2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Kızlar Merhaba,

Bugünün konularını okumayı ancak bitirebildim.

Bebek şekerini ben kendim yapmaya karar verenlerdenim. Hep heves etmiştim. Pembe tüllerden lavanta kesesi yapıyorum şuan. süslemek içinde ortasına camdan melek koydum bir adet nazar boncuğu yapıştırdım kenarına da bebeğimin adı azan küçük kartlardan zımbalayacağım. Bitince buradan paylaşırım.. Buları eve gelen kişilere veririm diye düşünüyorum. Hastane içinde ikramlık bir kutu çikolata olsa olur pek gelen olmaz hastahaneye çünkü. Kapı süsü fikirlerinizi çok beğendim ama kararsızım hala.

Sanırım doğum iznine 37'ye kadar bekleyeceğim çünkü özeldeyim ve ücretsiz izin vermeyecekler bana

ben ocağı çıkaracam yani 35 oluyorum ozaman tabi allahtan bişey olmazsa galiba
ben şubat annesi olcam galiba

canım soruma cevap bulabilcem galiba:)
şimdi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldıktan sonra 37 değilde istediğin zaman yani bu 33 olur 34 olu 35-36. hafta olur ayrılabiliyorsun o zaman 37 yi beklemeden demi arkadaşımm

normalde 32. haftada d.öncesi iznine ayrılıyosun ama d.öncesi iznini d.sonrasına aktarmak istersen yani çalışmaya
devam etmek istersen doktordan çalışabilir raporu alıyosun işyerine veriyosun

Ne kadar güzel ikinci kez bebeğin olacak bu sağlıkla gelecek inşallah.
woooowww hemşeri sayılırız. Ben de malatyalıyım:))) ama istanbulda yaşıyorum seninkinin tam tersi:))

hoşgeldin tekrar aramıza..

evet aynen cnm bizim işyerindeki arkadaş 32. hafta çalışabilir raporu aldı 36. hafta iznine ayrıldı

Ne kadar güzel ikinci kez bebeğin olacak bu sağlıkla gelecek inşallah.
woooowww hemşeri sayılırız. Ben de malatyalıyım:))) ama istanbulda yaşıyorum seninkinin tam tersi:))

hoşgeldin tekrar aramıza..
aminn cnmm hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin inşallahhhhh..

evet bende karmaşık duygular içerisindeyim:)bi diyorum erken ayrılayım 34-35 te filan rabbim nasip ederse .hazırlıklar filan sıkıştırmayayım diyorum .sonra bi diyorum 37 de olabilir karmakarışık yani :26:rabbim hepimizin hakkında ne hayırlısıysa onu versin inşallahhh

Evet canım daha oncede yazmıstım gormedin sanırım. Özetliyorum...

32. haftada rapor alabiliyoruz ama eğer almayacaksak doktorumuzdan "Çalışabilir Raporu" almamız gerekiyor çünkü devlete göre sen çalışmazsın. Doktorun onay verecek.
Çalışabilir raporunu en fazla 37. haftaya kadar alabilrisin. Çünkü Dünya sağlık örgütüne ve bizim yasalarımıza göre sen ve doktorun aksini iddia etseniz bile çalışamazsın. Yani 37. haftada "Çalışamaz raporunu" alacaksın.
Diyelimki 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu aldın ama 35 de cıkacaksın. Doktoruna gidip "Çalışamaz Raporunu" alman yeterli.37 ye kadar çalışmak mecburiyetinde değilsin.
37. haftada çaışamaz raporunu aldın 38. haftada dogum yaptın 2 haftan yanar mı? Hayır yanmaz otomatik olarak sonrasına eklenir. 32. haftada raporunu aldım ama dogum 40+ da oldu aradaki gunler için yeniden rapor alabilrisin.

Tek önemli nokta burada raporları 3 nusha halinde almak. Biri sizde kalmalı hepsindede.. Bİri muhasebecide biri işverende. Unutmayın arkadaslar..

sen nekadarda güzel yazmışsın arkadaşım çok teşekkür ederimmmm

Ooooooof. Oooooooof. Temizlik hastası ben şu an söylene söylene iş yapıyorum. Allahım şu iki ay bir an önce geçsin hem kızıma kavuşayım hm de eski enerjime âmin

Kıslarrrr sorularım kaynadı mı???ı doktoru aradım az önce bebiş eskisi gibi hareketli değil diye biras daha takip et olmazsa gel dedi? Siz de durum nasıl acaba 27. ci haftada olan birşey mi pat küt geçirildi eskiden şimdi daha narin hareket ediyor acaba yoruldu mu kuzum 2 gündür temizlik bilmem ne :26:

hiç ama hiç kafana takma arkadaşım bak sitelerde bile gün içinde en az 2 defa hissetmezseniz doktora gidin diye yazıyor ayrıca bebeğin hareketleri 28. haftadan sonra daha kararlı oluyormuş.kafanı yorma tatlı birşeyler ye iç uzan 1 saat telaş yapma hiç.

Yarım gün hiç hareket etmemesi normalmiş..Bir de bütüdüğü için yeri daralmıştır çocun hemen kötü şeyler düşünmeyin bence

Yarım gün hiç hareket etmemesi normalmiş..Bir de bütüdüğü için yeri daralmıştır çocun hemen kötü şeyler düşünmeyin bence

Saolun kızlar hareket ettiğini hissediyorum ama eskisi gibi değil sadece ondan telaş yaptım biras dinlenelim bakalım, Allah'ım sağlıkla doğsa şu bebişler nasıl rahtlıcazz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…