Canım, Allah gani gani rahmet eylesin, bebişine uzun ömürler versin inş, tabii ki okuruz ne demek... Senin ismin ya da sadece kardeşinin ismi neydi ?
Kizlar gunaydn naslsinz? Belki tuhaf olacak ama son zamanlarda +18 ruyalar goreniniz var mi bu donemlerde olabilir diyolar ama hormonlarla mi alakali acaba ?
tesekkur ederım canım sagol
ya kızlar nıye bu kadar gerılıyorsunuz
allahın gucune gıdecek
sakın olun
allah zaten bır mucıze gerceklestırmıs bedenımızde
bıze bebek nasıp etmıs
sukredelım pırprıklenmeyelım
hem sıze hem bebege yazık
tadını cıkarsanıza yahuuu
ooo bebek olunca sız bu pırprıklıkl ne yaparsınız acaba
ıyı dusunun ıyı olsun
hem zaten sakınan goze cop batar
Aynen aynen gerçekten kapak olsun
Dimi yaaa tüm arkadaşlarım için dularım bugün
hayatım senin ilk bebeiş mi valla ilk bebişse ve bu kadar sakinsen gerçekten alnından öpüyorum, olması gerektiği gibisin, 2. ve sonraki cocuklarını bekleyen anne sakinliği var sende maşallah :)
hayatım senin ilk bebeiş mi valla ilk bebişse ve bu kadar sakinsen gerçekten alnından öpüyorum, olması gerektiği gibisin, 2. ve sonraki cocuklarını bekleyen anne sakinliği var sende maşallah :)
Yok şekerim üstten normal bakıyolar ama benim ayrıntılı da doktor, kendi isteği ile alttan bakmama izin verir misin rahim tam açık mı kapalı mı göreyim, erken doğum riskin var mı söylerim demişti. Ona istinaden son 30 sn attan baktı. Bu sadece benim tacrübem herkeste böyle mi bişey diyemem ama bana sorarsan ona da baktır kardeşcim ...
Anacım yatmadan abdest falan al ya da ayetel kürsi, felak nas oku da yat. Hey Allahım ya kızım Ne zaman normal bi soruyla buraya geleceksin sen deli
Kizlar gunaydn naslsinz? Belki tuhaf olacak ama son zamanlarda +18 ruyalar goreniniz var mi bu donemlerde olabilir diyolar ama hormonlarla mi alakali acaba ?
canım son gidişimde ona doktorum baktı ama üstten. herkez bana göbeğin aşağıda diyordu onu sordum hayır bebek yukarıda göbek o şekilde gözükebilir eşide yukarda birde rahme bakalım açıklık yoksa problemde yok dedi ultrasonla hem tam kapalı hemde bir ölçüm yapılıyormuş rahim aağzında o ölçümü yaptı hiçbir şekilde bişey olmaz dedi. benim tedirginliğim şuanda bebeğimin kilosu düşük kilolu dpğmasını istemiyorum. benim takıntım bu.
Allah inşallah bana 3 kg nin üzerinde veya bu kiloda bir sağlıklı bir bebek nasip etsin. eli yüzü düzgün aklı bütün vatana millete bize hayırlı nasip etmesi daha önemli tabikide.
Canim haklisin dogru diyorsun da ben yinede guvenemiyorum iste bak devlette daha cok sterillige onem veriliyor benim özelde bide bu hast daha once hic gitmemistim sirf dr oraya transfer oldu diye gidiyorum
Oo süper o zaman. Bugün sadece üstten, uzun uzun bakacak doktor. Bak annesi bu beyni, bu böbrekleri, bu kalbi vs diyecek ve sen çok güzel haberlere döneceksin bak gör. Bebişin kilolu doğması sağlık demek değil ki her zaman. Kaç kilo, kaç cm olursa olsun, doktorldan iyi haberlerle gelmen önemli, aynen dediğin gibi herşeyi tastamam olsun ve size-vatana millet hayırlı evlat olması önemli. Haberlerini bekliyoruz...
Kalbini ferah tut lütfen, yoksa sana da dondurma ye dicem :))
Beni aradılar ,yaptırıcak mısınız diye sordu hemşire...Yaptırmıycam dedim konu kapandı :) Benim doktorum bana bıraktı,ister yaptır ister yaptırma dedi ,ben de araştırmalarım sonucu gereksiz buldum ve aşı sonrası komplikasyonlarla uğraşmak istemedim.Ben sifremi unuttum sonra tekrar almak baya bir zor oldu dedim yazilarim görülmüyormu yoksa kizlar yaziyor banami gelmiyor diye kötü hissettim.Bizimde yarin dr kontrolumuz var bakalim ne alemdeyiz benide aile hekimliginden aramadilar bende unuttum simdi arkadaslar yazinca aklima geldi asi yanlis hatirlamiyorsam ilk doz 20.hafta idi ben hic yaptirmadim iste 23+3 olduk tesekkur ederim cevaplariniz icin ama rapido ve nnnyyy arkadaslar bence sizde yaptirin derim ne olur ne olmaz neden yaptirmak istemiyorsunuz?
tesekkur ederım canım sagol
ya kızlar nıye bu kadar gerılıyorsunuz
allahın gucune gıdecek
sakın olun
allah zaten bır mucıze gerceklestırmıs bedenımızde
bıze bebek nasıp etmıs
sukredelım pırprıklenmeyelım
hem sıze hem bebege yazık
tadını cıkarsanıza yahuuu
ooo bebek olunca sız bu pırprıklıkl ne yaparsınız acaba
ıyı dusunun ıyı olsun
hem zaten sakınan goze cop batar
Hahahahah kuzum isteyerek gormuyorum ya napiimher gece okumaya calisiyrm ama bazen unutuyorm haklisn okumak lazim. Senin gibi hem anarsit hem din bilgisine sahip olmayi beceremedm ben hahahaha
Allah korusun lütfen kötü düşünme. Hepimiz elimizden geldiğinde beslenmeye çalışıyoruz neticede ihtiyacı olanları senden alıyordur o merak etme. Sen kendini düşün.
BU arada bence benim dünkü doktor randevum pek iyi geçmedi. Akşam hiç uyumadım. Şimdi normal muayenemi kendi doktrum yapıyor, ultrason muayenelerini ise perinatolog olan eşi yapıyor. Genelde doktorum da o an orda bulunuyor ama dün çok hasta vardı ölüçümler yapılırken doktorum başka hasta ile ilgileniyordu.
Bebeğim 740 gr olmuskadın herşey normal dedi, ama biraz sonra süt içiyomusun, yumurta yiyiomusun diye hafif tatlı tatlı sormaya başladı. Ki ben her gün yarım lt sut içiyorum, deli gibi peynir yogurt tüketiyorum haftada 3-4 adet de yumurta yiyiorum. Neyse hayırdır bir sorun mu var dedim ama yok yok falan dedi. Sonra ekranda ölçümlere göüzm takıldı. Biliyosunuz bebeğin kilosunu ve haftası için 4 ana kriter var baş çevresi karın çevresi uyluk miği falan. Ben de diğerleri tamamı ile haftası hatta günü ile uyumlu iken yani 25+2 yazıyordu yanında, FL değeri olan uyluk kemiği ölçümü 23+0 yazıyordu yani tam 16 gün geri!!!!
Tabi ben bunu görünce çok gerildim hemen sorudm FL neden geri diye, ya ölçümden olabilir falan dedi, sonra içimi rahatlatmak için bir daha ölçtü bu defa 24+5 gibi haftama çok yakın bişey çıktı. Ama bu ölçümü sırf ben söledikten sonra içim rahat etsin diye yaptı gibi geldi. O nedenle üzünüm, okuyorum internetten geriliyorum.
Kendi doktorum o arada içeri geldi, ölçümlere baktı hiçbir sorun yok rahat rahat git evine dedi ama bir kere ateş düştü içime. Of kızlar valla hep stres bu hamilelik yaaa((
dondurma hakkında başıma geleni okumadınmı sabah akşam yiyom ama doktor haftada 2 ye düşürdü ama ben hergün yemessem dayanamıyooooommm.
kaynanamın hurafeleri çok fazla. örneğin aşure pişerken tencere kapağında biriken nemleri alım yüzümüze sürmek yumurta kaynattıktan sonra suyu gözlerimize sürmek başımızdan kahve geçirip yakına vermek bebek doğunda illa sarı başörtü biyerlere örtmek beşiğe 40 gün makas süpürge çöpü sokuşturmak vs.
şimdide hamileliklerimde sabun ve yağ alıp yakamdan sokup göbeğimde çıkarıyo 3 kere Allah Ayşe anamızınki gibi doğum nasip etsin deyip fakire veriyo ne yalan söylim bazen hoşumada gidiyo
kurşun döktürmek favorim ama en son çocukken yapılmıştı bana gene istiyorumda yapan hoca bulamıyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?