2014 Kasım Anneleri

ben de tekerlekli valiz hazırladım kızlar. hem düzenli hem de ancak sığıyor. küçük çanta yeterli olmuyor baya bir şey var çünkü

Ben iki tip dogumu da yakindan gorudugum icin yazmak isyedim
İnsallah herkese normal dogum nasip olur demek istiyorum sezaryenla dogum densede bi batın ameliyatı 7 kat kesilip kapatiliyor bagirsaklr oksijen ile temas ettiginden diski ve gaz problemi cook yasaniyor en basitinden sunu dicem normal dogum yapip servise cikan hastnin bir iki defa tansiyon kanama takiplerini yapip aksama taburcu ediyoruz.. Sezaryenin ilk 1 saat 15 dk da bir sonra saat basi tansiyon takibi idrar takibi mobilize edildikten sonra diski takibi fln filan.. Cunku batin ameliyati.. Zorda kalinmadikca tercih edilmemeli doktorlar tarafindan tercih ettirilmemeli..normal dogumda rahimi yirtilmis cok korkunc gelebilir ama sezaryende bu islem zaten size kendi rizanizla bi bistüri ile yapicak..hakkimizda hangisi hayirlisiysa o olsun zaten cogunlukla her bebek nasil dogacagina kendi karar veriyor

canım bende yazdım sabah .cevap yazanda okuyanda olmadı sanırım.gece e kadar sol kasığıma sızı gibi sürekli girdi durdu çok korktum sabaha uyuyup kalmışım geçmiş.çok korktum ama

Rabbim hayırlısını versin hepimize normal doğumda bebek tüm vücudumuzu temizleyip çıktığını söylüyorlar ya Buda bence çok önemli

metbel ne yaptın bitti mi kontrol nasıl geçti ??
Geldim carputim biraz moralim bozuldu bebeğimin suyunu nispeten az gördü dr cuma günü tekrar çağırdı ama diğer herşey normal dedi yani bir sorun yok ama sıvı az geldi dedi renkliyide gözüm görmedi açıkçası biraz moralim bozuk dr su içmekle ilgisi yok dedi ama netten baktım herkes çok su içerek atlattığını söylüyor bakalım dua edin kızlar

Arkadaşlar aranızda dr suyun az dedi mi bebişte bir anormallik yok çok şükür herşey yolunda hatta bazı ölçümleri ilerde dedi dr iyi dedi ama suyun nispeten az dedi cuma günü tekrar kontrole çağırdı bende çok su içsem düzelir mi dedim ilgisi yok onunla dedi ama nette bazı hamişlerinde başına gelmiş çok su içmiş düzelmiş bana yardımcı olun moralimi bozmak istemiyorum ama tedirgin olmadım değil arkadaşlar

Neden olurmus bisey dedi mi bozma hemen moralini sen yine de bol su ic bide armut iyi geliyomus diyo du arkadaslar cuma ya kadar biraz yap bakalim bunlari bence hic bisey olmicak Allahin izniyle

Fransan da doğum yapan arkadasım anlattı sezeryan yapmak zorunda kaldıkları için doktorlar defalarca arkadaşımdan özür dilemişler...
Çünkü sezeryan dediğimiz hem büyük bir ameliyat hemde normal doğumdaki gibi anne ile çocuk arasındaki bağı kuvvetli yapmıyor çocuk noldu dermiş gibi birden dış dünya ile tanışıyor..fakat normal doğum öyle mi herşey anne ile bebeğin bir arada yaptığı bir olay..
Ama şöyle bir durumda var eğer normal doğum anne ve bebek için tehlikeli ise mecbur seZeryan olacak..
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Korkulcak bişey yok normal süreç bende onu anlatmaya çalışıyorum bebekte rahimde hazırlık yapıyor :) sadece o kasılma anında elleyip bebeği uyarmamak gerekiyomuş..

Allah yardımcın olsun canım 2 hafta daha dişini sık..
Eşinle de bu konuyu hiç konuşma boşver..

kızlar doğum çantası denen şey baya büyük oluyor sanırım :) valiz ebatında :)

Evet canım küçük çantaya sığmaz..

Canım ikiz bebekte normal doğum riskli mi acaba? Bu konuda doktorla daha hiç konuşmadım..en başından beri normal yapmak çok istiyorum ama ikiz olunca bişey diyemiyorum tabi..

Canım su içmekle çok alakası var..bana 2 doktorumda annemde söyledi bunu..bebeklerin suyu 2-3 saatte bir yenileniyor çünkü..hatta geçen hafta hamilelik takvimimde bile yazdı..
sakın canını sıkma bol su iç..ve bol dua et..

Elbette anne ve bebegi tehlikeye atip illaki
normal olucak diye zorlanmamali sadece doktorlar artik hastanin azicik tedirginliginden yararlanip hemen yonlendirme yapiyolat oysa hic risk yokken buyaptiklari cok yanlis keske telkin yonteminebasbasvursalar valla nerdee eski doktorlar ..

Zeynep kamilde staj yaparken tabi on sene oncesi ikiz normal dogumlarida gorduk ama bu konuda riskleri doktorun belirlicek tabi senin durumun bizden farkli iki tane minigin var insallah hakkinda en hayirlisi olur.. Valla bak simdi staji hatirladim ayak gelis bebek bile gordum normal dogum ters gelisli bebeklere bile manevra yaptirip dogurturlardi eski doktorlar bi baskaydi ya acayip pratiklerdi normal dogumda simdiki doktorlar yapmaya yapmaya unuttular artik..

Aynen öyle annemde normal yolla çok ikiz doğurttum diyo..ama normalde de poponun üstüne oturamıyosun kaç gün diyo..
Tabiki hakkımızda hayırlısı olsun..doktor 35-36 da sezeryanla alırız riske atmayız dedi..bakalım kısmet..

Ikizlerde normal olmasi icin belli bir kilonun ustunde olmasi gerekiomus. Bir de oncelikli olarak dogum kanalina kilosu faxla olanin girmesi lazimmis. Yani zayif olan bebis ondeyse yine normal olmuo. Hakkimizda hayirlisi olsun zeycm.

Amerikada, Avrupada normal doğuma teşvik için eve ebe bile gönderiliyor bizde cırt cırt cırt sezaryen..
Benim de en sinirlendiğim olay bu!
Yoksa anne ve bebek riskteysr tabiki sezaryen olabilir.
Ama sağlıkta bizden çok çok üst düzeyde olan yabancılar bile normal doğuma yönlendirirken bizim üşengeç doktorlarımız(hepsini saymıyorum) kalkıp gece evinden gelecek diye(!) hemen korkutuyor hamilelerin gözünü!
Allah herkese sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin!

Böyle şeylerle canımızı sıkmayalım, güzel şeyler konuşalım.
Hepimiz malesef bu ülkede(!) bir şekilde doğuracağız.

ne şekilde gelişirse ona göre hareket ederiz kızlar tabii uyanık davranarak..korkutmalara da gelmeyeceğiz,görmemezliktende gelmeyeceğiz.Allah hepimize hayırlı ,sağlıklı doğumlar versin inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…