• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

kızlar şimdi şirket muhasebe sorumlusu ile görüştüm..
onlar zaten paramın aylık yatacğını çünkü sgk ya aylık birldirim yapacaklarını sölediler..
pek inandırıcı gelmedi bana varmı bilgisi olan

Anlamadım canım ya, adres bilginizi güncelleyin diyor sürekli. Güncelliyorum ama olmuyor. Bir şeyin üstüne fazla gitmemek lazım sanırım, dünden beri uğraşıyorum, olmuyor. Yapacak bişey yok.. Bu arada sen Dr işini ne yaptın? Ben bu hafta rapor için gidicem. Artık Göknur hanımın 2 haftada bir çağırması lazım ama bakalım ne dicek..
haklısın canım bundada vardır bi hayır doktor işi işte en son ayın 10 da gitmiştim 3 haftasonra gel demişti ama bu sefer gidemicem galiba kontrole dün ali buhura gittim herşey yolunda dedi ekimin son haftası yaparız doğumu dedi işte o konuda kararsızım orda mı yapsam burdamı yapsam doğumu bilemedim gidersem 37 haftamda giderim heralde kontrole göknur hanıma çünkü 2 haftada bi gitmek zor olur bizim için çocukla olmuyo sende iyi bari dinlenirsin biraz izne ayrılman güzel oluyo

Gidecegim kim olursa olsun gitmem, kemdi ailemde olsa, esine anlat durumu, hatta doktora beraber gidin bence.

Doktora gelir mi bilmem ama doktor kesinlikle gitme derse gitmem ama hani gidebilirsin bir sıkıntın yok dikkat et felan derse giderim mecbur... Bakalım yarın ne durumdayız oğluşumla ona göre bakarız artık..

canım benim seninle aynıyız benim ailem 2 saat uzaklıkta kurbana oraya gideceğiz ama kendi arabamızla ben o yüzden gideceğim biz zaten kontrol için her ay 2 saatlik yola gidiyoruz çünkü köydeyiz o yüzden ben alışkınım doktorum uzaktan geldiğimi biliyor mecburen iniyorum ama sen yine de bebeğinin sağlığını düşün ben her ay indiğim için alışkınım

Anladım canım... Senin de zormuş 2 saat her kontrole... Ben de geçen bayram ailemin yanına gittim 8 saat otobüsle ama tabi o zaman haftam uygundu şimdi baya bi ilerdeyim ondan çekiniyorum hayırlısı bakalım..

onlar zaten paramın aylık yatacğını çünkü sgk ya aylık birldirim yapacaklarını sölediler..
Haber güzel de sen neden inanmadın sgk ya sorsan net cevap alabilirsin

Arkadaslar bu gün A101 'e termos gelecekmis içi çelik 750 ml. alanlar buraya yazsın lütfen fikirlerini ... içi cam olanlardan almayı düsünüyorum ama bu da iyi ve kaliteliyse alabilirim.Almak isteyenlerin de bilgisi olur böylece.
Canım bwn gttim baktım begenmedim ya hem çok büyük geldi gözüme hemde iç kısmının çeliğihoşuma gitmedi

Kızlarrrrrrrrrrrr....
Bayrama eşimin memleketine gideceğiz büyük ihtimalle... Otobüsle 3 saat gidiş 3 saat geliş... O gidip gelmelerde de giderken 35. haftam bitiyor olacak.. Sizce büyük risk olur mu ya korkuyorum... Doktoruma 15 gün önce sordum hangi haftadan sonra uygun değil sizce yolculuk dedim o da 35. haftadan sonra kesinlikle önermiyorum demişti... Ne yapmalıyım sizce? Geçen bayramda da kendi memleketimdeydim ya bu bayram gitmeliyim.. İnşallah sıkıntı olmaz.. Siz olsanız ne yapardınız?
ben olsam gitmezdim kesinlikle hiç bi şekilde kendimide bebeğimide atmazdm riske kim alınıyorsa alınsın zaten herkes bilmiyrmu doğumun yakın olduğunu riskli ve zor bi yolculuk olcağını alınıyorsa zaten senn halinden anlamamış oluyorlar bende 5 aylıkken eşimn memleketine gitmiştm özel arabyla merkeze 1 saat uzaklıktada dedesi,gil vrdı ve yolları çok kötü diye ben gitmedm kesilkle dayanamam diye durumumu bildikleri halde alınmışlar bize valla hiç umrmda olmadı önmli olan bizim sağlımz sende böyle dşün milletin ne düşüdüğüne filn bakma çocuğu doğurduktn sonra ilk oraya gidersin olur biter

Benimde geçenlerde aklıma geldi. Ben yapabiliyorum ama benim haftama göre çok normal :KK70::KK70: Siz deneyin de biz de ona göre dener az kalmış doğuma deriz. :KK70:

Bilgilendirme çok iyi olmuş. Şu nişan olayını bende bilmiyordum. Çok sağolasın zeyycim.

Çok güzel bir fikir. Bayıldım. Yapabilirim ben belki.
Ayak testi ne ki :) ben daha yeni duyuyorum :)

Doktora gelir mi bilmem ama doktor kesinlikle gitme derse gitmem ama hani gidebilirsin bir sıkıntın yok dikkat et felan derse giderim mecbur... Bakalım yarın ne durumdayız oğluşumla ona göre bakarız artık..

Anladım canım... Senin de zormuş 2 saat her kontrole... Ben de geçen bayram ailemin yanına gittim 8 saat otobüsle ama tabi o zaman haftam uygundu şimdi baya bi ilerdeyim ondan çekiniyorum hayırlısı bakalım..
evet canım her kontrolde iniyorum 2 saat bebeğimiizn özlemiyle anlamıyorum bile tabi ki eşim yavaş sürer çok dikkat eder sağolsun

Tatlım suyun gelmemişse evet 5 dk ya düşene kadar hastanede yakınsa bekleyebilirsin ki ben öyle yaparım zaten 5 dk ya öyle pat diye düşmüyor 5-6 saat en az. Ama suyun gelirse dr 15 dk içinde hastanede olman gerek bilemezsin ne kadar geldiğini burda olman daha güvenli demişti. Eğer suyum gelmezse ben duşa girip çıktıktan sonra nefes teknikleriyle 10 dk ya düşene kadar evde olurum:KK8:
Bizim hastaneyle ev arası 40 dk suyum gelirse ilk hastanede 15 dk ya olmam imkansız ne olur ki

ben olsam gitmezdim kesinlikle hiç bi şekilde kendimide bebeğimide atmazdm riske kim alınıyorsa alınsın zaten herkes bilmiyrmu doğumun yakın olduğunu riskli ve zor bi yolculuk olcağını alınıyorsa zaten senn halinden anlamamış oluyorlar bende 5 aylıkken eşimn memleketine gitmiştm özel arabyla merkeze 1 saat uzaklıktada dedesi,gil vrdı ve yolları çok kötü diye ben gitmedm kesilkle dayanamam diye durumumu bildikleri halde alınmışlar bize valla hiç umrmda olmadı önmli olan bizim sağlımz sende böyle dşün milletin ne düşüdüğüne filn bakma çocuğu doğurduktn sonra ilk oraya gidersin olur biter

Hepiniz çok haklısınız arkadaşlar... Ben biraz böyle konularda çok sessizim... Çok bişi diyemiyorum... Ancak doktorum kesin bir dille gitme derse söyleyebilirim... Eşim de açıkçası bende böyle sıkıntı görmediği sürece anlayışlı da olmaz.. Bakalım doktorum yarın ne diyecek...

Hepiniz çok haklısınız arkadaşlar... Ben biraz böyle konularda çok sessizim... Çok bişi diyemiyorum... Ancak doktorum kesin bir dille gitme derse söyleyebilirim... Eşim de açıkçası bende böyle sıkıntı görmediği sürece anlayışlı da olmaz.. Bakalım doktorum yarın ne diyecek...
inşallah hakkınzda hayırlı bi karar verir doktorun

çok abartmışlar gerçekten fiyatları şahsen ben bu tarz almayı düşünmyrm çok küçük geliyr gözüme o kadar eşya nasıl sığacak hastane için en iyisi sırt çantası bence
hem hastane için canım hem de sonrası için en iyisi sırt çantası olacak galiba
çanta alırken neye dikkat etmek lazım acaba?

Benim bildiğim 16 haftalık raporun bitiş tarihinde gidip sgk ya başvuruyorsun 10 gün içinde toplu olarak yatırıyorlar. Aylık bildirim yapmaları için senin raporu aylık alman gerekir diye biliyorum. Doğum yapanlarda hep toplu alım duydum ben ama net cevabı sgk yı arayarak öğrenebilirsin. Bende işyerim ile konuştum sırf toplu almak işime gelmediği için. O zaman araştırmıştım baya. aylık alanı hiç okumadım canım ya.
Ayak testi ne ki :) ben daha yeni duyuyorum :)
Yere ayaklarını uzatıp oturuyorsun. Ellerinden ve ya her hangi bir yerden destek almadan sağ ayak topuğunu sol ayak baş parmağına değdirmeye çalışıyorsun. Eğer kolay değdiriyorsan doğuma daha var. Değdiremiyorsan doğuma az kalmış demek oluyor. Birisi söylemişti. Denemiştik. Denerken yuvarlanmaya kalkanlar olmuştu dikkatli dene denersen ve mutlaka haber ver :)

Back
X