2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Nasıl Anlaşılır?

Çocuklar bunu dediğinde bir kere inanmak lazım. Ayrıca çocuklar bir erişkin değil, 'bana şu şöyle şöyle yaptı' diye açıklamaz. Çocuklar bunu çok dolaylı yollardan genellikle ortaya çıkarırlar. Bir bakarsınız çocuğun okul başarısı düşmüştür. Çok iyiydi bu okul ne oldu? 8-10 yaşına gelmiş bir çocuk birden bire gece işemeleri başlamıştır, tırnak yemeleri başlamıştır. Yani bütün tırnak yemesi veya gece işemeleri ya da okul başarısı düşen çocuklar cinsel istismarlı değil. Ama cinsel istismar da akla gelebilecek nedenlerden biri oluyor. Açıklamalar bir yumağın açılması gibi diğer kişilerin ve onları destekleyebilen diğer ailelerin ve yakınların ve öğretmenlerin açıklamalarına yardımcı olabiliyor. O yüzden son zamanlarda biz öğreniyoruz. Hep vardı. Ama belki arttı bilmiyorum yani ona net bir cevap veremeyiz ama var olanların açıklanmasının arttığını biliyoruz.

Bir istismarcı öğretmen bana şunu söylemişti; "Ya hocam ben çok iyi bilirim bu işi. Hep sessiz ve pısırık çocuklara bunu yapardım. Bu çocuğun da pısırık olduğunu zannettim, kalktı gitti beni müdüre ve ailesine şikayet etti." Yani bu bir hastanede yatan ve zorunlu yatış sırasında artık açıkça konuşmasının bir mahsuru olmayan bir kişi tedavi olmak istediğini söylerken kendi durumunu böyle açıkladı; "Ben seçiyorum..." Evet seçiyorlar. Bağıran çocuklara, açıklayan çocuklara el sürmüyor. Ama burada topluma, aileye, öğretmene, okula, doktora hepimize görev düşüyor. Bu bağıran çocuğun bağırmasını duyacağız.

Yazının tamamı http://www.noktadergisi.info/roportaj/cinsel-istismar-sadece-bir-kere-olmaz-h12275.html

o kadar fazla ki o kadar bıktım ki o kadar korkuyorum ki..

ay kuzum ya. içim bi tuhaf oldu düşününce. geçmiş olsun.
gökçe doğduğunda doktor egzersiz diye yatar pozisyondayken bileklerinden kavrayıp kaldırır gibi yapmamı söylemişti. hala yaparım. kollarından tutup sallarım salıncak gibi. her dışarı çıkışlarımızda uçtu uçtu yaparız babasıyla kollarından kaldırıp. ne çok yapıyo muşum bende korktum şimdi dikkat edeyim artık

Canim benim cok geçmiş olsun nasil uzulmussun ama cozumu olan birsey cok şükür bende bazen yapiyorum ve hic aklima gelmez gelmedide hemen cikacagi bir daha koltuk altlatindan tutup kaldiririz ozaman sende uzme kendini cok.sukur gecti canim

gökçe sarılmayı öpmeyi hiç sevmez. kendisine biri sarıldığında öpmeye çalıştığında ittirir sinirlenir. benden başka birine gidip te kendiliğinden sarıldığını görmedim hiç. kimseden de kaçmaz yanlarına gider ama az mesafeli durup konuşcak oynayacaksın gökçeyle sadece.
herkes yabani niye sevdirmiyo kendini falan diyo ama o kadar seviniyorum ki böyle olduğu için. aklının ermediği zamanlarda bile bilinçsiz de olsa kendine yaklaştırmayacak kimseyi..

dün haberlerde gördüm. 3 yaşında ki bi erkek çocuğunu annesi merdivenden düştü diye hastaneye götürmüş. sonra doktorlar tecavüzden şüphelenmiş 10 gün sonra bağırsak yırtılması kanaması sonucu ölmüş çocuk. kadınla sevgilisini gözaltına almışlar. 3 yaşında ufacık çocuğun annesi buna göz yumabiliyoken. hasta ruhlu bi insan benim çocuğuma niye acısın

Midem artık kaldırmıyor böyle şeyleri, inanılmaz tiksiniyorum okurken, yahu el kadar bebe, nasıl kıyıyor, nasıl kıydırıyorsunuz

geçmiş olsun canım.. dün bu tarz bir olay benimde basıma geldı emzırırken dıger göğsüme geçirirken kıt diye kalçasından ses geldi acıyo filan demedi.. inşallah bişi olmamıştır bizimkine de benimde aklım gidiyor böyle sesler çıkınca.. inşallah tekrarlamaz yer yapmaz sizinki..

Daha önce anlatcaktım ama unutmuşum. Bi yakınım bi cezaevinde görev yapıyo. Orda bi mahkum dikkatini çekmiş. çok yakışıklı düzgün giyimli konuşması çok düzgün belli ki bilgili 25 yaşında falan bi genç varmış. her gün tüm gazeteleri alıp sürekli kitaplar sipariş ediyomuş. anlam verememiş bir türlü niye burda bu çocuk diye. müdüre sormuş meğer adam küçük yaşta 5 çocuğu taciz den yatıyomuş içeride. inanamamış. mahkemede sorulduğunda onların küçük masum tertemiz vücutları bende şehvet uyandırıyo demiş gülerek. cezaevinde duyulunca mahkumlar tarafından öldürülmüş şekilde bulunmuş pislik. Kimin yaptığı da meçhul. Elbet ordan çıkacaktı. bu kafayla da muhtemelen yine yapacaktı. iyi ki gebermiş

mira da öyle öpmeyi öptürmeyi pek sevmez güleçtir öyle ağlaşmaz aynı ortamda bulunur ama gidip pek sokulmaz şu ara bişileri izin isteyerek yapmaya daha bir özen gösterir oldum zaten birde bağırması pısırık bi tip olmaması için de özen göstereceğim hele ki okul da bu duygusal bu sessiz denecek bir çocuk olmasın hiç

o bahsettiğin haberdeki anne ve sevgili serbest bırakılmış diye okudum en son ne yazık ki umarım yanılgı vardır bu kadar iyi haller bu kdr bi kereden birşey olmazcılar varken bizlere düşen görev milyonlarca katına çıkıyo her gün bir sürü makale ropörtaj okuyorum yeter ki öğretebileyim ürkütmeden doğru yöntemle

Geçmiş olsun canım isteyerek yapmadın ya suçlama kendini bende yapıyordum daha dikkatli olayim

aaaa çok geçmiş olsun acaba dha önceden yaşadığı bişey varmıydı.iyiki erken farkedebilmişdiniz.çok geçmiş olsun cnmc

canım ya endişelerini haklı buluyorum.ama öğrenicez çocuklarımızı nasıl koruyabileceğimizi en çok ta öğreticez ki beyni sağlıklı nesiller olabilsinler.çocuklarımızı suçlamıcaz ama en çokta çuvaldızı çocuklarımıza batırıcaz,en çok onlara güvenecez ama güvenimizi sorgulucaz,hangi yaşta olursa olsun elinden tutup göz teması kurabilecez,yerdeki otu gökteki güneşi tüm canlıları sevdirecez yani önce insan olmayı öğreticez...en çokta vicdanı aşılıcaz yine de herşeye rağmen nasıl ayakta kalınabildiğini göstericez....

İnşallah öyle olmazlar. bende öpebilir miyim diyorum. lütfenleri arttırmaya çalışıyorum. tabi ki gel öp demiyo ama zamanla yerleşir kafasında en azından.

Gebersinler inşallah nasıl salıverilirler ya 3 yaşında çocuk ölmüş ya ölmüş. inşallah bi yanlışlık vardır. gerçi yoksada şaşırmam ama

Allahım sen insanların içine iyilik ver

Öykü de öksürük hapşırık başladı alerji gibi de bilemedim

Ayy ev cocuk dunyasi oldu komsum calisiyor annesi bakiyor cocuklarina annesinin is cikmis evinde onun kizida okuldan bize geldi benim oglanlarda var ucu birden koridorda mac yapiyorlar yapmayin diyorum dinlemiyorlar oglum dershaneye gitcek kalacak uc cocuk eceyi uyitursam kalacak iki o ikisininde sinavi varmis yarin onlarida dersin basina oturttummu tamamdir

Çok geçmiş olsun canım, tekrarlamaz inşallah bir daha. Nerden bilebilirdin ki üzme kendini ben de çok yapıyorum. Bundan sonra hep birlikte dikkatli oluruz

Ya sana çok iş çıkarmış ama çok sevimli çok tatlı bence. Sanatsal çalışmalara imza atmış:))

Hepimiz korkar olduk canım. Herşeye şüphe ile yaklaşmaya başladım artık. Bugün bir kız öğrencim ağlıyordu sordum ne olduğunu öğretmenim ablam kolumu yırttı dün. Biraz önce arkadasimın kolu çarptı çok acıdi dedi. Hemen açıp kontrol ettim koltuk altına yakın acayip derim tırnak izleri vardı. Kötü oldum kaç defa üsteledim ablasının yaptığından emin olmak için detaylı sorular sordum. Gittim ablasının öğretmeni ile konuştum. Kızla konussun, yaptıysa bile bir daha yapmasın. Ablası yapmış ama insanın aklına neler geliyor. Bir de bahsettigim öğrencinin annesi babası ayrı olunca aklıma başka şeylerde geldi. Allah korusun üvey anne olayları filan. Toplum olarak iyice paranoyak olduk. Ama bence daha önce olmalıydık. Daha önce etrafimizi sorgulamaliydik Malesef yasalarda yeterli ceza yer almasa bile biz o pislikleri ortaya çıkaralım insan olarak göz yummayalim. Allah yavrularımızı korusun inşallah.

Kızlar bu konularda bende çok korkuyorum rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın herkese sapık muameleside yapmak kötü tamamen güvenmekte
Dün instagramda bi video vardı yurtdışında bi yerde araştırma yapıyolar parkta oturan annelere diyolar ilte çocupun üstünde deneyelim mi bakalım gelecek mi tanımadığı biriyle tabi bütün anneler gelmez diyo adam gidiyo çocuğun yanına köpek de var yanında işte köpeği gösteriyo sevdin mi onu filan diyo sonra çocuk tutuyo adamın elinden onunla beraber yürüyo hiç annesine seslenmiyo bile tüm anneler şok oluyo yani bu çocukları kandırmak bu kdar kolay allah korusun betüle olsa o da hayvanla kanar yani deli oluyo hayvanlara en büyük görev yine annelerde diyorum ne kadar çocuğa öğretirsen öğret gözünün önünden ayırma emanet edilecek kişiler belli olsun yani öyle komşuya bırakıp gitmeleri de doğru bulmuyorum açıkcası

teşekkür ederim canım ben sana hem kendim hem çoçuklar için ne güzel ki sen üstelemişsin duyarlısın kaç öğretmen böyle acaba bizim zamanımızda öğretmenler bile böylesini yapardı kaç kez öğrenci döven öğretmenleri (kafası tahtaya vurulan öğrenciler) anneme anlatırdım ne de olsa ben değilim diye belki hiç gelip okula hesap sormadı belki yoğundu belki düşünemedi bilmiyorum ama ben hep korktum hatta içimi rahatlatmak için öğretmenin vurduğu yerde gül biter fln diyordu şimdi görüyorum ne kdr yanlış ben sadece kendi çocuğum için değil en ufak böyle bir olay duyayım direk şikayet ederim etmeliyiz çocuklara bağırmayı öğretirken önce biz bağırmalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…