kızlarrrrrrrrr kaçıncı haftaya kadar çalışacaksınızzzz?? 37. haftaya kadarmı yoksa daha önce ayrılmak isteyenler varmı
ben ocağı çıkaracam yani 35 oluyorum ozaman tabi allahtan bişey olmazsa galiba
ben şubat annesi olcam galiba
bende hiçbişey anlamadım bu doğum izninden doğum parası alabilmemiz için 32. haftada çalışabilir raporumu almamız gerekiyo eee ben 32. haftada işten ayrılmayı düşünüyodum çalışabilir raporu aldıktan sonra hemen vericeklermi çalışamaz raporunu vallahi kızlar kafam karıştı biri lütfen ayrıntılı anlatsınhiçbi bilgim yok doğum parası için çalışıyorum ztn bide ondan olmıyım
evet tanıtayım kendimi:)
Ben 27 Yaşındayım,ikinci hamileliğim inşallah
ilki düşük oldu 4. haftada1 sene sonra tekrar hamile kaldım rabbime şükürler olsunki.bir kız bebek bekliyorum inşallah.
Malatyada yaşıyorum evlenip geldim buralara :)istanbuldaydım evlenmeden önce.kamuda çalışıyorum.
Yarışmadaymıım gibi oldu
canım soruma cevap bulabilcem galiba:)
şimdi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldıktan sonra 37 değilde istediğin zaman yani bu 33 olur 34 olu 35-36. hafta olur ayrılabiliyorsun o zaman 37 yi beklemeden demi arkadaşımm
kızlarrrr çığlık atasım var...Vajinamda acayip bi kaşıntı var mantar demişti doktor krem yazdım ama hiç iyi gelmediiş yerindeyim şu anda mahfoldum ya
hem sohbet akıyor hem normalde yazmayanlar bile fikrini söylüyor.
İyi buldun Emel bu günün konusu olayını :)
aminn cnmm hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin inşallahhhhh..Ne kadar güzel ikinci kez bebeğin olacak bu sağlıkla gelecek inşallah.
woooowww hemşeri sayılırız. Ben de malatyalıyım:))) ama istanbulda yaşıyorum seninkinin tam tersi:))
hoşgeldin tekrar aramıza..
ben en basından beri 37. hafataya kadar calışacagım diyordum maddi nedenlerle. Ama artık sağlığım el vermiyor gerçekten cok zorlanıyorum. 4 derecede ayagında doktor teriliği üzerinde beyaz önlük çalışılmıyo. Doktor değilim bu aradaSÜrekli hastayım.... Birde benim durumumda karısık gibi biraz. Yani 32. haftada cıkadabilirim 37. haftayı bekleyedebilirim. Belkide arada cıkarım bi garantisi yok ynai..
canım soruma cevap bulabilcem galiba:)
şimdi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldıktan sonra 37 değilde istediğin zaman yani bu 33 olur 34 olu 35-36. hafta olur ayrılabiliyorsun o zaman 37 yi beklemeden demi arkadaşımm
Günün konusu neydi ben kaçırdım galba:44:
Evet canım daha oncede yazmıstım gormedin sanırım. Özetliyorum...
32. haftada rapor alabiliyoruz ama eğer almayacaksak doktorumuzdan "Çalışabilir Raporu" almamız gerekiyor çünkü devlete göre sen çalışmazsın. Doktorun onay verecek.
Çalışabilir raporunu en fazla 37. haftaya kadar alabilrisin. Çünkü Dünya sağlık örgütüne ve bizim yasalarımıza göre sen ve doktorun aksini iddia etseniz bile çalışamazsın. Yani 37. haftada "Çalışamaz raporunu" alacaksın.
Diyelimki 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu aldın ama 35 de cıkacaksın. Doktoruna gidip "Çalışamaz Raporunu" alman yeterli.37 ye kadar çalışmak mecburiyetinde değilsin.
37. haftada çaışamaz raporunu aldın 38. haftada dogum yaptın 2 haftan yanar mı? Hayır yanmaz otomatik olarak sonrasına eklenir. 32. haftada raporunu aldım ama dogum 40+ da oldu aradaki gunler için yeniden rapor alabilrisin.
Tek önemli nokta burada raporları 3 nusha halinde almak. Biri sizde kalmalı hepsindede.. Bİri muhasebecide biri işverende. Unutmayın arkadaslar..
Kıslar bende de bi ağrı var ama tam arada bacaklarda değil sabah kalkınca oluyor sonra geçiyor yan yatmaktan eziliyor mu noluyor anlamadım, bir de bebiş eskisi gibi pat küt girişmiyor hareketleri azaldı sanki normal mi acaba????
Kıslarrrr sorularım kaynadı mı???ıdoktoru aradım az önce bebiş eskisi gibi hareketli değil diye biras daha takip et olmazsa gel dedi? Siz de durum nasıl acaba 27. ci haftada olan birşey mi pat küt geçirildi eskiden şimdi daha narin hareket ediyor acaba yoruldu mu kuzum 2 gündür temizlik bilmem ne :26:
hiç ama hiç kafana takma arkadaşım bak sitelerde bile gün içinde en az 2 defa hissetmezseniz doktora gidin diye yazıyor ayrıca bebeğin hareketleri 28. haftadan sonra daha kararlı oluyormuş.kafanı yorma tatlı birşeyler ye iç uzan 1 saat telaş yapma hiç.
Yarım gün hiç hareket etmemesi normalmiş..Bir de bütüdüğü için yeri daralmıştır çocun hemen kötü şeyler düşünmeyin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?