slm kızlar konu geçmişini okuyamadım haftasonundna beri eşim hasta evde, ve korktuğum başıma geldi bana da bulaştırdı galiba bugün kendimi çok zayıf güçsüz hissediyorum, umarım daha fazla ilerlemez ama dün daha iyi hissederken bebek şekerine başlamıştım güzel kızımın, iki tane yapabilildm daha ama kalıpları çıkardım tamamalayıncada foto atarım yine bi görün istedim:)
Eki Görüntüle 915204 biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz, hepinize iyi yıllaaaaaaaaaaaaaaaar bu arada
Bende Gulten ya da Nurten yerine Gul Mina ya da Nur Mina cok cok daha uygun olur.
Cocuga buyuklerin adini vermek bir yuk yaratirmis. O yuzden biraz degistirip ekleyebilirsin.
slm kızlar konu geçmişini okuyamadım haftasonundna beri eşim hasta evde, ve korktuğum başıma geldi bana da bulaştırdı galiba bugün kendimi çok zayıf güçsüz hissediyorum, umarım daha fazla ilerlemez ama dün daha iyi hissederken bebek şekerine başlamıştım güzel kızımın, iki tane yapabilildm daha ama kalıpları çıkardım tamamalayıncada foto atarım yine bi görün istedim:)
Eki Görüntüle 915204 biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz, hepinize iyi yıllaaaaaaaaaaaaaaaar bu arada
ben de mart annesi olucam inşallah. uzun zamandır sizi takip ediyordum artık üye olma zamanı geldi diye düşündüm. paylaşımlarınız çok güzel, beni de aranıza alırsanız sevinirim.
ben de sezaryen istediğimi söylediğimde dr um 37. hafta karar veririz demişti. ama ben normal yapmak istemiyorum bir daha ki kontrolde sezaryen için ısrar edicem bakalım ne dicek. genelde dr lar sezaryen yapmak ister ama bakalım artık hayırlısı..zaten kendi dr um yapmazsa yapacak başka bir dr bulmak zor olmaz bence
Srıf bu hamile alinle senin üzerinde oluşturdugu psikolojik baskı için bile kzıdım kv ne. Canım sen ne istiyorsan onu koyy.. Bu devirde boyle bi geri kafalılık........ Bi numune vardı onuda sen buldun heralde.. Hiç düşünme bile canım.. İsim kolay bişey değil ayrıca.. Çocugun bi ömür boyu tasıyacak o ismi. Sevmezse sen üzülüceksin sürekli. bu bi kıyafete falan karar vermek gibi değilki. Bebeğinide düşün vwe kendini baskı altında hissetme. ,Senin bu durumunda bile senin cocuguna koyacagım isim için psikoloij baskı uygulayacak insan once aynaya bakmalı. O su anda senin kalbini kırıyor hemde haksız yere. sakın uzulme. NE ıstıyorsan onu yap. Onun adını koyacaksanda sen istediğin için olmalı onu kırmamak için değil..
hayırlı olsun:)
bel ve sırt ağrıları için rahatlatıcı egzersizler yapmayı denediniz mi? benim hiç ağrım olmuyor bu sayede
oohh gözünaydın canım işin büyük kısmını atlatmışsın. bizim odamız geldi aldıklarımı yıkayıp yerleştirdim. ufak tefek eksikler var hala ama bende sıkıntının büyük kısmını atlattım sayılır
günün konusuuukızlar doğumdan sonra geleceklere ikramlıkları ne yaptınız buzlupa atılanlar
mesela kurabiye poğaça kek börek gibi var mı hazırlık
pratik tariflerimiz olsa doğumdan sonra yapmak zor olur hazır alınabilri ama
ben oğlumda yaptım ama acemilik yaptım az koymuştum
bugün ki konuyu çok beğendim öncelikle bunu söyleyimbenim de sürekli kafamda ikramlık olayı en sonunda şöyle bir çözüm buldum doğum paketimizde hastanede ikramlık da var hastane için o konuda rahatım ev için de doğuma 1 hafta kala hem stres atmak hemde kafa dağıtma maksadıyla görümcemi de çağırıp stok yapmayı düşünüyorum bazı bayatlamayn kurabiye tarifleri var ( hatta kurabiye kalıpları da aldım bunun için) şekerliler için onları poaça ve börek tarzı olanları da yapıp pişirmeden derin dondurucuya atmayı düşünüyorum görümcemin geçen sene günümde yaptığı bir kaç çeşit börek kete hala derin dondurucumda ani misafirlerde hayat kurtarıyo tabi her türlü denenmiş ve beğenilmiş tariflere de açığız bayanlar :81:
teşekkürlerbu zamana kadar hiç egzersiz yapmadım :18: ağrılarım dönemsel oluyor ilk 3-4 ayda çok oldu o zaman da erkek çocuğu bele vurur muhabbeti çok yapıldı sonra atlattım son bir haftadır tekrardan hortladı çok ayakta durduğum zaman daha bi artıyor onu fark ettim ama egzersiz konusunda bilgi edinip yapsam daha mantıklı olur teşekkürler
saol canımbende haftaya o tempaya başlayacam büyük ihtimalle şimdi tüm aldıklarım çalışma odamda ev her taraf her yerde:26: tüm kapıları kapatıyorum görmemek için bugünden sonra start verilecek artık
bugün ki konuyu çok beğendim öncelikle bunu söyleyimbenim de sürekli kafamda ikramlık olayı en sonunda şöyle bir çözüm buldum doğum paketimizde hastanede ikramlık da var hastane için o konuda rahatım ev için de doğuma 1 hafta kala hem stres atmak hemde kafa dağıtma maksadıyla görümcemi de çağırıp stok yapmayı düşünüyorum bazı bayatlamayn kurabiye tarifleri var ( hatta kurabiye kalıpları da aldım bunun için) şekerliler için onları poaça ve börek tarzı olanları da yapıp pişirmeden derin dondurucuya atmayı düşünüyorum görümcemin geçen sene günümde yaptığı bir kaç çeşit börek kete hala derin dondurucumda ani misafirlerde hayat kurtarıyo tabi her türlü denenmiş ve beğenilmiş tariflere de açığız bayanlar :81:
Selam kızlar herkese şimdiden güzel bir yıl dilerim boş bebişli)
Cmt kontrolüm vardı herşey yolunda çok şükür. Ancak plasentam rahim ağzını kapatmış bu da normal doğuma engelmiş. Dr um öyle tatlı ki internette yazılanlara aldırma riskli gebelik bile diyemeyiz senin için ancak bazı önlemler alalım dedi. Cinsel hayat yok eğilip kalkmak yok tempolu yürüyüş yok. %95 sezeryan olacağın için yürüyüşü zorlama dedi. Yorulduğun an uzan dinlen dedi ki bu hepimiz için geçerli zaten. Ender olan bir durummuş bu 120 hamilede 1 görülürmüş. Normal doğum düşünüyordum ama olamayacağım büyük ihtimal. 1 ay sonra kontrolüm var küçükte olsa düzelme ihtimali var. Hayırlısı olsun. Sezeryandan da korkmuyorum farketmez yani. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı merak ettim.. İnternette yazılanları okuyunca tırsıyor insan ama dr um onlara aldırış etme bana güven dedi. Eğer sizde de böyle bir durum varsa sadece dikkat edin kafaya takmayın. Öpüyorum hepinizi tatlış anneler...
http://www................../bebek-...mi/hamileler-icin-bel-egzersizleri_17898.html
buraya bir bak ayrıca orta tempoda 1 saat yürüyüş ve kedi hareketiyle bel ve sırt bölgen rahatlar.
dört ayak üstünde dur, tüm gücünle nefes alarak omurganı tavana doğru eğ.kedi gibi c şeklini alsın omurgan.
egzersiz yapmadan olmuyor, bebek büyüdükçe ağırlık merkeziniz değişiyor ve omurganız öne doğru eğiliyor, bu durumda bel ve sırt ağrınız olması kaçınılmaz ama düzenli harektle omurganıza esneklik getirmek mümkün.
Bu hareket cok faydalı bir hareket ama eger beliniz gucluyse yapın kızlar. Ben mesela fizyoterapist eşiliğinde denedim. Belim cok ince oldugu icin yapamıyorum ve sırtıma daha cok agırşık verdiğimden daha cok agrımasına neden oldum. Buradaki incelik bildiğimiz incelik değil yalnız arkadaslar ve kemiklerin inceliğide değil tam olarak. Ben mesela iri kemikli biriyimdir ve belimde cok ince değil. Ysani hamilelik oncesi ölçülerim 90-72-105 di. Hamiellikde cok fazla bilmediğimiz hareketleri yapmamalıyız bence. Plates topuna bırakın kendinizi o sizi yonlendirir. Onunla birlikde esneme hareketleri yaparsanız o sizi dogru sekilde esnetir.
bu yapılabilecek en basit hareket, bu da belinizi ağrıtıyorsa gerçekten zayıfmış o zaman.
pilates topuyla yapılacak hareketler bundan çok daha zor.
maalesef toplumumuzda hamilelik öncesinde de insanlar hareket etmediği için hamilelikte problemlerle karşılaşıyorlar. mesele sadece az kilo almak değil, fit bir hamilelik geçirmek.
diğer ülkelerde maraton koşan hamileler var, biz yürüyüş bile yapmıyoruz çoğu zaman, çok yazık.
bunlar çevremde gözlemlediklerim yoksa kimsenin şahsında konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın, paltomu bile taşıyamacağımı düşünen insanlar gördüm ben ya da ağırlık kaldırınca direkt düşük olacağını zanneden insanlar var. maalesef doktorlarımız da genelde yönlendirmiyorlar.
bu yapılabilecek en basit hareket, bu da belinizi ağrıtıyorsa gerçekten zayıfmış o zaman.
maalesef toplumumuzda hamilelik öncesinde de insanlar hareket etmediği için hamilelikte problemlerle karşılaşıyorlar. mesele sadece az kilo almak değil, fit bir hamilelik geçirmek.
diğer ülkelerde maraton koşan hamileler var, biz yürüyüş bile yapmıyoruz çoğu zaman, çok yazık.
bunlar çevremde gözlemlediklerim yoksa kimsenin şahsında konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın, paltomu bile taşıyamacağımı düşünen insanlar gördüm ben ya da ağırlık kaldırınca direkt düşük olacağını zanneden insanlar var. maalesef doktorlarımız da genelde yönlendirmiyorlar.
Bugünkü konumuza bir yorumda ben yapayım annemlerin yanında olduğum için evime henüz stok yapamadım ki yapamayacağım gibi gözüküyor 38. haftamda eşim gelicek ve muhtemelen sezeryan olursam o haftada doğum yapıcağım. Ama ben bu poaça ve böreklerin nasıl buzlukta saklandığı konusunu anlıyamadım. Benim gibi ev işlerinden pek anlamayan biri için anlatabilir misiniz acaba? Doğumdan sonra da yapıp saklamak isterim açıkcası eşim çok sever çünkü hamur işlerini. Bir de ne kadar süre dayanıyor buzlukta? İçli poaçalar da saklanabiliyor mu ?
Bugünkü konumuza bir yorumda ben yapayım annemlerin yanında olduğum için evime henüz stok yapamadım ki yapamayacağım gibi gözüküyor 38. haftamda eşim gelicek ve muhtemelen sezeryan olursam o haftada doğum yapıcağım. Ama ben bu poaça ve böreklerin nasıl buzlukta saklandığı konusunu anlıyamadım. Benim gibi ev işlerinden pek anlamayan biri için anlatabilir misiniz acaba? Doğumdan sonra da yapıp saklamak isterim açıkcası eşim çok sever çünkü hamur işlerini. Bir de ne kadar süre dayanıyor buzlukta? İçli poaçalar da saklanabiliyor mu ?
Ve maalesef agır kaldırdıgı için gerçekten düşük yapan insanlar var. Hatta ayakta durdugu için düşük yapanlarda var. Çünkü kasların farklı davranıyor. O yuzdende sen birini kastıgında baska kasların gevsemesine neden oluyosun. Su anda tum kaslarımız rahmimizi tutmak için guc harcıyo. Eğer gerçekten guclu kasların yoksa 1 kg agırlık kaldırdıgında bile bebğini kaybedebilrsin.
Bizler ne yazıkki bu ekonomik duzende sindirilmiş insanlarınz. Sabahın 7 sinde kalkıp 1 saat yol gidip 8 de iş balşı yaptıgında ve mesain aksam 6 da bitip 7 de evde oldugunda cumartesi gunleri aynı sekilde calışıp pazar gunleride bazen mesai yaptıgında maalesef spora vakit bulamıyorsun. O zaman bulamadıgın vakitte işte şimdi zorluyo sen,i..
http://www................../bebek-...mi/hamileler-icin-bel-egzersizleri_17898.html
buraya bir bak ayrıca orta tempoda 1 saat yürüyüş ve kedi hareketiyle bel ve sırt bölgen rahatlar.
dört ayak üstünde dur, tüm gücünle nefes alarak omurganı tavana doğru eğ.kedi gibi c şeklini alsın omurgan.
egzersiz yapmadan olmuyor, bebek büyüdükçe ağırlık merkeziniz değişiyor ve omurganız öne doğru eğiliyor, bu durumda bel ve sırt ağrınız olması kaçınılmaz ama düzenli harektle omurganıza esneklik getirmek mümkün.
öncelikle egzersiz önerisi için teşekkürler trt de anne elimi tutsana programında da sık sık bu tarz çalışmalar yapılıyor ve orda söylenen sakın doktorunuza danışmadan yapmayın oluyor düşük sebebi insandan insana değişiyor ben şimdi bile halı taşıyabilirken arkadaşım 2,5 luk kola poşetini eline alınca suyu geldi o yüzden kkişiden kişiye değişiyor bu durum ama ne olursa olsun her gün hızlı olamamak kaydıyla yürüş yapmak gerektiği bir gerçek malesef hareketsiz yaşam bizi bu hale getiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?