2014 Kasım Anneleri

kızlar az önce annemin anlattığı bir doğum hikayesini sizle paylaşayım hatta annem de yaz senin foruma dedi
dinlerken hem hayret ettim hem de güldüm açıkçası :)
benim yengem ikiz. anneleri tabi ikiz olduklarını bilmiyor o zamanlarda. ebeye bir gidiyon hamilesin şu zamanda da doğuracağın diyor o kadar. velhasıl benim yengenin annesi evde sancı çekiyor ve yalnız. evin girişinde eşiklik oolur bilirsiniz. orda çocuğu doğuruveriyor, yatağa koyuyor göbeğibi kesip. sonra bir bakıyor bir sancı daha ikinciyi de doğuruyor ve onu da sarıp sarmalıyor inanamadım ya, kadıncağız ikiz olduğunu bilmiyomuş zaten, ne cesaret ya maşallah. şimdi düşünüyorum da zaman nasıl değişiyor

30 dk bende arttiirinca kücuk bey tekmeyi basiyor hava cok guzel ama serin serin yurudum
aynen aynen beyefendi rahatsız oluyor hemen çöküveriyor kasıklarıma havalar serinledi cidden ne güzel oldu yürüyüş yapmak kolaylaştı , nefes aldığımı hissediyorum açıkçası

Ya aslında aynı şeyi düşünüyoruz, genel anlamda aslında karşı olduğum nokta "cahillik", normal doğum yapabilecek birinin kulaktan dolma sözlerle sezaryene itilmesi ne kadar yanlışsa; normal doğum yaptığı takdirde riskle karşılaşacak kişilerin normal doğuma "normali bu" diyerek illaki buna yönlendirilmesi. Her ikisi de yanlış. Burada en büyük iş aslında doktorlara düşüyor, benim doktorum açık açık söyledi "normal doğum yapabilirsin, herşeyin uygun görünüyor, bizim tercihimiz öncelikli bu"..Yani sezaryen yada normal doğum her ikisine de körü körüne inat etmemek gerek diyorum ben. Mesela ben doktoruma söyledim, "normal doğuma psikolojik olarak hazırım, ama sezaryen olacaksa da sancılarımı bekleyeceğim; en son çare olarak sezaryen olur" dedim. Daha önceki yorumumda da bahsettiğim gibi, her iki yöntemin de iyi veya kötü örnekleri var. Ama herkes farklıdır, önemli olan kişinin kendisidir. Kısacası bilinçli olmakta fayda var, neyin ne olduğunu bilerek, avantajları dezavantajları bilerek, kendini bilerek ve de bedenini tanıyarak karar vermek; kulaktan dolma şeylere itibar etmemek gerek.

hey maşallahhhhh kadının yaşadığı şoku düşünemiyorum bileee
belki de çok şey bilmemek daha iyi

Eskilerde bu hikaye çok oluyor canım benim abimde ikiz tabi ama annem doğum anına kadar bitane biliyo sancısı gelmiş hastaneye gitmişler annem doğum yapmış ebe bi anda heyecanlanmış dur sakın kıpırdama bi tane daha geliyo neyse oda doğmuş ee annem bi çocuk için hazırlık yapmış çantasınıda ona göre hazırlamış sonra hemen babamı eve gönderiyorlar bebeğe kıyafet getirsin diye annem eskiden nerde ultrason kulakçıkla dinlerlerdi der hep siz şanslısınız herşeyden haberiniz var her şeyi biliyorsunuz der

ne varsa eskilerde var yaa

canım bende yazdım sabah .cevap yazanda okuyanda olmadı sanırım.gece e kadar sol kasığıma sızı gibi sürekli girdi durdu çok korktum sabaha uyuyup kalmışım geçmiş.çok korktum ama
Canım ihmal etme git doktora yada ara derim ben biz gttik nst ye bagladı sancı çıkmadı ama ihmale gelmez dedi idrara baktı enfeksuon çıkmadı şükr ama bu kasılmalarda bebek strese grymş ve doğuma odaklanymuş dikkatli olup takip etmek gerekymş çok şükür şimdilik bişey yok ama risk var yani

çınarlının sgk anlaşması olduğunu bilmiyordum.benimde irenbe tüp bebek merkezi orayla anlaşmalıydı.ama ben doktorumla devam etmedim.imzalı kağıt konusunda da çok haklısın cumartesi görüşeceğim fiyat konusunu.teşekkürler

arkadaşlar anne konusunda konuşmuşsunuz.o konuda çok şanslıyım annemle benimde anlaşamadığım şeyler oluyor ama benim evimde asla bana sormadan bi şey yapmaz .her geldiğinde ütü varsa yapar ,temizliğe yardım eder.bu aralarda sık sık gelip yemek falan yapıyor sana zor olur diyor.annemin hakkını ödeyemem.bbeek bakma konusunu da hiç konuşmadık kendisi diyor zaten kışın sendeyim falan diye.bakacağından hiç şüphem yok.ben işe başlayınca da bakar hiç teklif etmeme bile gerek yok.Allah analarımızın yokluğunu göstermesin

kızlar buna benzer kundaklardan alanlar var mı?
çok beğendim gg de buldum aybaşında alıcam sanırım..
kullanışlı olur mu???

Eklentiler

• 123031343_tn70_0.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 81

Canim ben su hastanesinde yapicam insallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…