Kızlar facedeki grubun linki https://www...................../www.2014eylulanneleri/ tıklayarak ekleyin
Kızlar facedeki grubun linki https://www...................../www.2014eylulanneleri/ tıklayarak ekleyin
merhaba arkadaslar umarım ıyıısnızdır bugun bebısımı gormeye gıttık tam 8 haftalık olmus masllahı vardı kıpır kıpır doktor gelişimi cok guzel dedi.gerekli tum testlerı yaptırmıısm hepsı supermıs:)cok mutlu oldum kucucktu yarın ılk resmını koyarım :)
Oh oh, gözün aydın.
Mrb kızlar herkese selam.bende bugun bebişimi 3ncu defa gordum pzt 10ncu hafta kontrolum var şuan herşey cok yolunda ayakları ellerini gördüm ilk defa süper bi duyguydu darısı size inş şuan 9+4üm
ben böbrek taşından korktum ağrıyo diye ama sanırım normalmiş genelde ağrıdığını söylüyorlar
Sıcak pek iyi değil tatlım sıcak duş bile almak sakıncalı sıcak su torbasını ayaklarına koymanı tavsıye ederim karnına yada kasıklarına koyma..bel ağrıları cok normal benim 7ye kadar devam etti böbrek taşı doker gibi yanlarım agrıdı şuan 9+3teyim kasık agrım var buda rahmin genişlemesinden ve adet döngüsünden kaynaklanıyo içiniz rahat olsn.uzun süreli geçmeyen sancılar korkutucu gerisi guzel agrılar:)dikkat etmeli dinlenmeliyiz. ben sıcak su torbası yapıyorum
Sıcak pek iyi değil tatlım sıcak duş bile almak sakıncalı sıcak su torbasını ayaklarına koymanı tavsıye ederim karnına yada kasıklarına koyma..bel ağrıları cok normal benim 7ye kadar devam etti böbrek taşı doker gibi yanlarım agrıdı şuan 9+3teyim kasık agrım var buda rahmin genişlemesinden ve adet döngüsünden kaynaklanıyo içiniz rahat olsn.uzun süreli geçmeyen sancılar korkutucu gerisi guzel agrılar:)
sordum canım 12-14. hafta arasında belli oluyor dedi. bilgisayardan baktı kızımıda 12+6da söylemiş, 10 sene önceki kaydımızı saklıyomuş:)) 12 temmuz 2004de büyük olasılıkla çok tatlı bi kız demişim bilmişim deyip kızıma kendi kayıtlarını göstererek gönlünü aldı, alttan bakıldığı için ultrason odasına alınmayan prensesim çok bozuktuda:))Günaydın ,,,
sor canım bende çok merak ediyorum , belirtilerle cinsiyeti ilişkilendirdiğimde benim yüzümde sivilceler çıktı kız a işaret ama hiç bulantım yok , karnım sivri gibi durmuyor kız a işaret ama rüyalarımda hep erkek bebek görüyorum , içimdende hep erkek geçti şimdi ortada kaldım ,, 13. haftada belli olsa ne iyi olurrahat rahat alırız herşeyi ...
evet cinsiyeti beğenmeyip kürtaj yaptırmaya kalkan bi manyak çıkabilir diye 16. haftadan önce söylemek istemiyorlar. ilk kez sizi gören bi doktor, kırsal kesim doktorları, devlet hastanelerindeki doktorlar falan söylemiyormuş.Evet haklısın .
Tarama dedikleri detaylı ölçüm mü yapacaklar bebişin vücundunun ,
sorarım cinsiyeti belki bir tahmınde bulunur bazı doktorlar erken olduğu için tahmin etsede söylemeyebiliyorlarmış ..
tok olunca daha mı hareketli oluyorlar yaw
cehalet
ayva tavsiye ederim cnm, burda bir arkadaş akşam ayva yiyorum sabaha bulantım olmuyor demişti bende okurken tam ayva yiyordum zaten. sabah kalktım hiç bulantım yoktu, aklıma ayva gelmedi tabii. durup dururken bulantım niye kesildi diye azıcık panik yaptım, ne kadar saçma olduğunu bilsemde, duygularımı kontrol edemiyorumki:)) neyseki kahvaltıdan sonra bulantım başladıda içim rahatladı:)) iyi geliyor ayva yani:))kızlarr karnım çok aç ama ağzıma bir lokma yiyecek koyamıyorum mide bulantım o kadar çok ki Allah'ın gücüne gitmesin ekmek bile kokuyor bana kuru kuruya ekmek bile yiyemiyorum ne yapmalıyım tavsiyesi olan var mı ?
folbiol alıyorum. ilk test yaptırdığım yerde vermişlerdi doktorum şimdilik devam et gelecek kontrolde değiştiricem dedi, folik oranımı yüksekmiş neymiş unuttum sebebini.kızlar doktorunuz hangi Folikasiti verdi sizlere?
şansa bak acaba niye üretmemiş, üretmeme olasılığı varmıymış yoksa aşılar bozuk falanmıydı acaba bi şey demedimi doktor. özelde çok pahalı bu aşı ben sağlıkocağında ücretsiz yaptırmıştım, doğumdan sonra devlette yaptır cnm.ben bir de nasılsa bu yıl çocuk yapmaya karar verdik diye hepatit b aşısı oldum.
ama vucudum hiç antikor üretmemiş.
doktor aşı hiç işe yaramamış dedi.
ilginç dimi ?
birde dünya para verdim aşılara.:44::44::44:
bugün doktora sordum bu konuyu güldü türkiyede tektoplama salgınımı varmış dedi. veteriner kontrolünde kesilen etlerde sorun olmaz dedi. kedi köpekten bulaşma konusunada, köylerde teptoplazmalı keçiden kedi köpeğe ordan insana geçer, sen istanbulda nerde bulacaksın öyle kediyide dokunacaksında elini yıkamadan ağzına götüreceksinde hasta olacaksın dedi. çiğ et yeme elini yıka bildiğin temizlik hijyen kurallarına uy bişey olmaz dedi.arkadaşlar çiğp ete dokunma falan diyosunuz, hiç mi yemek pişirmiyosunuz siz evde? Eti köfteyi kim yapıyor
ben pozitifmişim. dr ilk gebeliğimde yaptırtmış bu testleri pozitif çıkmışım, şimdi tekrar yaptırtmadı. çocukken annem mantı yaparken yardım bahanesiyle yanına oturur arada çiğ etleri ağzıma atardım soğanlı baharatlı çok severdim nedense, şimdi yazarken midem bulandı. karnında kurt olacak diye kızardı annem ama başka hastalıklardan kimsenin haberi yoktu sanırım, o etlerde genelde babamın daha lezzetli diye köylerden bi çobandan koyun alıp orda kestirip getirdiği etler olurdu. işin ilginç yanı kardeşimde negatifmiş o çiğ et yemezdi hiç ama uslu uslu mantı yapardı annemle, yalakaanladım da sanki herkes negatif gibi yazmış da yazanların hepsinde de mi negatif
canım genelde doktoru bulmak randevu almak falan zor olsada onlar kendi hastalarının acil durumlarında öyle ilgisiz olmuyorlar. acil bişii olursa size nası ulaşcam doğum başlayınca napcaz falan diye sor cebini falan iste verir bence. mesela annemi götürdüğümüz prof bi bayan var ilkkez gelecek hastaya 6 aydan sonraya randevu veriyor ama biz bir ay sonraya kontrol randevusu alıyoruz hep rahatlıkla acil durumdada cepten ulaşıyoruz vs.. benim jinekoloğumunda bir haftadan önce boş randevusu olmuyor ama bi gün ben tam ben çıkarken bi telefon geldi bekleme salonundakilere kusura bakmayın hastamın durumu acil hastaneye gidip görmem lazım duruma göre ararım ya erteleriz randevunuzu yada biraz daha bekletirim sizi dedi, kadın itiraz edecek oldu sende hamilesin senin doğumun başlayıncada başkasını bekleteceğim sıradaki hastamın işi varmış gelemem diyememki biraz anlayış göster lütfen dedi çıktı muayenehaneden gitti.Ben özel muayenehaneye gidiyorum canım doktorum Prof.
Memnunum çok bilgili biri, ama içimde hep tereddütler olmuyor değil. Şöyle ki Aallahıma bin şükür bugüne kadar bir sorun yaşamadım dolayısıyla acil gidişim gerekmedi. Ama öyle bir durum olsa adamı yerinde bulamama ihtimalim de oldukça fazla. Bi kere muayenehanesine 3'ten sonra geliyor, çünkü Gazi'de hocalık d ayapıyor aynı zamanda. Haftanın belli günlerinde de tüpbebek tedavisi için başka bir klinikte oluyor. O nedenle Aallah acil bir durum vermesin diyorum şimdilik.
normal canım bende sata göre 6+4deyim ama ultrasonda 7+2 çıktı. ilk hamileliğimde öyle 5-6 gün ilerde başlamıştı doğuma yaklaşırkende 2 hafta ilerdeydi.selam kızlar..bi sorum olacak bugun kontrole gittim bebiş 8+5 olması gerekrken 9+2 ölçtm dedi o an sormak aklıma gelmedi normal mi acaba yardımcı olursanız sevnrm şimdidn teşekkürler..
:)) 15-20 haftalık olsan tekmeliyor derdimde şimdi seğirme gaz falandır diycem geçen hafta bendede oluyordu önce aynı tekme gibi geldi heyecanlandım bian ama bezelye tanesi kadar bişi şimdi hissedilmezki.kızlarr yaa bugun karnım pıt pıt atmaya başladı akşama kadar damar segeriyormuş gibi anlam veremedim sizce ne olabilir:26:
bende de oluyor canım, gaz olduğunu düşünüyorum yıllardır arada bir oluyordu zaten. kaburga bitimimde sert bi yumru gibi genelde solda bazen ters bi hareketimde iyice kasılıp ağrıyor falan ama çok fazla uzun sürmüyor. devamlı bişeyse bi doktoruna danış bence.Arkadaslar uyuyamyorum sol kaburgamın altı sanırım dalağım ınanılmaz agrıyoor(( çok korkuyorm boyle bişey yasayan varmı
Biraz geç oldu tatlım cevap ama yüzüstü uyumanın keyfini çıkar şimdilik dedi...:)
sordum canım 12-14. hafta arasında belli oluyor dedi. bilgisayardan baktı kızımıda 12+6da söylemiş, 10 sene önceki kaydımızı saklıyomuş:)) 12 temmuz 2004de büyük olasılıkla çok tatlı bi kız demişim bilmişim deyip kızıma kendi kayıtlarını göstererek gönlünü aldı, alttan bakıldığı için ultrason odasına alınmayan prensesim çok bozuktuda:))
evet cinsiyeti beğenmeyip kürtaj yaptırmaya kalkan bi manyak çıkabilir diye 16. haftadan önce söylemek istemiyorlar. ilk kez sizi gören bi doktor, kırsal kesim doktorları, devlet hastanelerindeki doktorlar falan söylemiyormuş.
ayva tavsiye ederim cnm, burda bir arkadaş akşam ayva yiyorum sabaha bulantım olmuyor demişti bende okurken tam ayva yiyordum zaten. sabah kalktım hiç bulantım yoktu, aklıma ayva gelmedi tabii. durup dururken bulantım niye kesildi diye azıcık panik yaptım, ne kadar saçma olduğunu bilsemde, duygularımı kontrol edemiyorumki:)) neyseki kahvaltıdan sonra bulantım başladıda içim rahatladı:)) iyi geliyor ayva yani:))
folbiol alıyorum. ilk test yaptırdığım yerde vermişlerdi doktorum şimdilik devam et gelecek kontrolde değiştiricem dedi, folik oranımı yüksekmiş neymiş unuttum sebebini.
şansa bak acaba niye üretmemiş, üretmeme olasılığı varmıymış yoksa aşılar bozuk falanmıydı acaba bi şey demedimi doktor. özelde çok pahalı bu aşı ben sağlıkocağında ücretsiz yaptırmıştım, doğumdan sonra devlette yaptır cnm.
bugün doktora sordum bu konuyu güldü türkiyede tektoplama salgınımı varmış dedi. veteriner kontrolünde kesilen etlerde sorun olmaz dedi. kedi köpekten bulaşma konusunada, köylerde teptoplazmalı keçiden kedi köpeğe ordan insana geçer, sen istanbulda nerde bulacaksın öyle kediyide dokunacaksında elini yıkamadan ağzına götüreceksinde hasta olacaksın dedi. çiğ et yeme elini yıka bildiğin temizlik hijyen kurallarına uy bişey olmaz dedi.
ben pozitifmişim. dr ilk gebeliğimde yaptırtmış bu testleri pozitif çıkmışım, şimdi tekrar yaptırtmadı. çocukken annem mantı yaparken yardım bahanesiyle yanına oturur arada çiğ etleri ağzıma atardım soğanlı baharatlı çok severdim nedense, şimdi yazarken midem bulandı. karnında kurt olacak diye kızardı annem ama başka hastalıklardan kimsenin haberi yoktu sanırım, o etlerde genelde babamın daha lezzetli diye köylerden bi çobandan koyun alıp orda kestirip getirdiği etler olurdu. işin ilginç yanı kardeşimde negatifmiş o çiğ et yemezdi hiç ama uslu uslu mantı yapardı annemle, yalaka:))
canım genelde doktoru bulmak randevu almak falan zor olsada onlar kendi hastalarının acil durumlarında öyle ilgisiz olmuyorlar. acil bişii olursa size nası ulaşcam doğum başlayınca napcaz falan diye sor cebini falan iste verir bence. mesela annemi götürdüğümüz prof bi bayan var ilkkez gelecek hastaya 6 aydan sonraya randevu veriyor ama biz bir ay sonraya kontrol randevusu alıyoruz hep rahatlıkla acil durumdada cepten ulaşıyoruz vs.. benim jinekoloğumunda bir haftadan önce boş randevusu olmuyor ama bi gün ben tam ben çıkarken bi telefon geldi bekleme salonundakilere kusura bakmayın hastamın durumu acil hastaneye gidip görmem lazım duruma göre ararım ya erteleriz randevunuzu yada biraz daha bekletirim sizi dedi, kadın itiraz edecek oldu sende hamilesin senin doğumun başlayıncada başkasını bekleteceğim sıradaki hastamın işi varmış gelemem diyememki biraz anlayış göster lütfen dedi çıktı muayenehaneden gitti.
normal canım bende sata göre 6+4deyim ama ultrasonda 7+2 çıktı. ilk hamileliğimde öyle 5-6 gün ilerde başlamıştı doğuma yaklaşırkende 2 hafta ilerdeydi.
:)) 15-20 haftalık olsan tekmeliyor derdimde şimdi seğirme gaz falandır diycem geçen hafta bendede oluyordu önce aynı tekme gibi geldi heyecanlandım bian ama bezelye tanesi kadar bişi şimdi hissedilmezki.
bende de oluyor canım, gaz olduğunu düşünüyorum yıllardır arada bir oluyordu zaten. kaburga bitimimde sert bi yumru gibi genelde solda bazen ters bi hareketimde iyice kasılıp ağrıyor falan ama çok fazla uzun sürmüyor. devamlı bişeyse bi doktoruna danış bence.
Mrb kızlar herkese selam.bende bugun bebişimi 3ncu defa gordum pzt 10ncu hafta kontrolum var şuan herşey cok yolunda ayakları ellerini gördüm ilk defa süper bi duyguydu darısı size inş şuan 9+4üm
midem yaniyor sadece, neguzel ilk 3 ayi guzel gecmis. ins tum aylar guzel gecer canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?