öyle bir sınırlama yok canım istediğin başlığa gelip yeni konu aça basıp açıyosun konunu...sadece konunu ilgili yere açman önemli..yani gebelikle ilgili başlığa yemekle ilgili bir konu açamazsın...
sağol canımailem arkadaşlarım hep istanbulda olduğu için kendimi yalnız hissediyorum burada..
canım benim bir arkadaşım ilk 3 ayında 6 kilo verdi şimdi 5.5 aylık hamile 3. aydan sonra 7 kilo aldı..yani şu anda hamile kaldığı kilosundan 1 kilo fazla..bebektede sıkıntı yok..kilo vermekten korkmayın ilk aylarda çok normal... ama mümkün olduğunca faydalı şeyler yemeye çalış..
Hoşbuldum canım:) Amin inş. dualarım tüm anne ve bebişlerle hatta bu ara hamilelerin duaları kabul oluyo diye o kadar çok dua eder oldum ki sabah metroda gördüğüm şişman çocuk için bile dua ettim sağlıklı zayıflasın diye:)
Amin inş. tüm arkadaşlarımız bu güzel duyguyu tadar bu arada sende benim gibi kalp atışı duymayla ilgili ses bekliyosan (ben öyle zannediyodum)
doktorum dedi ki bu dönemde ses vermiyoruz bebek için zararlı sadece ekranda inip kalkan kalp atışını gösterdi
İnşallah duyacaksın bebeğinin kalp atışlarını canım, ama inan kaygılar hiç bitmiyor. Hamileyken de bitmiyor, çocuk doğduktan sonra da öyle. Allah yardım etsin bütün annelere...
ayy sorma canımm ya benimde mide bulantımm başladı...şükür çıkarmam yok ama yemek görünce midem kalkıyor..yiyemiyorum hiçbirşeyyy
canım vallahi ben hala kabızım ya nolcak bu halim bilmiylrum...birde dünden beri midem bulanıyor yemek görünce..
sadece meyva ve kuru kayısı yiyorumm onunla duruyorumm yanii...
nolcak halimiz böle
bende 6+3 günlük hamileyimkese geçen hafta görüntü kalp atışları için cts günü kontrolümüz var. fakat kaygılarım o kadar çok ki bir türlü kurtulamıyorum ya kalp atışları duyulmaz ise ya bi şey olur ise diye kendi kendimi yiyip duruyorum benim gibi olan var mı acaba ??
ayyy dorma valla içim içşme sğmıyo elimde bi tlfon sırıtıp duruyorum hastanenin içindeOlsun canım geç olsun güç olmasın insallahama ben çalışan meraktan.seb kim bilir nasıl heyecanlısindir simdi
aminnnnnnen tatlı sabahlar bebişlerinizle sizin olsun annelerrr, günaydın hepinizeee
oohhhh her eve lazım böyle kayın valide ve kayın pederikız kendi kendimize nazar değdir dik yaaa kv süt iç die süt yapıp verio içtikten sonra midem bulanıo ne yicen ne alalım canın ne çekio ama aksilik hiç bişi istemio yemen lazım falan filan ayyy görsennn kayınpederim fındık getirmiş geçen akşam bunları yiceksin dioo :=) iştahım yok benm bayadır yemesem yemek aklıma gelmicekk.
ayyy dorma valla içim içşme sğmıyo elimde bi tlfon sırıtıp duruyorum hastanenin içinde
aminnnnnnsanada günaydın şekerim
oohhhh her eve lazım böyle kayın valide ve kayın pederi
ayyy önce verip sonra şişicek miyim yoksaaaman şişersem şişiyim kuzum doğsun zayıflarım yine. canım dediğim gibi kaşarlı tost ara sıra meyve suyu ve bazen elma yiyebiliyorum. bugün biraz daha zorlıcam kendimi ceviz yemeğe çalışcam.
Kızlar merhaba,
ben uzun süredir yazamadım zira mide bulantılarım beni o kadar halsiz bıraktı kiyemek yemek eziyet hala yiyemiyorum gerçi:18: ve tek endişem bebeğimi besleyememek... salı günü çok kötü oldum iş yerinden drumun talimatıyla hastaneye yatırdılar serumlar falan bir yudum su bile midemde fazlalıkmış gibi oldu kokular çok kötü hala yemek pişiremiyorum.Hastanede ben, doğumhane kısmına aldılar ve orda doğum yapan anneleri ve yeni doğan bebeklerin seslerini duydum harika bir şeydi erken daha ama ben hep normal doğum yaparım diyodum ama orda doğum sancısı çeken bir kadının bağrışlarını duydum bi an emin olamadım:18::18: neyse bi o zamana gelelim de düşünürüz şuan tek istediğim şey yemek yiyebilmek bu arada ben 7+4 günlük gebeyim.
Bu gebelik takvimiyle alakalı bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen şimdi 7+4 günlük gebelik 8 haftalık hamilelik mi oluyor yoksa bildiğimiz 7.haftanın hamileliği midir?Hamilelik haftası araştırırken 8 haftalık gebelik için (7+0-7+6 arası) olarak gösteriyorkafam karıştı ve sanırım sizinkini de karıştırdım
günaydınnn annişlerr nasılsınızz dünn hiçç giremedim ya sizde öylemiydii
Kızlar merhaba,
ben uzun süredir yazamadım zira mide bulantılarım beni o kadar halsiz bıraktı kiyemek yemek eziyet hala yiyemiyorum gerçi:18: ve tek endişem bebeğimi besleyememek... salı günü çok kötü oldum iş yerinden drumun talimatıyla hastaneye yatırdılar serumlar falan bir yudum su bile midemde fazlalıkmış gibi oldu kokular çok kötü hala yemek pişiremiyorum.Hastanede ben, doğumhane kısmına aldılar ve orda doğum yapan anneleri ve yeni doğan bebeklerin seslerini duydum harika bir şeydi erken daha ama ben hep normal doğum yaparım diyodum ama orda doğum sancısı çeken bir kadının bağrışlarını duydum bi an emin olamadım:18::18: neyse bi o zamana gelelim de düşünürüz şuan tek istediğim şey yemek yiyebilmek bu arada ben 7+4 günlük gebeyim.
Bu gebelik takvimiyle alakalı bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen şimdi 7+4 günlük gebelik 8 haftalık hamilelik mi oluyor yoksa bildiğimiz 7.haftanın hamileliği midir?Hamilelik haftası araştırırken 8 haftalık gebelik için (7+0-7+6 arası) olarak gösteriyorkafam karıştı ve sanırım sizinkini de karıştırdım
evet ben biraz şanslıyım tatlım home office çalısıyorum..... dogrusu bu aralar pek çalısamıorum,günüm hamilelikle ilgili pc başında araştırma ile geçiyo ..... bu arada seninde kahvaltın gayet güzel miş şekercim kefir ceviz süper ama demir alımını eksik bırakma öğlen ve akşam ki ğünlerden birinde kırmızı eti ihmal etme yada arada bi kuzu ciğeri yemeye çalış eğer sakatat yiyemiyosan da miden almazsa yumurtanın sarısını tek başına yiyerek açığı kapatabilirsin
sevgiler :)
merhaba arkadaşlar 4. kez gebeyim son adet tarihim 18 subat dun idrarda test yaptım pozitif cıktı hemen dr gittim kan verdım adetimin 29. günüydü 231.6 cıktı dr cok güzel gözümüz aydın dedi normalde guatır hastasıyım kan pıhtılaşması var 3 bebegimide kaybettim rabbim inş bu 4. gebeliğimde evladımı saglıklı bir sekilde kucagıma almak nasip olur inş. su anda günde 1 folbiol 1 b12 günde 3 kez progestan 1 tane cleksan 0.4 igne vuruluyorum guatır içinde her sabah düzenli 1 tam 1 ceyrek levatron içiyorum simdi cuma günü 2. kanımı vericem inş 2 ye katlar hepimizin bebişlerini rabbim korusun
çok geçmiş olsun arkadaşım üxülme ilk üç ay hiç bişey yemesen dahi beslenir yiğenim çünkü o senin depolardan kullanıyo şuan herkulade yeter sendeki vitaminler onu beslemeye ama olan sana olur yorgun bitkin düşerdin 4 ayda felan geçiyomuş bulantılar sabret az kadı:18::18::18: bide evet 8 haftalık hamilesin şöyle diyeyim 7 gaftayı doldurdun sekizdende 3 gün aldınKızlar merhaba,
günaydın canımgünaydınnn annişlerr nasılsınızz dünn hiçç giremedim ya sizde öylemiydii
evet canım ne olursa olsun ceviz at ağzına bir kaç tane..bebiş alıcağını alır oradan..2 ay sonra yesende bi etkisi olmayacak zaten..beyin gelişimi falan tamamlanmış olucak büyümeye başlayacak..tabi yinede büyümesinin sağlıklı olmasına yarar ama şu sıralar daha önemli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?