• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

aynenn canımm..
çok merak ediyorum ama göz rengini saç rengini..
ayy çok değişik birşey ya kapalı kutu
Ben de bu aralar hep bebislerimin neye benziyecegini dusunuorm. Ben ve esim cekik gozluyuz. Hatta universitede bana yakin arklar japon adi takmislardi. Esimin baba tarafi kizil ve cilli:eek:. Benim baba tarafim sarisin mavi gozlu. Bazen esim takilio. Oglum mavi gozlu bi de turuncu olursa kirar gecirir walla yakisikliligiyla dio. :eek:Ilginc bi karma bizi beklior olabilir yani. :110:Yarabbim yetr ki saglikli versin...:nazar::nazar:.

Hepinize tek tek teşekkür ederim desteklerini ve iyi dileklerini için Allah hepinizden razı olsun biz 3 kız kardeşiz ablamın 3çocuğu var ķüçük kız kardeşimin 4 tane benimde nasip olursa 3 olacak inşallah ve annem benim hiç bir doğumum da bulunmadı kardeşleriminkinde hep bulundu biraz canım sıkılıyor bu yüzden üveymiyim ben demeden edemiyorum yavrum sağlıcakla gelsin de ne yapayım varsın anam yanımda olmasın ne yapayım canı sağ olsun

Öyle Teyzelere kıl oluyorum ben..
Sanane ayol diyeceksin. Doğuracam diye yerimizden kalkmayalım bari..
Afrikalı kadınlar normal günlük işlerini yaparken sancıları geliyormuş ama kimse işini gücünü bırakmıyormuş. Son an bebek çıkıma geldiğinde gidip bir duvara yaslanıp pırttt doğuruveriyorlarmış.Sonrada bebeğini emzirip temizleyip sırtına bağlayıp kaldığı yerden işlerine devam ediyorlarmış. Doktor yok, hastane yok, ebe yok, serum yok,en önemlisi korku yok.

Yok artık diyesim geldi şu an :KK48: Bugün bizim iş yerinde de bayanlar arasında böyle bir konuşma geçti. Şefimizin kız kardeşi daha yeni doğum yaptı, konu oradan açıldı. Hamilelik öncesi fit bir beden pilates, yüzme, hamilelik sırası hamile pilatesi ve yüzme sonuç olarak açılmayan rahim ve 41+1 haftalıkken sezaryen. Avrupa'da bugün doktorlar yaptıkları sezaryen için ifade verirken, bizde neden sezaryen bu kadar fazla diye soruyoruz. Hep örnekler aynı, zamanında ninelerimiz evde doğuruyormuş, zamanında tarlada doğuruyormuş falan falan gibi hikayeler. Hormonlu gıdalar, hareketsiz yaşam vs vs gibi pek çok etkiler. Ama bazen bir bakıyorsunuz, işte bizim şefimizin kız kardeşinde olduğu gibi, sağlıklı beslenme, fit hamile, yüzme, yürüyüş, pilates ama sonuç yine sezaryen. Neden sezaryen artıyor sorusuna verilecek çok cevap var belki de ama bana en mantıksızı "hamilelik kurslarına gidip bilinçlenmek, nefes egzersizleri yapmak bilinçli olmak gerekiyor vs vs gibi" şeyler geliyor. İyi de, ninesinin tarlada doğurmasından övünen ve kendisinin de yapabileceğini söyleyen biri bu cümleyi kurunca "ee az önce övündüğün ninen hamilelik kurslarına gidip nefes egzersizi mi yaptı" diye sorasım geliyor.

Bizim vardığımız sonuç şu oldu ki, avrupa kadınının genleri kaliteli. Bunu her anlamda görmek mümkün. Sadece turist olarak gelen emekli teyzelere baktığınızda bunu fark edebiliyoruz aslında. Daha geçen gün televizyonda vardı 68 yaşında teyze , antika bir araba ile dünya turuna çıkmış. Bir de kendi anneanne veya babaannenizi düşünün. Yani sonuç olarak, uç örnekler bizim insanımız için uygun değil maalesef. O eskidenmiş, açıkçası eskilere göre artık daha kalitesiz genler taşıyoruz.

Arkadaşlar merhaba
Dün akşamdan beri yoğun kasık batmalarım, ağrılarım vardı.gece de çok zor uyudum hatta bu yüzden, bir türlü rahat edemedim... Bugün de doktora gittim meğer 4 gün içinde ters dönmüş benim velet, aşağı tarafı da mütemadiyen tekmelediği için ağrılarım oluyormuş...

Sonra nat'ye de bağladılar, bazı kasılmalar göründü ama uzun süreli olmadığından doktor korkulacak bir şey yok, yat dinlen dedi. Ay bir hafta da rapor aldım devirip küfeyi yatacam valla :KK76:

Hepinize tek tek teşekkür ederim desteklerini ve iyi dileklerini için Allah hepinizden razı olsun biz 3 kız kardeşiz ablamın 3çocuğu var ķüçük kız kardeşimin 4 tane benimde nasip olursa 3 olacak inşallah ve annem benim hiç bir doğumum da bulunmadı kardeşleriminkinde hep bulundu biraz canım sıkılıyor bu yüzden üveymiyim ben demeden edemiyorum yavrum sağlıcakla gelsin de ne yapayım varsın anam yanımda olmasın ne yapayım canı sağ olsun

:(

Boxcity diye bir yer varmış kızlar eminönünde envayi çeşit kutular varmış nettenden aradığın zaman ilgilenip kargoyla yolluyolarmış bakın isterseniz

Yok artık diyesim geldi şu an :KK48: Bugün bizim iş yerinde de bayanlar arasında böyle bir konuşma geçti. Şefimizin kız kardeşi daha yeni doğum yaptı, konu oradan açıldı. Hamilelik öncesi fit bir beden pilates, yüzme, hamilelik sırası hamile pilatesi ve yüzme sonuç olarak açılmayan rahim ve 41+1 haftalıkken sezaryen. Avrupa'da bugün doktorlar yaptıkları sezaryen için ifade verirken, bizde neden sezaryen bu kadar fazla diye soruyoruz. Hep örnekler aynı, zamanında ninelerimiz evde doğuruyormuş, zamanında tarlada doğuruyormuş falan falan gibi hikayeler. Hormonlu gıdalar, hareketsiz yaşam vs vs gibi pek çok etkiler. Ama bazen bir bakıyorsunuz, işte bizim şefimizin kız kardeşinde olduğu gibi, sağlıklı beslenme, fit hamile, yüzme, yürüyüş, pilates ama sonuç yine sezaryen. Neden sezaryen artıyor sorusuna verilecek çok cevap var belki de ama bana en mantıksızı "hamilelik kurslarına gidip bilinçlenmek, nefes egzersizleri yapmak bilinçli olmak gerekiyor vs vs gibi" şeyler geliyor. İyi de, ninesinin tarlada doğurmasından övünen ve kendisinin de yapabileceğini söyleyen biri bu cümleyi kurunca "ee az önce övündüğün ninen hamilelik kurslarına gidip nefes egzersizi mi yaptı" diye sorasım geliyor.

Bizim vardığımız sonuç şu oldu ki, avrupa kadınının genleri kaliteli. Bunu her anlamda görmek mümkün. Sadece turist olarak gelen emekli teyzelere baktığınızda bunu fark edebiliyoruz aslında. Daha geçen gün televizyonda vardı 68 yaşında teyze , antika bir araba ile dünya turuna çıkmış. Bir de kendi anneanne veya babaannenizi düşünün. Yani sonuç olarak, uç örnekler bizim insanımız için uygun değil maalesef. O eskidenmiş, açıkçası eskilere göre artık daha kalitesiz genler taşıyoruz.

nilcim mesajını okurken bişey şimdi dikkatimi çekti
forumdaki ilk günlerimde aylar öncesinde seninle birkaç gün vardı aramızda diye hatırlıyorum ve tarih 19 larda gibiydi şu an gördüm 12 kasım şaşırdım
benim sata göre 24 kasım doktorum 10 kasımdan itibaren diyor 12 kasıma nasıl indi merak ettim canımcım bende mi bi tuhaflık varki

Arkadaşlar merhaba
Dün akşamdan beri yoğun kasık batmalarım, ağrılarım vardı.gece de çok zor uyudum hatta bu yüzden, bir türlü rahat edemedim... Bugün de doktora gittim meğer 4 gün içinde ters dönmüş benim velet, aşağı tarafı da mütemadiyen tekmelediği için ağrılarım oluyormuş...

Sonra nat'ye de bağladılar, bazı kasılmalar göründü ama uzun süreli olmadığından doktor korkulacak bir şey yok, yat dinlen dedi. Ay bir hafta da rapor aldım devirip küfeyi yatacam valla :KK76:
Geçmiş olsun canım yat uzan dinlen keyfine bak

Arkadaşlar merhaba

Geçmiş olsun canım dikkat et

nilcim mesajını okurken bişey şimdi dikkatimi çekti
forumdaki ilk günlerimde aylar öncesinde seninle birkaç gün vardı aramızda diye hatırlıyorum ve tarih 19 larda gibiydi şu an gördüm 12 kasım şaşırdım
benim sata göre 24 kasım doktorum 10 kasımdan itibaren diyor 12 kasıma nasıl indi merak ettim canımcım bende mi bi tuhaflık varki

Canım benim son adet tarihim 7 şubat, sat a ayın 14'ü , ancak doktoruma göre 12'si. Hiç 19'u falan yazmadı bende.

Eki Görüntüle 1246528 Kızlar bu çantayı yeni aldım anne Bebek çantası sizce nasıl
Güle güle kullan canım ..
canim ne guzel esin de yardim etmis , benimkisi etmezdi herhalde...bu arada cevabim gecikti cunku yine uyuya kalmisim:oops:
Fiyatlar konusunda haklisin cok fark ediyor dimi..
Ne sanslisin kiz kv ve gorumcen gelcekmis...benim esimin tarafindan hic bir yardim yok..ne yaptiysam annemle yaptim..hersey hazir sayilir,hastane cantamda eksikler var sterilize edilcekler kaldi onlari koycam..onun disinda evim temizlencek benimde mutfak kapi pencre detayli ama ne zaman kimbilir:KK57:
Canım söyle kv ne görümcene temizlik yapılacakken gelsinler yoksa bi kadın tut yaptır hepsini yorma ne kendini nede anneni çok

Nil yukarıda yadığın bu paragraf eğer benim bu topic te yazdıklarımın genelini eleştirmek için ise üzülürüm açıkçası. Ben bildiğimi öğrendiğimi paylaşmaktan hoşlanan bir insanım. Ben paylaşırım isteyen yapar istemeyen yapmaz. Eğer sezeryan olmak isteyen varsa gidip olur zaten kimse ben dedim diye ya da sen dedin diye karar verecek değil dimi ?
Ancak bazen aynı fikirde olmadığımız insanlara uslubünca aynı fikirde olmadığımızı söyleriz ancak onun fikrine ve görüşüne saygı duymamız gerekir.

Yukarıda anlattığım afrikalı kadınlar hikayesini bir kitapta okudum ve paylaştım. Baştan beri yanlış yapmışım demek ki. Benim ailemde benim kuşağıma kadar ki tüm kadınlar gayet sağlıklı ve normal doğumlar yapmışlar. Evet düşündümde şimdi Babanem 4, Annanem tam 13 sağlıklı normal doğum yapmış. Annemin iki doğumuda normal. Teyzeleriminde öyle.. Demek ki bizde genler kaliteli

Back
X