Ben girmemeye karar verdim herseyi kabul ettim artık yasal olanakta aldırma zamanı doldurmuştum ama zaten öyle bir niyetimiz de yoktu. Bu amniyosentez sadece down testi mi yoksa genetik testi de mi senden neden istedi
Ben anlamıyorum bu haftalara gelene kadar ikili üçlü testler niye yapılıyo o zaman. 20.haftalardan sonra böyle şeyler düşünmek zorunda kalmamalı ya kimse
Amniyosentezi yaptır canım önceden bişeyden şüphelenmedilerse temiz çıkıcak zaten inşallah. FISH yöntemiyle sanırım hemen ertesi gün çıkıyo sonucun. Biliyorum takma iyi olucak herşey demek dile kolay yaşamak çok farklı ama sahiden öyle hissettim ben bişey çıkmicak :) güzel haberi paylaş lütfen..
Başka Dr gittim dün canım genetik olabilir dedi down sendromu için hiçbir belirtisi yok dedi biraz rahatladım 3 Dr gittim öyle değildir dedi sen olsan rahatlarmıydın ki çok iyi dr lara gittim.
ya arkadaşlar bağışlayın biley sorucam artık 6. ayımıza geldik ve amniyo sentez yaptıracak hamileliği alt üst olan arkadaşlar var. ben anlamıyorum 2 li dir 3 lüdür biz niye yaptırdık başlarda. başlarda farkedilmeyen sorunlar ileriki aylardamı çıkıyorda bu kadar geç yapılıyor bu amniyo sentezler.
Benim oglum olucak adi allah nasip ederde kucagimiza hayirlisiyla alirsak insallah arel burak olucak .arel turkce bir isim ve durust temiz insan demek cok etkilendm anlamindan
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim oglum olucak adi allah nasip ederde kucagimiza hayirlisiyla alirsak insallah arel burak olucak .arel turkce bir isim ve durust temiz insan demek cok etkilendm anlamindan
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ya arkadaşlar bağışlayın biley sorucam artık 6. ayımıza geldik ve amniyo sentez yaptıracak hamileliği alt üst olan arkadaşlar var. ben anlamıyorum 2 li dir 3 lüdür biz niye yaptırdık başlarda. başlarda farkedilmeyen sorunlar ileriki aylardamı çıkıyorda bu kadar geç yapılıyor bu amniyo sentezler.
Ya gerçekten moral oldu bu söylediğin. Yaşadığın üzüntü adına demiyorum yanlış anlama. Demek ki olabiliyomuş bu tür durumlar. Endişelerim azaldı biraz, çok sağ ol canım. Bende sabah 5'te eşimi Ankara'ya gönderdim, öğlene doğru annem kahvaltıya gelecek, akşama yemekli misafirim var. Uykusuz kaldım biraz ama bu koşturma kafamı dağıtıyo. İnş cumartesiye kadar düzelir de herşey, doktordan iyi haberler
İşte benim takıldığım konu da bu zaten canım. usg de hareketi görüyosun ama sen hiç bişey hissetmiyosun. 2 hafta öncesine kadar tepiş tepiş herşeyi duyuyosun da şimdi ne oluyo duymuyosun. Bunun cevabını alsam rahatlicam. Bakalım c.tesiyi bekliyorum inş. o zamana kalmaz endişelerim. Allah kimseyi bu şekilde sınamasın valla zor bişey. Ona emanet...
Bence bunun cevabıda daha hala yerleri olduğu için ayağını bacağını bizim fazla hissedemeyeceğimiz taraflara çevirebiliyolar bizde panik oluyoruz cmtesi rahatlicak için fazla yorulma ve merak etme
Başka Dr gittim dün canım genetik olabilir dedi down sendromu için hiçbir belirtisi yok dedi biraz rahatladım 3 Dr gittim öyle değildir dedi sen olsan rahatlarmıydın ki çok iyi dr lara gittim.
Ben çok yabancı forum falanda okudum canım. Burda 1.yaşın, 2.ikili üçlü testinin sonucu ve 3.seninde yazdığın gibi ultrasonda başka bulgu olup olmaması önem kazanıyor. Eğer ikili testin binli rakamlarda 1 falansa ve doktorlar yok bunun birşeyi dıyorlarsa yoktur bencede :):):) rahatlamaya çalış..
Ama iyiye bile inanmak çok zor oluyo bu gibi durumlarda çok iyi anlıyorum ben seni:)
Ben çok yabancı forum falanda okudum canım. Burda 1.yaşın, 2.ikili üçlü testinin sonucu ve 3.seninde yazdığın gibi ultrasonda başka bulgu olup olmaması önem kazanıyor. Eğer ikili testin binli rakamlarda 1 falansa ve doktorlar yok bunun birşeyi dıyorlarsa yoktur bencede :):):) rahatlamaya çalış..
Ama iyiye bile inanmak çok zor oluyo bu gibi durumlarda çok iyi anlıyorum ben seni:)
Ikili testim güzel çıktı çok iyi dedi ense kalınlığı 1.2 burun kemiği iyi yani hiçbir belirti yok bence %100 sağlıklı bi ayağı içe dönük dedi, dedi ama içim içimi yedi dünden beni okuyorum böyle sorunu olan çocukları hiç down sendromundan bahseden yok zaten doktorumun söylediğine göre bu genetik bir sorun. Bana amniyosentez yapalım dedi bende hemen çocuğum yoksa down sendromumu demeye başladım pipirikliyim
Ben girmemeye karar verdim herseyi kabul ettim artık yasal olanakta aldırma zamanı doldurmuştum ama zaten öyle bir niyetimiz de yoktu. Bu amniyosentez sadece down testi mi yoksa genetik testi de mi senden neden istedi
Canım tahliye Allah korusun tabi ki ama burdaki arkadaşlara bilgi olsun diye de yazıyorum ve bildiğim kadarı ile 24+lı günlere kadar mümkün. Her hastanenin uygulaması farklı.
Canım bu iş bu detaylı ultrasonun saçmalığı işte malesef.
Bazı organlar ancak detaylı ultrason a girdiğimiz haftalarda oluşumunu tamamlamış oluyor ama o haftalarda zaten içindeki eşek kadar bebiş olmuş oluyo:)
Canım tahliye Allah korusun tabi ki ama burdaki arkadaşlara bilgi olsun diye de yazıyorum ve bildiğim kadarı ile 24+lı günlere kadar mümkün. Her hastanenin uygulaması farklı.
Ben24 haftalığım ve bebeğim iri olduğu için bana önermediler amniyosentez sadece down sendromu testi değilmiş herhangi bi genetik sonrununkromozok sorunu var mı bunlara da bakıyormuş bana amniyosentez diyene hemen down sendromu mu dedim Dr bişey demedi bana bu açıklamayı keşke tapsaydı da bu kadar sıkıntı çekmeseydim sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun
Canım bu iş bu detaylı ultrasonun saçmalığı işte malesef.
Bazı organlar ancak detaylı ultrason a girdiğimiz haftalarda oluşumunu tamamlamış oluyor ama o haftalarda zaten içindeki eşek kadar bebiş olmuş oluyo:)
Aynen öyle ah bu doktorlar yasal haklarımızı anlatmıyorlar ki adam gibi ben 24 haftayı doldurdum bu saatten sonra yapsam risk var ne şanssız bir aneyim birde yakın çevremden birinden öyle birşey duydum ki kayınvalideme dargınım Allah bana ceza vermiş o yüzden bebeğimin ayağıniöe dönükmüş dün bütün gece bu beynimde döndü durdu benim canım burnumda bu sözü kaldıramadım cevapta vermedim sadece bi nedene bağlama lütfen dedim kızlar psikolojim öyle alt üst ki Allah sizinkilere de benim bebeğime de sağlık versin (