Benim daha ilk cocugum ama bende şimdiden korkuyorum. Bebeğime haksızlık yapmaktan korkuyorm. Eşim 2 yıl sonra bir daha istiyor ama ben bebeğime haksızlık yapmak istemiyorm. Onun 2-3 yaslarında en cok sımarmayı hakettiği dönemlerinde diğer bebğimle ilgilenip ona buyudugu sekilde kosullandırılmıs bellek kazandırmak istemiyorum...
Kızlar yaa..
cok mutsuzum benniye derseniz az bi zaman kaldı ben hastanede kimseyi istemiyorum annem vefat etti ablamın cocukları ufak yengemın öyle kaynanam kalsın istemiyorum zaten cok yakın değilim rahat edemem eltimler aynı şekilde ne yapacagım blmiyorum..
ben çıkıyorum oğlumu görcem dua edin herşey yolunda gitsinnnnnn
Benim daha ilk cocugum ama bende şimdiden korkuyorum. Bebeğime haksızlık yapmaktan korkuyorm. Eşim 2 yıl sonra bir daha istiyor ama ben bebeğime haksızlık yapmak istemiyorm. Onun 2-3 yaslarında en cok sımarmayı hakettiği dönemlerinde diğer bebğimle ilgilenip ona buyudugu sekilde kosullandırılmıs bellek kazandırmak istemiyorum...
canım bebeğin hareketleri olduğu zaman emin ol net anlarsın başta bende karıştırıyormuyum diyordum ama aynı hareketler giderek daha sert tepkilere dönüştü yani gaz değildi. gerçi benim bebiş biraz aceleci çok çok erken harekete başladı ve şuan 6 aylıktan beri hareketlerini videoya çekebiliyorumkarnım şekil değiştiriyor hareket ettikçe ve hiç yerinde durmuo yorulmuo bende anlamadım nasıl bi enerji ama aynı haftada olduğum çok yakın bi arkadaşım var kilomuz bile aynı onunkide erkek ama karnı benimkinin yarısı kadar ve odaha yeni yeni hareketlerini hissetmeye başladı. yani bünyeden bünyeye değişiyor birazda iç karınla ilgili bi durum. benim ebe karın duvarımın çok ince olduğunu söyledi ondan ben çok net hissediyorum hatta yanımdakiler bile kazağımdan karnımı açmadan görüyorlar gezinişini tekmesini falan :) ama yinede çok acele etme bazen yoruyor bu durum ve önümde daha 85 gün var bazen biraz yavaşlasa yada uyusa die dua ediorum sen şimdi tadını çıkar yakında bol bol yaşayacaksın nasılsa :
Normal doğumu kolaylastiran yöntemler varmı acaba
Perine masaji, kegel egzersizleri ve nefes calismalari..
Perine 34. Haftadan itibaren.
Icgudusel dogum ve hpnobirthing kitabi...
Şuan 31 haftalık benimki deneyen varmı bu dediklerinizi
Şöyle söyliyim canım
Kegel egzersizini bütün kadınların yapması gerekir. Çünkü idrar kaçırmasını da engelleyen bir egzersizdir. Rahim içi kasları çalıştırır. Kimsenin dışardan farketmemesi de cabası...
Perine masajı için biraz erken dönemdesin. Bende uygulamayı düşünüyorum şayet oğlum döner umuduyla... Zeytinyağı ile vajinanın dış kesimlerine parmaklarınla masaj yaparak uyguluyorsun. Böylece kanlanma oranını arttırıyorsun. Nem sayesinde de yırtılma ve bebeğin kafasının daha kolay çıkmasını sağlıyorsun.
Nefes çalışmalarını 29. haftadan beri uyguluyorum ve çok rahatlıyorum. Karnım çok şiştiğinde ve bebeğin elini kolunu bacağını karnımda gerdiğinde sancı tarzı kramplar girdiğinde daha rahat atlatmamı sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Doğum anında yardımcı olacağı gibi, Alttan muayenelerde de kendini kasmamanı sağlıyor ve canın yanmıyor.
Shaqa arkadaşımızın tavsiye ettiği kitaplarda bu yöntemlerin daha detaylısını bulabilirsin. Ben biraz deneyimlerimi anlatmaya çalıştım.
Normal doğumu kolaylastiran yöntemler varmı acaba
canım nefes egzersizlerini nasıl ve ne kadar süreli yapıyorsun?
kızlar bu refluye mide yanmasına bi çare bulabildiniz mi??? Boyle bi yanma yokyaaa. Beni benden aldı resmen yaa. Gece uykusu haram oldu bana. Gunduzleri resmen acıyo artık. Bu ne çile yaaa...........
2014 görümcemi öldürmemek için sabır dilemekle geçti.
yılın son günü de bi güzel inceden inceden giydirdim kendisine dayanamayıp. Hatta bir ara bayağı sertleştim ki kayınvalide ve eşim girdi araya ve sakinleştirdiler beni yoksa daha fazla kızışabilirdi ortalık.
hanımefendi sanal mağaza açmış ve bebeğimin her türlü ihtiyacını ordan almamız için bize baskı yapıyor resmen. Neyse dedim bir bakayım ürünlere falan. Ürünler normal fiyatlarının çok çok üstünde ve kredi kartıyla aldığımda hem taksit için vade farkı koyuyor hem de uçuk bir şekilde kargo ücreti alıyor. Mesela bir uyku seti beğendim. Başka bir sitede aynısı 171 TL iken sayın görümceciğimin sitesinde 230 tl. Bunu almamızda ısrar ediyor çünkü burdan kendi para kazanıcak.
Ben de dedim ki senin sitenle diğer site arasında 60 tl fark var dedim. O da diyor ki biz bir aileyiz 3’e 5’e bakmayacaksın.Sanki bebeğin tüm ihtiyaçlarına ortak olmuş,Bebeğin bir ihtiyacını da ben karşılıyım demiş gibi utanmadan bir de bunu söylüyor bu kadar masraflı bir zamanda bir de. Resmen beynime kan sıçradı ve ben de dedim ki eğer bütçemi zorlayacaksa 3’e 5’e bakarım kusura bakma dedim. aradaki 60 tl senin için cüzzi bir rakam olabilir ama şu masraflı anda ben o 60 TL’yi iki kutu bez parası olarak görüyorum dedim.Hala diyo ki bana 60 tl lik farka bakma sen ciro yüksek olunca kar edicez dedi. Ben de dedim karı bizim üzerimizden sen edeceksin.Sen ciroya bakıyorsun ama ben ürünü alırsam yiyeceğim kazığa bakıyorum dedim. Sesim titremeye başladı sinirden ağlıcaktım nerdeyse. O sırada eşim girdi araya dedi gidelim biz artık. Ben de iyi olur dedim gittik eve.
Eşime bi ton lafı saydım. Dedim ablanla beni muhattap etme. Onun bencilliklerinden dolayı kendimi kasmayacağım bunu da iyi bil. En kısa zamanda konuş ve onun sitesinden hiç bir şekilde alışveriş yapmayacağımı söyle yoksa seninle arası bozulacak. Benimle bozulmasının hiç bir önemi yok ben seni düşünüyorum dedim. Sen haklısın. Benim onunla yalnız konuşmam gerek dedi. Dedim en kısa zamanda nerde yakalıcaksan yakala ve konuş daha fazla bozmasın asabımı dedim.
Allah rahmet eylesin.
Hastanede kalabalik zaten cok gereksiz. Esin yaninda olsun yeter. Hemsireler zaten gerekli yardimlari yapacaklar...
Icin rahat olsun
kesinlikle rennie duo şurup diyorum.kurtarıcım
kızlar bu refluye mide yanmasına bi çare bulabildiniz mi??? Boyle bi yanma yokyaaa. Beni benden aldı resmen yaa. Gece uykusu haram oldu bana. Gunduzleri resmen acıyo artık. Bu ne çile yaaa...........
6-7 şişe oldu gaviskon bitirdim artık bişey yerken korkar oldum sanırım sonuna kadar sürecek :/ahh ahh reflübaş belası reflü ben de dayanamdım en sonunda doktoruma söyledim, rennie duo şurup var canım ondan kullanıyorum. çok yandığında biraz ferahlatıyor ama kesin çözüm değil, onu kullandığım halde yanmaya devam ediyor benimki
iç karınla değilde bebekten bebeğe değişiyo sanırım benim ikinci gebeliğim ve ikinci kızım ilk kızım bu kadar hereketli değildi
aam bu kızım bazen ağzımdan elini çıkaracakmış gibi yukarı kaburgalarıma vuruyo bazende alta okadar hızlı vuruyoki alttan
çıkcakmış gibi hissediyorum heran bir hareketlilik karnım bir o yana bir bu yana gidip geliyo biri oturup izlese gülmekten ölür
ama ilk kızım fazla hareketli değildi şimdide okadar uysal sakin ve akıllıki bu kızımda doğmadan msj gönderiyo galiba hazırlanın
ben geliyorumşimdide kaburgalarıma çalışıyo miniğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?