Ay canım kaşar peyniri nasıl tüketiyorsun? Ben öyle sade sade de çok yiyemiyorum ağır geliyor bana.. Hiç yemiyorum desem yeridir..
Evet canım ama bizim iş yeri süt iznini toplu olarak doğumdan hemen sonra kullandırıyor günlük olarak bölmüyor. Yasal olmadığını bildikleri halde bu şekilde yapıyorlar herkesinde işine geliyor. Böylesi daha iyi. Özel sektörde bildiğim kadarıyla doğum iznini takip eden 6 ay ücretsiz izin hakkın var, ben öncesinde sadece 1 ay kullanabildim. Bu sefer 4 ay hakkım olacak en fazla 3 aynı kullanırım heralde o da maddi anlamda sıkıntımız olmazsa.
Bakıcı olayı bana çok sıkıntılı geliyor. İnşallah annemle bir sıkıntı çıkmaz Allah sabırlar verir. Çok zor gerçekten. Gönül istiyor ki 2 yaş hatta 3 yaşına kadar kendim bakayım. Sonra kreşe vereyim ama işte şartlar el vermiyor.
Şekerim beğendiysen ikisinide al, internetten alışverişte beğenmediğini iade ediyorsun nasıl olsa vaktinde var. Baktın olmadı iade edersin.
Sana da bebişine de maşallah carputi. :) Ya kafam karıştı birşey soracam sana. Dün müdür yardımcım 32.haftada 37 ye kadar çalışabilir raporu alabilirsin dedi. Yanı 37 ye kadar çalışma zorunluluğum varmış. ben isteyince ayrılırım diye düşünüyordum,üzülmüştüm. Sen de 35 de ayrılcam ddeyince bir sorayım dedim. 32 de çalışabilir raporunu aldıktan sonra istediğimiz zaman ayrılabiliyor muyuz ve calışabilir raporunu parça parça mı alıyorsun?Belki bizimkinin birşeyden haberi yoktur.
canımm ben severim zaten kaşar peynirini, sabah kahvaltımı edip gidiyorum ama yolda acıkıyorum, işe gidince şu bimin küçük kepekli sandviç ekmeklerinden yiyorum içine kaşar koyup, kabız olmamak için her akşam çorba yapıyorum, tarhana, domates..vb ve mutlaka kaşar rendelerim üzerine, köfteyi kaşarlı alırım, güzel bir tarifim var tavukla yapılan üzerine kaşar peyniri konulan, onu yaptım haftada bir ama tavuk yerine hindi kullandım, yani 3 öğün kaşar peyniri tüketmeye çalıştım, sevdiğim için sorun yok, bir de bir festival gibi birşey denk gelmişti, trabzon peyniri satıyorlardı, şu mıhlamaya konandan, o da zaten kaşar peyniri gibi, bebeğime fayda olsun diye, her fırsatta tükettim canım, dene sen de
canım proteine ağırlık ver. 7. aydan sonra kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş. Bulgur pilavı, yeşil mercimek, kırmızı et, balık, kaşar peyniri, süt yoğurt ayran, ceviz badem fındık... bunları bol bol tüket.Kızlar slm . Bugün kontrole gittim . 32 haftalik oğlum 1557 gr çıktı. Doktor kilosu düsuk 3 hafta sonra tekrar gel dedi. Çalışıyorum ay sonuna kadar devam edecektim bıraktırdi. Iş yapmayacaksin uzanacaksin dedi. Ben restaurant da çalışıyorum. Kendi işimiz aşçılık garsonluk her şey yapıyorum.
Yarından itibaren işe gitmicem. Bebegimin kilo alması için ne yiyebilirim sizce? Süt,ceviz, meyve , yeşillik sık tüketiyorum. Bu arada ben de zayıf Değilim. Kilolu hamile kaldım ve biraz fazla kilo aldım. Şimdiden teşekkürler
Maşallah ne kadar güzel dikkat etmişsin yemişsin... Muhakkak ben de daha çok dikkat edeceğim.. En fazla tost içinde yerim sanırım
Kızlaaaaar size biraz önceki salaklığımı anlatmak istiyorum.
Azciiiiik gülersiniz belki.
Eşimin kardeşinin nişanlısı(elti lafını hiç sevmem de) mesaj attı "canım İlker abinin(eşim oluyor) doğum günü bugündü dimi?" diye.. Takvime baktım 9'unu gösteriyor. Anayyyyymmmmm diye bir çığlık attım evdee, annem noldu dedi. Anneeee ben nasıl bir eşşeğim yaaaaa , kocacığımın doğum gününü unuttum dedim. Annem de yuh nasıl unuttun ayıp olur çocuğa , o sana doğum gününde neler yapıyo, bizde arayalım falan dedi.
Sabah da seyahete gitti biliyorsunuz.. Zaten ağlak necmiye modundayım.
Başladım ağlamaya.. Akşam hangi otelde kalacağını bilmiyordum ama bir şekilde öğrenirim diye internetten sipariş ne verebilirim diye araştırmaya başladım, pasta,fondu gibi..
Çünkü arayamam, ararsam anlar unuttuğumu. Sabah kalktım öptüm yolladım falan hayatta inanmaz.
Neyse baktım pek de içime sinen bir şey bulamadım. Allahımmm dedim nasıl unuttum, çektiğim şu rezilleğe bak, ne var sanki hatırlasaydın sabah güzelce kutlasaydın.. Seyahete gitmese pasta falan yaparım akşama sürpriz yaparım ama
Sonra whatsappta arkadaş grubumuz var, oraya yazdım "kızlar ben eşşeğim yaa İlker'in doğum gününü unuttum" bilmem ne yazdım bana akıl versinler diye.
Aradan 10 dk geçti arkadaşım aradı.
"Pınar sen iyi misin? Ne üzülüp ağlıyosun? İlker'in doğum günü 9 ekimde değil mi yaa? Terazi değil mi bu çocuk? Kafayı yedin iyice kızım sen." dedi.
Allah'ım o an kocamın doğum gününü unutmadığıma mı yanayım, yoksa gerçekten unuttuğuma mı bilemedim. Sinirden gülmeye başladım.
Yalnız kardeşimin nişanlısına evet bugün canım deseydim kız arayıp kutlasaydı, annemlerde doğum günün kutlu olsun oğlum diye arasaydı , o zamanki rezilliğe gel!
Bebişim nasıl ficuuuuudumdaki vitaminleri emiyorsa aşırı unutkanlık başladı bende.
Kocişimle konuşurken dayanamadım anlattım gülmekten konuşamadı. "kutlamasaydın ne olacaktı sanki sevgilim, senin daha önemli sorumlulukların var çok doğal , ben takılmam öyle şeylere dedi. Oyyyy kurban olduğummmm
Kendimi pıçaklayacak derece sinirlenmiştimmm az biraz önce ama şu an gülüyorum.
Ayyyy öyle işteeeeeee
canım proteine ağırlık ver. 7. aydan sonra kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş. Bulgur pilavı, yeşil mercimek, kırmızı et, balık, kaşar peyniri, süt yoğurt ayran, ceviz badem fındık... bunları bol bol tüket.
evet kızlar sayenizde öğrenmiş oldum. peki bu hızla bir soru daha sorayım o zaman. . mevzuata baktım ama tam anlamıyla açıkalmamış.emsali olunca daha açıklayıcı oluyor. ikinci dönem ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.ama haziran sonunda tekrar dönüş yapıp yaz tatilinde maaşımı almak istiyorum. eylülde tekrar izne ayrılabilir miyim ki? Çok mu şey istiyorum acaba? izin parçalanıyor mu?37 ye kadar çalışma zorunluluğu diye bişey yok o nasıl idareci öyle istediğin zaman izne ayrılabilirsin canım alıntı yapamadım ama
Canım bizim okuldaki hoca geçen sene Kasım da doğum yaptı Şubat'ta heyet falan aldı ikinci dönemin kapanmasına 2-3 ayın kalmıştı ondada ücretsiz aldım dedi demekki alınabiliyor istediğin kadarevet kızlar sayenizde öğrenmiş oldum. peki bu hızla bir soru daha sorayım o zaman. . mevzuata baktım ama tam anlamıyla açıkalmamış.emsali olunca daha açıklayıcı oluyor. ikinci dönem ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.ama haziran sonunda tekrar dönüş yapıp yaz tatilinde maaşımı almak istiyorum. eylülde tekrar izne ayrılabilir miyim ki? Çok mu şey istiyorum acaba? izin parçalanıyor mu?
evet kızlar sayenizde öğrenmiş oldum. peki bu hızla bir soru daha sorayım o zaman. . mevzuata baktım ama tam anlamıyla açıkalmamış.emsali olunca daha açıklayıcı oluyor. ikinci dönem ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum.ama haziran sonunda tekrar dönüş yapıp yaz tatilinde maaşımı almak istiyorum. eylülde tekrar izne ayrılabilir miyim ki? Çok mu şey istiyorum acaba? izin parçalanıyor mu?
Kizlar merhaba bugun gecelik pijama islerine giristimn kendim icin relax modde indirimnvar cook guzel birtakim pijama bir gecelik ve sabahlik aldim 100 tl ye hepsi etiket yarisiydi bakmak isteyen olursa aklinizda olsun benn 7 kasimda oluxagi halde dogum askili bir gevelik aldim emzirme sutyeni gibi yapilmis acma yeri emzirmek icin pijamayida kisa kollu aldim sicak hic bana gore degil :) :)
Kizlar merhaba bugun gecelik pijama islerine giristimn kendim icin relax modde indirimnvar cook guzel birtakim pijama bir gecelik ve sabahlik aldim 100 tl ye hepsi etiket yarisiydi bakmak isteyen olursa aklinizda olsun benn 7 kasimda oluxagi halde dogum askili bir gevelik aldim emzirme sutyeni gibi yapilmis acma yeri emzirmek icin pijamayida kisa kollu aldim sicak hic bana gore degil :) :)
İyiyim Nilcim sen nasılsın? Kuzucuğum da iyi çok şükür, git gide büyüyor tatlılaşıyor yaa maşallahHhahahahaaaa sen bana altıma kaçırdım diye güler misin, işte böyle erken yaşta unutkanlık başlarŞaka falan ama, bu aralar bende de unutkanlık başladı, anlatığım şeyleri tekrar tekrar anlatıyormuşum eşime, evin anahtarını unutmuşum bugün de, kafa gitti iyice inan ki.
Selam canım nasılsın? Kuzucuğun nasıl, iyisiniz dimi?
Ayy canım nasıl bulgur pilavı istedi anlatamam, benim de eşim sevmiyor bulgur pilavını 1 bardaktan bile yapsam bir dünya oluyor, ye ye bu seferde içim dışım bulgur pilavı oluyor.
bende oradan aldım canım geçen ay..bende %50 indirimden aldım,kalitesi gerçekten çok güzel..ben bir sabahlık bir pijama 2 tane de gecelik aldım 169 tl tutmuştu
Evwt cnim.bende cok begendim cankayadaki.magazadan aldim kadin cok fazla hamile.musterimiz var diyor benim aldiklarim %70 indirimdeydi cunku yazlikti :) :) gule gule saglikli gunlerde kullanalim.hepimiz buarada pijamai.mavi gecelik takimini koyu oudra rengi aldim illa.mavi olcak diye bisey yok demi ya erkek diye oyle cok. Pembe mavi olsun istemedim
canım benim aldıklarım da yazlık ama ben dediğim gibi geçen ay almıştım belki %50 den %70 düşürmüşlerdir hep öyle olur zaten dimi :) benim bi geceliğim lacivert diğeri açık mavi,pijama sabahlık ve mavi olan gecelik takım canım
İyiyim Nilcim sen nasılsın? Kuzucuğum da iyi çok şükür, git gide büyüyor tatlılaşıyor yaa maşallahkontrol de iyi geçti, elimin uyuşmaları için bıyun fıtığı başlamış olabilir dedi, egzersiz verdi doktorum, bugün başladım. Şeker için de bir süre daha takip edelim, düşmezse diyetisyene gönderirim dedi. Doktordan sonra biraz mobilya baktık, biraz bebek alışverişi yaptık fln. Güzeldi yani Çok şükür iyiyim, biraz eşime sinirliyim şuan, az önce sinirimden ağladım fln Şimdi geçti şükür. Sen nasılsın? Neler yapıyorsun?
Bulgur pilavı benim de çok canım çekmişti, işyerinde çıkınca kaçırmıyorum da, evde pek yapmıyordum senin gibi, benim de eşim sevmez. Geçen cumartesi kendime kadar da olsa yapacaktım, bi baktım bulgurun tarihi geçmiş. Yapamadım. Sonra bulgur aldım, elim ermedi yapmaya. Dün canım anneciğim bendeydi, yapmış, misler gibi yedik. İşyerinde de vardı öğlen, ama olsun hasret giderdim bolcaSen de küçük bardakla yap ya da yarım bardak yap canım, ama illaki ye bulgur pilavı, prensesine vitamin olsun, çok faydalı
KIZLARRR BİR SORU SORDUM AMA
İyiyim Nilcim sen nasılsın? Kuzucuğum da iyi çok şükür, git gide büyüyor tatlılaşıyor yaa maşallahkontrol de iyi geçti, elimin uyuşmaları için bıyun fıtığı başlamış olabilir dedi, egzersiz verdi doktorum, bugün başladım. Şeker için de bir süre daha takip edelim, düşmezse diyetisyene gönderirim dedi. Doktordan sonra biraz mobilya baktık, biraz bebek alışverişi yaptık fln. Güzeldi yani Çok şükür iyiyim, biraz eşime sinirliyim şuan, az önce sinirimden ağladım fln Şimdi geçti şükür. Sen nasılsın? Neler yapıyorsun?
Bulgur pilavı benim de çok canım çekmişti, işyerinde çıkınca kaçırmıyorum da, evde pek yapmıyordum senin gibi, benim de eşim sevmez. Geçen cumartesi kendime kadar da olsa yapacaktım, bi baktım bulgurun tarihi geçmiş. Yapamadım. Sonra bulgur aldım, elim ermedi yapmaya. Dün canım anneciğim bendeydi, yapmış, misler gibi yedik. İşyerinde de vardı öğlen, ama olsun hasret giderdim bolcaSen de küçük bardakla yap ya da yarım bardak yap canım, ama illaki ye bulgur pilavı, prensesine vitamin olsun, çok faydalı
Bizde iyiyiz canım çok şükür, benim de kontrolüm cumartesi günü. İnşallah hayırlı haberler alacağız, bebeğimizi göreceğiz.
Sen neden kızdın eşine kız ne oldu? Ben dün akşam kızdım mesela, neden mi? ben yüz üstü yatamazken o rahat rahat yatabiliyor, sinir oldumBen daha geçen hafta yaptım bulgur pilavı, 2 gece yedim az birşey kalmıştı, hafta sonu girdi araya, balık yemeye falan gidince bozulmuş mecbur atmak zorunda kaldım. Ama şu an yine çok istedi canım, yanında da patlıcanlı bir yemek mi yapsam? Ayy şu iştahım ilk günlerden beri hiç kesilmedi ya hayret bir şey. Ne kokudan midem bulandı, ne yemekten fil gibi yiyesim var her daim
Evet cnim belkide haftaya daha col indirime girer :) napalim.biyerden baslamak gerek demi aldik artik cok fazla cesit kalmaamis zaten ben birazda kilolu oldugum.icin xl aldim.kadin illa dene dedi iyiki denemisim :) insallah guzel gunlerde kullaniriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?