2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Bizimki de aynı. Anne sütü yetiyor ama çok tok tutmuyor tabiki. Ek gıdaya geçince uykuları uzar inşallah:)
Evet bu durum gün içinde pek doğmadığını gösteriyor tabikii.gece bu kadar uyanınca ise nasıl gideceğim ben???? Sadece Anne sütü verenler sizin düzeniniZ nasıl kaç kere hangi saatlerde emziriyorsunuz bebeginizi???

Ben de 2 ay sonra başlayacağım işe. Sadece anne sütü alıyor ve 2 saati geçirmeden emziriyorum gün içinde. Daha sık emzirmemek lazım zaten diye biliyorum. Ama artık anne sütünü ne kadar verirsen ver yine gece uyanacaktır, ek gıdaya kadar devam bu şekilde. Neyse ki az kaldı

uyku bir yana bizim kız bana çok düşkün oldu ya odadan çıkınca hep beni arıyor gözleri mızmızlanıyor. sizin de öyle mi? nasıl bırakacağız biz bu bbıdıkları?
Aynen cnm ayrica emme saatleride ayni. Ben odadan cijinca hemen agliyo benden baskasi uyutamiyo hep tek baktim ondan bence

Bende bu ay yani bes aylik kontrolunden sonra aksamlari takviye yapmak istiyorum cunku gece cok sik uyanmaya basladi iki saatte bir kalkiyo ve artik cok yoruluyorum. Kontrolumuz bir hafta sonra doktora danisicam gecen ay bole degilldi gecede iki defa kalkardi 12 de yatiyodu sabah 10 da kalkiyodu srtik erkende uyaniyor bebekleri uyku buyutuyo bence gunduz zaten uyumuyor

Arkadaşım bende öğretmenim ama allak bullak oldum nasıl bir düzen oturttun sabahtan akşama beslenme ve uyku düzenini yazarmisin bebeginin
Canim söyle benim kız çok erken uyanıyo mesela suan uyandı ve emiyo:) ben öğlenciyim. 11.30 da çıkıyorum 17.15 gibi evdeyim. Bu saatlerde başlıyo günümüz eğer gece çok uyandiysa babaya veriyorum o ise gidene kadar 07.00 uyuyorum. Sonra genelde 7 gibi sut sagiyorum 110 anca çıkıyo. Sonra meme oyun derken 08.30 gibi uyutuyorum 10 a kadar genelde. Sonra emzirme alt değiştirme derken bi yandan hazirlanmaya başlıyorum. Uykusunu alsiysa mizlanmiyo o sırada kızım. 11 gibi kahvaltı hazırlayıp annemi uyandırıyorum bütün gün için enerji lazım o yüzden geç kalkıyo benim eşim polis canım bi gün 7.30 18.30 Calisiyo ertesi gün izin yapıyo. O izinliyken sabah ona verip 9 a kadar uyudugum da oluyo. Neyse 11.30 gibi çıkıyorum annem uyutuyo 13e kadar sonra sütünü veriyo. 14.30 gibi bi uyku daha 16ya kadar ve yine süt. 17.15 de de ben evdeyim. Kızı emzir sev derken baba geliyo 18.30 yemek ve hemen ardından kizimin banyosu ve 19.00 gibi her akşamki masaj ninni pijama o siralarda hep baba ve ben birlikte yyapıyoruz. Biz gelince anneannenin mesaisi dolmuş oluyo 20.00 gibi emzirerek uyutuyorum kuzuyu. 22.00 ye kadar eşim ben annem beraber tv izliyoruz meyve tatlı falan. Sonra uyuyoruz en gec 22.00 de. Bebisi de emzirip. Sonra sonra 3 gibi uyanıp emiyo uyuyo ve 5.30 da tamamen uyanıyo. bu sansliysam ama bazen 5 kere uyandigi da oluyo.Bu saatler 1 ayliktan beri neredeyse aynı. Eşim benim gerçekten fedakâr bi insan canım maşallah diyim:) o izinliyken annem de rahat ediyo her işi yapar yerine göre bebise de bakar. Iste düzen bu canım biraz karışık ama idare ediyoruz

Kızlar ya bizimki gece 12 de 2 de 5 de 7 de 9 da emiyor öğretmenim ne yapacAğım bilmiyorum :-(
Canim o zaman çok miktarda emmiyodur benimki yaklaşık 3 saatte bir emiyo 110 cc yetiyo. Sen sabahci mısın ogleci mi onu bi yaz ben plan yapayım sana

neden 2 saatten daha kısa sürede emzirmemek lazım cnm ben bazen emziriyorum da

kızlar sizinde başınıza geliyo mu ben geçenlerde annemde kaldım orda bi tanıdık(ufak bebeği olan) mama vermemi ek gıdaya geçmemi söylüyor yok bebek açmış rtık süt yetmzemiş doymazmış sinir oluyorum ben sadece anne sütü vermek istiyorum oğlumda yüzümü falan yemeye çalışıyor aç diyorlar falan. ben sık sık emziriyorum zaten verelim desem annemde hemen ek gıda vs. vericek ama benden çekiniyor.
çok kızıyorum oğluma aç muamelesi yapmalarına ben onu besliyorum çok şükür

canım çok güzel düzenin var maşallah bi kaç sorum olucak
bebişi hergün yıkıyormusunu?
pijama falan yazmışsın biz evde zaten pijama tarzı giydirdiğimiz için gece yatmadan önce pijama giydirme durumu olmuyor
bi de annen sizde m,i kalıyor ben başlayıncada biraz annem bizde biraz biz orda kalıcaz zor olucak biraz

Canim o zaman çok miktarda emmiyodur benimki yaklaşık 3 saatte bir emiyo 110 cc yetiyo. Sen sabahci mısın ogleci mi onu bi yaz ben plan yapayım sana
Canim ben sut sagsam bebek ac kalir kendimize zor yetiyor gibi arada bi sagsam ileriki oğünde doymayacak gibi... benim okul programim bir 11 de basliyor bi 1 de basliyor oyle bi duzen yok okulda gogsum sisiyor 5 dk tenefusler yemek yiyemiyorum su icsem tuvalete girecrk zaman bulmak bile zor oyle stres yaptim simdi

Kızlar bebekleriniz kaç Kilo. Biz dört ay üç haftalığız, 18 eylül doğumlu yani,
6500 Kilo az dedi doktor ama mama felan istemiyor günde iki kez üç kez emiyor

Her söyleneni uygulasaydık bebeklerin başı dönerdi valla. Bebeğin aç olup olmadığını en iyi annesi bilir bence. Çok takmamak lazım her söyleneni. Bebek bu her şeyi yalamaya ağzına sokmaya çalışıyor işte. Zaten aç bebeği susturmak çok zor olurmuş, bebeğim mutluysa sorun yok bence. Her anne kendisi bilir bebeği için neyin iyi olduğunu. Tabi tabi deyip geçmek lazım bazen.

Kızlar bebekleriniz kaç Kilo. Biz dört ay üç haftalığız, 18 eylül doğumlu yani,
6500 Kilo az dedi doktor ama mama felan istemiyor günde iki kez üç kez emiyor
Karışmak gibi olmasın ama gün boyunca mı 2-3 kez emiyor toplamda? Öyle ise az emiyor, daha sık emzirmeyi dene. 2-3 saatte bir gibi.

Annem bizde kalıyo canım çünkü ben Elazığ'dayım onlar izmirde yaşıyo. Bebisi gunasiri yikiyorum dusakabinde kucağıma aliyorum eşim de dusu tutuyo çok eğlenceli oluyo canım pijama derken masajda çırılçıplak soydugum için aynı şeyleri giydirmiyorum bi de uyku tulumu. Sabah 5.30 da uyanmak dışında düzen iyi çok şükür

Karışmak gibi olmasın ama gün boyunca mı 2-3 kez emiyor toplamda? Öyle ise az emiyor, daha sık emzirmeyi dene. 2-3 saatte bir gibi.

Canım emmiyor artık o yüzden sağıyorım mecbur öyle olunca da üç anca, mama veriyorum kalan öğünlerde ama zorla uykuda dört ölçek ancak içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…