2014 Kasım Anneleri

Haha supermis
Bun yaparkrn senin yanjndami yatiyot
Ya bnm oglum yatar pozisyinda hic durmuyr
Altini bile ayakta kapatiyrm bazen o derece
Biliyorum senin oğlunun da çok harektli oldgunu benm de alt bağlamam olay üst gydirmek fln savaş halinde:) yanımda kendi yatağıma alıyorum bu mayışma dediğim yrm saati buluyo kafayı gömüp tüm yatağı turluyo hiç sabit durmaz bi dene istersen ayaklra bacaklra yoğunlaş:)

Kızlar bu uyku konusunda sizinle bi şeyler paylaşmak istiyorum ama nolur maşallah deyin. İnşallah yazacaklarim kuzulariniza da yardımcı olur. Ben oğlum dogdugundan beri neredeyse 4 saatlik kesintisiz bir uykuya hasret geziyordum . Az çok biliyorsunuz. Anlatıyordum. Önceleri memede uyuyan geceleri en az 5 kere kalkan oğlum zamanla ayakta kucakta sallanan 1 saat sallamayla uyuyp 30 dakika uyuduktan sonra uyaniyordu. Ben yurtdışında ailemden uzaktayim. KV var ama oda çalışıyor sadece günde 30 dakika oğlumu alıyor. Eşim yoğun çalışıyor bi basimayim. Velhasıl Türkiye deydim yazın uyku egitmenlerini arastiriyordum. Eve dönünce esimle konuştum gözümü kararttim ve oğluma uyku egitimi vermeye karar verdim ama bunu tek yapamazdim . Çok yorgundum ve bi profesyonel e ihtiyacım vardı. PINAR SİBİRSKY var duyan vardır muhakkak. Araştırdım çok profesyonel ve cok başarılı bi kadın. Nice çocukları uyku egitimi yle uykusunu düzene şokmus. AradıM çok tatlı bi kadın eğer sabırlı ve kararlı olursaniz oğlunuz geceleri 11. 12 saat kesintisiz uykuya kavuşur dedi. Ona guvendim. Çocuğun aglayabileceginden bahsetti ilk başlarda. Benim oğlum öyle bir hal almıştı ki zaten aglama dan uyumasi imkansız olmuştu. Her şekilde ağlıyordu o agladıkca ben de ağlıyordum sinirleniyordum artık çok Asabi olmuştum eşime karşı da. Kabul ettim madem ağlıyor bari sonucunda iyi bi şey için aglasin. Başladık ise. Bunun için belirli rutinler var mesela sabah 7 de uyandı. 11 aylik bir çocuk günde 2 defa uyumasi lazım. Biz işe önce gece uykusunu düzene koymaya çalışarak başladık. İlk 10 gün odasında yer yatağı yaparak uyuyacaktim. Yataginin etrafındaki koruyucuyu çıkardık bu sayede ben yatarken beni görüyordu. Rutin oluşturduk. Uyku öncesi oyuncaklara evdekilere bay bay deyip odaya geçmek. Üstünü giydirip masal okumak odayı karanlık yapıp loş bir ışık açarak öpüp koklayip iyi geceler deyip yatağa koymak. Ben de yer yatağına yatıp cit çıkarmadan uzandim. Başladık 1. Gün..1 saat boyunca mizirdandi agladı ve uyudu. 1 sabah 1 ogleden sonra uyuttum böyle . Akşam 8 de yatağa koydum. 1 ssate agladı mizladi uyudu. Kural 1 gece uyandığında çok acil bir durum olmayınca odaya girmiyorum. Ben sürekli kameradan kontrol ediyordum. Çok ağlarsa gidip yer yatağına uzandim. O uyuyana kadar ben de uzandim. 2. Gece den sonra oğlum akşam 8 den sabh 7 ye kadar uyudu. Allahım inanılır gibi değil. 10. Güne kadar yer yatağında uyudum tabi ağlıyordu ama bu onun iyiliği içindi. 10 . Günden sonra bütün rutinleri yapıp öpüp dışarı çıktım agladı arkamdan evet ama sonra kendi kendine uyudu 30 dakikada. Bu boyle derken biz şu an 21. Gündeyiz ve oğlum 15 dakikada kendi uyuyor. Aglamasi 2 dakika bile surmuyor o da mizmizlanma yani ağlama da değil. Tabi gün içinde çok yorulmussa uyumasi 30 dakikayı buluyor ama aglama dan dönüyor falan derken uyuyor. Maşallah gece uyanmıyor ve ben çok şükür oglumn daha dinlenmiş olduğunu görüyorum.Sizde yapabilirsiniz. Kızlar maşallah ları eksik etmeyelim lütfen.

canımmm bizde yamanı yiriz tatlı minnoş onun pijamasını sevsinler ya kedi diyince içime üzüntü çöküyo ben çok zor durumda kalıyorum evi temzleyemiyorum sahiplendiremiyorum da ne yapcam bilemiyorum
Bende çok zor karar verdim ama günde iki defa ev süpürüp silmekten Fenalık gelmişti ek gıdaya geçince yemeklerin içinden tüy çıkmaya başlayınca mecbur böyle bir karar aldım bir odaya kapatmam gibi bir durumda olamazdı kıyamam onada Sağolsun bi bayan sahiplendi sevdi de Orayı ben artık hiç ilgileniyordum bir daha eve hayvan sokmam ama duygusal olarak çok yıpratıcı evinde yardımcın varsa kedi de beslersin Çocukta bakarsın ama tek başına bunlar zor valla

Bu arada gece beslenmesi yapmiyoruz . Zaten 9 kilomu üstünde çocukların gece beslenmesine ihtiyacı yoktür. Oğlum önceden zaten aç olduğu için değil uyumayi bilmediği için zırt pirt uyaniyordu. Akşam yemeğini verip üstüne bide sütlü mama veriyorum tahilli tok tutuyor. Uyku yemek kadar önemlidir ve yemek bi şekilde yiyip buyur ama uykuyu bir şekilde uyumuyor yaramazlar malesef.

Maşallah maşallah canım Rabbim daim etsin uyku eğitimi hep anlattığın tarz veriyorlar genelde güzel bilgilerin için teşekkürler

Merhaba arkadaslar
Oglusumu sadece besikte sallayaraj uyuturduk
Sekiz ayindan sonra mecbur ayakta sallamaya basladk cunku ayaga kalkiyor yatmiyor
Ayakta sallamayi cok istemiyrm
Baska turlu nasil bir uyku duzeni tutturabilirim
Ddneyen var mi

Canım gündüz uykusunda ayakta sallamadan pek uyumuyor ama akşamlar ıartık nedense bir aydır yaklaşık böyle ee yapalım mı dşyorum hıııı diyor böyle ağlamaklı.. Götürüyorum altını değiştiyorum loş ışıkta tabi.. Snra giydiriyorum... Eee oğlum diyorum ben de uzanıyorum (bizim yatakta ama) dört dönüyor yatağı bir oyana bir buyana... Bazen kalkıyor gülüyor oyun yapıyor yine yatıyor vs.. Hiç ağlamıyor ama.. Böyle böyle bi pozisyonda dalıyor alıyorum beşiğine koyuyorum... Gündüz de sallanmak istiyor.. Şunu farkettim m uhakkak karanlık ve sessizlik istiyor uyumak için..

Biz soobe marka mont aldik cok guzel tavsiye ederim
80 tl

Canım ben de mont işini de düşünüyordum... Bi alışverişe çıksak baya bi tuzlu olacak çok şey var alınacak... Astonot düşünüyorum ama büyüdü ya sence kullanışsız mı olur baktım çok güzel şeyler var.. Her tarafını da sarar korunaklı olur.. Küçükken astronot almıştım ya çok ama çok memnun kalmıştım yine öyle yapayım diyorum ama ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum... Erzurumda soğuk almadan atlatmak lazım bu kışı : )

Evet canım çok sağol inşallah bi nebze olsun burdaki arkadaslara yardimci olur bu deneyim.
Bende sallamadan uyuttum bir dönem bi atak haftası Yüzünden alt üst oldu eşim yıllık izine çıkabilirse bu konuya eğilicez bizde tüm minikler bol bol uyusun büyüsün inşallah

maşallah cnm walla bravo ben ağlama kısmını yapamıyorum sanırım o ağlayınca vücudum adrenalin salgılıyo:) ama çok güzel anlatmşsın denemye çalışıcam

Alakasız bir alıntı oldu ama gör diye yaptım canım... Bizim magnetlerin kalınlığı böyle...

Bende sallamadan uyuttum bir dönem bi atak haftası Yüzünden alt üst oldu eşim yıllık izine çıkabilirse bu konuya eğilicez bizde tüm minikler bol bol uyusun büyüsün inşallah
Amin amin. Huzurlu bebekler huzurlu mutlu aileler demektir. Bu bir gerçek.

maşallah cnm walla bravo ben ağlama kısmını yapamıyorum sanırım o ağlayınca vücudum adrenalin salgılıyo:) ama çok güzel anlatmşsın denemye çalışıcam
Tabiki sonuçta çocuğu aglatmak yok yere kötü bi şey ama söyle düşün onun iyiliği için. Zaten yanindasin canı acimiyor karnı aç değil altı kirli değil. Sadece sallanarak uyumak istiyor bu böyle olmaz annecim demenin yolu bu. Zamanla oturuyor düzen. Çok kolay hemen adapte oldu oğlum diyemem. Erwan Miran ın ağlama aşaması uzun sürdü ama pes etmedim. Bu yaşta çocuklar ayrılma kaygısı yaşıyorlar tabiki agliyorlar görmeyince anneyi. Ben onu yatağa koymadan hep konuştum. Bebeğim annen baban seni çok seviyor şimdi uyku zmani annede uyucak bu senin iyiliğin için gibi şeyler söyledim.Zamanla, Sabırla, emekle ve kararlılıkla rayına oturuyor her şey.

ilk arabasıyla hız yapıyor ha. ama annesi adı YAMAN arabayı da yaman sürecek mecburrr.yorumun için teşekkürler

canım eşim yıllık izine çıkarsa demişsin.bizde de tam tersi HÜDAYİ babası yanındaysa onla oynayacağım diye çırpınıyor, taklalar atıyor.babasının olduğu yerde uyuması mümkün değil,
çocuğun uyku soruna ile ilgili olarak ta
her gün aynı saatte uyutmaya çalışmak. yatarken üzerini değiştirerek geceliklerini giydirmek. loş ışıklı bir ortam. emzirme ve ninni nin faydalı olduğunu okudum ve uyguladım. başarı da sağladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…