- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
merhaba mart anneleri İstanbul Avrupa yakasında olup doktor tavsiyesi olan var mı acaba .şimdiden teşekkürler.şu an tam hız sizlerle olamıyorum bir kanama alnım oluşmuş düzeldi gibi ama hala dinlenmedeyim sonra hep yanınızda olucam inşallah
Merhaba bende martta 2. Kez anne olacagim ins. Cok guzel bir duygu allah herkese nasip etsin. Ilk kez hamile olup sormak istediginiz birsey olursa seve seve yardimci olurum arkadaslar .
Slm tatlim hayirli olsun gebeligin. Kabizkik icin herhangi bir Gastroenteroloji doktoruna gittin mi yada fitilde hamilelerde sakincalidir filan yaziyormucnm slm hayırlı olsun hamileliğin, ben de tüp bebekle hamile kaldım. bulantım filan yok çok şükür ama kabızlık sorunu yaşıyorum , kayısıdır kepekli ekmektir hiç bişi çözüm olmuyor, bazen gliserin fitil koyuyorum bir zararı olur mu acaba.
Slm tatlim hayirli olsun gebeligin. Kabizkik icin herhangi bir Gastroenteroloji doktoruna gittin mi yada fitilde hamilelerde sakincalidir filan yaziyormu
doktora gitmedim, gerçi fitil için zararlıdır demiyor ama hamilelerde doktora danışın diyor, doktorum dufalak vermişti, tadını sevmedim bakalım fitile ne diyecek :)
merhaba, çok geçmiş olsun. ultrasonda sata göre daha geri çıkabiliyor, normal. Ama lekelenme için doktorunun ilaç vermiş olması gerekirdi.mrb arkadaşalr bu yıl aralık ayında boş gbelik geçirdim, çocuk ssahibi olmayı çok istiyordum, sonra temmuzda tekrardan hamile olduğumu öğrendim,mutluluktan havalara uçtum sonra bayramın ilk günü kahverengi lekelenmem oldu,doktora gittik, son adet tarihime göre 8 haftalık hamilydim ama ultrasonda 6+2 çıktı ve bebeğin kalp atışı yoktu doktor hemen alınmalı dedi, başka bir doktora daha gittim oda yineultrasone göre 6 haftalık ahmile olgumu söyledi bebeği ve yok sacı gördüğünü kürtaj için bir kaç gün daha bekleme gerektiğini söyledi, belki geç döllenmedir dei, şimdi lekelenmem devam ediyor ve çok kötü kokulu sizce benim bu yaşadıklarım nedir acil cevap
mrb canım bende izmirdenim. hayırlı olsun ayrıca bebişin. doktor önerisi istemissin ? 2. bebeğim olacak kısmetse benim. 4 yaşında bir kızım var. kızımı bornova şifa hastanesinde doğurdum. doktorrum esra hanımdı. çok memnundum fakat hastanenin yeri evime çok ters oludğu için bu sefer bende kararsızım. şu anda egepol den ayşen hanıma ve bornova şifa dan esra hanıma gidiyorum. birkaç ay her ikisiyle devam edeceğim bakalım sonrasında karar vereceğim.
egepol için fikrimi sorarsan;
hastane farkındaysan doğumhane gibi çalışıyor :) çok fazla doğum yapan var ciddi anlamda tutundu bence, hastanede tanıdığım bir çalışandan hakan beyin ultrasyon bilgisinin çok iyi olduğunu duymuştum. öneriyordu. temiz titiz bir hastaneye benziyor. geçmişini araştırdıysan bundan 5 yıl önce felan pek önerilmiyordu doğum kısmında çok aksaklıklar olduğu yazıyor nette ama artık kaldığını sanmıyorum.
aklımı karıştıran şifa hastanesinde belli haftalarda radyoloji bölümüne yönlendiriyorlar detaylı ultrasyon için egepolde böyle birsey söylemedi doktorum bana. açıkcası bir kadındoğumcunun ultrasyon konusunda çok iyi olduğunuda sanmıyorum. mesela, ense kalınlığı, fetal anomali taraması yani 4 boyutlu, doppler usg gibi özel çekimler yapılıyor şifa da. bunları egepolde kadın doğumcu yapıyorsa bence eksik kalıyordur. daha detaylı bir tarama yapılmalı. bunları araştır istersen.
ilk doğumumda şifa hastanesinde kadındoğumcum hiçbir şekilde ultrasyonla bakmıyordu. her seferinde radyolojide ultrasyon yapılıyor sonucu kadın doğumcu değerlendiriyordu. o zamanlar şifa daha sakindi tabi. şimdi yoğunluk artınca kadındoğumda ultrasyonuna doktor bakıyor. sadece özel haftalarda radyolojiye gönderiyorlar.
umarım yardımcı olabilmişimdirbiraz uzun oldu kafan karışmaz inşallah. yine bir sorun olursa görüşebilirz canım. tekrar hayırlı olsun...
Merhaba canım öncelikle cok güzel acıklamıssın eline saglık cok tesekkür ederimilk yazdıgım zamanlarda egepole gidiyordum hakan beyden cok memnundum aslında yine iyi bi doktor fakat gecen hafta bi düşük tehlikesi gecirdim ufak capta doktoru kackere aradım mesgule attı en son msj attım oralı olmadı orda arkadasım olmasına ragmen o bile zar zor ulasıp bilgi aldı ogün bi sogudum ayrıca egepol hakkında ögrendiğim ve vazgecmeme sepep olan diger olay ise erken dogumlarda doktrun hastanede yok ise o anda hang, doktor nöbetci ise o doktor doguma giriyormus bunuda duyunca kararımı verdim karatasta ahmet kılyara randevu aldım ve gittim yaklasık yarım saatten fazla ilgilendi herseyi anlattı bnm tüm soracaklarımı daha sormadan yanıtladı ve 2 3 defa aradım hepsindede ilk aramamda ulastım fmf hastasıyım onla ilgili arastırma yaptı aksam ara sana bilgi vericem dedi aradım ve arastrıp beni bilgilendirdi.suan cok memnum beni tek düşündüren karatas hastanesi biaralar orası hakkında olumsuz seyler duymustum sen ne düşünüyorsun peki ahmet beyi duymusmuydun hiç ve karatas hakkında bir bilgin var mı ?? tesekkür ederim simdiden
mrb canım öncelikli olarak geçmiş bayramın mübarek olsun.
karataş hastanesi ve ahmet beyi hiç duymadım, bakarkende hiç karataşı araştırmamıştım ben. geçmiş olsun ayrıca şu anda umarım iyisindir.
karataşta plansız bir doğum gerçekleşirse mesai saatleri dışında doktorun doğuma geliyormuymuş merak ettim? çünkü özel hastanelerde plansız doğumlarda eğer mesai saatleri içersinde değilse doktorun gelmez, icapçı doktor kim ise doğuma o girer diye biliyorum ben. şifa hastanesindede bu şekilde. benimki sezeryan olduğu için pek düşünmedim bu kısmı açıkcası.
doktora ulaşma konusundada direk cep numaraları yok benim gittiğim doktorların her ikisininde hastaneden ulaşıyorsun. mesai saati dışındaysa ulaşamıyorsun :) yani hastanede değillerse hastanede hangi doktor veya ebe varsa onunla görüştürtüyorlar.
bu arada şifa hastanesinde belli tarihlerde radyoloji bölümüne gidiyorsun demiştimya, sadece basmane hastanesinde geçerliymiş. bornova hastanesinde doktorum gerek yok dedi. ölçümleri ben yapacağım bir aksilik veya detaylı göremez isem yönlendireceğim dedi. bu konudada yanlış bilgilendirmiş olmayayım.
şu anda iki doktora devam ediyorum bende egepol-ayşen / şifa bornova-esra hanım. çok birsey anlatmalarını beklemiyorum açıkcası 2. gebeliğim olduğu için birde netten araştırıyorum bana yeterli oluyor. fazla pirpirikli değilmidir. rahat geçiyor hamileliğim şükürler olsun. allah hepinize sağlıcakla kucaklarınıza almayı naasip etsin.
Benimde 2. hamileliğim şükür kızımda 6.hafta sonunda bitmişti bulantım hiç hamile gibi değildim maşallahım vardo gören şaşırdı :))
ama bu defa 7.hafta bitiyor yeni yeni bitmek üzere bulantılar ya birse sağ kasık ağrısı çıktıki başa bela :))
off bel ağrısı kötü allah yardımcın olsun canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?