canım sen kimseyi kafaana takma benimde gobişim oyle cok büyümedi hatta zamanıma gore küçük kaldı ama bebekler sağlıklı ya önemli olan oYok canim bugun fotograf cekmediler kan akislarina damarlarina radyolog bakti kendi doktoruma iki hafta sonra gidecegim nasip olursa :) ben cocuk kilo almayacak diye korkuyordum safra kesemde tas oldugu icin hersryi light yemem gerekiyor sut ve yogurdu bile cikolata vs hic yiyemiyorum. Meyve sadece komposto seklinde kizartma vs yasak hersey haslama.. Kendim 3 kilo aldim herkezde cok kucuk duruyor karnin cocuk cok kilo alamayacak herhalde diyordu sukur ki iyi cikti haftasina gore kilosu :) cok sevindirdi beni :)
Yok canim bugun fotograf cekmediler kan akislarina damarlarina radyolog bakti kendi doktoruma iki hafta sonra gidecegim nasip olursa :) ben cocuk kilo almayacak diye korkuyordum safra kesemde tas oldugu icin hersryi light yemem gerekiyor sut ve yogurdu bile cikolata vs hic yiyemiyorum. Meyve sadece komposto seklinde kizartma vs yasak hersey haslama.. Kendim 3 kilo aldim herkezde cok kucuk duruyor karnin cocuk cok kilo alamayacak herhalde diyordu sukur ki iyi cikti haftasina gore kilosu :) cok sevindirdi beni :)
aklıma geleni yiyorum ama kilo alımımda hic sabit durmuyor hafta iki kilo almazsam iyiCnm ne guzel saglikli besleniyosun.bende o yok yani hamur isi,cikolata flan yiyorum.engel olbilsem keskelight sutler yagli sutlere gore daha cok kalsiyumdan zenginmis,o yuzdende iyi yani uzulmelight yiyorum diye
Off sinirler yaa takmislar bi rapora esimde gecen secimlerde atesler icinde yana yana goreve gitti amir rapor alanlarin yerini degistiriyomus ne ayip yaa hasta olamaz mi insan vicdansiz bunlar Allah islah etsin.. Takma sende az kaldi zaten..Acaip sinirliyim. Geçen hafta ailem geldi diye, dinleneyim, onlarla birlikte vakit geçireyim diye 2 gün rapor almıştım. Eşim de ne gerek vardı gibisinden tavır yapmıştı. Sanırım yazmıştım buraya. Bugün kafa işten kaldıramadım, su içmeye, öğle yemeği yemeye vakit bulamadım. Tam mesaim bitmek üzereyken bir telefon geldi... Personel bürodan arıyolar.. Hani yeni müdürümüz rapor alanlar hakkında yeni bir uygulama başlatmıştı ya, eeeee.. Seni de yazmıştık biz, 2 gün ilçe emniyet müdürlüğü kapısında nöbettesin. (tamam nöbet dediği şey oturmak bunda bir sıkıntı yok ama benim raporumda - gebelik, mide bulantısı- yazıyordu)
Gel de dellenme..
Arayıp eşime anlattım. Tabi az çok tahmin ediyordum söyleyeceklerini... Ben sana alma dememiş miydim dedi. Tamam kapat dedi falan filan.
Sabıııırrrrrr.... Son 2 hafta canan sabırrrrr....
Bu konu açılınca çene mi tutamıyorum maalesef..
Biz kadınlar sürekli olarak normal doğumdan korkutuluyoruz. Hemde öyle korkutuluyoruz ki sonunda bebeğimizin sağlığını riske atmamak adına ameliyatı kabul etmek bize çok normal geliyor.
En başta en yakınımız olan annelerimiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız, herkesin normal doğum konusunda olumsuz bir hikayesi, bir duymuşluğu mutlaka vardır. Üzerine doktorumuz da normal doğumun risklerini anlatıverir. Ya da size normal yapamayacağınıza dair bir sebep bulur. Kendinizi ameliyat masasında buluverirsiniz. Düşünün ki en basit çatı muayenesi için bile nasıl tırsar hale gelmişiz. Ama sorsanız herkesin sezaryeni çok rahat geçmiştir. Hep ikinci gün kalkıp kendi işini kendisi görmüştür.
Sonra adı üzerinde NORMAL doğuran kadınlar kahraman olarak görülür. Sonuçta sezaryen de kolay bir ameliyat değil. Ağrı acı çekilmiyor mu evet çekiyorsunuz. Ama kimse sizin kafanızı önceden bu konuda olumsuz bilgilerle doldurmadığı için genelde süreci çok rahat atlattığınızı söyleme ihtimaliniz yüksektir.
Normal doğum eğer ciddi bir sağlık sorunu yoksa hem anne hem bebek için en sağlıklı olandır.
Keske emniyette bu mantikta insanlar olsa innuk maalesef ki yok benim esimde gecen secimlerde atesler icinde yanarken goreve gitti.. Rapor alanlara acayip takiyorlar..[/QUOTE][QUOTEemniyepost: 36820100, member: 138802"]Ama yaptıkları şey yasal değil ki? O müdür buna kendisi nasıl karar verebiliyor ki? Sen rahatsızlığından dolayı rapor kullandın diye sana fazla mesai yaptıramazlar. Ayrıca sen hamilesin ve hamile kadınların günde 7,5 saatten fazla çalıştırılmaları da iş kanununa göre yasak.
Sen bu nöbeti kabul etmezsen hiç bir şey yapamayacağı gibi. Şikayet etsen soruşturma bile açılır.
Geçmis olsun canım o ağrılar bitiriyor beni bu gün sol yanım iptal bacağımı oynatamıyorum yürümek iskence gibi sende mi öylesin?
kızlar doğum çantası denen şey baya büyük oluyor sanırım :) valiz ebatında :)akşam doğum çantamı hazırlıcam artık kapının yanında beklicek.. eşiniz yanınızda kalacaksa ona da bi takım koyun bence ben öyle yapıcam kotla rahat etmez..
Ben sezaryeni kesinlikle onermiorum. Hic de 1 gunde iyilesmedim. Bana da oyle soyluorlardi. Cok rahattik falan die. Bagirsaklarim calisana kadar bi hal oldum. 1 hafta egilip kalkamadim daha bi suru sey. Zaten bir insanin 7 kat kesilip 180 den fazla dikisle 1 gunde kalkabilmesi muthis bisey. Benim bebekler sezaryen yerine vuruo ole bi acio ki 26 ay sonra bile iyi olamadim. Sezaryenden dolayi rahmim incelme riski tasio. Bu da erken dogum demek.Bu konu açılınca çene mi tutamıyorum maalesef..
Biz kadınlar sürekli olarak normal doğumdan korkutuluyoruz. Hemde öyle korkutuluyoruz ki sonunda bebeğimizin sağlığını riske atmamak adına ameliyatı kabul etmek bize çok normal geliyor.
En başta en yakınımız olan annelerimiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız, herkesin normal doğum konusunda olumsuz bir hikayesi, bir duymuşluğu mutlaka vardır. Üzerine doktorumuz da normal doğumun risklerini anlatıverir. Ya da size normal yapamayacağınıza dair bir sebep bulur. Kendinizi ameliyat masasında buluverirsiniz. Düşünün ki en basit çatı muayenesi için bile nasıl tırsar hale gelmişiz. Ama sorsanız herkesin sezaryeni çok rahat geçmiştir. Hep ikinci gün kalkıp kendi işini kendisi görmüştür.
Sonra adı üzerinde NORMAL doğuran kadınlar kahraman olarak görülür. Sonuçta sezaryen de kolay bir ameliyat değil. Ağrı acı çekilmiyor mu evet çekiyorsunuz. Ama kimse sizin kafanızı önceden bu konuda olumsuz bilgilerle doldurmadığı için genelde süreci çok rahat atlattığınızı söyleme ihtimaliniz yüksektir.
Normal doğum eğer ciddi bir sağlık sorunu yoksa hem anne hem bebek için en sağlıklı olandır.
Bende valize koydum az eşya koymama rağmen sığmadı . Bebeğimin eşyalrını ayrı bi çantaya koydum.İyi diyelim işte canım benim geçmeyen ağrılarım devam ediyor aslında ama yapacak birşey yok tabi bunun için
çalışabilir raporu aldım yinede devam edebildiğim yere kadar çalışıcam akşamları hemen dinlenmeye geçiyorum öyle idare edicem zaten ne kadarcık zaman kaldı şurada
sen nasılsın keyifler nasıl???
bu arada bende hazırlamadım çantamı ama senin gibi valiz düşünüyorum sığdırabilirim inş eşyaları
Bende orta boy valize hazirlicam anca olur bencede[QUOTEorryaW, post: 36819304, member: 276413"]Hadi yaa çok geçmiş olsun, neler olmuş neler
Çok ayıp etmiş eşin, sen istermiydin maddi kayıp olsun, elbette istemezdin... Üzerine gelmemesi lazımdı.
Çok üzüldüm canım, inşallah en kısa zamanda eşin hatasını anlar
Sağol canım, ne güzelsenin sıpana da maşallah, kocaman olmuş yaa
Peki sen kendin iyi misin, keyfin yerinde mi?
canım hastane çantan nasıl birşey. Ben orta boy bir valize hazırlamayı düşünüyorum da, acaba abartıyor muyum? ama bebeğin eşyaları benim eşyalarım fln anca olur gibi düşündüm.
Yaptıkları şeyin yasal olup olmamasını bi kenara koydum canım. Benim teşkilat her türlü kılıfına uydurur onu.. Fazla mesai yok. Nöbet dediğim kapıda durmak(oturmak), bayan gelirse çanta kontrolü falan. Ki zaten orda asli görevli var. Ben oturup oturup gelcem. Gideceğim yer de evime kendime işimden daha yakın. Günde 7 buçuk saatten fazla çalışmam. Mesai 17de bitiyo ama 16.30 da çıkarım.. Uğraşmaya uğraşılır. Sonucunda bir cacık olmayacağını bilsem de uğraşılır ama benim bir kocam var.. Anlatmıyım şimdi..Ama yaptıkları şey yasal değil ki? O müdür buna kendisi nasıl karar verebiliyor ki? Sen rahatsızlığından dolayı rapor kullandın diye sana fazla mesai yaptıramazlar. Ayrıca sen hamilesin ve hamile kadınların günde 7,5 saatten fazla çalıştırılmaları da iş kanununa göre yasak.
Sen bu nöbeti kabul etmezsen hiç bir şey yapamayacağı gibi. Şikayet etsen soruşturma bile açılır.
Keske emniyette bu mantikta insanlar olsa innuk maalesef ki yok benim esimde gecen secimlerde atesler icinde yanarken goreve gitti.. Rapor alanlara acayip takiyorlar..
kızlar doğum çantası denen şey baya büyük oluyor sanırım :) valiz ebatında :)
Takmıyorum aslında. İşime bile gelir ama işte şu kocam var ya..Off sinirler yaa takmislar bi rapora esimde gecen secimlerde atesler icinde yana yana goreve gitti amir rapor alanlarin yerini degistiriyomus ne ayip yaa hasta olamaz mi insan vicdansiz bunlar Allah islah etsin.. Takma sende az kaldi zaten..
Ben de 26 eylülde alacağım çalışabilir raporunu, artık gittiği yere kadar canım napalım di mi ama?
Zaman azaldı artık, dişimizi sıkacağız napalım...
Benim keyfim iyi çok şükür. Epey panik olmuştum daha hiç bişey almadık diye ama, cumartesi günü epeyce bişeyler aldık.
Tabiki daha bitmedi, ama en azından 2-3 kez daha çıksak çarşıya hallederiz gibi geliyor bana, moralim düzeldi
Bir de çantayı hazırlasam, bir de mobilyaya karar verip alsam, o zaman gam yemeyeceğim.
Ben bavul hazırlama düşüncemi açıklayınca annem bana biraz garip baktı da, o yüzden acaba abartıyor muyum dedimama yok yaa anca sığarız di mi? Bir de bebek çantası alacağım, doğumdan sonra kullanmak için. Ama hastaneye giderken bebeğin o gün giyeceklerini lazım olabilecekleri koyarım ki, ben doğumdayken o muydu bu muydu diye karıştırmazlar annemler diye düşündüm.
Cumartesi günü baktım çantalara ama kimi büyük geliyor gözüme, kimi küçük, bi türlü nasıl bir şey alacağıma karar veremedim
Ben sezaryeni kesinlikle onermiorum. Hic de 1 gunde iyilesmedim. Bana da oyle soyluorlardi. Cok rahattik falan die. Bagirsaklarim calisana kadar bi hal oldum. 1 hafta egilip kalkamadim daha bi suru sey. Zaten bir insanin 7 kat kesilip 180 den fazla dikisle 1 gunde kalkabilmesi muthis bisey. Benim bebekler sezaryen yerine vuruo ole bi acio ki 26 ay sonra bile iyi olamadim. Sezaryenden dolayi rahmim incelme riski tasio. Bu da erken dogum demek.
Dumduz karnim vardi. Hala tek bir catlagim bile yok. Sezaryen sonrasi o duz karnim hep 3 aylik hamile gibi oldu((duzelmedi eski kiloma dondum. Eski karnima donemedim. Bir suru sey daha sayarim. Ben sadece ornek olarak verdim. Herkese uygun degil die. Ama kosa kosa sezaryen olanin da aklina sasarim. Sezaryen sonrasi iliskiyi biraz abartsaniz agri oluo. Bi suru sey iste. Innuk sana kesinlikle katiliorm her yolun normal olani en uygunu.
Ya bu konu herkese göre değişebilir bir konu, ve üstelik bu konu üzerine burada çoookk konuşuldu. Benim doktorum özellikle "normal doğuma doğru gidiyorsun, benim tavsiyem bu. Ama gelecek haftalar ne gösterir bilemem" dedi. Evet normal doğum istiyorum , ama illa normal doğum olsun demiyorum. ne kadar hamilelik yaşayan bayan varsa o kadar da farklı hikaye var. Geçen gün Ağustos annelerinde okudum, illa normal doğurucam derken rahimi parçalanmış 30 dikiş atılmış. Şimdi buna da normal doğum diyemem. Bu riski de göze alamam. Kısacası evet ilk tercih normal doğum olmalı ama, illa ki normal doğum olmamalı. 2 ıkınmada doğurup, kucağında bebeği ile odasına dönen de var, rahimi parçalanıp dikişleri yüzünden perişan olanda; çok iyi sezaryen geçirende var, ay çok sıkıntı çektim diyende. Şu da var ki, sezaryenin empoze edilmesine ne kadar karşıysam, illa normal doğum olmalı diye yapılan çığırtkanlığa da karşıyım. Her insanın bünyesi farklıdır. Bence önemli olan bu bilinçte bir doktora sahip olmak ve onun sözüne güvenebilmek. benim doktorum, normal doğuma gidiyorsun, rahim kanalın uzun , yapabilirsin diyorsa "evet yapabilirim", ama deseydi ki, "nil hayır yapamazsın" ona da güvenirdim.
Çatı muayenesi ayrı bir durum, bizim ülkemizde cinsellik zaten tabu. Pek çok kadın, doktora gitmeye çekiniyor. Hele ki evlilik öncesi gitmek ise aman Allah'ım.Mesele sadece çatı muayenesi değil ki, mesele alttan muayene düşüncesi. Çoğunluğun endişesi bu çünkü. En azından altında yatan temel sebep bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?