- 2 Haziran 2014
- 672
- 1.354
- 128
sagol cnmMaşallah pek beceriklisin yahu![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sagol cnmMaşallah pek beceriklisin yahu![]()
İğne oyası mı maşallahBen hastanede lohusa tacı takamayacagim için basortume iğne oyasi yaptım nasıl
İşin tuhafı şu an konuşmak dahi istemiyorum kendisiyle, bir de bana demez mi? Beraber gideriz mobilya bakmaya diye. Yok hani düşüncesiz diyeceğim ama, yok değil. Hani bilmem mi ben kayınvalidemi. Düşüncesiz insan her durumda düşüncesizdir. Belli konularda değil.
Eşime sadece ufak çıtlattım konuyu, o da ne yapsın annesi, o bana annemle ilgili birşey dese bende annemi savunurum. Aslında farkında ama, bana da direk birşey diyemedi. "Nasılsa evdesin, annemin de işi 1 aya biter" falan dedi. Bende "benim ilk günler insana ihtiyacım var, ben toparlandıktan sonra kimse gelmesin, ben bebeğimle vakit geçirmek istiyorum" dedim. Tutamadım kendimi sanırım. Eşim hiç sesini çıkartmadı. Eğdi başını önüne, pişman oldum böyle konuştuğuma da açıkçası. Sonuçta eşimle sorunum yok ki, ne diye durduk yere annesini hakkında konuştum ki.
Başladın mıcnm başladım yapmaya napım sız kanıma gırdınız kak kızzz bı kosu gıt sende yap burda olsan verırdımde![]()
Ben hastanede lohusa tacı takamayacagim için basortume iğne oyasi yaptım nasıl
Başladın mıBu ne hız yaptığın tatlıda pek zor maşallah vallahi
Bende kısır yapmaya üşeniyorum
![]()
evet tatlım yemegede kuru fasulye pılav az daha burda oyalanırsam koca benı evden atcak hemen yapmam lazımBaşladın mıBu ne hız yaptığın tatlıda pek zor maşallah vallahi
Bende kısır yapmaya üşeniyorum
![]()
İnş canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün.
benim kv yok ama şu var ki , annenin yerini tutacağını zannetmiyorum. canını sıkmakta haklısın. ama en güzeli böyle durumlarda beklentini iyice düşürmek, yükseltikçe daha da üzülüyorsun. insanın hamileyken en büyük destekçisi anne de bir kenara eşi oluyor. eşin seni anlıyorsa çok da takma kafana. eşimin ne annesi ne babası var, evlenirken o kadar yalnız evlendik ki anlatamam sana, zor geçti benim o süreç şuanda da yine öyle. ama şunu anladım kendimizi üzüyoruz sadece, onlar farkında bile olmuyorlar çoğu kez ya da takmıyorlarEvett kızlar koca gün stajyer ile uğraştım, neyse ki şu an buraya dönebildim. Dün akşam şöyle bir bakarken foruma telefondan kv kp konuları gördüm. Aslında benim de bu konu da bir sıkıntım var.
Kayınvalidem ile daha eşimle flört ederken tanışmıştık. Ortalama 2-3 ay sonra da söz kesmiştik zaten. Tanıştığım günden bu yana, bana şunu dedi, bunu dedi diyebileceğim bir şey olmadı. Aramızda en ufak bir alınganlık, kızgınlık olmadı. En azından benim açımdan. Eşim gelin alma için evden çıkarken annesine "Nil'i biliyorsun iyi niyetlidir, iyilik ister sende çeneni tutacaksın tatsızlık istemiyorum. Ondan yana birşey olmayacağını biliyorum seni de uyarmak isterim" demiş. Bunu bana düğünden baya bir sonra söylemişti. Neyse , bazen iş çıkışı uğrarım kayınvalideme, servisten onların kapısının önünde iniyorum çünkü. Mecburiyetten değil ama, tamamen istediğim için. Otuturuz sohbet ederiz, çaylar, kahveler, gerekirse yemekler, eşimde gelir falan. Yaşı da oldukça genç olduğu için pek çok noktada anlaşırız. İstisnasız her gün arar. Hamilelik ile ilgili değil ama, öncesinde de her gün mutlaka arardı. Arada utanır bende arardım tabi.Pamuk kızım diye sever, her gittiği yerde , yere göğe sığdıramaz. Şimdi diyorsunuz ki ee bize ne, bunları anlattım ki birazdan söyleyeceğim şeye yorum yaparken ona göre yapın diye.
Hamile olduğumu malum hepiniz gibi bende Mart-Nisan gibi öğrendim. Doğumun Kasım ayında olacağı taa o günlerden biliniyor yani. Kayınvalidem kalktı, evde tadilat yapacağım diye tutturdu. İyi yap dedik, bize ne. Ama bütün yazı yazlıkta geçirdikten sonra geldi şimdi tadilata kalkışıyor. Evin pencereleri pen olacak, yerler laminant olacak, boya badana ve mobilya yenilenecek. Ve daha ortada sadece bir kaç pimapen yapan yerle görüşüldü. Anlayacağınız tüm tadilatı benim doğum zamanıma denk gelecek. Evi 175 metrekare, öyle çabuk biter falan diye düşünmeyin. Zaten sadece pencerelerin siparişi verildikten sonra teslimatı 20 günde oluyormuş.
Eşim tek çocuk, ve doğal olarak ilk defa torun sahibi olacaklar. Annem "doğumdan sonra ben gelirim, ama evde baban var kardeşin var 10 gün ben dursam 10 gün kayınvaliden durur" falan demişti. Anneminde şekeri var, onu da çok yormak istemiyorum. Ama anlaşılan o ki tüm yük anneme kalacak, annem buna laf eder mi? ASLA, evlatları anneme asla yük gelmez ama, sadece annemin torunu değil ki. Şİmdiye kadar her ne olursa olsun hep empati yaparak düşündüm. Hani ufak bir şey söylenmiş bile olsa "kendi annem söylese ne derdim" diyerek düşündüm. Ve inanın kendi annem gibi yaklaştım her zaman. Şimdi bu durumda da "kendi annem olsa nasıl yapardı?" diyordum. Ve cevap "annem ya bu işleri yazın hallederdi illa yapacaksa, ya da hiç yapmaz benim doğumumu atlatıp kendime gelmemi beklerdi". Ve inanın bu konuyu düşündükçe çok üzülüyorum. Şimdiye kadar takınılan tüm tavırların sahte olduğunu, aslında görüldüğü kadar da sevilmediğimi düşünmeye başladım.
Bu arada, 26 Ocak'ta nişanım olmuştu. 28 Ocak günü kayınvalidem bel fıtığı ameliyatı geçirmişti, gittim yanında refakatçi olarak ben kaldım. Hamileliğimin ilk zamanlarında da burun estetiği oldu yine ben kaldım. Lafa geldiğinde "sen hasta olunca ben de gelicem, birbirimize koşucaz" tabi diyor ama, görünen o ki, doğumda pekte öyle olmayacak.
Uff umarım sıkmadım sizi kızlar.
Ayyy bak kuru fasülye pilav dedin bu sene çok turşu yapmak istiyorum şöyle acılı macılı, sonra üşeniyorum nedense, haberlerde görmüştüm çubukta turşu festivali vardı dur ben kocamı kandırayımda çubuk a turşu almaya gidelim haftasonuevet tatlım yemegede kuru fasulye pılav az daha burda oyalanırsam koca benı evden atcak hemen yapmam lazım![]()
teşekkür edrim az buçuk yparım işteİğne oyası mı maşallahBen zincir çekemem
![]()
aslında bu işin mantığı da var düşündüm de. tatlı ve bulgur yiyince çok su içirir ve tabi bol su içeriz. yani bence yine sonuç suya bağlanıyor :)aynen canım annemde öyle dedi bol sıvı süt yapar öyle şekerli şeylere çok gerek yok dedi...
evet dereotunu da duymuştum, onu da deneriz inş :)Birde suyun yanında dere otu her gün bir tutam. Yoğurtla falan da yiyebilirmişiz. Çok faydası varmış süte :)
Canım kv nin düşünceli olduğunu söylüyorsan kendisine açıkça söylesene iletişiminiz de iyi anladığım kadarı ile..kendisine belirt anne bunları yaptıracaksın ama benim doğumuma denk geliyor işlerimiz olacak misafirlerim olacak bana yardım gerekiyor falan diye belki gerçekten düşünememiştir bilemiyorum..İşin tuhafı şu an konuşmak dahi istemiyorum kendisiyle, bir de bana demez mi? Beraber gideriz mobilya bakmaya diye. Yok hani düşüncesiz diyeceğim ama, yok değil. Hani bilmem mi ben kayınvalidemi. Düşüncesiz insan her durumda düşüncesizdir. Belli konularda değil.
Eşime sadece ufak çıtlattım konuyu, o da ne yapsın annesi, o bana annemle ilgili birşey dese bende annemi savunurum. Aslında farkında ama, bana da direk birşey diyemedi. "Nasılsa evdesin, annemin de işi 1 aya biter" falan dedi. Bende "benim ilk günler insana ihtiyacım var, ben toparlandıktan sonra kimse gelmesin, ben bebeğimle vakit geçirmek istiyorum" dedim. Tutamadım kendimi sanırım. Eşim hiç sesini çıkartmadı. Eğdi başını önüne, pişman oldum böyle konuştuğuma da açıkçası. Sonuçta eşimle sorunum yok ki, ne diye durduk yere annesini hakkında konuştum ki.
akıllı benim oğlum zeka küpü ama hateketli çooook hemde bazen onu izlerken yoruluyorumValla ne bilym canım annem hep ona bağlıyo çok akıllıydı ne zaman keçi sütünü içti kudurdu çocuk diyooyuzden bana hayatta verdirmez
![]()
ayyy iğrençççCanım inşallah fügerek kalmazda almayız mama ama eğer gerek kalırsa hiç şüphesiz senin dediğin mamayı alıcam, zaten asla milupaymış,aptamilmiş bunları kullanmak istemiyorum şikayetvar.comda bu mamalrla ilgili hiç iç açıcı şeyler duymadım içinden karafatmamı çıkmamış kocaman kadın saç teli mi çıkamamış iğrenç
Allah böyle mama şirketlerinin kökünü kurutsun inşallah vicdansızlar![]()
Hadi sende yap zeyy yanına çay ve turşuçok güzel olmuş güle güle kullan canım
kısır diyipte akşam akşam beni kudurtma kız zaten tuvalete zor kalkıyom![]()
Canım benim. Tecrübeli bilinçli bir annesin biz teşekkür ederiz bize sağlıklı seçimler sunduğun içinakıllı benim oğlum zeka küpü ama hateketli çooook hemde bazen onu izlerken yoruluyorum
ayyy iğrençççaminnn inşallah ufacık bebeklerin sağlıklarınla oynuyolar yazıkkk
bu aradabana güvendiğin içinde çok teşekkür ederim bitanem
![]()
canım benim hormonlarımız nedeniyle farklı düşünüyoruz benim kv konyada köyde bizde ordudayız dogum kasımda olacak annem gelecek en fazla bir ay kalır en fazla sonrası yalnız olacagım ama kv dem 15 tatilinde gelecekmiş yani bana yardıma değil oturmaya gelecek ben hizmet edecem bebeğimle geçireceğim zamanı onlara yemek hazırlamakla geçirecem haa bir de eşimin babaannesi gelrse yandım onu niye yaptın onu oraya koyma ayyy vıdı vıdı vıdı işte böyleEvett kızlar koca gün stajyer ile uğraştım, neyse ki şu an buraya dönebildim. Dün akşam şöyle bir bakarken foruma telefondan kv kp konuları gördüm. Aslında benim de bu konu da bir sıkıntım var.
Kayınvalidem ile daha eşimle flört ederken tanışmıştık. Ortalama 2-3 ay sonra da söz kesmiştik zaten. Tanıştığım günden bu yana, bana şunu dedi, bunu dedi diyebileceğim bir şey olmadı. Aramızda en ufak bir alınganlık, kızgınlık olmadı. En azından benim açımdan. Eşim gelin alma için evden çıkarken annesine "Nil'i biliyorsun iyi niyetlidir, iyilik ister sende çeneni tutacaksın tatsızlık istemiyorum. Ondan yana birşey olmayacağını biliyorum seni de uyarmak isterim" demiş. Bunu bana düğünden baya bir sonra söylemişti. Neyse , bazen iş çıkışı uğrarım kayınvalideme, servisten onların kapısının önünde iniyorum çünkü. Mecburiyetten değil ama, tamamen istediğim için. Otuturuz sohbet ederiz, çaylar, kahveler, gerekirse yemekler, eşimde gelir falan. Yaşı da oldukça genç olduğu için pek çok noktada anlaşırız. İstisnasız her gün arar. Hamilelik ile ilgili değil ama, öncesinde de her gün mutlaka arardı. Arada utanır bende arardım tabi.Pamuk kızım diye sever, her gittiği yerde , yere göğe sığdıramaz. Şimdi diyorsunuz ki ee bize ne, bunları anlattım ki birazdan söyleyeceğim şeye yorum yaparken ona göre yapın diye.
Hamile olduğumu malum hepiniz gibi bende Mart-Nisan gibi öğrendim. Doğumun Kasım ayında olacağı taa o günlerden biliniyor yani. Kayınvalidem kalktı, evde tadilat yapacağım diye tutturdu. İyi yap dedik, bize ne. Ama bütün yazı yazlıkta geçirdikten sonra geldi şimdi tadilata kalkışıyor. Evin pencereleri pen olacak, yerler laminant olacak, boya badana ve mobilya yenilenecek. Ve daha ortada sadece bir kaç pimapen yapan yerle görüşüldü. Anlayacağınız tüm tadilatı benim doğum zamanıma denk gelecek. Evi 175 metrekare, öyle çabuk biter falan diye düşünmeyin. Zaten sadece pencerelerin siparişi verildikten sonra teslimatı 20 günde oluyormuş.
Eşim tek çocuk, ve doğal olarak ilk defa torun sahibi olacaklar. Annem "doğumdan sonra ben gelirim, ama evde baban var kardeşin var 10 gün ben dursam 10 gün kayınvaliden durur" falan demişti. Anneminde şekeri var, onu da çok yormak istemiyorum. Ama anlaşılan o ki tüm yük anneme kalacak, annem buna laf eder mi? ASLA, evlatları anneme asla yük gelmez ama, sadece annemin torunu değil ki. Şİmdiye kadar her ne olursa olsun hep empati yaparak düşündüm. Hani ufak bir şey söylenmiş bile olsa "kendi annem söylese ne derdim" diyerek düşündüm. Ve inanın kendi annem gibi yaklaştım her zaman. Şimdi bu durumda da "kendi annem olsa nasıl yapardı?" diyordum. Ve cevap "annem ya bu işleri yazın hallederdi illa yapacaksa, ya da hiç yapmaz benim doğumumu atlatıp kendime gelmemi beklerdi". Ve inanın bu konuyu düşündükçe çok üzülüyorum. Şimdiye kadar takınılan tüm tavırların sahte olduğunu, aslında görüldüğü kadar da sevilmediğimi düşünmeye başladım.
Bu arada, 26 Ocak'ta nişanım olmuştu. 28 Ocak günü kayınvalidem bel fıtığı ameliyatı geçirmişti, gittim yanında refakatçi olarak ben kaldım. Hamileliğimin ilk zamanlarında da burun estetiği oldu yine ben kaldım. Lafa geldiğinde "sen hasta olunca ben de gelicem, birbirimize koşucaz" tabi diyor ama, görünen o ki, doğumda pekte öyle olmayacak.
Uff umarım sıkmadım sizi kızlar.