hamilelik stresli değil biz pimpirikliyiz. hep kötü bişey olcak diye bekliyoruz. artık doktorlarada kendimize karşı takındığımız önyargı yüzünden güvenmez olduk. ben bu gün doktora gidicem ölçümler az çıkıcak çocuğum geri kalcak diye korkuyorum. çünkü yeterince yemek yemiyor hemen doyuyorum. aslında birazda biz çağırıyoruz kötüyü.
gidip kayıt olmuşmuydun? olmayanları aramıyorlarmış.
tarlada doğurup paslı bıçakla göbek bağını kesecek değilim ya bi zahmet steril malzeme ile yapsınlar ameliyatımı. zaten manyak bi bağışıklık sistemim var 3 adet otoimmün hastalığım var, aşı karşıtlarının, aşıların otoimmün hastalıkları tetiklediği yönünde yazıları da huzursuz ediyor. hiç bişii yapmasa ateş ve halsizlik yapacak buda bende romatizmal eklem ağrılarından diş ağrısına kadar can sıkıcı şeyleri tetikleyecek. istanbulda hergün kaç kişi ameliyat oluyor hepsi aşılı mı, ben tetanoz olmuş kimseyi de duymadım bu yaşıma kadar. doktorumda kararı bana bıraktı, ilkinde de olmamıştım şimdide düşünmüyorum.
Allah korusun lütfen kötü düşünme. Hepimiz elimizden geldiğinde beslenmeye çalışıyoruz neticede ihtiyacı olanları senden alıyordur o merak etme. Sen kendini düşün.
BU arada bence benim dünkü doktor randevum pek iyi geçmedi. Akşam hiç uyumadım. Şimdi normal muayenemi kendi doktrum yapıyor, ultrason muayenelerini ise perinatolog olan eşi yapıyor. Genelde doktorum da o an orda bulunuyor ama dün çok hasta vardı ölüçümler yapılırken doktorum başka hasta ile ilgileniyordu.
Bebeğim 740 gr olmuskadın herşey normal dedi, ama biraz sonra süt içiyomusun, yumurta yiyiomusun diye hafif tatlı tatlı sormaya başladı. Ki ben her gün yarım lt sut içiyorum, deli gibi peynir yogurt tüketiyorum haftada 3-4 adet de yumurta yiyiorum. Neyse hayırdır bir sorun mu var dedim ama yok yok falan dedi. Sonra ekranda ölçümlere göüzm takıldı. Biliyosunuz bebeğin kilosunu ve haftası için 4 ana kriter var baş çevresi karın çevresi uyluk miği falan. Ben de diğerleri tamamı ile haftası hatta günü ile uyumlu iken yani 25+2 yazıyordu yanında, FL değeri olan uyluk kemiği ölçümü 23+0 yazıyordu yani tam 16 gün geri!!!!
Tabi ben bunu görünce çok gerildim hemen sorudm FL neden geri diye, ya ölçümden olabilir falan dedi, sonra içimi rahatlatmak için bir daha ölçtü bu defa 24+5 gibi haftama çok yakın bişey çıktı. Ama bu ölçümü sırf ben söledikten sonra içim rahat etsin diye yaptı gibi geldi. O nedenle üzünüm, okuyorum internetten geriliyorum.
Kendi doktorum o arada içeri geldi, ölçümlere baktı hiçbir sorun yok rahat rahat git evine dedi ama bir kere ateş düştü içime. Of kızlar valla hep stres bu hamilelik yaaa((
Valla çok moral oldun bana teşekkürler arkadaşım ilk defa biraz normal hissettim aldığım kiloları:)
Hipotiroidi varken daha zordur kilo vermek inşallah hepimiz seneye bu zamanlar fıstık gibi oluruz yine
Ben yaptırmak istemiyorda diilimde çok ilgilenmedim bununla nedense :) çok önemli bişi gibi gelmedi. Doktorumda bişey demeyince öyle kaldı.
Doğumumun inşallah olacağı hastanede zaten kullandıkları aletlerle hastaları tetenoz yapıyorlarsa kapayıp gitsinler diye düşünüyorum:)
arkadaslar gunaydın
guzel bır gun olsun ınsallah
bugun rahmetlı kardesımın dogum gunu
bırer fatıha okuyup kardesımın ve tum olmuslerımızın ruhuna hedıye eden olursa sevınırım
sımdıden cok sagolun
Allah korusun lütfen kötü düşünme. Hepimiz elimizden geldiğinde beslenmeye çalışıyoruz neticede ihtiyacı olanları senden alıyordur o merak etme. Sen kendini düşün.
BU arada bence benim dünkü doktor randevum pek iyi geçmedi. Akşam hiç uyumadım. Şimdi normal muayenemi kendi doktrum yapıyor, ultrason muayenelerini ise perinatolog olan eşi yapıyor. Genelde doktorum da o an orda bulunuyor ama dün çok hasta vardı ölüçümler yapılırken doktorum başka hasta ile ilgileniyordu.
Bebeğim 740 gr olmuskadın herşey normal dedi, ama biraz sonra süt içiyomusun, yumurta yiyiomusun diye hafif tatlı tatlı sormaya başladı. Ki ben her gün yarım lt sut içiyorum, deli gibi peynir yogurt tüketiyorum haftada 3-4 adet de yumurta yiyiorum. Neyse hayırdır bir sorun mu var dedim ama yok yok falan dedi. Sonra ekranda ölçümlere göüzm takıldı. Biliyosunuz bebeğin kilosunu ve haftası için 4 ana kriter var baş çevresi karın çevresi uyluk miği falan. Ben de diğerleri tamamı ile haftası hatta günü ile uyumlu iken yani 25+2 yazıyordu yanında, FL değeri olan uyluk kemiği ölçümü 23+0 yazıyordu yani tam 16 gün geri!!!!
Tabi ben bunu görünce çok gerildim hemen sorudm FL neden geri diye, ya ölçümden olabilir falan dedi, sonra içimi rahatlatmak için bir daha ölçtü bu defa 24+5 gibi haftama çok yakın bişey çıktı. Ama bu ölçümü sırf ben söledikten sonra içim rahat etsin diye yaptı gibi geldi. O nedenle üzünüm, okuyorum internetten geriliyorum.
Kendi doktorum o arada içeri geldi, ölçümlere baktı hiçbir sorun yok rahat rahat git evine dedi ama bir kere ateş düştü içime. Of kızlar valla hep stres bu hamilelik yaaa((
kızlar ben bugün ayrıntılı ultrasona gidicem nerden bakıyorlar. alttanmı?
Günaydın canım. Okudum kabul olur inşallah Allah rahmet eylesin. Kardeş acısı çok zordur herhalde Allah geride kalanlara uzun ömür sabır versin.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim lutfen böyle seylerle üzme kendini o gelisme geriliyi demek degilki benim ilk oglum surekli 2-3 hafta geriden gelirdi ama saglikli ve cok hareketliydi ama minikti 2500 gr dogurdum kedi yavrusu kadardi minicik ,kafasi misket portakal buyuklugundeydi simdi Masallah fasulye sirigi gibi boyu var itince beni deviriyor yeterki canları yerinde olsun saglikli sihatli zeki olsunlar insallah ,o yuzden sakin sıkma canini yazik hem kendini hem bebisini uzersin.
ne kadar ereksız uzuyorsun kendını bebege yazık guzelım
doktor olan bız degılız onlar
sorun yok dıyorlarsa yoktur
valla ben senın kadar bısey bılmıyorum
yok o uzunluk yok bu uznluk
bosver sen doktoruna guven
guzel beslen allaha dua et
hersey ıyı gıderken bı anda kotude olabılır beklenmedık bı sekılde
o yuzden hıc bu detaylra gırme derım
bıraz sıg olmak lazım canım
Canim benim inan burdaki herkes seni cok iyi anliyor cunku hepimizi ayni kaygilari duyuyoruz ben kac gecedir hep bi korkuyla uyaniyorum kabus goruyorum dusunsene bilincaltim ruyalarima bile rahat vermiyor. Abim doktor suan annem gilde beraberiz surekli biseyer sorup gosterip onu da bunalttim. Ama dun cok sevdigim bi abla bana tevekkel olmaktan bahsetti. Cidden ben uzun zamandir yapmiyodum onu yani tevekkul halinde olmak Allaha guvenmek. Tabi uzerimize duseni yaptiktan sonrainsallah bebeklerimizi Allaha emanet arkadasim moralini yuksek tut :)
arkadaslar gunaydın
bırer fatıha okuyup kardesımın ve tum olmuslerımızın ruhuna hedıye eden olursa sevınırım
sımdıden cok sagolun
arkadaslar gunaydın
sımdıden cok sagolun
Bence iyiki bilgilisin.ben hastanede calisiyorum o kadr cok insanla muhattabimki bazen cileden cikiyorum bilgisizlikten resmen usgeye geliyorlar hamilelik kac haftada olduklarini bilmiyorlar son adet tarihini blmyrlar bir soru soruyrsn cevap yok doktorlr bile cileden cikiyor.iyiki arastiran bir anne adayisin bebegin icin en iyisi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?