2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bizde daha 80 gün var senin 58 kalmış maşşallah yaa bana çok uzun görünüyor, çarçabuk kolayca geçer inşallah...

Geçiyor canım zaman.... Tek başıma koca 8 ayı atlattım sıkıntıyla dolu... Kafayı çok takmamakta fayda var rahat rahat geçirin hamişliğinizi tadını çıkarın... Gezin göbüşünüzü gere gere... Bugünler belki tekrar gelmez dimi ama...

Oğlum şu 8 ay boyunca birlikte uyuduğum tek erkek O yüzden onun yeri bambaşka... Ben çok kıskanırım sanırım oğlumu. Bizim hareketlerimiz daha çok dönme ve gerinme hareketi üzerine

Kızlar kan ilacını aldım dün gece yatmadan içtim bir tane ama bu sabah tuvalete affedersiniz zor koştum ishal...ilaçtan değildir inşallah.

Canım kan ilacı kabızlık yapıyor ishal yapmıyor. Yağlı bir şeyler yemişsindir ve ya Allah korusun bu aralar ishal salgını var. Ben bir acillik oldum o ishal laneti yüzünden dikkat et. Meyve sebzelerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.

peki 5 haftalık izin almak için 32. haftanın dolması mı gerekiyor? Yani 32+0 da mı yoksa 32+6 da mı rapor almamız lazım

Benim bildiğim 32+0 olduğundan itibaren raporunu almaya hak kazanıyorsun.

kızlar bakın butik bebede 24 lü bu mandallar 9.90 a satılıyor lavanta kesesi yapabilirsiniz bunlardan üstelik kargo bedavaymış bugün

Yeni yıllar bebeklerimize sadece aile içinde değil tüm ülkede sevgi ve güven ortamı getirsin. Barış içinde büyüyen özgür bebekler olsunlar.

Kıslar ya yemeklerden sonra resmen nefes darlığı çekiyorum midem de sindirmiyor sanki birşey yemek istemiyorum artık resmen 2 ay böyle mi olcak sizde yaşıyormusunuz nefes darlığı yoksa bende mi acayiplik

ben nefes darlığını hamileliğimin ilk zamanlarından beri çekiyorm.yemekten önce sonra farketmiyor.kalabalık ortamda boğulacak gibi oluyorum kıpkırmızı oluyorum sonra.geen metrobüste ölcem sandım imdat diye bağırasım geldi.hep derin derin nefes akıp veriyorum

Kıyamam ya inşallah bu günleri unutturcak mutluluklar yaşatçak bize bebişlerimiz bende tedirgin oldum 2-3 gündür ama gerçekten ağır şeyler yedim hep beslenme düzenimi değiştirme kararı aldım uzun zamandır da ilk defa koşu bandına çıktım bugün çok hafif tempoda olsa yürüdüm belki iyi gelir die

kızlar ben çok üşütüyorum ve aşırı gazım oluyor oyüzden bebegimin hareketlerimi gaz mı ben hala anlamadım bu da beni üzüyor sanki bebeğim hiç hareket etmiyo doguracam nerdeyse ama bir türlü anlayamadım şu bebek hareketlerini :)

sömestr tatili neden doğumdan sonraya aktarılamıyor, ben 13 ünde çalışabilir raporu alacağım şubatın 17 sine kadar çalışıyor görüneceğim, 2 hafta sömestr tatilinde de çalışıyor görüneceğim bu durumda aktarmam gerekmez mi

öncelikle iyi seneler kızlar uzun zamandır giremiyodum bikaç sayfa okuyabildim ancak
buldugum bi yazıyı sizle de paylaşmak istedim hepimiz yakın zamanda bunları yaşayacagız sanırım

sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.

:) aileme ikinci prenses katılcak inşallah :) ve deneyimlerime dayanarak diyorumki ;

okurken çok hoşunuza gidiyor ve hak veriyorsunuz fakat bazı durumlarda cidden deneyimlere ihtiyac duyuluyor. kesinlikle duyduklarınızı uygulayın, her söylenene kulak asın demiyorum. yanlış anlaşılmasın ama dinleyin ve değerlendirmeyi siz yapın. aklı başında, araştıran, akıllı annelersiniz. söylenenleri dinleyin ve aklınıza yatmıyorsa unutun gitsin, ama bir çıkış yolu bulamadığınızda annelerinize kayınvalidelerinize kulak verin. çok mantıksız gelmiyorsa deneyin derim ::)

kolay gelsin............

mantık olarak öyle olması gerekirdi bence de ama yönetmelikte aktif olarak çalışılmadığından dolayı şubat tatilinin aktarılmayacağından bahsediliyor. yani milli eğitim diyor ki sadece çalıştığın süreyi aktarabilirsin. ben de 13 ünde çalışabilir raporu alıcam, şubat tatilinden sonra ki ilk pazartesi de doğum iznine ayrılıcam yani ikinci döneme hiç başlamicam, bu durumda ben sadece 2 hafta doğum sonrasına aktarabiliyorum. bu konuyu baya bir araştırdım, genel uygulama aktarılmadığı şeklinde ancak nadiren aktaranlar da olmuş (nasıl olmuş bilmiyorum milli eğitimin işleri işte). okulunuzdaki memur ya da idareciye sorun isterseniz bazen aynı yönetmelik farklı bölgelerde farklı uygulanıyor. ben yine de çok iyimser değilim büyük ihtimalle şubat tatili aktarılmayacaktır.

Arkadaşlar, 30+4 teyım. kendı doktorum ızınlıymıs bende arkadaşımın tavsıyesı ıle aynı hastanede farklı bı doktora gıttım. en son 1 ay önce gıtmıstım doktoruma o yüzden merak ettım artık bebeğimi, doktorun ızınden dönmesını bekleyemedim gıttım. ve bu doktordan daha da memnun kaldım. dığerı alelacele yapmaya calışıyo gıbıydı sırada bekleyenler var dıye sankı. ve bu zamna kadar sadece ılk gıttıgımde ıdrar ve kan tahlılı ıstemıstı. bu doktor hemen kılomu tansıyonumu ölçtü, tahlılımı sordu yaptırdı. cok sakındi acelesı yoktu yanı:) şimdi ben bu doktora gecsem mı diyorum. bu zamndan sonra doktor değiştirmem sakıncalı mı olur ne yapsam karar veremedim. sızce??

Canım içine sinen doktora git bence, yengem doktorunu doğuma bir hafta kala değiştirdi keyfi değil tabi, ama sorun yaşamadı güven duyduğun doktor en iyi doktordur benim fikrim

Son düzenleme:

demekki senin bebiş baya akıllı uslu birşey olacak canım

kızlar ya o kadar stresliyim ki anlatamam kimseyle de paylaşamıyorum bari size içimi dökeyim
ben daha çook tecrübesiz oldugum için dogumdan sonra bebege birinin yardım etmesi lazım ve annem de kv de birbirleriyle pek anlasamadıkları gibi ikisi de bana trip atıyo.. hangisi kalsa desem digeri bana tripleniyo.. napıcagımı sasırdım ya

selam kızlaaaar bugün bebişime ilk defa birşeyler aldım eşimle birlikte civil e gittik tüm alışverişi ordan yaptık çok güzellerdi ama aldıklarımızın hepsi maviydi ya o yüzden pek içime sinmedi saanırım aslında en karşı olduğum şeylerden biridir erkek bebeklere sürekli mavi giydirmek ama başka renk güzel birşey bulamadık. neyse butikbebeden farklı renkte başka şeyler de alırım artık 10lu hastane çıkışı aldık ama içinde tulum yoktu malesef ki ben doğar doğmaz tulum giydirmek istiyordum. tecrübeli hamişler bilir, sizce doğduğunda hastane çıkışı olarak tulummu daha rahat oluyor yoksa alt üst takım mı? sırf tulumlu olsun diye ayrıca 5li bir takım daha aldım ama hangisini hastane çıkışı olarak kullanırım bilmiyorum.
birde 2 tane battaniyemiz oldu, biri hastane çıkışının takımı yani ince, biri de kalın battaniye. sizce yeterli mi yoksa alayımmı bir tane daha?

kızlar rüyamda buradan birinin suyum geldi hastaneye gidiyorum dua edin bana yazdığını okuyordum. KORktum valla dikkat edin kendinize. Hamilelik rüyaları ışte biliyorsunuz :)

gelin-kv ilişkiniz nasıldır bilmiyorum canım ama insanın annesinin yanındaki rahatlık ayrıdır diye düşünüyorum, benim kv dem çok iyidir ama ben mesela anne gelirken bir bardak su getirsene diye kaynanama diyemem anneme rahatlıkla derim, eskiden mesela ilk 6 ay anne sütü diye birşey yoktu , annem yeni doğan bebeğimin ağzına reçel verse verme diye uyarabilirim ama kaynanamdan çekinirim birşey diyemem. yani dediğim gibi kaynanam çok iyi insandır ama ben annemdeki rahatlığı bulamam. burda eşinin de orta yolu bulması lazım senin içine kim siniyorsa o gelsin derim, diğer tarafın da küsmemesi alınmaması lazım bence

merhaba kızlar;
herkese sağlıklı,bol paralı ve çok huzurlu bir yıl dilerim.mart ayında hepimizin yüzlerinin kocaman gülmesi en büyük dileğim :)

eşin niye baskı yapıyor canım anlamadım?

kızlar rüyamda buradan birinin suyum geldi hastaneye gidiyorum dua edin bana yazdığını okuyordum. KORktum valla dikkat edin kendinize. Hamilelik rüyaları ışte biliyorsunuz :)

hayırdır inşallah :) sen de dikkat et kendine :)

slm arkadaşlar biz 30+0 olduk prensesim çok hareketli maşallah öyle ki gece uyutmuyor normal mi acaba sizde durum nasıl?

Kıslar şeker keselerimiz bitti son halini size de gösteriyim dedim sadece içine şekerler konucak onu da son ay yapıyım diyorum bayatlamasınlar diye, nasıl olmuş sizce???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…