mu yoksa gıda takviyesi gibi mi onu soracaktım ben sadece humana steel tea içiyorum bitince lactamil alsam mı diye düşündüm okursa cevap verebilir mi?
ben de yazmıştım, ıcıyorum ama kalıtesını arttırmak ıcın canım. sütü arttırmıyorAnnelerden biri lactamil içiyorum demişti adını hatırlayamadımbugün ben de gördüm ama almadım sütü arttırıyor mu yoksa gıda takviyesi gibi mi onu soracaktım ben sadece humana steel tea içiyorum bitince lactamil alsam mı diye düşündüm okursa cevap verebilir mi?
Evet canim ogretmenim. Cok sukur oturttuk duzen bugun itibariyle.kizim anneannesini cok seviyo:) uzmuyomus da ben ďe 2 tane 110cc sut sagiyorum. 6 saat yetiyoöğretmenmisin cnm eğer öyleyse daha şanslısın. allah yardımcın olsun
bende işe dönmek istemiyorum hiç benim biraz daha var
Evet canim ogretmenim. Cok sukur oturttuk duzen bugun itibariyle.kizim anneannesini cok seviyo:) uzmuyomus da ben ďe 2 tane 110cc sut sagiyorum. 6 saat yetiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?