yoğurt yiyorum ama sütle aram hiç yok
yumurta ise sadece hafta sonu .haftaiçi işe geliorum bu konudada çok sıkıntım var:S özellikle bugün çok zorlandım.iş yerimden nefret ediyorum.istifa edecektim fakat madem hamileyim doğm paramı alır çıkarım dedim.yni evli olduğm içinde zaten borçlarım var ancak bitiyor
Yumurtanın yerini tutacağını sanmam ama bitkisel proteinleri belki deneyebilirsiniz, nohut, mercimek, fasulye vb.
Ben tek tek yiyeceklerden tiksinmiyorum aslında, işin kötüsü o; komple "yemek" olayı içimi kaldırıyor. Bir şeylerden tiksinsem yine şükredicem, başka şeylere odaklanıcam filan. Öyle değil, sindirim sistemim tamamen ayakta, bişey gönderme istemiyorum diye bağırıyor. Bi yandan da açım, acıktıkça daha da fena bulanıyor. Berbat bir kısır döngü
bende öyleyim ya düzgün bişey yiyemiyorum midem bulanıyor. Bu sabah da ilk kusmamı gerçekleştirdim :/
ben 7. haftada muhayene oldum doktor kalp atışları başlamış dedi ama bana dinlettirmedi
Canım ben 6+4ken duydum şuanda da 6+6yım zaten :)
hatta ben 4 haftalık olduğumu sanarak doktora gitmiştim doktor kalp atışını dinletince çok şaşırdım.
bende tatlı görmek istemiyorum hangi tatlı olursa olsun görünce midem almıyor ağzıma bile süremiyorum
birgün tatlıdan tiksineceğim aklıma gelmemişti
​tuzlu kraker filan yesen miden bulanmaz açlığını da bastırır ya da meyve hem vitamin hem sağlıklı kivi mesela
maşallah canım darısı başıma artık :)
Ooo senin süpermiş :) benim daha minnak şuan ama doktora gitmek için sabırsızlanıyorum daha hiç gitmedim. sanırım 1 hafta daha anca bekleyebileceğim
Aynen canım yeni evli olunca borçlar paralıyor biraz :) Bende yeni evli sayılırım,9 ay oldu yani ama çok şükür borç olayını bitirdik :)
İşimi falan da ayarlamıştım ama hamile olduğumu öğrenince hiç başlamadan erteleyim dedim, zor olacağını biliyodum çünkü.
Eğer senide çok fazla zorluyorsa senden önemli değil ya, çık canım. Gerçi su 3 ayı atlatsak daha rahat oluruz zaten.
O zaman süt içemiyosan yoğurt, ayran içerek tamamlamaya calış kalsiyum ihtiyacını, bunlar çok önemli çünkü. Ceviz, badem falan bulundur yanında atıştırırsın canım. Benim çok şükür mide bulantı şikayetim yok, arada oluyor hafif hafif ama yememe engel değil, zaten yedikten sonra oluyor :)
Umarım böyle devam eder :)
Çok geçmiş olsun. Normalde sağlığıma dikkat eder, en azından temel gıdaları almaya çalışırdım. Hamilelikte daha da dikkat ederim diyordum, tam tersi oldu
Ama sanırım doğanın bir dengesi var, bir şekilde besleniyor bebekler. Tanıdığım birinin komşusu 9 ay kusmuş, hiç bir şey yiyememiş, bebek prematüre doğmuş, ona rağmen fiziksel ve zihinsel gelişimi şimdilik gayet normalmiş. Cin gibi diyorlar bebek.
Umuyorum bizler öyle 9 ay filan çekmeyiz ama en kötü senaryoda bile umut var.. İyi düşünmek istiyorum.
tatlıyı ben eskiden çok yerdim sağlık ve kilo almamak için bıraktım çayı bile şekersiz içiyorum zaten kilo aldı başını gitti şekeri meyvelerden alıyorum artık ayda bir tatlı kek türü çok az yiyorum
maşallah canım darısı başıma artık :)
Ooo senin süpermiş :) benim daha minnak şuan ama doktora gitmek için sabırsızlanıyorum daha hiç gitmedim. sanırım 1 hafta daha anca bekleyebileceğim
Deniyorum ama onları da çıkarıyorum bi güzel
Bişeyleri yemek bir dert, yedikten sonra midede tutmaya çalışmak ayrı bir dert.
İnşallah hafifler diye önümüzdeki haftaları iple çekiyorum. Cuma günü de doktor randevum var, ona da sorucam bi ilaç milaç bişey, bana bir yardım etsin Allah rızası için. Canım çıktı 10 gündür
yiyememekte zor inş. düzelir çok az 1 lokma yesen yine iyi ama zaten ilk 3 ay bebek yemiyo bişey senin stoklardan alıyo 3.aydan sonra düzelmen önemli
Kızlar yaklaşık bir haftadır sabah 8 den öğle 1 e kadar miğde bulantısı çekiyordum. Yani hiç aksamıyordu bu bulantılar illa her sabah bulantıyla uyanıyordum. Hatta doktorumda miğde blantısı çok güzel,normal asıl olmazsa bir tehlike vardır bşzim için demişti.İlk defa bu sabah hiç bulantım olmadı halada yok,kokulara karşı hassasiyet vs vardı en küçük şeyden tiksinir olmuştum o da gitti resmen korkuyorum bebeğime birşey oldu diyesizce bu normal bir durummudur eşim sabahtan beri acile gidelim bakalım diyor ama ben korkuyorum ya kalbi durmuşsa ya bşrşey olduysa allah korusun çok karamsar oldum bu aralar birdahaki randevuma 10 gün var kanamamda yok ama korkuyorum yinede kalbi durunca kanama olmayabiliyormuş vs iyice paniklerdeyim
zaten en sonunda dayanaamazsam çıkıcam:18: badem hep var çantamda ama canım istese...cevizde arada yiyorum ama yağlı gelioryoğurda ayrana devam:)sanırım ben bugün kendimi biraz kötü hissediyorum ondan böle mız mız oldum:)patronuma uyuz oluorum yüzünü bile görmeye tahammülüm yok sanırım en çok bundan etkileniyorum.inşaALLAH canım senin hiç olmaz bulantı falan
Kızlar doktordan geldim kese büyümüş çok şükür içinde bebek oluşmaya başlamış dedi haftaya tekrar çağırdı net görürüz o zaman dedi bulantım için Gaviskon verdi Hmmm bide ayynı muz şeklinde kesem oluşmuş:))))
maşallah canım inşallah darısı kalp atışlarını duymaya olsunarkadaşlar merhaba bugün keseyi gördük çok sevindimmm :) 3 hafta sonra kalp atışlarını dinlemeye çağırdı doktor çok heyecanlıyım içinde bişi büyüyor :)
Kızlar doktordan geldim kese büyümüş çok şükür içinde bebek oluşmaya başlamış dedi haftaya tekrar çağırdı net görürüz o zaman dedi bulantım için Gaviskon verdi Hmmm bide ayynı muz şeklinde kesem oluşmuş:))))
Nur,özgül,nıhle,esrahim,rain.. Bütün arkadaşlarım,,
Aslında sizler 3. ayınızı atlatana kadar bişey anlatmak istemiyordum sizi üzmemek adına.. Ama tedirgin olmanızıda istemedim,, çünkü bende sizi göremeyince merak ediyodum, carla yok mesela nezamandır
Pzrts pembe akıntıya döndü o minicik kahverengi leke,, çok korktum ve öğleden sonra apar topar dr.a gittik.. Dr. muayene etti, bebeğimin kalbi atmıyordu. Geçen pazartesi sağlıklı ve herşey yolundaydı. Ancak bikaç gün sonra kalbi durmuş, ki o kalbi durana kadarda büyümüş bebeğim. Dr.um salı sabaha saat verdi,, gittim alındı bebeğim.
Pzrts çok üzgündüm çok ağladım, ama salı günü daha iyiydim akşamında.. Ve şuandada aynı şekilde çok iyi ve mutluyum. Dün sabah yürüyüşe başladım,ve diyetedr. bikaç test istedi onları yaptırıcaz haftaya.. Sonuçlardan sonra daha sağlıklı bi şekilde bebiş çalışmasına başlicaz gebeliğim devam etse muhtemelen anomali olacaktı ve daha kötü sorunlarla karşı karşıya kalacaktık..
Demem o ki canlar ben üzülmüyorum, sizde ltfn canınızı sılmayın ve benimle aynı durumla karşılaştığınız takdirde daha iyisini yapmaya odaklanınben mesela 70lerde hamile kaldımmm,, ama şimdi önüme 3 ay bi hazırlık süreci aldım( dr.demedi haftaya görüşeceğiz) bu süreçte 60 kg.ya inmek istiyorum ve daha daha sağlıklı bi gebelik için elimden gelenü yapıcam yas tutup hayata küsmek gibi bi hataya düşmek beni amacımdan uzaklaştırır çünkü brn gerçekten bebişiö olsun istiyorum :) sizleri çok seviyorum ve dilerseniz bebişim olmasada sizinle devam etmek istiyorum,,, ki bebiş olunca accık geriden gelicem ama olsun,, canımız sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?