2014 Kasım Anneleri

canım benim de sat 29 ocak adetlerimde 35 günden sonra oluyor, cuma günü devlet hastanesine gittim adete göre direk 7 haftalıksın dedi dr ve ama ben daha gittiğimde kendime 5 haftalıktır diyordum. karnımdan baktı suratını ekşitti gözükmesi lazımdı diye aradı taradı baya da bastırdı o cihazı çok küçük kese dedi 5 haftalık bile olsa gözükmesi lazımdı dedi alttan bakmasını istedim o zamanda yolk sac ve belli belirsiz kalp atışını gördüm kesenin etrafında kanaman var 10 gün sonra gel dedi ve sadece elevit diye bi vitamin verdi. dün özele gittim karnımdan baktı kesemi gördü üstten bakınca sanki boş gözüküyor ekrandan bana öyle geldi o da alttan baktı yolk sacı gördü daha yeni dediğin gibi geç döllenme olmuş dedi ve taa ayın 7 sine gün verdi kalp atışı için diğer doktorun dediği belli belirsiz kalp atışını da duyulmaz öyle şey olmaz dedi bu yüzden canını sıkma canım bizimki geç döllenmedir yoksa benimde sata göre 8 9 haftalık olmam lazım şimdi ama ben hala 5 en fazla 6 haftalık gözüyle bakıyorum

ayy geçmiş olsun iştahlı olmak ne kadar ktü bişeydir bilirim şu naçizane 30 yıllık ömrümde hiç iştahsız olmadım bu yüzden hep dikkat etmek zorunda kaldım sende şimid ister istemez dikkat ediyosundur kolay gelsin :)

ama çare haşlanmış yumurta ama bööyle taş gibi olana kadar haşlanmış değil en makbulu aslında beyazı sert sarısı ise tutku bisküvinin çikolatasındaki kıvam :) ne tarif ama
sabahları mutlaka bi tane az ekmek ile ye inanılmaz tokluk veriyor bide karbonhidratlardan uzak dur öözellikle şekerli şeylerden onlar şeker dngesini bozduğu için acıkmanı sağlıyor. canın talı istiyo ise kuru incir ye ama yavaş yavaş ve küçük ısısrıklarla işe bi miktar yarara umarım

Canm benm çok sağolun inanın yanımdasınız gibi hissettm desteğinizi. Artık sadece sağlık olsun diyorum güçlü olmaya çalışıyorum olabildiğimce. Olaya iyi yanlarından bakmaya çalışıyorum en azından yüzüstü yatabiliyor, yolculuğuda çıkabilirm ailemin yanına vs diyerek resmen kendimi avutuyorum ,kandırıyorum. Gerçekten çok zor dayanması çok güç bir durum. Hayırlısı buymuş demekki elden hiçbirşey gelmiyor ama emin olun desteğinizi gerçekten hissettim çok sağun

hemen hemen aynıyız canım benimde SAT a göre 5+3 şuan ,bendede aynısı var iştahım yok ama bulantım da yok bende normalde yemeği severim ama şuan isteksizce yiyorum hatta daha önce de yazdım kg bile verdim çok değil gerçi..
bende heyecan yaptım sanırım ona yoruyorum iştahımın kesilmesini :44: ruh halinle de kesin ilgisi vardır diye düşünüyorum.

Bende de yoktu yedinci haftaya girince başladı.Akşamları daha çok oluyor şimdilik çözüm olarak sık aralıklarla evi havalandırıyorum bi de çubuk kraker ve patates=)

Çubuk kraker ve haşlanmış patates aynen benimde kurtarıcım midemi bastırıyor sanki tuzlu tuzlu ohhh miisss :)) tatlıyı gözüm görmüyor

evet sanırım oyle bende sakin karşılamaya başladım isteksizce bişeler yemeye ugraşıyorum
bu arada kese grdünüz mü tahminen sat a göre kaçıncı haftada kese görünüyo....

Dktorumda öyle dedi sağlıklı olsaydı zaten kalbi durmazdı vs. İnanın kalbi durması yerine direk düşük olsaydı bu kadar üzülmezdşm. Daha düne kadar nasılda hızlı atıyordu kalbi gelişimi herşey harikaydı. Doktor bile şaşırdı çok güzel büyümüş yeni olmuş kalp durmaıs dedi . İçim bir tuhaf sürekli yattım ,dinlendşm aman çocuğuma bşrşey olmasın diye hep uğraştım ev temizliğini bile bir aydır elimi sürmedim hep eşim yaptı sağolsun. Demekki hayırlısı buymuş isyan etmemek lazım inş şu sorunlu sğreci biran önce atlatabilrşm

canım çok geçmiş olsun 6 ay önce aynı acıyı bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum ama hayırlısı böyleymiş...lütfen kendini çok üzme...
Sağol canm hayırlısıyla atlatıcam inş
canım çok üzüldüm. her şerde bir hayır vardır biz bilemeyiz. hayırlısı böyle imiş demekki. inşallah en hayırlı zamanda yeniden gebe olursun.
Allahıma sürekli dua ettim her gün sağlıklı olsun akıllı olsun hayırlı olsun çocuğum diye. Dediğin gibi her şerde bir hayır vardır. Belkide allah kabul etti dualarımı belkide sağlıksız bir gebelik olacaktı sağlık olsun inş bir an önce şu günler geçsin istiyorum

Çok teşekkür ederim canım hayırlısı inş o kadar alışmıştımkş bu duyguya. Şuan boşlukta gibi hissediyorum kendimi inş en kısa zamanda gelir yine bebeğim

kulaktan dolma şeylere çok fazla inanma bence...herkesin gebeliği kendine özel...benim ikinci hamileliğim birincide hiç bulantım olmadı ama bunda ağzımın tadı hiç yok ve bulantım çok fazla...ayrıca ağrılar benimde ilk 7 hafta falan çok fazlaydı ama şimdi biraz daha azaldı ama yinede bazen çok ağrıyor ve doktorlar buna normal diyor...inş.sağlıkla bebeğini alırsın kucağına...

Çok teşekkürler canım amin inş. hayırlsıı olsun herkes için.benm en çok üzüldüğüm ilk gebeliğimdi ve bunun için 6 ay uğraşmıştık inş bundan sonraki bu kadar naz yapmaz bir an önce gelir. Şuan o kadar tuhaf hissediyorumki kendimi alışmışım o duyguya resmen bomboş gözlerle bakıyorum etrafa. İnş sende hayırlsııyla kucağına alırsın bebeğini canm

normalde boğazım ağrıdığında,öksürük olduğunda gül hatmi çiçeği çayı yapar içerim birebir gelir ama hamilelikte sakıncalı olur mu hiç bilemiyorum canım.Bi araştır istersen.

yada ballı limonlu ılık su oda yumuşatır sabah akşam yapsan hem bebişe de zararı olmaz sanırım

Son düzenleme:
evet sanırım oyle bende sakin karşılamaya başladım isteksizce bişeler yemeye ugraşıyorum
bu arada kese grdünüz mü tahminen sat a göre kaçıncı haftada kese görünüyo....

hayır henüz doktor bakmadı dün gittik bizde doktora gün sonra gelin dedi..benim ki SAT a göre 5+3 ama benim tahminime göre yani yumurtlama günüme göre bence 4 haftalık doktorda aynını söyledi.6 haftada net görünüyor sanırım kese ama kalp atışı sanırım 7 ve 8.haftalarda duyuluyor.tabi burdaki arkadaşlardan okuduğum kadarıla söylüyorum.
senin kaç haftalık doktora gittiniz mi?

Herkese selamlar...

Burdaki baya arkadaş ya aşırı derecede belirtilerden yakınıyor yada hiç belirtim yok diyip kendini bitiriyor. benim belirtilerimi paylaşmak istiyorum burda diğer hamile arkadaşlarımda paylaşırsa bilgi için güzel olur gibime geliyor neyse başlatayım ben

BULANTI---->Hamile kaldığımdan beri arada bir genelde yemeklerden sonra nadir oluyor.yok denicek kadar az.

GÖĞÜS ACIMASI------>Herhalde benim kaderimde var bu acı. malesef en çok hissedilen belirti bende. uçlarına dokunamıyorum bile. ve aşırı büyüdü.

AKINTI------>malesef buda çok fazla. ama doktora sorduğumda normal dedi aksın gitsin dedi gülerek demek ki normal

BEL AĞRISI------>uzun süre ayakta durursam yemek yaparken evi toplarken belim çok ağrıyor.

UYKU----->kafamı kaldıramıyorum hala günde 3 defa uyusam uyurum o derece. ve çalışan bir insan değilim düşünün 11 de filan kalkıyorum

BAŞ DÖNMESİ---->bu da bu aralar olmaya başladı. 27 sinde doktora gidicem sorucam bunuda. internetten okuduğuma göre normal ama bilemiyorum korktum bi kaç gündür.

İŞTAH---->bulantım olmadığı için yiyorum. ama yumurtaya cesaret edemiyorum. sanki midem bulancak gibi oluyor yumurta görünce. ve 2 kilo aldım 56 ile hamile kaldım şuan 58 kiloyum.

bendeki belirtiler bunlar. bazı arkadaşlar folik asite çok takılmışlar. ben ilk gebeliğimde folic plus kullandım. devlet karşılamıyor o ilacı. bu hamileliğimde kullandığım ilaçlar

folibol 5 mg > günde 1 defa tok
ferro sanol duodenal > sabah aç karınla 1 tane
decavit pronatal > günde ne zaman aklıma gelirse 1 tane (bunun içinde de var folik asit ama doktor iç dedi) bundaki folik asit miktarı 0.8 mg
corasprin > günde 1 defa tok. her gün saat 12 gibi iğneden sonra içiyorum
hibor 3.500 > kan sulandırıcı iğne her gün saat 12 gibi koldan yapıyorum aç tok farketmiyor.

birde büyük abdestinle alınan fazla ilaç atılıyor. bazen benim simsiyah çıkıyor. zaten uyarı olarak yazıyor ilacın içinde. korkulacak bir durum değil.

evet umarım yardımcı olur bu kadar bilgi sizlere valla ilacları karıştırmamak için üst üste koyuyorum. ilk hangisiyse ondan başlıyorum.

Son düzenleme:

selam matmazel83 :)) bende çok takıldım bu olaya doktorlar ne hikmetse 2 ye ayrılıyor bu konuda.. sana katılıyorum bende araştırdım çünkü.hatta benim doktorumda bakmadı daha önce de yazmıştım.10 gün sonra karından ultrasonla bakıcak.ama bende bi zararı olduğunu düşünmüyorum açıkçası..

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben bugün 4+2 yim. Dün akşam kahverengi lekelenme oldu, düşük tehlikesi olabilir diye sabah doktora gittim aslında önümüzdeki hafta gerçekleştirmeyi düşünüyordum ilk doktor ziyaretimi ama neyse. Kese karından belli belirsiz göründü diyebilirim 2mm felan dedi doktor. Bhcg ise 4625 çıktı. Doktorla henüz görüşemedim sonuçla ilgili olarak ancak bu değere göre kesenin daha büyük olması gerekiyor sanırım netten baktığım kadarıyla. Başıma ağrı girdi. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Annecikler :) hamileligin basindan beri hic istahim yoktu hatta bir iki kilo zayifkadim ama bu haftaya acayip istahli basladim,doyma duyumu kaybettim sanki :) haftadan haftaya degisiyor galiba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

thetisss canım benimki sata göre bugün 3+4. en minik benim galiba grupta..ben bu ctesi kan vermeyi düşünüyorum. muhtemelen nisan 15 gibi çağıracak dr.

Canim stres yapma hcg degerleri yaniltici olabiliyor,kahverengi leke bende de oluyor hemen hemen hergun dr ilac vermedi progstn hormonunu takip ediyorum dedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…