2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
canım nasıldı biraz anlatsana yani hastanede yatırdılar mı yada dikiş var mıydı ağrısı çok oldu mu

Benimde sütüm yetmiyor humana almayı düşünüyorum. Sen öneriyormusun sütün arttimi?
ben kullandım hiç faydası olmadı hemde 3 kutu bitirdim ama tık yok şimdi günde bir bardak ıhlamur bir bardak rezene ve açık şekerli çay ve su içiyorum daha iyi geliyor

Kizlqr 5 aylik oldugumuDa kiİma yogurt tattirmak istiyorum
anne sutuyle dahq fazyali.diyorlar deneyen varmi. Bide sutumi sagmak ixin uciz gogus pompasi oneriniz nedir acaba
canım ben wee nin
Kizlqr 5 aylik oldugumuDa kiİma yogurt tattirmak istiyorum
anne sutuyle dahq fazyali.diyorlar deneyen varmi. Bide sutumi sagmak ixin uciz gogus pompasi oneriniz nedir acaba
manuel göğüs pompasını kullanıyorum memnunum

bizde iki gündür elma suyu veriyoruz miniğime çok sevdi maşallah :) bir iki gün sonra armuta geçmeyi düşünüyorum yalnız ben suyunu vermekle başladım sen püreyle mi başladın canım

süt artırma ile ilgili sorular sorulmuş, ben de kendi deneyim ve doktorumun tavsiyelerini paylaşayım
Önce lactamil almıştık fakat onun sütü artırmadığı, sadece sütün kalitesine etki ettiğini söyledi doktorum,
Ardından humana still-tea içmeye başladım günde 2 bardak , oğlum 2 aylık olduğu dönemde, bunun faydasını biraz gördüm diyebilirim.
Doktorum sonra lactamalt diye kafeinsiz kahve önerdi, o da artırdı fakat kahveyi pek sevemedim, biraz yoğun bir kahveydi.
Dereotu tükettim, sabahları avuç avuç yedim, o da işe yaradı fakat oğlumun kakasını yeşile boyamıştı:))
tabi o zamanlar demir kullanmıyorduk :)
Doktorum bana bulabiliyorsan ısırgan otu tüket o da artırıyor demişti fakat ben pek sıcak bakmadım:)
Günde 3 litre suyu da ihmal etmemek gerek.
Şimdilerde regl olduğum dönemlerde yapıyorum bu takviyeleri, çünkü o zamanlarda azaldığını tam dolmadığını hissediyorum, erken başladı benim oğlum 2. ayını bitince ben kırmızıları görmeye başladım

Canim bebeğinin dişinin çıktığını söylemişsin ne kadarlıkken çıkardı neler yaşadın çıkmadan önceki dönemde çıkması ne kadar sürdü biraz bahsedebilirmisin
Tabi kısaca bahsedeyim.
Oğlum 2 aylıktan itibaren salya akıtmaya başladı, 3 aylıkken salyası iyice yoğunlaşınca biz sürekli kontrol etmeye başladık ağzını, babası da 4 aylıkken çıkarmış acaba dedik?:)
4 aylıkken huzursuzluğu başladı, yavrum gece uykusuna çok zor dalıyor, dalıncada inlemeye başlıyordu, bir ağrısı olduğundan artık emindim, tabi yine diş üzerine odaklandık,
4 aylıkken yine damakları iyice sertleşmeye ve beyazlamaya başladı, hafiften diş kabartısı gördük, aha dişi çıktı diye sevindik:)
günlerce bekledik beyaz incileri göremedik,
5 ay 10 günlükken bir sabah gördüm inciyi:) zaten bir önceki gün diş etinden bir parça kopmuş, tükürük ile dışarı atmıştı
demek ki o gün damağını yarmış diş:))

oyyy maşallah darısı başımıza bizimkide öyle bir ısırıyorki elimizi dişi kaşınıyor bence bizde dişi erken çıkarcaz galiba

Ek gıda ile ilgili de izlediğimiz yoldan biraz bahsedeyim, bir kaç arkadaşta yazmış zaten,
Başladığınız ek gıda, elma suyu, elma püresi, armut suyu, armut püresi, bal kabağı püresi(pişmiş), yoğurt(günlük kendiniz mayaladığınız) havuç püresi(haşlanmış)
Öncelikle bir çay kaşığı suları ile başlıyorsunuz, ilk gün 1 çay kaşığı, 2. gün 2, 3. gün 3 çay kaşığı şeklinde devam ediyorsunuz, o gün o yiyecek dışında başta bir gıda vermiyorsunuz ki, alerjisi varsa hangisinden kaynaklandığını anlayalım.Sonra püreli halini(cam rende kullanıyorum meyveler için) veriyorsunuz. Doktorumuz sadece suyunu vermeyin, çiğnemeyi de yavaş yavaş öğrensin demişti.
Çorbalar içinse, önce havuç ile yap, sonra içine patates ekle, sonra pirinç ekle böyle böyle içindeki malzemeyi artır demişti, yine kontrollü gidiyoruz yani:)
Çorbaları fazla suyu yapmamak gerekiyor, zaten kuzuların mideleri minnacık, hemen dolmasın su ile:)

canım benim minik 4 ay 10 günlük 2 gündür elma suyu veriyorum kaç gün sonra püreye geçeyim sence gerçi ablamlar annemler 5 ayllıkken püreye geç daha çok küçük dediler ama

bide çorba tarifi yazarmısın bir iki tane

canım benim minik 4 ay 10 günlük 2 gündür elma suyu veriyorum kaç gün sonra püreye geçeyim sence gerçi ablamlar annemler 5 ayllıkken püreye geç daha çok küçük dediler ama
püre için biraz bekleyebilirsin, biraz erken olabilir, ya da bir kez dene, nasıl yediğini gözlemle, onlarda çiğneme olmadığı için direk dil üstünden yutmaya geçiyorlar, boğazına takılmasın kontrollü ver mutlaka

hangi meyveleri verdin sen canım, armut ve portakalda düşünüyorum ama portakal gaz yaparmı acep

Portakal asitli olduğu için onun için erken,
Elma ve armut verdim meysim itibari ile, yaz olsaydı şeftali de verecektim:)
bende portakalda çok tereddüt ettim belki bi iki damla armutun içine damlatırım gıdası gitsin diye :) ayyy ne kadar tatlı oluyo kuzum ya bide kaşıkla veriyorum ben biberonla verende varmış ama kaşığa alışsın istedim o yerken sanki ben doyuyorum

Canim bi girip yazamadım. Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ve beterinden korusun.

canim kesinlikle sut artirici ozelligi yok bende ole sandm aldim ictim ama icerigini okuyunca megersem vitamin eksikligi olanlar kullaniomus hani bazi annelerin sutu kilo aldrmio beslemio bebegi eksiklik oldugu icin kullanilior A C D eksikligi olanlar icn misal

ben de yazmıştım, ıcıyorum ama kalıtesını arttırmak ıcın canım. sütü arttırmıyor

öğretmenmisin cnm eğer öyleyse daha şanslısın. allah yardımcın olsun
bende işe dönmek istemiyorum hiç benim biraz daha var
Evet canim ogretmenim. Cok sukur oturttuk duzen bugun itibariyle.kizim anneannesini cok seviyo:) uzmuyomus da ben ďe 2 tane 110cc sut sagiyorum. 6 saat yetiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…