nasıl duruyosun bacım. Git basla kızzz .yetiştirmezsin belki. Benim eltim Son aylara bıraktı evin temizliği eksikler derken son 4 hafta oyle hızlı gecti ki hastaneye ıslak giysileri getirmek zorunda kaldı.
bizde almadık tek tük şeyler aldık ama başlamadık of ne zaman başlıcaz bu sıralardada nakit sıkıntımız var ama zaman geçiyor
şimdi biz 7 aylık olduk ya.nebilim cnm ya insan tedirgin oluyo. erken doğum falan olur diye.tabiki dualarım bebişlerimizin zamanında gelmesi yönünde.inş tam zamanında gelirler
Ben de hala çanta yapmadım. ne lazım olur ne olmaz acaba? tecrübeli annelerimiz bize bu konuda yardımcı olsunlar lütfen.Valla Allah vakitli doğum versin bizlere ama bazen bebişler dayanamayıp 7. ayda da geliyorum diyebiliyor...
bende korkuyorum ya 7 aylıkken gelirse kısçem diye kocamda kötü düşünme diyo ama hazırlıklımı olsak ne diyorum arkadaşım 7 aylıkken doğum yaptı 1 ay küvezde kaldı bebekcik
Ben de hiçbişey almadım daha yalnız değilsin:)Ama bu hafta sonu başlamayı düşünüyorum artık
bizim bir tane var evlendiğimizde almıştık ama çok terletiyordu diye çıkarttım bazaya attım bi de bizim yatak enteresan alezsiz kullanmak gerekiyormuş eve gidince ona bir bakiyim su geçirmezse eğer onu kullanırım ya da bir tane alıcam ama evdeki sanki istikbaldi ve memnun kalmadık diye kullanmadım diye hatırlıyorum
Sevgili deneyimli anneler bebek bakım ürünlerinde hangi marka daha iyi. Bubchen, nivea, dalin, sebamet........
Ay canım hiç sorma panik oldum zaten bu aralar benim oğlan aldı başını gidiyor 2 hafta öndenBende başlıcam herhalde alışveriş maratonuna artık. Annemlerde olduğum için pek sıkıntım yok. (Evin temizliği gibi)
Aynen bende de azcık nakit sıkıntısı var neyse ki eski birikimler imdada yetişti
Bende hep tırsıyorum artık bir de benim oğluş dönmemiş daha makattan felan gelir Allah korusun çok korkuyorum...
Aynen en bütçelisinden tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa en azından en aciliyeti olanları... Bizde toplayabiliriz belki parça parça
Aynen kocalar hep öyle diyor sanırım benim ki de kötü düşünme gelmez oğlum beni beklicek diyor ama benim aklıma türlü türlü senaryolar geliyor . Sakin olmak gerek ama malum ana kalbi dayanamıyor. Her ihtimali düşünüyorsun.
Bende başlıcam artık. Teyzesi su çiçeği çıkarmıştı onun da hava almaya ihtiyacı var kaç gündür evde ikna edebilirsem belki beraber çıkarız alışverişe
Günaydın. Parmaklarımın şişmesinden dolayı alyansımı çıkardım ben iki gün önce, boynumda taşıyorum. Çıkarmasaydım parmağımı kesmeye başlayacaktı.
Biliyosunuz beni normal doğum fobimi. Ben bile kendimi normal doğum için motive edebiliyorsam kesinlikle herkes başarır ödleğin tekiyim yaw ben
Acı dediğin gibi benim arkadaşlarım da öyle deliler gibi çığlık attıracak kadar ağrı olmuyor. Bir arkadaşım ilkini sezeryan yapmıştı. İkinciyi de sezeryan yapacağı günü kararlaştırmış. Bir gün ütü yaparken adet sancısı gibi bir ağrı hissettim. Biraz dolaştım geçer diye geçmedi şüphelendim gittim doktora 5 cm açılmışım dedi. Bu kadar mı yani dedim.
Kesinlikle başarının ilk sırrı kendine olan inancın. Ben de şuan o anı hayal ediyorum ve çok fazla bağırmadan,nefesimi doğru kullanarak,bebeğimi oksijenle gerektiği gibi besleyerek başaracağım diyorum kendime. Ne bileyim mucize gibi birşey acayip bir cesaret geldi. 9 aya kadar bu cesaret söner mi bilmiyorum tabiii :)
evet bagırmadan dogru nefesle cok daha hızşı ve gucun yerindeyken yapabilrsin ve hareketli olmak gerek. Yuruyerek hem sancıyı daha rahat gecirirsin hemde acılman hızlı olur. Aslında bizi korkutan ne yazıkki annelerimizin ve kendini buyuk bişey yaptıgını göstermeye calışa insanların 13- saat yok 24 saat sancı cektim tarzı soylemleri. Halbuki oyle bişey agrı şiddeti ve aralığı son bi saat sıklaşıyo ve dogru tekniklerle cabuk kurtuluyosun kimisi o zamana kadar cok bagırdıgı için ve nefesini dogru alamadıgından ıkınmanın yarısında kalşdıgı için o sancıyı daha uzun cekiyo ama tabi bu kadar ahkam da kesmememk lazım. AĞrı eşiği ve korku diye bişeyde var. Ama insanlar tarlada dogururmus eskiden. Bebeği sarıp çalışmaya devam edermiş oda insan bizde. Şimdilik kendimi boyle mmotıve etcem bakalım sonum nasıl olur. Ama en son ayrıntılıda doktorum sordu nasıl istiyosun diye nasıl olması gerekiyosa dedim. İlla sezeryan veya illa normal dogum demiyorum ben.
Canım deneyimli anne değilim ama yiğenlerimden biliyorum mustela iyiymiş ben mustela almayı düsünüyorum
Canım cok acil olan seyleri alırsın önce endişe etme ben herseyini dogumdan önce halletmeye çalışıyorumdaYetiştirirsin merak etme.Bu arada bebekler ne zaman dönerki ben,im kızımda son muayenede dönmemişti ve hala donmedi biliyorum
Eşim o konuda çok soğuk kanlıdır. ben ne yaparsam yapayım hiç bir şekilde soğukkanlılığını bozacağını sanmıyorum. Bir de eşim bana nerde olursa olsun varlığı ile güç veriyor. o yüzden kesinlikle girsin hiç birşey yapmadan sadece elimi tutup gözlerime baksın yeter diyorum..
yaaa karı koca siz bayağı bitirimsiniz çok seviyorum sizin gibileri :))) benim de arada tutuyor ama eşim mülayim biri olduğu için pek yapamıyorum artık :)))
kız doktorun ne günahı var:)) bebek çıkmaya çalışıyo o bücürük yüzünden çekeceğiz o acıları ve sanırım çekilen en güzel fiziksel acı olarak hatırlayacağız.
Bende öyle düşünüyorum en azından hastane çantamızı bir an evvel hazırlamakta fayda var artık 30 lu haftalara geldik....33. hafta da en son dönerlermiş. Tabi ki sonradan dönenlerde oluyormuş ama çok nadir dönüyorlarmış yerleri daraldığı için 33. haftada nasıl kaldıysa öyle kalıyormuş çoğunluğu...
istifa etmiyorum diye tayinimi çıkardılar ya böyle bişey olur mu ya ne kadar vicdansızlık bu bir ay dayanamadılar
her akşam iyiki evde gizli kamera yok diyoruz düşün artık cnm :) eşim de bende cok eğlenceliyiz gerçekten cok eğleniyoruz.... doktor konusuna gelince eşim bu konuda gerçekten cok hassas ayağımı bir yere çarpsam çarptıgım yere vurur hiç kıyamaz :) hatta şimdiden bebeğimiz doğunca aşısını sen yaptır sen yaptır diye tartısıyoruz o ben döverim canını yakarlarsa diyo bende eee bende dööverim diyorum ne olcak bilmiyorum :)))
her akşam iyiki evde gizli kamera yok diyoruz düşün artık cnm :) eşim de bende cok eğlenceliyiz gerçekten cok eğleniyoruz.... doktor konusuna gelince eşim bu konuda gerçekten cok hassas ayağımı bir yere çarpsam çarptıgım yere vurur hiç kıyamaz :) hatta şimdiden bebeğimiz doğunca aşısını sen yaptır sen yaptır diye tartısıyoruz o ben döverim canını yakarlarsa diyo bende eee bende dööverim diyorum ne olcak bilmiyorum :)))
Aynı durum bizde de var canım yalnız değilsinEşime sen götürürsün aşılara dediğimde yoookk bennn götüremem götürürsem saygı duyduğum sağlık ocağındaki hemşiremizi bile döveceğini söylüyor ki haklı aynı şeyi bende yaparım diyorum. Geçen hafta sağlık ocağına gittim tansiyon ve kalp atışını dinlemek için. 7 günlük bir bebek getirdiler topuk kanı almak için. Allahım çocuğun topuğu mosmor oldu çocukta kan yok hemşire sıkıyor sıkıyor içime fenalık bastı vallahi atlıcaktım kadının üstüne yazık bırak az dinlensin çocuk diye deşti çocucuğn ayacığını ... Kuzucum nasıl içli içli de ağlıyor. Allahtan benim hemşire değil bu kadın biraz acemiydi sanırım.
evet canım bencede hazırlamakda fayda var. O hazır olsun bi köşede beklesin en azından. Senin bebeğin döndümü canım. Bizimkiler geç aklmadı dimi yaa.
Yok canım henüz dönmedi rahmime rahmime tepiklerini sallıyor hissediyorum can yakmaya başladı artık.... Yok daha döner senin minnoş korkma en hareketli zamanında şimdi takla bile atar içindeBen bile umutluyum 33 e kadar döncek diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?