2014 Kasım Anneleri

Canım bana doktor haftada 1 gün balık , 1 avuç ceviz ve badem ek olarak süt içiyorum bir bardak canım..

Canım aramızda hemen hemen bir hafta var seninki bebeğe benzemeye başlamış geliyoruz Allah ın izniyle arkandan kalp atışları için gittin mi ne zaman gideceksin gitmediysen ben ayın sonuna aldım randevuyu dr o zamana hoplama zıplamalarını yakalarız demişti şok olmuştum hehhe

bende de yok canım...
baş dönmesi var sadece birde gaz sıkıntısı...herkesin bünyesi farklı canım

bende de baş dönmesi var dün çok oldu...

Canım bana doktor haftada 1 gün balık , 1 avuç ceviz ve badem ek olarak süt içiyorum bir bardak canım..

1 avuç ceviz ve badem her gün dimi canım??

Hemşire hanımında ettiği laf yani! Ne ilgisi var yahu, insanlar serumluk oluyor ilk üç ay bulantıdan, günlerce hastanede yatıyor, bebek filan kaybetmiyor, sapasağlam mutlu bebekler dünyaya getiriyor. Hiç kafanıza takmayın. Bir sürü doktorun açıklamasını okudum, dinledim. Sağlıklı beslenicem illa şu saatte şunu bu saatte bunu yiycem diye bünyenizi zorlamayın, bulantının üstüne gitmeyin diyorlar.Bulantı ve kusma yüzünden bebeklerimize bir şey olmaz, rahat olalım.

Benim de bulantılarım başladı Cumartesi gününden beri, bazen bir yemeği görmekya da kokusunu duymayı bırakın, düşüncesi bile içimi dışıma çıkartıyor.

Benim de annem uzakta, kayınvalidenin ise faydasını geçtim, zararı olmasınyeter. 6 yılı doldurduk evliliğimizde. Başından "annecim annecim" diye gözünün içine bakıp ettiği tüm hakaretleri, yaptığıaşağılamaları sineye çekip resmen ayağının altına halı olmama rağmen, beri beni hiç sevmedi, istemedi, aşağıladı, "kont prens lord arşidük" oğluna layık görmedi.Yaptıklarını anlatsam arkadaşlar inanın "bu kadar olmaz, pes, atıyorsunartık" dersiniz, kesinlikle inanmazsınız. En son 1 sene kadarönce boşandırmaya çalıştılar kayınvalide, kayınpeder ve görümce bir olup, o daolmayınca beni aforoz ettiler, iletişimi tamamen kestiler. Sanki ben dünyada yokmuşum gibi davranıyorlar, eşimle muhatap oluyorlar sadece, yemeğe filan tekbaşına onu çağırıyorlar, ben yokum, sanki oğulları bekar da ayrı evdeyaşıyor. Benim için iyi oldu gerçi, rahata erdim :)

Neyse. Bu süreci kendi başıma atlatıcam yani. Bulantılar oldukça zorlamayabaşladı ama panik olmaya gerek yok, ilk üç ayımız dolana kadar bunlar çoknormal, ve de birşey yiyemiyoruz diye bebeklerimizin gelişimde aksama olmaz.Stres yapmayalım.

Son düzenleme:

Tşk ederim canım 6+5 günlükken gittim kalp atışları için.. Bir sonraki randevum 12 hafatlıkken artık 4 haftalıkkende keseyi görmek için gitmiştim

canım aynen doktorum özellikle bu ay bebek senden beslenmicekk çok dikkat etmee..2. aydan sonra dikkat edicez ama dedi..
ayy kv ler senin fenaymış aman sala boşver aforoz etsinler seni..verlıkları daha büyük zarar...

demek ozaman 1 haftam daha var stok yapayım bari
bende de yok canım...
baş dönmesi var sadece birde gaz sıkıntısı...herkesin bünyesi farklı canım
bende baş dönmesi de yok bazen hamilemiyim diye şüpheleniyorum arada kasık ağrım oluyor inşallah normaldir

tamm canım söylemem

merhaba kızlar bugün bende tam 5 haftalık oldum yalnız ayıptır sölemesi benim ikigündür isalim var korkuyorum acaba bi zarar verirmi bebeğe die

canım aynen doktorum özellikle bu ay bebek senden beslenmicekk çok dikkat etmee..2. aydan sonra dikkat edicez ama dedi..
ayy kv ler senin fenaymış aman sala boşver aforoz etsinler seni..verlıkları daha büyük zarar...

Aynen öyle, varlığı zarar. Evlendikten bir kaç ay sonra majör depresyona girmem, ve kendisiyle ve görümcemle dip dibe yaşadığım için de evliliğin başından beri depresyondan çıkamamam en bariz gösterge zaten. Ne iyi niyetlerle başlamıştım oysa ilişkiye... İlahi adalete havale ediyorum.

Bizim ve bebeciklerimizin sağlığı iyi olsun, şu saatten sonra gerisi umurumda değil.

Ara sıra karın / kasık ağrısı yoklayan var mı bu arada arkadaşlar? Benim bazen oluyor, çok moralimi bozuyor. Hemen olumlu düşünmeye çalışıyorum ama tedirgin olmuyorum desem yalan olur. Şu ilk 12 haftayı bir atlatsaydık hayırlısıyla da önümüzdeki cinsiyet öğrenme gibi yeni heyecanlara baksaydık :)

kızlar benim hiç midem bulanmıyor normal mi sizce :44:

merhabalarrr,
bendede hiç mide bulantısı yok , iştahsızlık falanda yok maşallah sanki hiç hamile değilmiş gibiyim ...Ama lütfen bir terslik olmasın( sadece arar arar belim ağrıyor vede çok sık tvalete çıkıyorum...çok fazla su tüketiyorum...bu akşam ilk dr kontrolum var benim hesabıma göre 6+0 bugün bir tane kaybım olduğundan şu an çok korkuyorum birde hiç belirti olmaması (mide bulantısı,baş dönmesi,istahsızlık vs...)beni iyice tedirgin ediyor...

bende de ara ara kasık ağrısı var canım
benim bebişim tüp bebek dün doktorumu aradım sordum o da normal dedi inşallah bir sıkıntı olmaz bir kalp atışlarını duyalım
ibraz daha rahatlıycaz inşallah
canım yaaa aynı bende senin gibiyim ne mide bulantısı ne bişey benimde belim ağrıyor ve sık tuvalete çıkıyorumbirde sık sık acıkıyorum
doktor kontrolüm olduğunda bebişimi gördüğümde rahatlıycam biraz

benim de karın kasık ağrılarım oluyo normal dedi doktor, 13 martta gittiğimde 5.5 haftalık dedi şimdi 6+1 veya 6+2 yim yani 7.haftann içindeyim sata göre 8 ama normalde 7 görürsün sen de bu hafta bile görürsün inş.

günaydın kızlar sağ kasıgımda sanki bilye var agrı yaptı sabah ve daha yemek yiyemedim ben oğluma omlet yaptım ama kokusundan fena olup kendime bişey hazırlayamadım ama oğleden sonra durdurabilene aşk olsun tıkınmaktn başımı kaldıramıyorum

Canım benimde ne mide bulantım ne iştahsızlığım var aksine iştahım çok açıldı... 5. Haftada bir baş dönmem oldu oda olur demişti.. Hamilelik kişiye özel olduğunu söylemişti doktor çünkü herkesin bünyesi farklı

aynen bende sık sık acıkıyorum ve gayet güzel yiyorum..Allahım böyle deyipte nazarda değdirmeyelim çalışıyorum çünkü çok zor olur diğer türlü ..benim bu akşam kontrolüm var inşallah bir terslik yoktur ve görürüm keseyi....sen gittinmi gördünmü keseyi canım...

Sizlerden de bazılarında kasık ağrısı var demek, o zaman endişelenecek bir durum yok sanırım.

Bilgi ve tecrübe paylaşımı çok rahatlatıcı oluyor arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :) Siz olmasanız nasıl geçer bu günler :)

yok cnm bende daha keseyi göremedim 28 mart için bana gün verdiler

Benim adet olacakmış gibi ağrım oluyor, olduğu zaman üzülüyorum aman hastalanıyorum diye, ağrım olmadığı zaman da üzülüyorum niye olmadı bir sorun mu var diye, psikolojim ve fiziksel sağlığım ters orantılı çalışıyor İlk 3 ay ağrı normalmiş, bol su içmeyi önerdi doktorum, suyu arttırınca hafifliyor..

Bende de çabuk yorulma dışında hiçbirşey yok, hele göğüs ağrım hassasiyet hiç olmadığından acaba sanal hamile miyim diye düşünmüyor değilim arada, önceki hamileliğimde duş alırken bile göğüslerim sızlardı suyun dokunmasından.. Sanırım annelik = ilk öğrendiğin andan itibaren hiç bitmeyecek bir telaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…