Ikili testim güzel çıktı çok iyi dedi ense kalınlığı 1.2 burun kemiği iyi yani hiçbir belirti yok bence %100 sağlıklı bi ayağı içe dönük dedi, dedi ama içim içimi yedi dünden beni okuyorum böyle sorunu olan çocukları hiç down sendromundan bahseden yok zaten doktorumun söylediğine göre bu genetik bir sorun. Bana amniyosentez yapalım dedi bende hemen çocuğum yoksa down sendromumu demeye başladım pipirikliyim
Ya zaten bu sendromlar falan öyle düşük ihtimaller ki bir taraftan kimin başına gelirse o kadar bin kişide bir olan şey insan oda Allah'ın takdiri diyorum yani aslında:) bende tek bulguyla bir sorunu olan bebek dünyaya getireni hiç okumadım canım. Bana bebiş gayet sağlıklı turp turp gibi geliyo zaten ama sakinleşmek herşekilde birkaç gününü alıcak :) doktorların konuşurken anne adayıyla çok çok dikkatli hassas konuşmaları gerekiyor sen o ilk doktorun kurbanı oldun bu kadar gününü çaldı senin bana göre:)
Ben24 haftalığım ve bebeğim iri olduğu için bana önermediler amniyosentez sadece down sendromu testi değilmiş herhangi bi genetik sonrununkromozok sorunu var mı bunlara da bakıyormuş bana amniyosentez diyene hemen down sendromu mu dedim Dr bişey demedi bana bu açıklamayı keşke tapsaydı da bu kadar sıkıntı çekmeseydim sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun
İmzanda 24 çıkıyorsa 23+larda olabilirsin diye düşünüyorum canım sen..bu arada şöyle bir Google a yazdım durumunu olabilen birşey doğumdan sonrada düzeltilebiliyo gibi görünüyo:) hiç down sendromu belirtisi olarak çıkmadı ilk yazdığımda demek ki direk bir belirteç fln değil heralde zaten olabilen ve düzelen birşey:) bu bilgileri en doğru iyi bir perinatolog verir tabi. Amniyosentez bildiğim kadarıyla çoğu genetik anomaliyi tespit ediyor kesinlikle sadece down sendromu için geçerli olan birşey diil. Google a baktıktan sonra benim içim daha da rahatladı inşallah gayet sağlıklı senin bebiş yaa
Bende araştırdım beni zor bir süreç bekliyor ama İnan hiç isyan etmiyorum onun için elimden ne geliyorsa yapıcam :) arada daralıyorum aklıma ayağı geliyor ahh benim yavrummm diyorum ağlama tutuyorbu arada benimde sağ ayağım kaza sonucu kırılmıştı aynı yer bende ameliyat olmuştum ayağım bi sene içe dönüştü zor bi süreçtir ama şükürler olsun ki Allah'a düzeldi şimdi ben oğlum için çabalıcam. Sana da çok teşekkür ederim içimi ferahlattın bu mübarek günde Allah tuttuğunu altın etsin bebeğine sağlık versin
Aynen öyle ah bu doktorlar yasal haklarımızı anlatmıyorlar ki adam gibi ben 24 haftayı doldurdum bu saatten sonra yapsam risk var ne şanssız bir aneyim birde yakın çevremden birinden öyle birşey duydum ki kayınvalideme dargınım Allah bana ceza vermiş o yüzden bebeğimin ayağıniöe dönükmüş dün bütün gece bu beynimde döndü durdu benim canım burnumda bu sözü kaldıramadım cevapta vermedim sadece bi nedene bağlama lütfen dedim kızlar psikolojim öyle alt üst ki Allah sizinkilere de benim bebeğime de sağlık versin(
bu ne demek ya? eğer kaynanana dargınsan bu kesinlikle onun hatasıdır. hiç bir kaynananın adaletli ve iyi niyetli olduğuna kimse beni inandıramaz. bu tür riskler 35 yaşın üzerinde ilk doğumunu yapacak olan kadınlarda oluyor, neden kendini strese sokuyorsun ki? ayrıca tek bir doktora kesinlikle inanma.
bu tür durumlarda eğitim ve araştırma ya da üniversite hastanesine danışıp, doğru düzgün bir fikir almalısın.
özel hastanelere karşıyım, çünkü yeterince güvenilir olmadıklarını düşünüyorum. ha bir acıbademe florance nighangale e gidebiliyorsan bir ihtimal ama diğerlerine kesinlikle güvenmiyorum.
Üniversite hastanelerinde gerçekten araştırıp ilgileniyorlar ve sıkıntının geçmesini istiyorsan için rahatlasın istiyorsan başka bir hastaneye danışmanı tavsiye ederim.
Bebislernizin isimleri bellimi guzel anneler
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Günaydııın,
Çok şükür CUMA :)
Kızımın adı : İnci olacak..senin?
Canım Rabbim izin verirse EYMEN EGE olacak.
biz kaan koyucaz vanım
Canım Rabbim izin verirse EYMEN EGE olacak.
Aynen öyle ah bu doktorlar yasal haklarımızı anlatmıyorlar ki adam gibi ben 24 haftayı doldurdum bu saatten sonra yapsam risk var ne şanssız bir aneyim birde yakın çevremden birinden öyle birşey duydum ki kayınvalideme dargınım Allah bana ceza vermiş o yüzden bebeğimin ayağıniöe dönükmüş dün bütün gece bu beynimde döndü durdu benim canım burnumda bu sözü kaldıramadım cevapta vermedim sadece bi nedene bağlama lütfen dedim kızlar psikolojim öyle alt üst ki Allah sizinkilere de benim bebeğime de sağlık versin(
Boyle sacma seyleri kafama takma canim kayinvalidenle konusmamanla ne alkasi var sen gene sabirliymssn ben butum hincimi cikarirdm
Boyle sacma seyleri kafama takma canim kayinvalidenle konusmamanla ne alkasi var sen gene sabirliymssn ben butum hincimi cikarirdm
Bu mübarek günde Allah'a havale ettim onu
ya arkadaşlar bağışlayın biley sorucam artık 6. ayımıza geldik ve amniyo sentez yaptıracak hamileliği alt üst olan arkadaşlar var. ben anlamıyorum 2 li dir 3 lüdür biz niye yaptırdık başlarda. başlarda farkedilmeyen sorunlar ileriki aylardamı çıkıyorda bu kadar geç yapılıyor bu amniyo sentezler.
Aynen öyle ah bu doktorlar yasal haklarımızı anlatmıyorlar ki adam gibi ben 24 haftayı doldurdum bu saatten sonra yapsam risk var ne şanssız bir aneyim birde yakın çevremden birinden öyle birşey duydum ki kayınvalideme dargınım Allah bana ceza vermiş o yüzden bebeğimin ayağıniöe dönükmüş dün bütün gece bu beynimde döndü durdu benim canım burnumda bu sözü kaldıramadım cevapta vermedim sadece bi nedene bağlama lütfen dedim kızlar psikolojim öyle alt üst ki Allah sizinkilere de benima bebeğime de sağlık versin(
Canım lütfen sen böyle şeylere takılma. Allah büyük.
Ben inanıyorum güzel haberlerle döneceksin.
Yaptırcakmısın amniyosentez neye karar verdin???
Canım sen içini ferah tut. Bu mübarek günde dua et bebeğin için. Bende senin için dua ediyorum inşallah herşey yolunda gider ve güzel güzel doğar bebeğin.
Hayırlı cumalar herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?