cnm malesef bu konuda fazla bilgim yok. fakat şeker yüklemeden önceki günler yediklerin test sonucunu etkiliyor onu biliyorum bu yüzden çoğu hastanede öncesinde 3 gün diyet veriyorlar. diyette çok abartılı bişey değil normalde herkesin beslenmesi gereken şekilde..
şöyle düşün, şeker dolayısıyla bebekte yaşanabilecek sıkıntıların hepsi tedavi edilmediğinde olacak şeyler. bu testin amacı bi sorun varsa tespit edip tedaviye başlayabilmek. inşallah bişey çıkmaz, çıkarsada çaresiz dert değil diye şükret bence, ben öyle yapacağım..
evet yapılmicak bi diyet değil sadece tatlı türü yasak ve belli meyveler ama hamile oluncada gözü kaçıyo insanın dediğin gibi çaresiz dert değil bunada şükür... senn sonuçta iyi çıkar inş. saol cnm ...
Gecmis olsun Canim peki apandist degilmiymis nedeni ?gecen gun bi tanidiktan bahsettiler onun da dogumu eylulde apandist ameliyati olmus iyiymis simdi ama mecburi bir durum olunca yapiyolar demekki korkma durumundan da yine haberdar et bizi
sağol canım. apandisit olsa ağrıdan duramazsın dedi dr benim de ağrım tamamen geçti şükür bugün. sanırım değil çarşmba gunu randevum var o zamn konuşacgım dr la detaylıca. umarım bişy yoktr bebeğimde..
slm kızlar bn 22.haftamdayım şeker yüklemem 154 çıktı doktorum diyetisyene gönderdi ve elimde diyet listem var onu uygulamaya başladım bugün. cuma günü 100gr şeker yüklemesi yapılcak ve korkuyorum..şimdi bende gebelik şekerii mi çıktı bnm gibi olan varmı 100grmda kesinleşir mi napsam bilmiyorum lütfen bilen varsa yazsın
Canim bence usutmussun sen evet hamileyken ameliyat olunabilir sıkıntı olmuyor benim kv gorumceme hamileyken apandisti patlamis ameliyat olmus 34 sene önce düşün yani hem apandisit olsa bulanti ve kusmalarin olur wbc cok asiri yüksek olur milyonlarla ifade edilir degerler sen cok az yuksek diyorsun peki usg bakildimi onu merak ettim?
sağolasın canım. ya acile gittiğim için oradaki dr usg bakmadı. aslında söyledim baksanız daha emin olmaz mıyı diye. o da apandisitten şüphelensem sizin söylemenize bile fırsat vermem dedi. iyi dedim artık. çarşambayı bekliyorum randevum o zaman umarım bir sorunumuz yoktur.
ilk yüklemende kaç çıktı ve 100gr yüklemede kaç çıktı şekerin? bide ailede şeker hastası olan var mı bnm ananem şeker hastası diyeti n kadar uygulamıştında geçmedi? çok soru sordum kusura bakma ilk bebeğim olacak ve ilki düşük oldu ondan tedirginim...
Kızlar uzun bir yolculuktan sonra cuma tatil yerimize vardık.
Ertesi gün biraz dinlenip sahile yüryüşe çıktık.
Orda çok susadık lüks bir restorana oturduk.
2 kaşık salatadan aldım.
Sonuç besin zehirlenmesi.
Eşimin durumu benden fena.
Sabaha kadar kus kus kus. İshal ishal
Sabahı zor ettim eklemlerim ağrıdı.
Doktorumu aradım oda asistanına yönlendirmiş iyi mi.
Ben asistana soruyorum doktor fln yok ortada.
Neyse bir serum 3 saatlık uyku sonrası biraz daha toparladım.
Acildeki doktor bebeğine bişi olmayacak merak etme dedi.
İnş öyledir.
Dışardan salata yemeyin sakın.
Bu arada yrn ankaraya geri döneceğim buyuk ıhtımalle.
Tatıl başlamadan bıttı.
Evımde dınlenırım en azından.
Kızlar uzun bir yolculuktan sonra cuma tatil yerimize vardık.
Ertesi gün biraz dinlenip sahile yüryüşe çıktık.
Orda çok susadık lüks bir restorana oturduk.
2 kaşık salatadan aldım.
Sonuç besin zehirlenmesi.
Eşimin durumu benden fena.
Sabaha kadar kus kus kus. İshal ishal
Sabahı zor ettim eklemlerim ağrıdı.
Doktorumu aradım oda asistanına yönlendirmiş iyi mi.
Ben asistana soruyorum doktor fln yok ortada.
Neyse bir serum 3 saatlık uyku sonrası biraz daha toparladım.
Acildeki doktor bebeğine bişi olmayacak merak etme dedi.
İnş öyledir.
Dışardan salata yemeyin sakın.
Bu arada yrn ankaraya geri döneceğim buyuk ıhtımalle.
Tatıl başlamadan bıttı.
Evımde dınlenırım en azından.
ilk yüklemende kaç çıktı ve 100gr yüklemede kaç çıktı şekerin? bide ailede şeker hastası olan var mı bnm ananem şeker hastası diyeti n kadar uygulamıştında geçmedi? çok soru sordum kusura bakma ilk bebeğim olacak ve ilki düşük oldu ondan tedirginim...
2 aylık ken yapılan testlerde tokluk 180 çıktı 15 gün diyet yaptım açlık normal tokluk 140 üstünde olduğu için insüline başlattı devamlı kontrol ediyor dahiliyeci annemde ve babamda var malesef ama bebeğin düşük veya başka bi rahatsızlığına yol açmaz çünkü haftada kontroldeyim insülinde bebeğe hiç zarar vermezmiş sende dahiliyeye git devamlı doğuma kadar inşllh geçer ama çok var biz gibi
cnm malesef bu konuda fazla bilgim yok. fakat şeker yüklemeden önceki günler yediklerin test sonucunu etkiliyor onu biliyorum bu yüzden çoğu hastanede öncesinde 3 gün diyet veriyorlar. diyette çok abartılı bişey değil normalde herkesin beslenmesi gereken şekilde..
şöyle düşün, şeker dolayısıyla bebekte yaşanabilecek sıkıntıların hepsi tedavi edilmediğinde olacak şeyler. bu testin amacı bi sorun varsa tespit edip tedaviye başlayabilmek. inşallah bişey çıkmaz, çıkarsada çaresiz dert değil diye şükret bence, ben öyle yapacağım..
doğum günün kutlu olsun canım. hamileyken alınan yaşlar geriye işler, 1 yaş gençleştin:))
sağolasın canım. ya acile gittiğim için oradaki dr usg bakmadı. aslında söyledim baksanız daha emin olmaz mıyı diye. o da apandisitten şüphelensem sizin söylemenize bile fırsat vermem dedi. iyi dedim artık. çarşambayı bekliyorum randevum o zaman umarım bir sorunumuz yoktur.
Yoktur buyuk ihtimalle canim eger apandisit olsaydi dedigim gibi kusma da olurdu ve beyaz kürelerin milyonlarla ifade edilirdi belliki usutmussun cok gecmis olsun.