nerdesin yoktun bayağıdırrrselamlar gebeşler
umarım hepiniz iyisinizdirrrrr
evet canım büyük oğlumda normal doğumda 18 ekimdi dr 8 ekimde aldı bebişikızlar şaka maka baya bir az kaldı doğuma
ben eşimin büyük baskısı sonucu sezeryan olmaya karar verdim.geçen gün eğer sezeryan olursa bir kaç hafta önceden alıyormuş doktor diye duydum kızlar.bu konuda bilgisi olan varmı?
hiç sıkma canını eşin var hemşire var hiç üzme kendini eninde sonunda bebeğinle başbaşa kalacaksın gündüz ablan gelir bir kaç saatKızlar yaa..
cok mutsuzum benniye derseniz az bi zaman kaldı ben hastanede kimseyi istemiyorum annem vefat etti ablamın cocukları ufak yengemın öyle kaynanam kalsın istemiyorum zaten cok yakın değilim rahat edemem eltimler aynı şekilde ne yapacagım blmiyorum..
iyi de canım senin annen bebekten bu kadar korkuyor da sizi nasıl büyütmüş çok ilginç geldi sahiden. Peki hiç yakın arkadaşın yok mu seninle ilgilenebilecek biri. Bence alt değiştirmeyi falan pek gözünde büyütme. Zaten yenidoğan hemşireleri yeterince ilgileniyolar bildiğim kadarıyla anne toparlanana kadar. Bence bez değiştirmeyi falan zaten pratik yaparak halledersin inan bana ben ondan hiç korkmuyorum halledilir onlar.
Kzıalrrrrrr selammmm,,
Napıyosunuzzzzzzzzz.....
Ben özledim sizi.......
Bugun kafam acaip karsık. Daha önce bahsetmiştim. DOktorumun ilgisizliğinden ve test sonucumu alamamktan şikayetçiydim. Önümüzdeki hafta tam 1 aydır(6 haftadır) doktora gitmiyo olacagım. EE tabi muayene olma zamanı geldi ve bebeğimide görmem lazım cok özledim.. Tabi buda bizi yeni arayıslara yonlenmdirdi. Ankara özel hastane konusunda sıkıntılı biraz. Buyuk şehirlere göre az sayıdalar. Ama hepsinde de meshur 1 yada 2 doktor illaki var. Tabiki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin olması gerekli ve tam tesekküllü olmaları gerekiyor. Maalesef bu özellikleri her hastane tasımıyor. Tasınyan hastanelerden bir bölümü 5000-6000 civarı para istiyor. Yeni doğan bakım ünitesi olmayan hastaneler bile 2000 TL istiyorlar. Komik rakamlar ve benim dunya gorusume hiçbir sekilde uymuyor. Neyse uzun arastırmalar sonunda Sincan koru hastanesi karar vermiştim. Normal dogum epiduralli 1500 tl sezeryan 1800 tl idi. Şimdi doktorumdan memnun değilim. Evime yakın bi hastane daha var. Meshur bir doktoruda var. Fiyatta sadece 800 tl civarında. Yeni doğan yoğun bakım uniitesi yok. Ama en azından olmamsına ragmen 2000 tl istemiyor. aradaki 1000 tl fiyat bana cok geliyor. Sizce napayım kızlar..Doktorda n randevu aldım. En erken ayın 16 sına alabildim ne yazıkki. aynı gune devlet hastanesinde de randevu aldım. Kontrol edeceğim verdiği bilgiler dogru mu değilmi. Tabi bide su var o doktordan daha normal dogum yapan cıkmamıs. Herkesi sezeryane alıyo. ama benim doktorumunda normla dogum yaptıracak kadar sabırlı oldugunu dusunuyorum.
kızlar şaka maka baya bir az kaldı doğuma
ben eşimin büyük baskısı sonucu sezeryan olmaya karar verdim.geçen gün eğer sezeryan olursa bir kaç hafta önceden alıyormuş doktor diye duydum kızlar.bu konuda bilgisi olan varmı?
Canım bendev2 haftacöncce oldu sol kaburgamın altında acıma, batma ağrı ama dikkat ettim bebek oraya yakın tekme atıyordu, sonra kendiliğinden geçti belki seninkide böyle bişeydir. Sanırım bebişler baskı yapıyor artık...
Saol canım inşallah, ne güzel ya 32. Haftanız bitti biz daha 29 dayız, insan rahatlıyordur, artık doğsa bile 7,5 ayı tamamladı diye...
Tabiki ayni zamanda seviniyorum az kaldi diye ama normal dogumdan da sezeryandan da korkuyorum ALlah yardimcimiz olsun
Senin de az kaldi ya Allahin izniyle sagsalim bebislerimize kavusuruz ins
Sadece senin seciminin yanlış oldugunu dusundurmek amacıyla da yapabilirler... Cok takma onları canım eger net bir gerekçe gösteremiyorlarsa. Ama sen arastır yınede kafanda soru işareti kalmasın. Buradan da bak genelede herks hakkında yorum yapılmıs. YOksada konu ac sor. İlla bilen birileri olur..
eşin evde olmayacak mı olmaycaksa kal ama kalacaksa gerek yok canım ama sen bilirisn hastane çantanı hazırla arabanız varsa koy dursun orda ben oğlumda öyle yaptım annem geldi yanıma ama zaten onun da yapcağı bişey yok
Esim aksamlari evde oluyor gunduzleri evde yalnizim olmazsa son haftalarda annemi cagiririm bize cantami haftaya hazirlicam insallah canim
10lularda gereksiz parçalar var ben o yüzden almamıştım
takımı sen yaparsın illa hastane çıkışı olanlara gerek yok ama hepsi aynı oluyor ya o yüzden güzel
gece zeytinyağı içsen bi de bal zencefil nane limon azcık çörek otu ve tarçın o da iyi geliyor bir taşım kaynat sonra da iç
adıyla yaşasın benim kızım olsaydı adı nazlımelek olacaktı birleşik nazlı annem melek kayınvalidem ikisi de istemedi ama kız olsaydı koyacaktım onlar gibi vefalı iyi huylu sabırlı azimli olsun diye
valla bilmiyorum ki benim dr 4000 istedi şimdi ben 2 dr gideceğim hem kendi dr hem yeni dr orası 700 diyor sezeryana bakalım
dr konusu bana da sıkıntı oldu. 30. haftama kadar kafam rahattı, dr umdan memnundum, her gittiğimde ayrıntılı bakıyor hiç acele etmiyor hatta ben acele ediyorum bazen, her muayenede kan ve idrar tahlili yapıyor akşamına telefonla bilgilendiriyor. ama şimdilerde etrafımdan dr umla ilgili olumsuz yorumlar duyuyorum, insanlar başkasına git diyor neden diyorum açıklamıyorlar. en son kayınvalidem eşime nerden buldunuz o doktoru demiş, canım çok sıkıldı. bu saatten sonra başkasına gitmek istemiyorum. ne yapsam bilemedim.[/QUOTE
canım benim dr içiin de aynısını dediler ama ben inanılmaz seviyorum kendimi başkasına emanet edemiyorum korkuyorum benim 5 yıllık dr oğlumdan önce başladım geçen bir hastası vefat etti herkes nasıl gidersin ilgisiz paracı soğuk oysa hiç öyle görmedim onu ha insanlık hali bazen çok yorgun oluyor ama dikkatli her muaneyene bebeğin herşeyine bakıyor
hatta büyük oğlumdan önce boş gebelik yaşadım elimi tututp teselli etti belki üzgün değildi ama bana bakışı teselli edişi yeter
ama doğumu ona yaptıramayacağım 4000lira istiyor param olsa bir dk düşünmem ama yok malesef piyango aldım sadece doğum parası çıksın dedim çıkmadı tabii eğer bişey olacaksa her yerde olacak ben öyle dedim rabbim acı göstermesin ben değitirmiyorum doğuma kadar
annen seni nasıl almış kucağına canım yapar bakma sen hastanede olsun yeter evine geçince kendin yaparsın takma kafana
ama kv gelmesin gerilme o zaman zaten yeni doğum yapmışsın vücutta değişiklikler olmuş gerilmeye gerek yok
en fazla 2 gün kalırsın canım ben sezeryan oldum ilk doğumu ertesi gün eve çıktım düşün
rahat ol annen kalsın iş buyurursun annene yapar iilkinde zorlanır sonra yapacak el mahkum sonra evine geçersin kendin bakarsın biz burdayız yardım ederiz sözlerimizle rahat ol zaten eninde sonunda tek kalacaksın o yüzden gerilme canım
tatlım sincan koruda hangi dr a gidiyorsun bende oraya gidiyorum daa
Meltem hanıma gidiyordum canım. Pelukda meltem hanıma gidiyordu oda Seda hanıma gececekti naptı en son bilmiyorum. Sen hangisine gidiyorsun.
saat 16.00 da oğlumu göreceğim inşallah herşey yolundadır sağlıklıdır oğlum sorun yoktur
heyecanım dorukta ilki ikinci farketmiyor heyecan aynıııı
bu arada kesin olmamakla beraber deniz mete olacak gibi adı oğlumun
ben aslında aylardır sizi uzaktan takip ediyordum ama buraya yazıp fikir almanın bu kadar rahatlatıcı olabileceğini düşünmemiştim. codulu,loveli, eml yorumlarınız beni rahatlattı, zaten sizi tanıyor gibiyimben dr umu seçmeden önce internette çok araştırdım, etrafıma çok sordum, olumsuz olarak bir yerde sadece sezaryen taraftarı olduğunu duymuştum. ben de zaten sezaryene karşı değilim. onun dışında olumsuz bişey okumadım duymadım ta ki 30. haftamı geçene kadar. en çok kvd canımı sıktı eşime değiştirin doktoru diyormuş eşimde beni sıkıştırıyor arada ama ben dr umdan çok memnunum. sadece doğumda becerikli mi onu bilmiyorum. ama karar verdim sonuçta Allah ın takdiri, en iyi doktora da gitsem herşey olacağına varıyor. dua edip doktoruma devam edicem.
bende meltem hanıma gidiyorumm daa
ne gibi memnun değilsinnn merak ettim tatlımm ????
Adıyla yasasın canımm...Kadınlar tabi hormonlarında etkisiyel çocugu cok cabuk kabullenip benimsiyormus ama ilk cocukda karsılıklı öğrenerek ve beraber geçirdiğimiz anlar arttıkça anneliği öğrenirmişiz. Ama ikinci cocukda anne oldugunu bilerek ve benimsemiş olarakk baslarmısız. Hani ilk cocuklarda hep altta yatan annem kardesimi daha cok seviyor durumu cokda yanlış değil yani. 2. cocuga daha farklı bakılırmıs. Sende de oyle olur belki canımm...
2014 görümcemi öldürmemek için sabır dilemekle geçti.
yılın son günü de bi güzel inceden inceden giydirdim kendisine dayanamayıp. Hatta bir ara bayağı sertleştim ki kayınvalide ve eşim girdi araya ve sakinleştirdiler beni yoksa daha fazla kızışabilirdi ortalık.
hanımefendi sanal mağaza açmış ve bebeğimin her türlü ihtiyacını ordan almamız için bize baskı yapıyor resmen. Neyse dedim bir bakayım ürünlere falan. Ürünler normal fiyatlarının çok çok üstünde ve kredi kartıyla aldığımda hem taksit için vade farkı koyuyor hem de uçuk bir şekilde kargo ücreti alıyor. Mesela bir uyku seti beğendim. Başka bir sitede aynısı 171 TL iken sayın görümceciğimin sitesinde 230 tl. Bunu almamızda ısrar ediyor çünkü burdan kendi para kazanıcak.
Ben de dedim ki senin sitenle diğer site arasında 60 tl fark var dedim. O da diyor ki biz bir aileyiz 3e 5e bakmayacaksın.Sanki bebeğin tüm ihtiyaçlarına ortak olmuş,Bebeğin bir ihtiyacını da ben karşılıyım demiş gibi utanmadan bir de bunu söylüyor bu kadar masraflı bir zamanda bir de. Resmen beynime kan sıçradı ve ben de dedim ki eğer bütçemi zorlayacaksa 3e 5e bakarım kusura bakma dedim. aradaki 60 tl senin için cüzzi bir rakam olabilir ama şu masraflı anda ben o 60 TLyi iki kutu bez parası olarak görüyorum dedim.Hala diyo ki bana 60 tl lik farka bakma sen ciro yüksek olunca kar edicez dedi. Ben de dedim karı bizim üzerimizden sen edeceksin.Sen ciroya bakıyorsun ama ben ürünü alırsam yiyeceğim kazığa bakıyorum dedim. Sesim titremeye başladı sinirden ağlıcaktım nerdeyse. O sırada eşim girdi araya dedi gidelim biz artık. Ben de iyi olur dedim gittik eve.
Eşime bi ton lafı saydım. Dedim ablanla beni muhattap etme. Onun bencilliklerinden dolayı kendimi kasmayacağım bunu da iyi bil. En kısa zamanda konuş ve onun sitesinden hiç bir şekilde alışveriş yapmayacağımı söyle yoksa seninle arası bozulacak. Benimle bozulmasının hiç bir önemi yok ben seni düşünüyorum dedim. Sen haklısın. Benim onunla yalnız konuşmam gerek dedi. Dedim en kısa zamanda nerde yakalıcaksan yakala ve konuş daha fazla bozmasın asabımı dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?