2014 Kasım Anneleri

[QUOTEorryaW, post: 36819304, member: 276413"]Hadi yaa çok geçmiş olsun, neler olmuş neler
Çok ayıp etmiş eşin, sen istermiydin maddi kayıp olsun, elbette istemezdin... Üzerine gelmemesi lazımdı.
Çok üzüldüm canım, inşallah en kısa zamanda eşin hatasını anlar

Sağol canım, ne güzel senin sıpana da maşallah, kocaman olmuş yaa
Peki sen kendin iyi misin, keyfin yerinde mi?

canım hastane çantan nasıl birşey. Ben orta boy bir valize hazırlamayı düşünüyorum da, acaba abartıyor muyum? ama bebeğin eşyaları benim eşyalarım fln anca olur gibi düşündüm.[/QUOTE]
Bende orta boy valize hazirlicam anca olur bencede

canım sen kimseyi kafaana takma benimde gobişim oyle cok büyümedi hatta zamanıma gore küçük kaldı ama bebekler sağlıklı ya önemli olan o zaten buda kişiden kişiye gore degiisiyor cok sevindim meleğinin iyi olmasınaa iki haftacık sonra doya doya gorursun inşallah annesi

Cnm ne guzel saglikli besleniyosun.bende o yok yani hamur isi,cikolata flan yiyorum.engel olbilsem keskelight sutler yagli sutlere gore daha cok kalsiyumdan zenginmis,o yuzdende iyi yani uzulmelight yiyorum diye

[QUOTEemniyepost: 36820100, member: 138802"]Ama yaptıkları şey yasal değil ki? O müdür buna kendisi nasıl karar verebiliyor ki? Sen rahatsızlığından dolayı rapor kullandın diye sana fazla mesai yaptıramazlar. Ayrıca sen hamilesin ve hamile kadınların günde 7,5 saatten fazla çalıştırılmaları da iş kanununa göre yasak.
Sen bu nöbeti kabul etmezsen hiç bir şey yapamayacağı gibi. Şikayet etsen soruşturma bile açılır.[/QUOTE]
Keske emniyette bu mantikta insanlar olsa innuk maalesef ki yok benim esimde gecen secimlerde atesler icinde yanarken goreve gitti.. Rapor alanlara acayip takiyorlar..

Cnm ne guzel saglikli besleniyosun.bende o yok yani hamur isi,cikolata flan yiyorum.engel olbilsem keskelight sutler yagli sutlere gore daha cok kalsiyumdan zenginmis,o yuzdende iyi yani uzulmelight yiyorum diye
aklıma geleni yiyorum ama kilo alımımda hic sabit durmuyor hafta iki kilo almazsam iyi
keşke bn kendimeee olabilsemm maalesef bnde olamıyorum yedikçe yiyoum içtikçe iciyorum

Off sinirler yaa takmislar bi rapora esimde gecen secimlerde atesler icinde yana yana goreve gitti amir rapor alanlarin yerini degistiriyomus ne ayip yaa hasta olamaz mi insan vicdansiz bunlar Allah islah etsin.. Takma sende az kaldi zaten..

Ya bu konu herkese göre değişebilir bir konu, ve üstelik bu konu üzerine burada çoookk konuşuldu. Benim doktorum özellikle "normal doğuma doğru gidiyorsun, benim tavsiyem bu. Ama gelecek haftalar ne gösterir bilemem" dedi. Evet normal doğum istiyorum , ama illa normal doğum olsun demiyorum. ne kadar hamilelik yaşayan bayan varsa o kadar da farklı hikaye var. Geçen gün Ağustos annelerinde okudum, illa normal doğurucam derken rahimi parçalanmış 30 dikiş atılmış. Şimdi buna da normal doğum diyemem. Bu riski de göze alamam. Kısacası evet ilk tercih normal doğum olmalı ama, illa ki normal doğum olmamalı. 2 ıkınmada doğurup, kucağında bebeği ile odasına dönen de var, rahimi parçalanıp dikişleri yüzünden perişan olanda; çok iyi sezaryen geçirende var, ay çok sıkıntı çektim diyende. Şu da var ki, sezaryenin empoze edilmesine ne kadar karşıysam, illa normal doğum olmalı diye yapılan çığırtkanlığa da karşıyım. Her insanın bünyesi farklıdır. Bence önemli olan bu bilinçte bir doktora sahip olmak ve onun sözüne güvenebilmek. benim doktorum, normal doğuma gidiyorsun, rahim kanalın uzun , yapabilirsin diyorsa "evet yapabilirim", ama deseydi ki, "nil hayır yapamazsın" ona da güvenirdim.

Çatı muayenesi ayrı bir durum, bizim ülkemizde cinsellik zaten tabu. Pek çok kadın, doktora gitmeye çekiniyor. Hele ki evlilik öncesi gitmek ise aman Allah'ım.Mesele sadece çatı muayenesi değil ki, mesele alttan muayene düşüncesi. Çoğunluğun endişesi bu çünkü. En azından altında yatan temel sebep bu.

Keske emniyette bu mantikta insanlar olsa innuk maalesef ki yok benim esimde gecen secimlerde atesler icinde yanarken goreve gitti.. Rapor alanlara acayip takiyorlar..[/QUOTE]

Allah akıl fikir versin hayatım. Yani tamam rapor işini suistimal edende vardır ama hepsini bir kefeye koyamazsın ki bunlar ne biçim yönetici bu nasıl zihniyet akıl almıyor.

Geçmis olsun canım o ağrılar bitiriyor beni bu gün sol yanım iptal bacağımı oynatamıyorum yürümek iskence gibi sende mi öylesin?

Sağol canım sanada çok geçmiş olsun
Aynı şekilde bende de hiç yürümemem lazım yoksa hemen kasıklardan alt bölgeye ve bele doğru uzanan bir ağrı
gündüz oturarak çalışıyorum akşamda hemen yatıyorum son 3 ayım neredeyse hep bu düzende geçti ama az kaldı

Ben sezaryeni kesinlikle onermiorum. Hic de 1 gunde iyilesmedim. Bana da oyle soyluorlardi. Cok rahattik falan die. Bagirsaklarim calisana kadar bi hal oldum. 1 hafta egilip kalkamadim daha bi suru sey. Zaten bir insanin 7 kat kesilip 180 den fazla dikisle 1 gunde kalkabilmesi muthis bisey. Benim bebekler sezaryen yerine vuruo ole bi acio ki 26 ay sonra bile iyi olamadim. Sezaryenden dolayi rahmim incelme riski tasio. Bu da erken dogum demek.
Dumduz karnim vardi. Hala tek bir catlagim bile yok. Sezaryen sonrasi o duz karnim hep 3 aylik hamile gibi oldu((duzelmedi eski kiloma dondum. Eski karnima donemedim. Bir suru sey daha sayarim. Ben sadece ornek olarak verdim. Herkese uygun degil die. Ama kosa kosa sezaryen olanin da aklina sasarim. Sezaryen sonrasi iliskiyi biraz abartsaniz agri oluo. Bi suru sey iste. Innuk sana kesinlikle katiliorm her yolun normal olani en uygunu.

Bende valize koydum az eşya koymama rağmen sığmadı . Bebeğimin eşyalrını ayrı bi çantaya koydum.

Bende orta boy valize hazirlicam anca olur bencede [/QUOTE]

ben de valize hazırladım cnm. ancak sığıyor. bir de tekerlekli valiz aradığını bulmak daha kolay olur, normal çantadan daha iyi oldu

Yaptıkları şeyin yasal olup olmamasını bi kenara koydum canım. Benim teşkilat her türlü kılıfına uydurur onu.. Fazla mesai yok. Nöbet dediğim kapıda durmak(oturmak), bayan gelirse çanta kontrolü falan. Ki zaten orda asli görevli var. Ben oturup oturup gelcem. Gideceğim yer de evime kendime işimden daha yakın. Günde 7 buçuk saatten fazla çalışmam. Mesai 17de bitiyo ama 16.30 da çıkarım.. Uğraşmaya uğraşılır. Sonucunda bir cacık olmayacağını bilsem de uğraşılır ama benim bir kocam var.. Anlatmıyım şimdi..
Öyle bir teşkilat ki bu benim aşkla girdiğim bu meslekten soğutmak için çabalıyolar valla..
Rapor alıyorsun ya gerçekten hasta bile olsan seni o gün işe çağırıp devlet hastanesine sevk ediyorlar. Aldığın raporun usul ve fenne uygun olup olmadığını denetletiyolar. He dicen ki hastayım nasıl geleym işe, gelmezsen disiplin soruşturması açarız diyor. Paşa paşa gidiyorsun. Ama öyle komikler ki gidenlere bile soruşturma açıyolar... Komik... Çok... Diyecek çok sözüm varda...............

Keske emniyette bu mantikta insanlar olsa innuk maalesef ki yok benim esimde gecen secimlerde atesler icinde yanarken goreve gitti.. Rapor alanlara acayip takiyorlar..

Allah akıl fikir versin hayatım. Yani tamam rapor işini suistimal edende vardır ama hepsini bir kefeye koyamazsın ki bunlar ne biçim yönetici bu nasıl zihniyet akıl almıyor.[/QUOTE]
Aynen katiliyorum geldigimiz durum bu iste yonetim tarzina bak korkutarak is yapiyorlar

Off sinirler yaa takmislar bi rapora esimde gecen secimlerde atesler icinde yana yana goreve gitti amir rapor alanlarin yerini degistiriyomus ne ayip yaa hasta olamaz mi insan vicdansiz bunlar Allah islah etsin.. Takma sende az kaldi zaten..
Takmıyorum aslında. İşime bile gelir ama işte şu kocam var ya..
Amirim benden çok sinirlendi. Gerçi onun derdi ben değil, yaptığım işler.. Aksayacak işler..

Aynen öyle canım bebeğimizin yanında bir gün fazla kalabilmek dayanabildiğimiz yere kadar dayanıcaz
bence bavula ancak sığarız bende iki ayrı hurç yapıp içine koyucam bebeğin eşyaları birinde benimkiler birinde olsun dediğin gibi kolaylık olur zaten annemle hazırlayacağız ama o da orada heyecandan karıştırmasın
ben o tarz bir çanta almadım eşimin az kullandığı reebok marka bir sırt çantası var yan gözleri falan var ilk etapta onu deneyeceğim eğer hoşuma gitmezse doğumdan sonra bakarım diye düşündüm
Eşya işini hiç takma kafana herşey halloluyor zaten yüklediklerinide görmüştüm çok bişey kalmamıştır ben bu takımın beşik ve şifonyerini aldım

ilk gebeliğim ama normal doğumun her zaman daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. şuan normal doğum için yürüyüş egzersiz felan yapıyorum. umarım hayırlısı olur ama o da normal olur benim çevremdekiler neyseki sezeryandan uzak dur diyorlar beni baya destekliyorlar bu konuda. aksi bir durum olmadığı sürece uzak duracağım sezeryanden.

Sıkıntı zaten bu tabular ..
Ne yazık ki kadınlar tarafından oluşturulmuş ve kullanılan tabular. Evlenmeden önce de cinsellikle ilgili özellikle ilk gece hakkında bir sürü saçma sapan hikaye mutlaka duymuşsunuzdur. Hiç kimse bize hazdan zevkten falan bahsetmiyordu değil mi? Hep acı, kanama vs. Sonra vajinismus vakaları gün yüzüne çıktı. Yazık değil mi ?

Aynı şey doğum içinde yapılıyor. Normal doğum denince sürekli sancılardan, acılardan, dikişlerden ve yırtıklardan bahsediliyor. Ayrıca maalesef doktorlarda artık ameliyatın kendilerine sunduğu rahatlığı çok güzel kullanıyorlar.

Aslında seninle bir çok noktada aynı düşünüyoruz. Ama bakış açılarımızda farklılıklar var. Bana göre sezaryen bir hayat kurtarma ameliyatıdır. Doğum alternatifi değildir. Gerçekten gerekli olmadığı sürece yapılmamalıdır. Ve bence kesinlikle herhangi bir tıp eğitimi olmayan kişilerin tercihine bırakılmamalıdır.
Normal doğum için kadınlar korkutulmak yerine eğitilmeli, gerekirse psikolojik destek verilmelidir. Her kadının ve her bebeğin buna hakkı var bence.
Bana kızma ama bu ülkede sezaryen %60 oranında ise ve her yıl %5 -%10 artmaya devam ediyorsa. Normal doğum için (özellikle yoktan yere bu hakkı elinden alınanlar için) birilerinin çığırtkanlık yapması gerekir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…