Ben yuruyuse gidiyorum canlar
30 dk bende arttiirinca kücuk bey tekmeyi basiyor hava cok guzel ama serin serin yurudumaz önce yürüyüşteydim ben de cnm. sen ne kadar yürüyorsun. benim 30 dk genelde
aynen aynen beyefendi rahatsız oluyor hemen çöküveriyor kasıklarıma30 dk bende arttiirinca kücuk bey tekmeyi basiyor hava cok guzel ama serin serin yurudum
Sıkıntı zaten bu tabular ..
Ne yazık ki kadınlar tarafından oluşturulmuş ve kullanılan tabular. Evlenmeden önce de cinsellikle ilgili özellikle ilk gece hakkında bir sürü saçma sapan hikaye mutlaka duymuşsunuzdur. Hiç kimse bize hazdan zevkten falan bahsetmiyordu değil mi? Hep acı, kanama vs. Sonra vajinismus vakaları gün yüzüne çıktı. Yazık değil mi ?
Aynı şey doğum içinde yapılıyor. Normal doğum denince sürekli sancılardan, acılardan, dikişlerden ve yırtıklardan bahsediliyor. Ayrıca maalesef doktorlarda artık ameliyatın kendilerine sunduğu rahatlığı çok güzel kullanıyorlar.
Aslında seninle bir çok noktada aynı düşünüyoruz. Ama bakış açılarımızda farklılıklar var. Bana göre sezaryen bir hayat kurtarma ameliyatıdır. Doğum alternatifi değildir. Gerçekten gerekli olmadığı sürece yapılmamalıdır. Ve bence kesinlikle herhangi bir tıp eğitimi olmayan kişilerin tercihine bırakılmamalıdır.
Normal doğum için kadınlar korkutulmak yerine eğitilmeli, gerekirse psikolojik destek verilmelidir. Her kadının ve her bebeğin buna hakkı var bence.
Bana kızma ama bu ülkede sezaryen %60 oranında ise ve her yıl %5 -%10 artmaya devam ediyorsa. Normal doğum için (özellikle yoktan yere bu hakkı elinden alınanlar için) birilerinin çığırtkanlık yapması gerekir diye düşünüyorum.
kızlar az önce annemin anlattığı bir doğum hikayesini sizle paylaşayım hatta annem de yaz senin foruma dedi
dinlerken hem hayret ettim hem de güldüm açıkçası :)
benim yengem ikiz. anneleri tabi ikiz olduklarını bilmiyor o zamanlarda. ebeye bir gidiyon hamilesin şu zamanda da doğuracağın diyor o kadar. velhasıl benim yengenin annesi evde sancı çekiyor ve yalnız. evin girişinde eşiklik oolur bilirsiniz. orda çocuğu doğuruveriyor, yatağa koyuyor göbeğibi kesip. sonra bir bakıyor bir sancı daha ikinciyi de doğuruyor ve onu da sarıp sarmalıyorinanamadım ya, kadıncağız ikiz olduğunu bilmiyomuş zaten, ne cesaret ya maşallah. şimdi düşünüyorum da zaman nasıl değişiyor
Eskilerde bu hikaye çok oluyor canım benim abimde ikiz tabi ama annem doğum anına kadar bitane biliyo sancısı gelmiş hastaneye gitmişler annem doğum yapmış ebe bi anda heyecanlanmış dur sakın kıpırdama bi tane daha geliyo neyse oda doğmuş ee annem bi çocuk için hazırlık yapmış çantasınıda ona göre hazırlamış sonra hemen babamı eve gönderiyorlar bebeğe kıyafet getirsin diye annem eskiden nerde ultrason kulakçıkla dinlerlerdi der hep siz şanslısınız herşeyden haberiniz var her şeyi biliyorsunuz derkızlar az önce annemin anlattığı bir doğum hikayesini sizle paylaşayım hatta annem de yaz senin foruma dedi
dinlerken hem hayret ettim hem de güldüm açıkçası :)
benim yengem ikiz. anneleri tabi ikiz olduklarını bilmiyor o zamanlarda. ebeye bir gidiyon hamilesin şu zamanda da doğuracağın diyor o kadar. velhasıl benim yengenin annesi evde sancı çekiyor ve yalnız. evin girişinde eşiklik oolur bilirsiniz. orda çocuğu doğuruveriyor, yatağa koyuyor göbeğibi kesip. sonra bir bakıyor bir sancı daha ikinciyi de doğuruyor ve onu da sarıp sarmalıyorinanamadım ya, kadıncağız ikiz olduğunu bilmiyomuş zaten, ne cesaret ya maşallah. şimdi düşünüyorum da zaman nasıl değişiyor
Eskilerde bu hikaye çok oluyor canım benim abimde ikiz tabi ama annem doğum anına kadar bitane biliyo sancısı gelmiş hastaneye gitmişler annem doğum yapmış ebe bi anda heyecanlanmış dur sakın kıpırdama bi tane daha geliyo neyse oda doğmuş ee annem bi çocuk için hazırlık yapmış çantasınıda ona göre hazırlamış sonra hemen babamı eve gönderiyorlar bebeğe kıyafet getirsin diye annem eskiden nerde ultrason kulakçıkla dinlerlerdi der hep siz şanslısınız herşeyden haberiniz var her şeyi biliyorsunuz der
Matbel bebisin nasil hersey yolunda mi
Egepolun fiyatlari nasil
benimde ayni durumm iki haftadir
Aynen öyle şimdi olsa doktor söylemedi diye doktoru suçlarızne varsa eskilerde var yaa
Canım ihmal etme git doktora yada ara derim ben biz gttik nst ye bagladı sancı çıkmadı ama ihmale gelmez dedi idrara baktı enfeksuon çıkmadı şükr ama bu kasılmalarda bebek strese grymş ve doğuma odaklanymuş dikkatli olup takip etmek gerekymş çok şükür şimdilik bişey yok ama risk var yanicanım bende yazdım sabah .cevap yazanda okuyanda olmadı sanırım.gece e kadar sol kasığıma sızı gibi sürekli girdi durdu çok korktum sabaha uyuyup kalmışım geçmiş.çok korktum ama
Canim anlasmamiz olmasi fiyati etkilemiyor bizde dogumda bankanin bize odedigi belli bir miktar var eger onun ustunde olursa cebindin cikiyo cinarlida sgk liya benim doktorum coknozel fiyat veriyo diger doktorlara gore 1400mus sgk fiyati bizim.ozel banka oldugu icin konustuk doktorla sagolsun zaten cok guzel indirim.yaptirdi hastane ortaklarindan oldugu icin calisan doktorlardan biraz daha farkli ucret konusunda haklari adamin bizinde bankanin odedigi miktar kadar olcak sagolsun halletti doktorumuz eger hicbir saglik guvencen yok ise sanirim.4 bin civari oluyomus fiyat tam bilmiyorum medicalden yazili imzalinfiyat almani tavsiye ederim.persembe gunu arkdas dogum yapti cok farkli cikmis fiyat hastaneden cikarken zorda kalma cnim buarada ubutyumusum yeni dogan 3yildir varmis cnim dogum hastanesi oldugu icin sart getriilmis ondan once yokmus
Bende var tatlimkızlar buna benzer kundaklardan alanlar var mı?
çok beğendim gg de buldum aybaşında alıcam sanırım..
kullanışlı olur mu???
Insallah cnin hepimiz sorunsuz dogunlar yapalim ins ben kanda oihtilasma.olayo esimle kan uyusmazligimiz falan hepsi dikkat isteyen seyler oyuzden doktorum nerde ben orda sagolsun cooda guveniyorum allahin izniyle sorunsuz olsun insallah odalari kucuk falan diyolar dedim satin almicam bir gece kalicam.varsin kucuk olsun ekip.olarak hastane olarakniyi olsunda odasinin boyutu umurumda degil :) acikcasi simdi gunude belli olunca daha cok heyecan basti hastane ile anne ye getirilcekler konsunda gorustum bi liste verdiler onlarida hazirladim cok sukur bi cantaya yerlestirmesi kaldi zaman azalio insallah hersey coo guzel olsun hepimize sen nerde yapicaksin cnim
Bende var tatlim
Matbel bebisin nasil hersey yolunda mi
Egepolun fiyatlari nasil
benimde ayni durumm iki haftadir
güle güle kullan kullanışlı olur mu canım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?