evet bunu merak ediyodum canım tarif ette hemen yapıp atayım bi buzluğa şimdi keki pişiriyoruz sonra soğutup poşetlemi dolaba koyuyoruz bide benim dolabım derin dondurucu olur mu ki?Pısir daha iyi isitmak daha kolay olur canim, bende pisirip koyacam.
Kv ve annem yemeklik atiyor zaten,yemeklikle ugraşmayacam. Hatta, mozaik yap at buzluga, kek yap pisir at gitsin davetsz misafire iyi gelir. Ben gecen 12dilim havuclu kek attim. :)
Benim bildiğim 16 haftalık raporun bitiş tarihinde gidip sgk ya başvuruyorsun 10 gün içinde toplu olarak yatırıyorlar. Aylık bildirim yapmaları için senin raporu aylık alman gerekir diye biliyorum. Doğum yapanlarda hep toplu alım duydum ben ama net cevabı sgk yı arayarak öğrenebilirsin. Bende işyerim ile konuştum sırf toplu almak işime gelmediği için. O zaman araştırmıştım baya. aylık alanı hiç okumadım canım ya.
Yere ayaklarını uzatıp oturuyorsun. Ellerinden ve ya her hangi bir yerden destek almadan sağ ayak topuğunu sol ayak baş parmağına değdirmeye çalışıyorsun. Eğer kolay değdiriyorsan doğuma daha var. Değdiremiyorsan doğuma az kalmış demek oluyor. Birisi söylemişti. Denemiştik. Denerken yuvarlanmaya kalkanlar olmuştu dikkatli dene denersen ve mutlaka haber ver :)
Yolda doğurmayalım bide filmlerdeki gibiBizimde yakin degl,esim annesi gile yakn diye orda kalalim diyor ama kismet :)
25dk falan bizimde
Bende içi cam olandan istiyorum da bu iyiyise kaçırmayalım demistim.Teskkrlr canım.Bende gittimRosebek88 dedigi gibi çok buyuk, kalitesini tam bilemem ama, zaten 9.95ti ve aldim yani.. en kotu piknikte falan kullanirimm.. kızçeme daha ufak ve içi cam olandan alabilirimm..
Bizimde yakin degl,esim annesi gile yakn diye orda kalalim diyor ama kismet :)
25dk falan bizimde
Kızlar benim ablamın ilk çocuğunda başta suyu gelmişti. Yarım saat içinde hazırlanıp 15 dakika da yolda 45 dakika sonra hastanede oldular. Suni sancı verdiler aralıklarla ve doğumun gerçekleşmesi 3 saat sonra oldu. Herkesin farklıdır ve farklı olacaktır tabi ki. Bu da bir örnek ti sadece.Bizim hastaneyle ev arası 40 dk suyum gelirse ilk hastanede 15 dk ya olmam imkansız ne olur ki
Canim pek termostan anlamamBende içi cam olandan istiyorum da bu iyiyise kaçırmayalım demistim.Teskkrlr canım.
çok gözlü olması daha iyi olur benm evde bi tane var 4 5 tane gözü var kısa süreli tatil ve seyehatlerde kullanıyordm çok kullanışlı güzel oluyor bavul taşımaktan daha iyi bide sırtta daha kolay taşınıyor makineye atıp yıkayacağım onuda sonra hastane çantası ve sonrasında da bebişle dışarıya çıkarkende onu kullanacağm doldur içine herşeyi tak sırtına rahat raht ohh misshem hastane için canım hem de sonrası için en iyisi sırt çantası olacak galiba
çanta alırken neye dikkat etmek lazım acaba?
aaa iyiymiş. Demekki şirketlerin muhasebesinden kaynaklı bir sorun bu.canım şimdi alo 170 i aradım eğer şirketler aylık rapor bildirimi yaparlarsa 8-16 sı arasında paranızı aylık alabilirsiniz dediler..
şirketler toplu bildirim yaptıkları için maaş toğlu yatıo dedi..
Ayyy doktorunu arayıp sancılarının nasıl olduğunu tarif mi etsen ki ? Düzenli mi geliyor sancıların. Allah yardımcın olsun. Vaktinde gelsin bebişin inş allah.Kızlarr benim sancım var y sabahtan beridir kaç oldu valla korkmaya başladımÖyle hafifte değil hani oğluş erkenmi gelmk istyr ne doktıra gtsemmi bilemedim
aaa iyiymiş. Demekki şirketlerin muhasebesinden kaynaklı bir sorun bu.
Ayyy doktorunu arayıp sancılarının nasıl olduğunu tarif mi etsen ki ? Düzenli mi geliyor sancıların. Allah yardımcın olsun. Vaktinde gelsin bebişin inş allah.
Canım sancı aralıklarını ölç istersen düzenliyse git benceKızlarr benim sancım var y sabahtan beridir kaç oldu valla korkmaya başladımÖyle hafifte değil hani oğluş erkenmi gelmk istyr ne doktıra gtsemmi bilemedim
Ayyy denedim... çok zor bunu yapmak ya... yapamadim başta ayagimi bile kaldiramadim birak degdirmeyiBenim bildiğim 16 haftalık raporun bitiş tarihinde gidip sgk ya başvuruyorsun 10 gün içinde toplu olarak yatırıyorlar. Aylık bildirim yapmaları için senin raporu aylık alman gerekir diye biliyorum. Doğum yapanlarda hep toplu alım duydum ben ama net cevabı sgk yı arayarak öğrenebilirsin. Bende işyerim ile konuştum sırf toplu almak işime gelmediği için. O zaman araştırmıştım baya. aylık alanı hiç okumadım canım ya.
Yere ayaklarını uzatıp oturuyorsun. Ellerinden ve ya her hangi bir yerden destek almadan sağ ayak topuğunu sol ayak baş parmağına değdirmeye çalışıyorsun. Eğer kolay değdiriyorsan doğuma daha var. Değdiremiyorsan doğuma az kalmış demek oluyor. Birisi söylemişti. Denemiştik. Denerken yuvarlanmaya kalkanlar olmuştu dikkatli dene denersen ve mutlaka haber ver :)
Benim zaten ufak bir firma öyle büyük değil. Patronumda sağolsun iyidir. Maaşımı aylık olarak vermeye devam edecek. Ben toplu parayı alınca direkt kendisine vereceğim. Arada fark olacak. Toplu param maaşımdan daha az diye bilgi verdim. Sorun değil dedi. Zaten abi kardeş gibiyizdir. Patron çalışan ilişkisi pek yok :)senin şirketin aylık yatırmayı kabul ettimi canım
Benim de derin dondurucu canim, keki yaptim ben, mısafirm vardi ogun, aksam gittiler onlar, 6li dilimlerle posetledim koydum kalanı. 12dilim kalmisti zaten.. ben hususi 2 paket yaptm cozdurunce bitsin dixe. Mesela 2 arkadasim gelir, 2 dilim kek, 2dilim mozaik pasta, 2 tane borek. Yaninada çay, daha ne olsun..evet bunu merak ediyodum canım tarif ette hemen yapıp atayım bi buzluğa şimdi keki pişiriyoruz sonra soğutup poşetlemi dolaba koyuyoruz bide benim dolabım derin dondurucu olur mu ki?
inşallah hakkınzda hayırlı bi karar verir doktorun
Kontrolden geldim.. 10 gün önce gitmistim kontrole kilosu nerdeyse ayni çıktı 2.750 gr 100 gr anca almis evdeyim yemekte yiyorum ama neden öyle oldu anlamadim.. Doktorda bisey olmaz falan dedi ama bu haftada bi üç kilo olur diyoduk.. Baş cevresi buyuk biraz dedi normal dogum olmayabilir fln filan cati muayenesinden sonra netlesir dedi... Nst ye
girdim hafif agri cikti iyi dedi.. Boyle iste haberler bugun minikle biraz küstük birbirimize..
canım zaten şuan oda çok gereksiz bence bizim boş odamız var ama oğluşa oda yapmadım bizim yatak odamızda onun yatağıda 3-4 yaşına gelince seninde dediğin gibi gzel bişey yaparız kardeşiyle ikisine zaten sürekli yanımızda oluyo bebekken emiyo kusuyo bişey olcak diye odasına bırakamam ben içim rahat etmezbizimde odamız yok şimdilik bakalım odası oluncada direk arabalı yataklardan falan alırım sanırım
canım seni tedirgin etcek şekildeyse bi git nst ye bağlanırsınKızlarr benim sancım var y sabahtan beridir kaç oldu valla korkmaya başladımÖyle hafifte değil hani oğluş erkenmi gelmk istyr ne doktıra gtsemmi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?