Kontrolden geldim.. 10 gün önce gitmistim kontrole kilosu nerdeyse ayni çıktı 2.750 gr 100 gr anca almis evdeyim yemekte yiyorum ama neden öyle oldu anlamadim.. Doktorda bisey olmaz falan dedi ama bu haftada bi üç kilo olur diyoduk.. Baş cevresi buyuk biraz dedi normal dogum olmayabilir fln filan cati muayenesinden sonra netlesir dedi... Nst ye
girdim hafif agri cikti iyi dedi.. Boyle iste haberler bugun minikle biraz küstük birbirimize..
kızlar bebeğime emzik almayı düşünüyorum hangi marka alayım ve netten mi eczaneden veya marketten mi alayım?
ben jokerden 23 liraya aldım canım.kendi kapağıda var ben pembesini aldım kızçeme
Eki Görüntüle 1252893
Kızlar bir de sabahları tereyağinda iki yumurta yiyorum.Işi de bıraktım bunun da avantajı var. Daha çok dinleniyorum. Bu da çok büyük bir etken
Ben aventin freeflow yeni doğan emziğini ve chicconun kaucuk yeni doğan emziğini aldım hangisini severse artık her tarafı kauçuk yanlız sapı bilekızlar bebeğime emzik almayı düşünüyorum hangi marka alayım ve netten mi eczaneden veya marketten mi alayım?
slm kızlar
geçenlerde farklı bir doktora gittim, kendi doktorum dışında. çünkü doktorum benim kafamı karıştırdı biraz. en başından beri normal doğum istediği söylemiştim ama bebk küçük kalmış 2 hafta önce alabiliriz dedi cnm çok sıkıldı. şimdiye kadar her şey normaldi de sadece küçük olmasından sezeryan mi diye düşündüm. neyse uzatmayım gittiğim doktor 4-5 farklı ülkede kalmış baya belgeleri olan değişik biri. bir de bana bi tane teşekkür belgesini okuttu. belgede aynen şunlar yazıyordu. türkiyedeki sezeryan oranı % 51,5 ve onların hastanede % 0.04, yani binde 4. ve ben dikişsiz normal doğum yaptırıyorum dedi yalnız fiyat 1080 tl. ben alırım diyor acayip kendine güveniyor görmeniz lazım.
diyeceğim o ki türkiyede birçok özel hastane sezeryane yöneliyor hemen , hep bir bahane buluyorlar. siz de dikkat ettniz mi ? ben merak ediyorum bir anket yapalım kaçınıza doktor sezeryan dedi, bizim memlekette pek normal doğum duyamıyorum ben ve bu üzücü bir durum.
geçen bir arkadaşım anlattı yine isviçrede 1 ay önce olmasına rağmen normal doğum yaptırmışlar.biz de olsa hemen sezeryan
inş cnm hayırlısıyla bir doğurursam anlatırım sizlereIlk panikle ne yapacam bilmem ama bnim planimda hemen gitmemek, siz dogurunda ögrenelim ya nasl oluyor :)
evet bi deo var tabi yoğunluktan da hiç uğraşmıyorlar. hemen 15 dk da çırt çırt işi bitiriyorlar. tabi mecburen olanlara hiçbir sözüm yok. benim de öyle olabilir. ama kolaya kaçmaları vicdansızlık bencecanım kesinlikle haklısın..
benim gittiğim doktor zaten çok yoğun direk baana normal doğuma girmem dedi...şimdide bebekiri normal zor diyor..
başka bir doktora daha gidiyorum o da şimdilik normal ama son anda nolur bilemeyiz diyor..
slm kızlar
geçenlerde farklı bir doktora gittim, kendi doktorum dışında. çünkü doktorum benim kafamı karıştırdı biraz. en başından beri normal doğum istediği söylemiştim ama bebk küçük kalmış 2 hafta önce alabiliriz dedi cnm çok sıkıldı. şimdiye kadar her şey normaldi de sadece küçük olmasından sezeryan mi diye düşündüm. neyse uzatmayım gittiğim doktor 4-5 farklı ülkede kalmış baya belgeleri olan değişik biri. bir de bana bi tane teşekkür belgesini okuttu. belgede aynen şunlar yazıyordu. türkiyedeki sezeryan oranı % 51,5 ve onların hastanede % 0.04, yani binde 4. ve ben dikişsiz normal doğum yaptırıyorum dedi yalnız fiyat 1080 tl. ben alırım diyor acayip kendine güveniyor görmeniz lazım.
diyeceğim o ki türkiyede birçok özel hastane sezeryane yöneliyor hemen , hep bir bahane buluyorlar. siz de dikkat ettniz mi ? ben merak ediyorum bir anket yapalım kaçınıza doktor sezeryan dedi, bizim memlekette pek normal doğum duyamıyorum ben ve bu üzücü bir durum.
geçen bir arkadaşım anlattı yine isviçrede 1 ay önce olmasına rağmen normal doğum yaptırmışlar.biz de olsa hemen sezeryan
canım kesinlikle haklısın..
benim gittiğim doktor zaten çok yoğun direk baana normal doğuma girmem dedi...şimdide bebekiri normal zor diyor..
başka bir doktora daha gidiyorum o da şimdilik normal ama son anda nolur bilemeyiz diyor..
cnm dolma dedıgım zeytinyağlı yaprak sarması bız dolma derız burda ona pısırmeden çiğ atıyoruz çıkınca pısırıyoruz
Türkiye'de şartlar çok farklı inan. Benim doktorum normal doğum taraftarı olduğunu kesinlikle dile getirdi. Riskli bir durum olmadığı sürece bu böyle olacak Allah izin verirse. Ancak, biz zaten ülke olarak Avrupa'yı 50-60 yıl geriden takip ediyoruz. Avrupa standartlarının altında besleniyoruz, stresli bir hayat yaşıyoruz ve de en önemlisi hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Durum böyle olunca, normal doğum gibi başlayan pek çok doğum sezaryen ile son buluyor. Zaten okumayı da sevmiyoruz toplum olarak, okuyup bilinçlenmek yok. Herşeye körü körüne inanıyoruz. Ben körü körüne normal doğum demiyorum, ya da körü körüne sırf acı çekmemek için sezaryen diyen kadınları da onaylamıyorum. Bilinçli olmak bambaşka birşey, okumak araştırmak doğru olanı görmek ve anlamak çok önemli.
aynen canım özel hastaneye gidiyorum hep sezeryan doğum ok garip sanki biz anneler de kolaya mı kaçıyoruz ha ne dersinizevet bi deo var tabi yoğunluktan da hiç uğraşmıyorlar. hemen 15 dk da çırt çırt işi bitiriyorlar. tabi mecburen olanlara hiçbir sözüm yok. benim de öyle olabilir. ama kolaya kaçmaları vicdansızlık bence
Hehhehe minnoşlar bu ara niye böyle yaptılar bilmiyorum canım belki hava değişimindendir..
ben yarın idrar tahlili yaptırıcam belki bi sorun varsa ondan kilo almamışlardır elimden geleni yapayım da ben..
2.750 çok iyi bir kilo canım sen kafana takma sakın..
Benimkilerinde kafaları hep haftalarından önde çıkıyo zaten sen daha iyi bilirsin bebeklerin kafası büyük olur ilk doğduğunda..
Doktorlarda bizim ne düşünüceğimizi düşünmeden ağzına geleni söylüyo inşallah sağlıkla zamanında gelir minnoş...
Ben avent ve nuk aldım canım hangisini severlerse artık..
Normal dogum zor evet ama yasamakta istiyorum bas cevresine dikkat cekmesi bi kac defa soylemesi biraz demoralize etti beni hayirlisi Allahtan bakalim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?