2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

şekerlerinizi sevsinlerrr:) pek güzel olmuş canm eline sağlık..hayırlısıyla dağıtmak da nasip olsun

Bende Gulten ya da Nurten yerine Gul Mina ya da Nur Mina cok cok daha uygun olur.
Cocuga buyuklerin adini vermek bir yuk yaratirmis. O yuzden biraz degistirip ekleyebilirsin.

değiştirilebilir evet nur eklemesini sevmiyorum ben gül de benim adım evet ağır geldiğini bende duymuştum haklısın

merhabalar kızlar hayırlı saglıklı bol sans ve mutluluk dolu bir yıl ve sag salim bebeklerimizi agrısız sancısız dogucagı buyutucegimiz bir yıl diliyorum.

Çooook tatlılar benimde bugün kargodan eksik malzemelerim gelcek dört gözle onu bekliyorum

bende dr doğumu konuştuk sezeryan istediğimi söyledim hesapladı 24 şubata denk geliyo dedi hayırlısı nasılsa öyle
olur inş.

evet haklısın iyice düşünüp öyle karar vercem hayırlısı

hayırlı olsun:)
bel ve sırt ağrıları için rahatlatıcı egzersizler yapmayı denediniz mi? benim hiç ağrım olmuyor bu sayede

teşekkürler bu zamana kadar hiç egzersiz yapmadım :18: ağrılarım dönemsel oluyor ilk 3-4 ayda çok oldu o zaman da erkek çocuğu bele vurur muhabbeti çok yapıldı sonra atlattım son bir haftadır tekrardan hortladı çok ayakta durduğum zaman daha bi artıyor onu fark ettim ama egzersiz konusunda bilgi edinip yapsam daha mantıklı olur teşekkürler

saol canım bende haftaya o tempaya başlayacam büyük ihtimalle şimdi tüm aldıklarım çalışma odamda ev her taraf her yerde:26: tüm kapıları kapatıyorum görmemek için bugünden sonra start verilecek artık

bugün ki konuyu çok beğendim öncelikle bunu söyleyim benim de sürekli kafamda ikramlık olayı en sonunda şöyle bir çözüm buldum doğum paketimizde hastanede ikramlık da var hastane için o konuda rahatım ev için de doğuma 1 hafta kala hem stres atmak hemde kafa dağıtma maksadıyla görümcemi de çağırıp stok yapmayı düşünüyorum bazı bayatlamayn kurabiye tarifleri var ( hatta kurabiye kalıpları da aldım bunun için) şekerliler için onları poaça ve börek tarzı olanları da yapıp pişirmeden derin dondurucuya atmayı düşünüyorum görümcemin geçen sene günümde yaptığı bir kaç çeşit börek kete hala derin dondurucumda ani misafirlerde hayat kurtarıyo tabi her türlü denenmiş ve beğenilmiş tariflere de açığız bayanlar :81:

Bugünkü konumuza bir yorumda ben yapayım annemlerin yanında olduğum için evime henüz stok yapamadım ki yapamayacağım gibi gözüküyor 38. haftamda eşim gelicek ve muhtemelen sezeryan olursam o haftada doğum yapıcağım. Ama ben bu poaça ve böreklerin nasıl buzlukta saklandığı konusunu anlıyamadım. Benim gibi ev işlerinden pek anlamayan biri için anlatabilir misiniz acaba? Doğumdan sonra da yapıp saklamak isterim açıkcası eşim çok sever çünkü hamur işlerini. Bir de ne kadar süre dayanıyor buzlukta? İçli poaçalar da saklanabiliyor mu ?

http://www................../bebek-...mi/hamileler-icin-bel-egzersizleri_17898.html

buraya bir bak ayrıca orta tempoda 1 saat yürüyüş ve kedi hareketiyle bel ve sırt bölgen rahatlar.
dört ayak üstünde dur, tüm gücünle nefes alarak omurganı tavana doğru eğ.kedi gibi c şeklini alsın omurgan.

egzersiz yapmadan olmuyor, bebek büyüdükçe ağırlık merkeziniz değişiyor ve omurganız öne doğru eğiliyor, bu durumda bel ve sırt ağrınız olması kaçınılmaz ama düzenli harektle omurganıza esneklik getirmek mümkün.

evet önde gelen plesantada normal doğum pek mümkün değil canım.
hayırlısı olsun korkacak bir şey yok

Bu hareket cok faydalı bir hareket ama eger beliniz gucluyse yapın kızlar. Ben mesela fizyoterapist eşiliğinde denedim. Belim cok ince oldugu icin yapamıyorum ve sırtıma daha cok agırşık verdiğimden daha cok agrımasına neden oldum. Buradaki incelik bildiğimiz incelik değil yalnız arkadaslar ve kemiklerin inceliğide değil tam olarak. Ben mesela iri kemikli biriyimdir ve belimde cok ince değil. Ysani hamilelik oncesi ölçülerim 90-72-105 di. Hamiellikde cok fazla bilmediğimiz hareketleri yapmamalıyız bence. Plates topuna bırakın kendinizi o sizi yonlendirir. Onunla birlikde esneme hareketleri yaparsanız o sizi dogru sekilde esnetir.

bu yapılabilecek en basit hareket, bu da belinizi ağrıtıyorsa gerçekten zayıfmış o zaman.
pilates topuyla yapılacak hareketler bundan çok daha zor.
maalesef toplumumuzda hamilelik öncesinde de insanlar hareket etmediği için hamilelikte problemlerle karşılaşıyorlar. mesele sadece az kilo almak değil, fit bir hamilelik geçirmek.
diğer ülkelerde maraton koşan hamileler var, biz yürüyüş bile yapmıyoruz çoğu zaman, çok yazık.
bunlar çevremde gözlemlediklerim yoksa kimsenin şahsında konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın, paltomu bile taşıyamacağımı düşünen insanlar gördüm ben ya da ağırlık kaldırınca direkt düşük olacağını zanneden insanlar var. maalesef doktorlarımız da genelde yönlendirmiyorlar.

Bİ yerde katılıyorum canım sana. Biyerde de katılşmıyorum. Maalesef insanımız hareketsiz evet ve kendi vucudunu tanımıyor. Ama hamilelikde öncesinde bunları yapmadıysa hamilelik döneminde yapması sakıncalı. Hamilelik öncesi yaptıgın sporları hamilelik sonrasında da yağpabilirsin üstelik hiçbir risk yok. Ama hamilelik öncesinde yapmadıysan hamileliğinde yapabileceğin en iyi spor yurumek ve yuzmek. Ayrıca insanın kendi vucudunu bilmeside gerekir. Benim mesela kaslarım kalın ve sıkıdır. Platesde cok zorlanırım. Hentbol ve voleybolun etkileri. Güçlüyüm süresiz tempolu yüyürüyüş yapabilirim cok rahat koşabilirim ki eskiden güzel skorlar alşırdım ama esneyemem. Zaten o yuzden voleybolu bırakmak zorunda kaldım. bileğimi sakatladım.
Uzmanlarda hamilelik öncesinde yapılmayan sporları hamilelikde önermiyor. İlk 3 ay zaten yapmayın diyorlar. Sonrasında da bildiginiz ve sürekli yaptıgınız hareketleri yapmak lazım. Ayrıca hamilelikde kaslarımızın bazıları gevşiyo bazılarıda kasılşıyo. Normalden farklı hareket ediyorlar ve hamilleik öncesi o kaslarının üzerinde hakimiyetin yoksa hamilelikde hiçbişey yapamazsın. Zorlarsanda kas yırtıklarına neden olursun. Ben kursda gitmiştim. Fizyoterapist ile birlikte egzersiz yaptık. Kadın gösteriyo tek tek yanınıza geliyodu ama sınıfın cok az kısmı uyabiliyodu buna. Oda hemen yanlıs pozisyonda oldugumuzu farkedip bıraktırıyopdu bize.

Çevremiz bize kırılacak bir bebek misali yaklaştığı için bizlerde bebeklerimizi düşünüp aaa ben bunu yaparsam hadi bebeğime bir şey olur diye yrimizden kıpırdamak istemiyoruz. Sonra da normal doğumlarımız biraz zor oluyor hareketsizlikten dolayı...

canım her türlü puaçayı normal buzdolabi poşetlerine koyup buzluğa atıyorum ben. içli de olur zeytin ve peynirli yapıyorum ben. ne kadar dayanır bilmiyorum ama benim en fazla sakladığım 3 ay oldu çıkarıp ısıtp yiyoruz iyi oluyor. belki daha fazla da dayanır bilmiyorum

Ve maalesef agır kaldırdıgı için gerçekten düşük yapan insanlar var. Hatta ayakta durdugu için düşük yapanlarda var. Çünkü kasların farklı davranıyor. O yuzdende sen birini kastıgında baska kasların gevsemesine neden oluyosun. Su anda tum kaslarımız rahmimizi tutmak için guc harcıyo. Eğer gerçekten guclu kasların yoksa 1 kg agırlık kaldırdıgında bile bebğini kaybedebilrsin.

Bizler ne yazıkki bu ekonomik duzende sindirilmiş insanlarınz. Sabahın 7 sinde kalkıp 1 saat yol gidip 8 de iş balşı yaptıgında ve mesain aksam 6 da bitip 7 de evde oldugunda cumartesi gunleri aynı sekilde calışıp pazar gunleride bazen mesai yaptıgında maalesef spora vakit bulamıyorsun. O zaman bulamadıgın vakitte işte şimdi zorluyo sen,i..

valla ben öyle pasta börek işlerinde çok iddialı değilim elimden geldiğince yaparım yaptıklarımda oldukça beğenilir görümcem bu işleri hem çok sever hemde eli yatkındır saolsun beni de hiçbir davette yalnız bırakmaz geçen sene günümde erzurum ketesi yapmıştı mesela geçen arkadaşım geldiğinde çıkardım bayıldı keteyi pişirmeden koyduk mesela dondurucuya sonra karnıyarık böreği de var hem görünüşü çok güzel hemde pratik onu da fırına atmadan koyduk bunun dışında artan peynirli poaçaları da buzdolabı poşetine koyup attık derin dondurucuya ani bi misafir geldiğinde hemen çıkarıp çay demlenene kadar fırında hafif ısıttığım zaman yani gibi oluyor mikrodalga da ısıtmıyorum ama bir kere denedim taş gibi oldu yine sigara böreği de var dondurucuda pazar kahvaltılarında ister fırında ister yağda kızartılarak kullanıyorum

öncelikle egzersiz önerisi için teşekkürler trt de anne elimi tutsana programında da sık sık bu tarz çalışmalar yapılıyor ve orda söylenen sakın doktorunuza danışmadan yapmayın oluyor düşük sebebi insandan insana değişiyor ben şimdi bile halı taşıyabilirken arkadaşım 2,5 luk kola poşetini eline alınca suyu geldi o yüzden kkişiden kişiye değişiyor bu durum ama ne olursa olsun her gün hızlı olamamak kaydıyla yürüş yapmak gerektiği bir gerçek malesef hareketsiz yaşam bizi bu hale getiriyor

Kesinlikle.... yuruyus ve daha da guzeli imkan varsa yuzmek.. Yuruyusude artık diyaframımızı tam şişiremediğimiz için tempolu olarak değil rahat edebileceğimiz şekilde olmalı. Ama gun boyu su veya bu sekilde hareketli olmalıyız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…