2014 Kasım Anneleri

Hamilelikte Cinselliğin Kısıtlandığı Durumlar Bu özel durumlar şunlardır
*
Erken doğum ve düşük riski mevcut olan veya daha önceden tekrarlayan hamilelik kayıpları olanlar,
* Hamileliğinin herhangi bir döneminde sebebi açıklanamayan vajinal kanaması olanlar,
* Yine erken doğum ve düşük riskini artırdığından dolayı servikal kanal yetmezliği olanlar,
* Plasenta previa dediğimiz (plasentanın rahim kanal ağzını lam veyu parsiyel kapaması) durumun eşlik ettiği durumlar,
* Partnerde cinsel yolla bulaşan hastalığın görülmesi ve tedavisi tamamlanıncaya kadar olan süreç,
* Tek hamilelikte son 1 ay, çoğul hamileliklerde ise 6. aydan sonra cinsel birleşme kesinlikle sakıncalıdır.

kızlar doktordan geldm aklım çıkıyordu bugün yeminle hayaatmn en zor günüydü resmen herşey normal görünüyrdu ultrosonla bakarken sonra doktor birden bebeğin çok aşağıda olduğunu görüp açılma oldğundan şüphelendi ve alttan baktı ama o bakana kadar öldüm dirildim resmen allahtan bişey çıkmadı düşündüğü gibi çıkmadı derin bi oh çektim ama bu alttan muaeyede beni mahvetti resmen eliyle bakmasına izin vermedm çok yaktı canımı çubuk gibi bişeyle baktı o çok rahat oldu ultroson cihazıyla baktı bide ben vajnsms atlattm normalde hiç sorun olmuyor ama doktor sanırım biraz sert mi davrandı artık çok moralim bozuldu atlatamadğımı düşünmeye başladm normal doğum istiyordm böyle giderse oda hayal oldu çok kötüym gerçektn moral sıfır

Geçmis olsun canım o ağrılar bitiriyor beni bu gün sol yanım iptal bacağımı oynatamıyorum yürümek iskence gibi sende mi öylesin?

Zeycigim biz en son bebisleri yaptik subat sonu mart basi gibiydi. Daha da birlikte olmadik. Daha oncede riskli bir gebeligim oldugundan iliskinin bebege zararini biliorm . Iliski sirasinda kadinin yasadigi orgazm haz bebegi kanala ittirio.o yuzden canim bu formun bu konudaki en acayip durumu bende. Neyseki cok daha iyi olacak die dusundugumden fazla takilmiorm.

kızlar kasılmadan bu kadar çok korkmayın daha bugün doktoruma söyledm bende yaşıyrm arada diye kadın resmen dalga geçer gibi gülerek bana ee napalm toplanıyorsa ona yapacak bişey yok o onun keyfi öyle yapmak istiyr ve yapıyor dedi hiç bi zararın olmadığını normal her bebek yapar onu ona yapılacak bi müdahale yok dedi

Acaip sinirliyim. Geçen hafta ailem geldi diye, dinleneyim, onlarla birlikte vakit geçireyim diye 2 gün rapor almıştım. Eşim de ne gerek vardı gibisinden tavır yapmıştı. Sanırım yazmıştım buraya. Bugün kafa işten kaldıramadım, su içmeye, öğle yemeği yemeye vakit bulamadım. Tam mesaim bitmek üzereyken bir telefon geldi... Personel bürodan arıyolar.. Hani yeni müdürümüz rapor alanlar hakkında yeni bir uygulama başlatmıştı ya, eeeee.. Seni de yazmıştık biz, 2 gün ilçe emniyet müdürlüğü kapısında nöbettesin. (tamam nöbet dediği şey oturmak bunda bir sıkıntı yok ama benim raporumda - gebelik, mide bulantısı- yazıyordu)

Gel de dellenme..

Arayıp eşime anlattım. Tabi az çok tahmin ediyordum söyleyeceklerini... Ben sana alma dememiş miydim dedi. Tamam kapat dedi falan filan.

Sabıııırrrrrr.... Son 2 hafta canan sabırrrrr....

Ben de 26 eylülde alacağım çalışabilir raporunu, artık gittiği yere kadar canım napalım di mi ama?
Zaman azaldı artık, dişimizi sıkacağız napalım...
Benim keyfim iyi çok şükür. Epey panik olmuştum daha hiç bişey almadık diye ama, cumartesi günü epeyce bişeyler aldık.
Tabiki daha bitmedi, ama en azından 2-3 kez daha çıksak çarşıya hallederiz gibi geliyor bana, moralim düzeldi
Bir de çantayı hazırlasam, bir de mobilyaya karar verip alsam, o zaman gam yemeyeceğim.
Ben bavul hazırlama düşüncemi açıklayınca annem bana biraz garip baktı da, o yüzden acaba abartıyor muyum dedim ama yok yaa anca sığarız di mi? Bir de bebek çantası alacağım, doğumdan sonra kullanmak için. Ama hastaneye giderken bebeğin o gün giyeceklerini lazım olabilecekleri koyarım ki, ben doğumdayken o muydu bu muydu diye karıştırmazlar annemler diye düşündüm.
Cumartesi günü baktım çantalara ama kimi büyük geliyor gözüme, kimi küçük, bi türlü nasıl bir şey alacağıma karar veremedim

Kızlar bizde doktordan geldik.çok şükür kızım iyiymis.eli burnunda poz verdi bize:)
29+0 dayız bugün kızımın kiloso 1366,boyu 42 cm
14 kasim sezeryan dogum tarihimiz 10 gun once alicaklar
hadi hayırlısı annesi banada 15 kasım demişti doktor peşpeşe doğururuz insallah

Bu kötü olmus bizde 7. aydan sonra nöbet tutmuyoruz mevzuat gereği yasak.Sizde öle birsey yok mu?

Bu konu açılınca çene mi tutamıyorum maalesef..
Biz kadınlar sürekli olarak normal doğumdan korkutuluyoruz. Hemde öyle korkutuluyoruz ki sonunda bebeğimizin sağlığını riske atmamak adına ameliyatı kabul etmek bize çok normal geliyor.
En başta en yakınımız olan annelerimiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız, herkesin normal doğum konusunda olumsuz bir hikayesi, bir duymuşluğu mutlaka vardır. Üzerine doktorumuz da normal doğumun risklerini anlatıverir. Ya da size normal yapamayacağınıza dair bir sebep bulur. Kendinizi ameliyat masasında buluverirsiniz. Düşünün ki en basit çatı muayenesi için bile nasıl tırsar hale gelmişiz. Ama sorsanız herkesin sezaryeni çok rahat geçmiştir. Hep ikinci gün kalkıp kendi işini kendisi görmüştür.
Sonra adı üzerinde NORMAL doğuran kadınlar kahraman olarak görülür. Sonuçta sezaryen de kolay bir ameliyat değil. Ağrı acı çekilmiyor mu evet çekiyorsunuz. Ama kimse sizin kafanızı önceden bu konuda olumsuz bilgilerle doldurmadığı için genelde süreci çok rahat atlattığınızı söyleme ihtimaliniz yüksektir.
Normal doğum eğer ciddi bir sağlık sorunu yoksa hem anne hem bebek için en sağlıklı olandır.

Amin canım, hakkımızda neyse hayırlı olan o olsun. Sağlıkla kavuşalım da bebeklerimize, artık ne olursa katlanacağız.

gozunaydın dmlacım var mı yeni fotosu meleginin

Yok canim bugun fotograf cekmediler kan akislarina damarlarina radyolog bakti kendi doktoruma iki hafta sonra gidecegim nasip olursa :) ben cocuk kilo almayacak diye korkuyordum safra kesemde tas oldugu icin hersryi light yemem gerekiyor sut ve yogurdu bile cikolata vs hic yiyemiyorum. Meyve sadece komposto seklinde kizartma vs yasak hersey haslama.. Kendim 3 kilo aldim herkezde cok kucuk duruyor karnin cocuk cok kilo alamayacak herhalde diyordu sukur ki iyi cikti haftasina gore kilosu :) cok sevindirdi beni :)

[QİnşE="sudecet, post: 36819908, member: 549363"]hadi hayırlısı annesi banada 15 kasım demişti doktor peşpeşe doğururuz insallah[/QUOTE]

İns. cnm saglicakla kucagimiza almamizi nasip eder ins.Rabbim :)

Bu kötü olmus bizde 7. aydan sonra nöbet tutmuyoruz mevzuat gereği yasak.Sizde öle birsey yok mu?
Ya işte bu nöbet oturarak tutuluyo. Yani büroda yaptığım işten farkı yok. Hatta daha kolay. Yarın bütün gün kk da olurum mesela. Öyle rahat ama zoruma gitti yerimin değiştirilmesi. En çok da eşimin lafı.. Olsun diyip geçiştirmedi. Ben sana alma demiştim bla bla blaaa

Ama yaptıkları şey yasal değil ki? O müdür buna kendisi nasıl karar verebiliyor ki? Sen rahatsızlığından dolayı rapor kullandın diye sana fazla mesai yaptıramazlar. Ayrıca sen hamilesin ve hamile kadınların günde 7,5 saatten fazla çalıştırılmaları da iş kanununa göre yasak.
Sen bu nöbeti kabul etmezsen hiç bir şey yapamayacağı gibi. Şikayet etsen soruşturma bile açılır.

[QİnşE="sudecet, post: 36819908, member: 549363"]hadi hayırlısı annesi banada 15 kasım demişti doktor peşpeşe doğururuz insallah

İns. cnm saglicakla kucagimiza almamizi nasip eder ins.Rabbim :)[/QUOTE]
inşallah canm hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…