2014 Kasım Anneleri

Bendede dışarı pantolonlarım gündüz oluyordu akşam dışardaysak çaktırmadan önünü açıyordum amaan dedim gittim pantolon aldım rahatladım o kadar rahatki hamile pantolonları

Oh, cok iyi yapmissin, gule gule, guzel gunlerde saglikla kullan insallah.

Rahat di mi hamile pantolonlari? O lastikli kisimlari yumusak mi, hic baski yaratmiyor di mi karnina? Benim karnima dokunan seyler cok rahatsiz ediyor eger baski yapiyorsa, bulantimi bile arttiriyor hatta, o nedenle yumusak ve hafif olmasini umuyorum hamile pantolonlarinin karin kisminin.

Canım benim gördüğüm tüm hamile pantolonlarında karnının üstüne kadar gelen yani göğsünün nerdeyse hemen altında biten çoook ince pamuktan kumaş var hiç rahatsız etmiyor o kadar güzel ki birde yandan düğmesi var ayarlıyorsun karnına göre önünde düğme falan hiç birşey yok

Son düzenleme:

Super, cok sevindim o halde! Cok tesekkurler bilgilendirme ve yonlendirmelerin icin canim.

Aslında grupta Antalyada SSVD yapmış bir kaç kişi gördüm diye hatırlıyorum canım. Zaten hiç bir dr. sürece destek olmuyor, hele ki ssvd diyince ödleri kopuyor. Benim ilk doğumum zaten bilinçsiz olduğumdan doktorun her dediğine inanmam ve kendimi doğuma hiç hazırlamamış olmamdan kaynaklı sezeryanla sonuçlandı. Dr. biraz yol göstermiş olsa belki normal yapabilirdim. Bende dr. dan ziyade sağlam bir ebe bulmak istiyorum ama tabi erken daha 25. haftadan itibaren başlayacağım araştırmalara. Ben dr. konusuna karar verdim ama yine ilk yarı bittikten sonra o dr. a gideceğim. İstanbul anadolu yakasında tüm ssvd lerin yarısını yaptırmış dr. Dilek hanım 'a gitmeyi düşünüyorum.

Ama doktordan ebeden önce bizim çok bilinçli ve hazır olmamız gerekiyor. Daha 9 haftalık gebeyim sürekli rüyamda doğum yapıyorum
14. haftdan sonra yavaş yavaş yürüyüş, pilates, nefes egzersizi vs. başlamayı düşünüyorum. Allah ta nasip ederse inşallah bu sefer o deneyimi yaşarız canım..

Birbirimizi takip edip destek olalım.

Aslinda benim dr kaan kocatepe tanirsinz belki güveniyorum kendisine kizim da da o na gtmistim ablam etkiliyor icme diye

Evet tanıyorum , tabi canım senin kararın ben de mümkün olduğunca bulantı hapı almıyorum fakat balık vb yemeden önce alıyorum işe yarasın diye.

Kızlar ben ikili test vs yaptırmak istemiyorum dedim doktoruma, tamam dedi oda. Sonuç ne olursa olsun asla yüzde yüz değil ve ona göre karar da vermiycem. Boşuna stres yaşamak istemedim.

ben yaptıracağım ,bimiyorum kendimi sorumlu hissediyorum inşallah iyidir

Ben ilk doğumda da normal doğumu çok istemiştim ama doktorum sezaryenden hoşlanıyordu :) 41+3 e kadar direndim. Nst bizi sezaryene yönlendirdi ve sonunda doktorum sevindi yani sanırım:) Ama benim bebeğim mekonyumunu yapmıştı o gün. Her şeyin hayırlısını dilemek lazım en önce, ben sezaryeni hiç kabullenememiştim.
Yine istemiyorum ama hayırlısı diyorum isterken.
İstanbulda olman avantaj. Ben Alanya'dayım, Antalya'nın ilçesi oluyor. Mesafede doğum zamanı tepilecek gibi değil :) Mümkünse burada olsun istiyorum doktorum.

Plates vb egzersizi önemli. Sonlara doğru açılma vs için çaylardan falan bahsediliyor daha tam bilmiyorum :) zaman geçtikçe netleştiricem inşallah.
Dua edicem ben de sana. Destek ve takip konusunda katılıyorum :)

ben yaptıracağım ,bimiyorum kendimi sorumlu hissediyorum inşallah iyidir

Yaptırmamam sorumsuzluk olarak değerlendirildi sanırım. Tam anlatamadım belki.
Araştırdım. Test sonucunun negatif veya pozitif çıkması gerçekten rahatsızlık olup olmadığını kesin olarak bildirmiyor. Diyelim iyi çıktı, bu tamam. Negatif çıktıysa, Allah kimseye yaşatmasın bunu, bu sefer emin olmak için amniyosentez yapıp yapmayacağına karar vermek zorundasın. 200 de 1 düşüğe sebep olma riski var.
Diyelim yaptırdın. Sonuç negatif tespit edildi. Ayrıca gebeliğin bi kısmı da böylece stres ve sıkıntıyla geçmiş oldu. Ne yapacağım bu durumda. Ben kendi adıma cevabımı verdim ve yaptırmak istemedim.
Tabi isteyen yaptırır. Sonuçta herkesin kendi kararı.
Can sıkıcı olmadı inşallah, anne adaylarına genelde olumlu şeyler söylemek gerek, morale çok ihtiyaç var her zaman :)

Benim gobegimde cok cikti yaaa. Hamile pantolonu aldim. Bol gömlek lerim vardi onkari giyiyorum.bebisi sıkıştırmamak lazim tabiiii...

Normal dogum en iyisi ama ben korkuyorum kizim sezeryanla oldu 2 gun ayaktaydim

Korkutucu olması neden bilemem senin için ama gerçekten hem anne hem bebek için çok değerli ve özel bir durum normal doğum. Ssvd istiyorsan facebookta ssvd grubu var. Ssvd yapan ve aday olan çok anne var ve çok da bilgi bulacaksın. Destek ve dua da alırsın :)
Her şeyin hayırlısı olsun. Kararlarımız hakkımızda hayra dönsün inşallah.

Kızlar merhabalar bugün ikili testim vardi ult. bakti doktorum cok sukur her sey ii cikti burun kemigini ve ense kalinligina bakti 1.5 cikti kan testi verdim 10 gun sonra cikicak ins ondanda guzel haberler alicam ult okadar hareketliydi ki bebegim cok sasrdim doktor bile sasirdi el ve ayak parmaklarini saydik rabbim korusun bebklerimizi.cinsiyetimizide ogrendik erkek geliyor bizede. tüm arkadaslarim ins guzel haberler alirlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…