Aynen öyle canım bebeğimizin yanında bir gün fazla kalabilmek dayanabildiğimiz yere kadar dayanıcaz
bence bavula ancak sığarız bende iki ayrı hurç yapıp içine koyucam bebeğin eşyaları birinde benimkiler birinde olsun dediğin gibi kolaylık olur zaten annemle hazırlayacağız ama o da orada heyecandan karıştırmasın
ben o tarz bir çanta almadım eşimin az kullandığı reebok marka bir sırt çantası var yan gözleri falan var ilk etapta onu deneyeceğim eğer hoşuma gitmezse doğumdan sonra bakarım diye düşündüm
Eşya işini hiç takma kafana herşey halloluyor zaten yüklediklerinide görmüştüm çok bişey kalmamıştır Eki Görüntüle 1237444 ben bu takımın beşik ve şifonyerini aldım
Ben iki tip dogumu da yakindan gorudugum icin yazmak isyedimBeisye
yeni kesinlikle onermiorum. Hic de 1 gunde iyilesmedim. Bana da oyle soyluorlardi. Cok rahattik falan die. Bagirsaklarim calisana kadar bi hal oldum. 1 hafta egilip kalkamadim daha bi suru sey. Zaten bir insanin 7 kat kesilip 180 den fazla dikisle 1 gunde kalkabilmesi muthis bisey. Benim bebekler sezaryen yerine vuruo ole bi acio ki 26 ay sonra bile iyi olamadim. Sezaryenden dolayi rahmim incelme riski tasio. Bu da erken dogum demek.
Dumduz karnim vardi. Hala tek bir
catlagim bile yok. Sezaryen sonrasi o duz karnim hep 3 aylik hamile gibi oldu((duzelmedi eski kiloma dondum. Eski karnima donemedim. Bir suru sey daha sayarim. Ben sadece ornek olarak verdim. Herkese uygun degil die. Ama kosa kosa sezaryen olanin da aklina sasarim. Sezaryen sonrasi iliskiyi biraz abartsaniz agri oluo. Bi suru sey iste. Innuk sana kesinlikle katiliorm her yolun normal olani en uygunu.
Kızlarr benim bugun ilkkez kasılmalarım başladı çok tecrübesz oldugumdan korktum biraz bu haftaya kadar hiç olmamıştı bebeğim bi tarafta toplanıyo ve semsert oluyo 15 dk bir oluyo şuanda ama ağrı yok normali nasıl olmalı ya tırstım biraz:-(
Rabbim hayırlısını versin hepimize normal doğumda bebek tüm vücudumuzu temizleyip çıktığını söylüyorlar ya Buda bence çok önemliilk gebeliğim ama normal doğumun her zaman daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. şuan normal doğum için yürüyüş egzersiz felan yapıyorum. umarım hayırlısı olur ama o da normal olurbenim çevremdekiler neyseki sezeryandan uzak dur diyorlar beni baya destekliyorlar bu konuda. aksi bir durum olmadığı sürece uzak duracağım sezeryanden.
Geldim carputim biraz moralim bozuldu bebeğimin suyunu nispeten az gördü dr cuma günü tekrar çağırdı ama diğer herşey normal dedi yani bir sorun yok ama sıvı az geldi dedi renkliyide gözüm görmedi açıkçası biraz moralim bozuk dr su içmekle ilgisi yok dedi ama netten baktım herkes çok su içerek atlattığını söylüyor bakalım dua edin kızlarmetbel ne yaptın bitti mi kontrol nasıl geçti ??
Geldim carputim biraz moralim bozuldu bebeğimin suyunu nispeten az gördü dr cuma günü tekrar çağırdı ama diğer herşey normal dedi yani bir sorun yok ama sıvı az geldi dedi renkliyide gözüm görmedi açıkçası biraz moralim bozuk dr su içmekle ilgisi yok dedi ama netten baktım herkes çok su içerek atlattığını söylüyor bakalım dua edin kızlar
inşallah hic birsey cik olmaz canım sen bol bol sıvı tüket dualar sen ve bebeginleKızlar ben çıkıyorum dua edin bu saatten sonra azalmasın başka bişey isteniyorum
Bişey olmaz annesi inşallah su iç bol bol bi de armut demişlerdi sanırım ye bakalım hayırlısı ile hiç bişey olmazKızlar ben çıkıyorum dua edin bu saatten sonra azalmasın başka bişey isteniyorum
inş cnm , hepimiz için hayırlısı olurRabbim hayırlısını versin hepimize normal doğumda bebek tüm vücudumuzu temizleyip çıktığını söylüyorlar ya Buda bence çok önemli
Fransan da doğum yapan arkadasım anlattı sezeryan yapmak zorunda kaldıkları için doktorlar defalarca arkadaşımdan özür dilemişler...Ben iki tip dogumu da yakindan gorudugum icin yazmak isyedim
İnsallah herkese normal dogum nasip olur demek istiyorum sezaryenla dogum densede bi batın ameliyatı 7 kat kesilip kapatiliyor bagirsaklr oksijen ile temas ettiginden diski ve gaz problemi cook yasaniyor en basitinden sunu dicem normal dogum yapip servise cikan hastnin bir iki defa tansiyon kanama takiplerini yapip aksama taburcu ediyoruz.. Sezaryenin ilk 1 saat 15 dk da bir sonra saat basi tansiyon takibi idrar takibi mobilize edildikten sonra diski takibi fln filan.. Cunku batin ameliyati.. Zorda kalinmadikca tercih edilmemeli doktorlar tarafindan tercih ettirilmemeli..normal dogumda rahimi yirtilmis cok korkunc gelebilir ama sezaryende bu islem zaten size kendi rizanizla bi bistüri ile yapicak..hakkimizda hangisi hayirlisiysa o olsun zaten cogunlukla her bebek nasil dogacagina kendi karar veriyor
kızlar kasılmadan bu kadar çok korkmayın daha bugün doktoruma söyledm bende yaşıyrm arada diye kadın resmen dalga geçer gibi gülerek bana ee napalm toplanıyorsa ona yapacak bişey yok o onun keyfi öyle yapmak istiyr ve yapıyor dedi hiç bi zararın olmadığını normal her bebek yapar onu ona yapılacak bi müdahale yok dedi
Acaip sinirliyim. Geçen hafta ailem geldi diye, dinleneyim, onlarla birlikte vakit geçireyim diye 2 gün rapor almıştım. Eşim de ne gerek vardı gibisinden tavır yapmıştı. Sanırım yazmıştım buraya. Bugün kafa işten kaldıramadım, su içmeye, öğle yemeği yemeye vakit bulamadım. Tam mesaim bitmek üzereyken bir telefon geldi... Personel bürodan arıyolar.. Hani yeni müdürümüz rapor alanlar hakkında yeni bir uygulama başlatmıştı ya, eeeee.. Seni de yazmıştık biz, 2 gün ilçe emniyet müdürlüğü kapısında nöbettesin. (tamam nöbet dediği şey oturmak bunda bir sıkıntı yok ama benim raporumda - gebelik, mide bulantısı- yazıyordu)
Gel de dellenme..
Arayıp eşime anlattım. Tabi az çok tahmin ediyordum söyleyeceklerini... Ben sana alma dememiş miydim dedi. Tamam kapat dedi falan filan.
Sabıııırrrrrr.... Son 2 hafta canan sabırrrrr....
kızlar doğum çantası denen şey baya büyük oluyor sanırım :) valiz ebatında :)
Ben iki tip dogumu da yakindan gorudugum icin yazmak isyedim
İnsallah herkese normal dogum nasip olur demek istiyorum sezaryenla dogum densede bi batın ameliyatı 7 kat kesilip kapatiliyor bagirsaklr oksijen ile temas ettiginden diski ve gaz problemi cook yasaniyor en basitinden sunu dicem normal dogum yapip servise cikan hastnin bir iki defa tansiyon kanama takiplerini yapip aksama taburcu ediyoruz.. Sezaryenin ilk 1 saat 15 dk da bir sonra saat basi tansiyon takibi idrar takibi mobilize edildikten sonra diski takibi fln filan.. Cunku batin ameliyati.. Zorda kalinmadikca tercih edilmemeli doktorlar tarafindan tercih ettirilmemeli..normal dogumda rahimi yirtilmis cok korkunc gelebilir ama sezaryende bu islem zaten size kendi rizanizla bi bistüri ile yapicak..hakkimizda hangisi hayirlisiysa o olsun zaten cogunlukla her bebek nasil dogacagina kendi karar veriyor
Geldim carputim biraz moralim bozuldu bebeğimin suyunu nispeten az gördü dr cuma günü tekrar çağırdı ama diğer herşey normal dedi yani bir sorun yok ama sıvı az geldi dedi renkliyide gözüm görmedi açıkçası biraz moralim bozuk dr su içmekle ilgisi yok dedi ama netten baktım herkes çok su içerek atlattığını söylüyor bakalım dua edin kızlar
Elbette anne ve bebegi tehlikeye atip illakiFransan da dzorlanmamali..rkadasım anlattı sezeryan yapmak zorunda kaldıkları için doktorlar defalarca arkadaşımdan özür dilemişler...
Çünkü sezeryan dediğimiz hem büyük bir ameliyat hemde normal doğumdaki gibi anne ile çocuk arasındaki bağı kuvvetli yapmıyor çocuk noldu dermiş gibi birden dış dünya ile tanışıyor..fakat normal doğum öyle mi herşey anne ile bebeğin bir arada yaptığı bir olay..
Ama şöyle bir durumda var eğer normal doğum anne ve bebek için tehlikeli ise mecbur seZeryan olacak..
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin
Korkulcak bişey yok normal süreç bende onu anlatmaya çalışıyorum bebekte rahimde hazırlık yapıyor :) sadece o kasılma anında elleyip bebeği uyarmamak gerekiyomuş..
Allah yardımcın olsun canım 2 hafta daha dişini sık..
Eşinle de bu konuyu hiç konuşma boşver..
Evet canım küçük çantaya sığmaz..
Canım ikiz bebekte normal doğum riskli mi acaba? Bu konuda doktorla daha hiç konuşmadım..en başından beri normal yapmak çok istiyorum ama ikiz olunca bişey diyemiyorum tabi..
Canım su içmekle çok alakası var..bana 2 doktorumda annemde söyledi bunu..bebeklerin suyu 2-3 saatte bir yenileniyor çünkü..hatta geçen hafta hamilelik takvimimde bile yazdı..
sakın canını sıkma bol su iç..ve bol dua et..
Zeynep kamilde staj yaparken tabi on sene oncesi ikiz normal dogumlarida gorduk ama bu konuda riskleri doktorun belirlicek tabi senin durumun bizden farkli iki tane minigin var insallah hakkinda en hayirlisi olur.. Valla bak simdi staji hatirladim ayak gelis bebek bile gordum normal dogum ters gelisli bebeklere bile manevra yaptirip dogurturlardi eski doktorlar bi baskaydi ya acayip pratiklerdi normal dogumda simdiki doktorlar yapmaya yapmaya unuttular artik..
Ikizlerde normal olmasi icin belli bir kilonun ustunde olmasi gerekiomus. Bir de oncelikli olarak dogum kanalina kilosu faxla olanin girmesi lazimmis. Yani zayif olan bebis ondeyse yine normal olmuo. Hakkimizda hayirlisi olsun zeycm.Korkulcak bişey yok normal süreç bende onu anlatmaya çalışıyorum bebekte rahimde hazırlık yapıyor :) sadece o kasılma anında elleyip bebeği uyarmamak gerekiyomuş..
Allah yardımcın olsun canım 2 hafta daha dişini sık..
Eşinle de bu konuyu hiç konuşma boşver..
Evet canım küçük çantaya sığmaz..
Canım ikiz bebekte normal doğum riskli mi acaba? Bu konuda doktorla daha hiç konuşmadım..en başından beri normal yapmak çok istiyorum ama ikiz olunca bişey diyemiyorum tabi..
Canım su içmekle çok alakası var..bana 2 doktorumda annemde söyledi bunu..bebeklerin suyu 2-3 saatte bir yenileniyor çünkü..hatta geçen hafta hamilelik takvimimde bile yazdı..
sakın canını sıkma bol su iç..ve bol dua et..
Amerikada, Avrupada normal doğuma teşvik için eve ebe bile gönderiliyor bizde cırt cırt cırt sezaryen..
Benim de en sinirlendiğim olay bu!
Yoksa anne ve bebek riskteysr tabiki sezaryen olabilir.
Ama sağlıkta bizden çok çok üst düzeyde olan yabancılar bile normal doğuma yönlendirirken bizim üşengeç doktorlarımız(hepsini saymıyorum) kalkıp gece evinden gelecek diye(!) hemen korkutuyor hamilelerin gözünü!
Allah herkese sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin!
Böyle şeylerle canımızı sıkmayalım, güzel şeyler konuşalım.
Hepimiz malesef bu ülkede(!) bir şekilde doğuracağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?