2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

benim kızım 6 yaşından gün aldı herşeyin farkında akıllı bir kız ama düşünüyorumda kızım 2 yaşındayken hiç
olmazdı çünkü tam ilgi beklerken sana bağımlıyken bir tane daha zor olur eminim senin açından zor olur
ikisine yetmeye çalışacaksın herşeyin en iyisi olması için uğraşacaksın hayırlısıyla alırız inş. kucağımıza
bebişlerimizi

Allah rahmet eylesin.
Hastanede kalabalik zaten cok gereksiz. Esin yaninda olsun yeter. Hemsireler zaten gerekli yardimlari yapacaklar...
Icin rahat olsun

ben çıkıyorum oğlumu görcem dua edin herşey yolunda gitsinnnnnn

Ah canım inş bol bol hasret giderirsiniz. Sağlıklı haberlerini al inş. İçin gidiyor onları görünce o monitörün başında karnın açık üşütsen bile orda saatlerce kalabilirsin...

Kesinlikle sana katılıyorum. Benim de ilk bebeğim olucak ve ben 4 yaşında kadar 2. bebeği düşünmüyorum. Çünkü 4 yaşında kadar sizin yanınızda... Onun dünyasında sadece siz varsınız. Sizin dünyanızda ondan başka biri olunca bu ona haksızlık olur gibi geliyor. 4 yaşından sonra kreş gibi aktiviteleri ortaya çıkınca odak noktası değişiyor ki siz o sırada 2. bebeği düşünebilirsiniz diye düşünüyorum.4 yaşına kadar da ilk sevgi tohumlarını ve kişiliğinin temellerini atmak için yeterli zaman diye düşünüyorum. Ne eksik ne fazla...

iç karınla değilde bebekten bebeğe değişiyo sanırım benim ikinci gebeliğim ve ikinci kızım ilk kızım bu kadar hereketli değildi
aam bu kızım bazen ağzımdan elini çıkaracakmış gibi yukarı kaburgalarıma vuruyo bazende alta okadar hızlı vuruyoki alttan
çıkcakmış gibi hissediyorum heran bir hareketlilik karnım bir o yana bir bu yana gidip geliyo biri oturup izlese gülmekten ölür
ama ilk kızım fazla hareketli değildi şimdide okadar uysal sakin ve akıllıki bu kızımda doğmadan msj gönderiyo galiba hazırlanın
ben geliyorum şimdide kaburgalarıma çalışıyo miniğim

Şuan 31 haftalık benimki deneyen varmı bu dediklerinizi

Şöyle söyliyim canım
Kegel egzersizini bütün kadınların yapması gerekir. Çünkü idrar kaçırmasını da engelleyen bir egzersizdir. Rahim içi kasları çalıştırır. Kimsenin dışardan farketmemesi de cabası...
Perine masajı için biraz erken dönemdesin. Bende uygulamayı düşünüyorum şayet oğlum döner umuduyla... Zeytinyağı ile vajinanın dış kesimlerine parmaklarınla masaj yaparak uyguluyorsun. Böylece kanlanma oranını arttırıyorsun. Nem sayesinde de yırtılma ve bebeğin kafasının daha kolay çıkmasını sağlıyorsun.
Nefes çalışmalarını 29. haftadan beri uyguluyorum ve çok rahatlıyorum. Karnım çok şiştiğinde ve bebeğin elini kolunu bacağını karnımda gerdiğinde sancı tarzı kramplar girdiğinde daha rahat atlatmamı sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Doğum anında yardımcı olacağı gibi, Alttan muayenelerde de kendini kasmamanı sağlıyor ve canın yanmıyor.

Shaqa arkadaşımızın tavsiye ettiği kitaplarda bu yöntemlerin daha detaylısını bulabilirsin. Ben biraz deneyimlerimi anlatmaya çalıştım.

canım nefes egzersizlerini nasıl ve ne kadar süreli yapıyorsun?

Normal doğumu kolaylastiran yöntemler varmı acaba

varrrrrrrrrr....... İçgüdüsel dogum kitabını okumalısın canım. Şimdi yapabileceğin seyler oldugu gibi dogum anında da yapabileceğin şeyler var..

Kegel ve perine masajı var mesela. Ben kegeli en basından beri yuapıyorum. Her iki yonteminde normal dogumu kolaylaştırdıgı soylenemez ama her ikide dogumdan sonra eski haline donmeni kolaylastırır ve dogumdan sonrada vajinanın eskisi gibi olmasdını sağlar. Cinsel mutlulugun gölgelenmez. Birde yırtık olusumunu azalttıkları soyleniyo.. Perine masajı 34. haftadan sonra YAPILIR AMA KEGELİ HER ZAMAN YAPMALISIN. Nefes egzersizleride cok önemli. Dogru nefes almayı şimdiden öğrenirsen doğum anında rahat edersin.
Bide yapabileceğine inanman lazım herseyden önemlisi. Ve yurumekk..... Dogum anında bile yurumelisn. Senin yapamadıgın yer cekimi yapacak.. Ben mesela dogum için hemen yatıs yapmayacagım. Son ana akdar evimde olacagım. Yada hastaneye giderim ama bahcesinde dolanırım.

canım nefes egzersizlerini nasıl ve ne kadar süreli yapıyorsun?

2 tip nefes egzersizi yapıyorum.
1 tip aktif doğumda ıkınma yapıcağımız nefes egzersizi ki biz egzersiz zamanında ıkınma yapmıyacağız Çiçek koklar gibi koklayıp ( 4 sn boyunca ) Mum üfler gibi ( 8 sn boyunca ) dışarı vericez. Ikınmayı doğumda mum üfler gibi kısmında nefesimizi tutarak gerçekleştireceğiz.Zaten ne kadar çok tutup itersek o kadar çabuk kollarımıza alırız bebeğimizi...
2. tip köpek soluması gibi hızlı hızlı nefes alıp vermek... Bunu da bebeğin başı dışarı çıktığında doktorumuz kesinlikle ıkınma dediği zaman uygulayacağız hızlı hızlı nefes alıcağız.

Bu arada nefesleri diyaframımıza alıcağız. Ben aklıma geldikçe tekrarlıyorum canım belirli bir sürem yok. Bu egzersizlerin bebeğe veya rahim yoluna zararı olmadığı gibi bebeğimizin daha çok oksijen almasını sağladığını unutmamak gerekir.

Ki doğumdaki sancılarımızın nedeni rahim kaslarının oksijensiz kalmasıdır. Nefes egzersizlerin nedeni de orayı oksijenlendirmektir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu

kızlar bu refluye mide yanmasına bi çare bulabildiniz mi??? Boyle bi yanma yokyaaa. Beni benden aldı resmen yaa. Gece uykusu haram oldu bana. Gunduzleri resmen acıyo artık. Bu ne çile yaaa...........

kızlar bu refluye mide yanmasına bi çare bulabildiniz mi??? Boyle bi yanma yokyaaa. Beni benden aldı resmen yaa. Gece uykusu haram oldu bana. Gunduzleri resmen acıyo artık. Bu ne çile yaaa...........

kesinlikle rennie duo şurup diyorum.kurtarıcım

hakkaten Allah sabır versin yaa, 3 e 5 e bakmayacakmış madem halası hediye ediversin..niye böyle yapar bu insanlar anlamıyorum ya, inşallah bi daha böyle baskı yapmaz sana, eşine söylemen iyi olmuş o konuşssun sen bi daha konuşup da kendini de bebişini de üzme canm..

kesinlikle rennie duo şurup diyorum.kurtarıcım

Allah belasını versin. Evlerden ırak kalsın... Boyle bişey yok yaa bide insanı nezle gibi yapıyo. Burun tıkanıklığı geniz akıntısı. Ha bide kalp krizi geçiriyormusun hissi veren o sıkısmalar.. Allahım yemeği geviş getire getire yiyorum resmen bu ne yaa. :gaviskon surup var bendede işe yaramıyo yaaa

ahh ahh reflü baş belası reflü ben de dayanamdım en sonunda doktoruma söyledim, rennie duo şurup var canım ondan kullanıyorum. çok yandığında biraz ferahlatıyor ama kesin çözüm değil, onu kullandığım halde yanmaya devam ediyor benimki

6-7 şişe oldu gaviskon bitirdim artık bişey yerken korkar oldum sanırım sonuna kadar sürecek :/

gaviskonda midemi bulandırıyo benim ya bu rennie surup recetesiz alınabilniyormu kızlar. Doktora gidemem şimdi..

aynen benimki de öyle ,ilk hamileleiimde kızım hiç kıprdamazdı, çoğu zaman acile koşardık tövbe yarabbim nbu bebek öldü diye, bir kez yer değştirdiğini bir kez balık gibi kaydığını, bir kez tekme attığını hiç bilmiyorum, öylece de doğdu, şimdi 5 yaşında ve hala çok uysal, kedi haline bi çocuk, bu bebeğimse aksine taa 12. haftalarda başladı kıpırdanmalara, bu aydayız çok şükür, hala bıcır bıcır,bazen öyle bir tekme atıyor ki çığlık atıyorum, demek ki bebeğiyle alakalı bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…