2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Lenfomacım cevabın için çok teşekkür ederim, içimi rahatlattın. Ben yine de cumartesi için doktorumdan randevu aldım, rahmime bakacak bakalım. İnşallah bir sorun yoktur... Bu arada şeker yükleme sonucunu yazmışsın, gördüm. Ben de bugün yaptırdım şeker yüklememi, benim değerlerde bir sorun yok şükür.. Bana verdikleri raporda 75 grlik yüklemede ilk bir saatte maksimum 180, ikinci saatte maksimum 153 olabileceği yazıyor. Yani sen 216 olan değerini 153 le değil 180'le kıyasla bence. Yine yükseklik var ama bence halledilmeyecek bir durum değil. Sıkı bir diyetle üstesinden gelirsin, eminim. Sakın moralini bozma..

bende amniyosentez yaptircam insallah sonuclarimiz temiz cikar drlarda yanilabilir sonucta.. hangi hastanede yaptircaksin canim

Gönlünü ferah tut sedacım, amniyosentezde bir sorun çıkmaz inşallah, bebişini sağ salim kucağına alırsın. Bana da ayrıntılı ultrasona bakan perinatolog bebeğin ayak baş parmağı ayrık duruyor, down sendromlu olabilir dedi. Ama ben zaten yaşım nedeniyle amniyosentez olmuştum ve çok şükür sonuç temiz çıkmıştı. O yüzden doktorun söylediklerini hiç önemsemedim. Sen de amniyosentez yaptırdıktan sonra için rahatlayacak eminim. Sakın kafana takıp bebişini üzme annesi. O çok sağlıklı inşallah, onu boş yere strese sokma.

Dis agrisindan olecrm smdi tavsiyesi olan varmi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dis agrisindan olecrm smdi tavsiyesi olan varmi

Canım kullanabildiğimiz bi ağrı kesici öğren. Diş ağrısı çok fena bişi çünkü. Yarın da dişçiye git. Muayene ol muhakkak.
Benim dişim ağrıyınca ben fırçalarım biraz rahatlatır.

Minoset ictm canm gecmesini beklyrm ama dayanmak cok zor agrisina nerde bir aksilik gelr beni bulur

Canım hemen panik olma bence belki dikkat ettiğin takdirde düşecektir belki bi kaç gün öncesinde yediklerin etki etmiştir onun için yüksek çıkmıştır... Benim kuzenimde de çıkmıştı maşallah bi sorun yaşamadı ne kendisi ne de bebeği hatta 35 kilo alarak doğuma girmişti...

Bende cmts yaptırıcam bakalım inş bişey çıkmaz biraz fazla kilo aldım son 2 ayda o beni korkutuyor biraz bi de bişey sorucam şeker belirtilerinde sık idrara çıkma, ağızda kuruluk vs olur diyor bunları yaşadın mı hiç?

dr un istek kağıdına baktım da hb1ac, açlık kan şekeri, ve 75 gr lık tokluk için yazıyor acaba herkesten böyle mi istiyor hatta idrar testi ve idrar kültürü de istemiş ilave olarak...

Canım Allah dermansız dert vermesin. Şeker hamilelikte çok sık rastlanan birşey ve diyetle düzelmese bile çözümü var.
Iyi ki yaptırmış anlamışsın da düzeltmek için fırsat var şimdi.
Hiiiiç canını sıkma sadece bizde burda bile kaç kişinin şekeri yüksek çıktı aynı şekilde. Tıkınmaları azaltmak zorundasınız sadece bana o zor gelirdi :):)

Canım hayır ya kafanı böyle bulandırma benimkinin de rutini varken birkaç gün istirahate çekildi :) bende panik olmuştum sonra döndü eskiye. Zaten kalp atışlarınada bakılmış cmtesi sen doktoruna gidene kadar hareketleride normale dönücek bence:)

Canım ben yaptırmadım. Bizde daha basit görünen bir durum vardı ama..
Bu konularda fikir vermek bence kimsenin haddi değil çünkü ne ben ne burda cinayetten bahseden arkadaşlarımız bakmayacak o bebeğe. Annesi sensin ve babası bile diil asıl ve sadece sen ilgileneceksin onunla hayat boyu. Kalpte görülen myom genetik anomali düşündüren birşey mi bilmiyorum ama senin yerinde olsam kırk tane literatür indirmiş okumuştum bulabildiklerimi. Ben ankaradayım amniyosentez yaptırsam Acar Koç diye bir perinatoloğa gittim ona yaptırırdım ama sen nerdesin bilemiyorum. Amniyosentezi işin uzmanı biri yaparsa riski çok çook düşük korkma ve biran önce bunu aradan çıkar bence doktorlar önerdiyse. Genetik problem çıkmazsa ve doktorlar ameliyattan olumlu sonuç alma ihtimalimiz var diyorsa hepbirlikte seviniriz inşallah burda. Herşekilde bu kararlar tamamen sana ait ve kimse aldığın hiçbir karardan dolayı bir tek söz söyleme hakkına sahip değil bunu unutma:)
Seni merak ediyo olucam inşallah Allahıma güzel haberlerini burdan duyucam

Aslında 4 haftada 1 gel takip edelim noktasındaysa iş çokta ciddi birşey diildir belki. İnşallah.
Güvendiğin bir doktorun olması çok çok önemli bence işte onun direk yönlendirmesi gerek..

Ben dün girdim sağ ayağı içe dönük çıktı amniyosentez istedi ( bitmiş haldeyim

Ben anlamıyorum bu haftalara gelene kadar ikili üçlü testler niye yapılıyo o zaman. 20.haftalardan sonra böyle şeyler düşünmek zorunda kalmamalı ya kimse
Amniyosentezi yaptır canım önceden bişeyden şüphelenmedilerse temiz çıkıcak zaten inşallah. FISH yöntemiyle sanırım hemen ertesi gün çıkıyo sonucun. Biliyorum takma iyi olucak herşey demek dile kolay yaşamak çok farklı ama sahiden öyle hissettim ben bişey çıkmicak :) güzel haberi paylaş lütfen..

YA KUZUM ben kacırdım yazdıgını aradım bulamadım da hayırdır
sana zamhmet bı daha anlat bana ya

Canım sana özel mesaj gönderdim orada uzunca anlattım.

Selincim, bende hamilelik öncesinde de insülin direnci vardı zaten. İlaç kullanıyodum glifor isminde, diyet yapmam gerekiyodu ama yapamıyodum. Bu sonucun yüksek çıkması biraz normal ama bu kadarını da beklemiyodum (insülin kullanacak kadar). Çok şükür yine de Allah'a düzeltilebilecek bişey. Dediğin gibi yediklerime dikkat etmem gerekecek. Çok sağ ol iyi dileklerin için, cümlemize inş.

Tabiki canim canini sıktın moralin bozuldu ondan etkilendi yavrum sen moralini yuksek tut uzulecek bisey yok canim allah beterinden saklasin sen gulki o da neselensin minigim.

Hemde nasıl moralim bozuldu canım, çok şükür şimdi daha iyiyim. Hakikaten biz ne yaparsak, bebek de ondan etkileniyo bi kez daha kanıtlanmış oldu.

Canım inş.dediğin gibi olur. Ben bu zamana kadar sadece 5 kilo aldım, dün de tartıldım aynı çıktım. Bu iyi bişeymiş benim gibi şeker sorunu olanlarda.
Bakalım bundan sonrası nasıl geçecek, çok' dikkat etmem gerekli. Şeker belirtisi olarak, saydıkların doğrudur. Dün dahiliye doktoru da aynı şeyleri saydı. Bunları yaşadım evet.

Doktorun senden normal şeyler istemiş, bakmak da fayda var. Bi zararı yok bu testlerin nasılsa. Allah göstermesin ama bişey varsa şimdiden önlemimizi alalım demek istemiş. Her doktor bunu yapmıyor canım, korkacak bişey yok. Test nihayetinde. Hayırlı haberlerle gel inş.

Amin tatlım dermansız dert vermesin tabii. İnş. düzelir elimden geleni yapıcam. Kendimi geçtim bebeğim için yapıcam Allahın izniyle. Tatlı-çikolata-dondurma vs neredeyse hiç yemem. Hiç aram yoktur. Beni mahveden şekerli çay - kahve, ekmek çok seviyorum, hamur işi vs. E bunlarda şeker neticede. İnan ki abur cubur yemiyorum hamile kaldığımdan beri, meyveyi sütü yoğurdu çoğalttım. Bi de bunları tüketmesem ne olurdu. Neyse buna da şükür isyan etmiyorum, bebeğim sağlıklı olsun da gerisi bana kalmış. Sağ ol canım desteğin için eksik olma

Ya gerçekten moral oldu bu söylediğin. Yaşadığın üzüntü adına demiyorum yanlış anlama. Demek ki olabiliyomuş bu tür durumlar. Endişelerim azaldı biraz, çok sağ ol canım. Bende sabah 5'te eşimi Ankara'ya gönderdim, öğlene doğru annem kahvaltıya gelecek, akşama yemekli misafirim var. Uykusuz kaldım biraz ama bu koşturma kafamı dağıtıyo. İnş cumartesiye kadar düzelir de herşey, doktordan iyi haberler de dönerim.

Rica ederim canım ne demek. İyi etmişsin doktoruna randevu almakla, en iyi cevabı sana ondan başkası veremez. Bizler anca tecrübelerimizden yola çıkarak fikir verebiliriz. Şeker sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim. Benim sonuçlarım için 1.saatte 153 dediler sanki, c.tesi doktoruma tekrar danışırım canım sağ ol uyardığın için. Bakalım ilerleryen zamanlarda görücez durumu. Tşk ederim alakan için

Olblr tatlim uzme kendini bebegin kalp atislarini duyduysan icin rahat olsn yoruldysan ayakta fazla kaldysan ondan olablr hayrli haberlerini beklyrm cumartesi gunu

Çok şükür duydum, usg'de de gördüm hareketlerini ama hissetmiyodum. Bakalım dopler ile bakılsın c.tesi günü de içimiz rahat etsin. Çok sağ ol canım hayırlı haberlerle gelirim inş. Eksik olma...

İşte benim takıldığım konu da bu zaten canım. usg de hareketi görüyosun ama sen hiç bişey hissetmiyosun. 2 hafta öncesine kadar tepiş tepiş herşeyi duyuyosun da şimdi ne oluyo duymuyosun. Bunun cevabını alsam rahatlicam. Bakalım c.tesiyi bekliyorum inş. o zamana kalmaz endişelerim. Allah kimseyi bu şekilde sınamasın valla zor bişey. Ona emanet...

Insallh canm naz yapyrdr bence benimki bana naz yapti bide beni korkuttu kostur kostur dokttora gttk bide esimden cikardm hincimi uzuntuden babmizin kalbini kirms oldk neyseki iyi sonuclarla dondm insallh sende iyi sonuclarla donersn ama ben iyi olduguna inaniyrm annesi

Bebislernizin isimleri bellimi guzel anneler

Aslında 4 haftada 1 gel takip edelim noktasındaysa iş çokta ciddi birşey diildir belki. İnşallah.
Güvendiğin bir doktorun olması çok çok önemli bence işte onun direk yönlendirmesi gerek..

Canim sen bencede zaman kaybetmedn arastirmalarini yap. Allahim korusun ikinizide ayni olay benim yengemin basina geldi doktor butun senaryolari doktu onune ve kadin resmen ayakta zor duruyrdu korkudan neyse abar topar adanaya gitti arastrdilar baktilar cok sukur bisey cikmadi ve suanda dort yasinda zipir zipir yakisikli bir cocuk sen icini ferah tut allahm senin ve bebegini yaninda olsn ama lutfen daha fazla bekleme arastir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…