2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

bence de olumlu ve pozitif olmanın en iyi yöntemi kesinlikle. Ben 3 aylık denemeden sonra hamile kaldım ve o hamilelik belirtileri topiklerinde kafayı yemek üzereydim 3 ay için bile. güzel haberi aldım ve çok sevindim rahatladım.
ama bir baktım ki 5 6 sene uğraşan insanlar gördüm ve o an dedim hamilelik zorlu bir süreç bu süreçte bu şekilde çocuk hasreti çeken insanları aklına getir, sıkıntı çektiğinde onlar gelsin aklına ve bak nasıl güzelleşecek bu süreç. Hep böyle telkin ettim kendimi.
Düşünsenize kızlar bu sıkıntıları çekebilmeyi dört gözle bekleyen kadınlar var. O kadar şanslıyız ki.

sanırım kız bebişler annelerine torpil yapıyor uyku konusunda :)))oğlanlar çok yaramazlar daha anne karnında başlıyorlar yaramazlığadilini ısırda nazar değmesin uykuna ne güzel bizim yerimizede uyu cnm

Ben 12 gibi bir yatıyorum 10-11 gibi kalkıyorum aralıksız neredeyse. Arada tuvalete kalkıyorum kalkınca bir su içip tekrar yatıyorum. Sevineyim miiiii üzüleyim miiiii bilemedim Hiç öyle tekmelerle falan uyanmadım. Anca mide yanması ile ya da bacağa giren kramp ile.
Ben de güçlü tekmeler istiyorum tombul bacaklardan

Cok dogru ve yerinde bi tespit canım.. ben hareket ederken insanlar kesin dusecek kıracak biyerini diye kaygı duyarlar. Hipreaktif bi yapım var ne yazıkkii.. EŞim gece uyurken bile paldır kuldur hareket ediyosun diyo. Aniden sağımdan soluma donuyomusum.Kaç kez eşime dirsek attım uyurken.. Yurudugumu bilmem kosarak hareket ederim. Cok aceleciyimdir..

Yarın gideceğim artık dayanamıyorum gece uykudan uyandirir hale geldim doktoruma sormustum o bazı gebelerde olur hamile oldugun için ilaç verilmez

Allah Allah ben normal mi kaşınmam dediğimde doktorum
henüz çok erken belki sona doğru kaşınsan normal derdim ama şimdi kaşınman anormal demişti
intaniye doktoru da verdiği ilaçların bebeğe bişey yapmayacağını zaten dozunun düşük olduğunu ve bu sebeple tedavinin biraz uzun süreceğini (20 gün) söylemişti
sonra ilaçları kendi doktoruma da gösterdim ki bunu o söyledi ilaç yazarsa mutlaka bana göster demişti
sonuçta ikimizde iyiyiz

Günaydın güzel anneler hepinize sağlıklı mutlu bir hafta dilerim tatlı bebişlerinizle birlikte.Sanırım genelde artık bi çoğumuzda uykusuzluk ve tekmelerin rahatsız etmesi olayı başlamış..Bir de tabi doğum endişeleri.Ben de saat kurmuş gibi iki saatte bir tuvalete kalkıyorum en rahat ettiğim yatış şekli sol taraf olduğu için uyandığımda sol kulağım kıpkırmızı olmuş oluyo :))) Evet bazen nefesim de daralıyo ama artık alışıyorum sanırım..Gerçi şikayetlerimin artması için henüz erken beki de ilerleyen haftalarda daha da zorlaşıcak..Bilmiyorum.Genelde yazmışsınız benim kızım da bazen iki yerden aynı anda tekmeliyor sanki içerde halı kilim silkeliyor yani nasıl oluyor anlamıyorum nasıl acaba duruşu çok merak ediyorumAma yine de tekmeleri henüz uykumdan uyandıracak derecede değil.Şeker diyetimi uyguluyorum.İlk saatler genelde 140 ın üstünde çıkıyor ama 2.saatte genelde 120 civarı seyrediyor haftaya dahiliyeye gideceğim.Bilmiyorum nasıl bi yol izler .İnsülin fikri de artık beni korkutmuyor ne yapalım bebişim için katlanıcam buna da şükür napalım.Herşeyin başı stres bunu en sonunda 3.trimesterda anladım iyice kaderci oldum sanırım..Yavrum sağlıkla gelsin de başka şey istemiyorum.Bi de artık işyerinde son günlerim onun da verdiği bi rahatlık var galiba.Bana stresin çoğunu burası yapıyormuş artık dinlenmem lazım...

ben gittim canım hatta bugün okuldan çıkınca tekrar gidicem bir kaç eksiğim var onları alayım diyorum. genelde ucuz ama ben bebegime hiç kıyafet almadım ama sorduklarımın fiyatlarıda gayet uygundu.

ben beyazıttayım eskıden surekl ınerdım asagılara ama sımdı nerde ogle arası yuruyus yapmak bıle zor gelıyor..ınsallah bıkac bısı bulurum

emel ben cerrahpasaya tup bebek bolumundekı hocaya gıdıyorum orda okadar cok cıft ıle karsılasıyorum kı onları gorunce bıle zaten hoca nasılsın deyınce ıcımden kotu demek gelmıyor

bugün kontrolümüz vardı doktor bebeğime küçük gibi dedi 29+0 dayız 1200 gr 37 cm sizce nasıl bunlar devlet hastanesi ölçümleri özelde daha yüksek çıkıyor anlamadım hangisi doğru(

Benim de tam tersi devlette yüksek hatta devlette çalışan bir doktorun kendi muayenehanesinde de yüksek çıkmıştı.Rapor için gitmiştim. Hatta doktorum 4 gün geri dediği zamanlarda o doktor 2 gün önde çıkarmıştı. Arkadaşım baktı devlette ultrasonda o da yüksek çıkardı. Ben de benimle gittiğim hast.de doğum yapan arkadaşımı aradım.Farklı dr.a ama aynı cihaz ile muayene oluyoruz. Doğumdan hemen önce girdiği ultrasonda 3100-3200 civarı doğacak demiş ama 2970 gr doğmuştu. Öyle ise bu kilosundan daha düşük olmasın bebeğim

Vay beee kişilik analizinde başarılı çıktım :))) kesinlikle seni öyle iyi tanıyorumki 5 kadını gözlemlememi isteseler,arasında sen de olsan seni bir çırpıda tahmin ederim o derece iddialıyım :))

yazınca gözümce canlandırdım zaten yatakta yatış şeklini:)) eşin kesin yastık altına falan saklanıyodur dirsek korkusundan

ozelde bılmıyorum ama benımde devlette 1 hafta onden gıdıyor cıkıyor

bel ağrısı çeken arkadaşlarım var mı varsa ne yapıyosunuz biraz olsun dindirmek için
şu anda çok şükür kramplar iyice azaldı süt yoğurt peynir ve kalsiyum takviyesi işe yaradı
ama belim ağrıyor hele ev işi yapmaya kalkmayım yerden çorap alıp doğrulsam belim kopacak sanıyorum

ozelde bılmıyorum ama benımde devlette 1 hafta onden gıdıyor cıkıyor

Yarın 6 da Celal Bayer Üni. de çalışan ve derslere giren bir doktor var.İzmir Bayraklıda muayenehanesi var. da oraya gideceğim. Perinatolog kendisi . Yeşim Bülbül Baytur. Anomali taraması için de ona gitmiştim. İşin açıkçası kendi doktorumdan çok daha ayrıntılı baktı. 1 saati geçti muayenesi. Yarın yine gidip onun fikrini de alacağım. Bakalım o kaç kilo diyecek! Eğer olumsuz birşey söylerse bunu doktoruma nasıl diyeceğim bilemedim Gittiğimi söylemem ayıp olmaz mı? Bebeğin sağlığı herşeyden önemli ama doktoruma da güvensizlik hissi yaratmak istemiyorum. Sonuçta doğumumu da o yapacak ve beni şimdiye kadar çok dikkatli ve titizlikler muayene etti. Doktorum olumsuz şeyler söylemiyor sadece yapmam gerekenleri söylüyor. Sanırım beni üzüp panikletmek istemiyor. Sorarsam söylüyor genelde.

bugün kontrolümüz vardı doktor bebeğime küçük gibi dedi 29+0 dayız 1200 gr 37 cm sizce nasıl bunlar devlet hastanesi ölçümleri özelde daha yüksek çıkıyor anlamadım hangisi doğru(

canım benim hiç canını sıkma, ben oğluma hamileyken hiç kilo ve boy takibi yapmamıştım oğlum 2750 gr doğdu ufacık birşeydi ve benim rahmimde perde olduğu için bebeğim büyüyememişti ama doğduktan 2 ay sonra normal kilosuna boyuna ulaştı. hatta ben iyi ki oğlumdayken tekme falan saymıyormuşum diyorum , çünkü oğlumdayken bu hamileliğime göre nerdeyse hareket etmiyormuş denecek durumdaydı. Sağlıkla doğsun sen ona kilo aldırırsın annesi hiç üzme kendini.

Canım bende aslında bel fıtığı var. Önceden kitlenmişti belim. Fizik tedavi gördüm. Hamileliğin başında da ağrılarım başlamıştı eyvah kötü geçecek dedim ama inanmazsın bel ağrısı çekmiyorum. Duruş pozisyonuma dikkat ediyorum. Yan da yatsam yan da otursam hep bel desteği kullanıyorum .Bir kırlent koyuyorum her zaman. Belime ufak ufak masaj yaparım her zaman. Korkuyorum fıtığımdan çünkü.

aslında bende otururken mutlaka belime destek koyarım
belimi zorlayacak şeylerden kaçınıyorum
ayakta durduğum sürece sıkıntı yok
oturup kalktıkça eğilip doğruldukça ağrı artıyor
ağrı iyice arttığında ise sıcak duş masaj duruş pozisyonu bel desteği hiç bir işe yaramıyor
göbek öne gittikçe belim kayıyor sanki

sanırım kız bebişler annelerine torpil yapıyor uyku konusunda :)))oğlanlar çok yaramazlar daha anne karnında başlıyorlar yaramazlığadilini ısırda nazar değmesin uykuna ne güzel bizim yerimizede uyu cnm

Benim de kızım olcak ve bir haftadır nerdeyse 10-11 saat uyuyoruz, kalkamıyorum bir türlü uyku çok tatlı geliyor, kızımda sabah azıcık tekmeliyor anne kalk acıktım der gibi, ama ben onun tekmeleriyle daha Mesut bir şekilde uyuyorum sanki

Bizde ne zaman bir bebek görsek, herkes bebekle ilgilenirken kızım içerden nasıl tekmeliyor, ben bakamıyorum bebeğe sanki ihanet ediyormuşum gibi hissettiriyor bana, resmen heyyyyy bende buradayım diyor...

Ayy bir ben değilmişim uyku sıkıntı çeken
Artık deliksiz uyku hayal onu kabullendim de sağdan sola dönerken de uyanır mı insan ya Bebeğimin tekmeleri değil de ağrılar ve nefes alamama yüzünden uyuyamiyorum.

Genele baktığımızda kız çocuklara hamile olanlarda uyku hat safhada görünüyor , normalde de benim için uyku yemek içmekten gezmekten birçok şeyden daha önemli çok seviyorum uyumayı çok mutlu oluyorum uykumu alamadığımda hasta oluyorum resmen napayım aynı babama çekmişim ilk kızımda öğlen 2 ye kadar uyuyordum,şimdide geceleri tuvalete kalkmak olmasa bayağı deliksiz uyuyorum benimde sorunum gece tuvalete kalkarken . Resmen kıpırdayamıyorum gaz sancısı+ idrar torbası dolu kalkmak çok zorluyo yatınca solda kalıyorum ya da sağa dönüyorum. Sabah kalkınca derler ya hani " yanlarım ağrıyor "

Kızlar ya bu uykusuzluk yada tasikardi bende bi dengesizlik yaptı anlamadım..Dun eşimle yuruyuse cıktık. Karsıdan karsıya geçerken arabanın biri kırmızı ısıkta geçti. Ben eşime adamı şikayet edecektim aslaında. Yaptıgına bak terbiyesizin diyecektim. YOla cıkma niyetim buydu ama nasıl oldu anlamadım oyle dusunurken 'DÜMBÜKKKKKKKKKK' diye bagırdım. Herkse bana baktı. Kendimi duyunca sok oldum hemen agzımı kapattım. Eşimde önce saskın saskın baktı bana sonra gulmye basladı. Hamilelik içindeki kıroyu cıkardı dıyo..

Ben de ilk hamileliğimde ne bebeğin boyundan ne kilosundan haberim yoktu. 20 yaşındaydım bilmiyodum herhalde doktor sağlıklı deyince tamam diyodum. Kızım 3300gr. 50 cm olmuştu şimdi ay ay hafta hafta takip aman allahım bu kadar pimpirik haller kendime şaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…