2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
ortalama 100 tl canım. temizlik + ütü

Çok sağol bianka ütüyü düşünmemiştim bak iyi oldu söylediğin en zor gelen şey bana ütü
Pencerelerden başlatıcam bu hafta kusmetse
Sonraki sefer duvarlar ve kapılar zamanı olursa koktuklar
Bunlar rutin temizliğe giriyor mu normalde gelenler her hafta pencere koltuk siliyor mu ütü yapıyor mu

Merhaba, ben de hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama çok sık girip birşeyler yazmaya fırsat bulamıyorum... Alacaklarınla ilgili hiç kaygılanmana gerek yok.. Bebeğim için ne alacağıma sürekli netten araştırarak ve etrafımdaki yeni annelere sorarak karar verdim... Bebek şampuanı, masaj yağı, losyonu Chicconun pure serisini aldım..pişik kremi de chicco... en organik ve doğal olanının bu olduğuna karar verdim... ebebek.comda gayet ucuz diğer sitelere göre... banyo süngerini doğal olanından aldım.. biraz pahalı ama değer bence.. banyo küveti filesi( içi köpüklü kalın olanlarının daha iyi olduğunu söylediler.. diğer ince filelerde bebek rahatsız oluyormuş) kovası maşrapası sevi bebe... Fileyi netten sipariş vermiştim ama küvet kova filan onları hello baby den aldım.. Aventin ikili 120 mllik biberonundan ve 2 li kaşığından aldım... Emziğin en iyisinin nuk'un yeni doğan için olan silikonlu emziğinin olduğunu söylediler.. kullananlar çok memnundu ondan aldım.. Kapağı hediyeydi... Uni baby yenidoğan ıslak mendili aldım. bez konusunda hala kararsız olmakla birlkte Huggiesin yenidoğan için olan bezini aldım. çünkü organik pamuktan yapılmış... chicconun tırnak makası, burun aspiratörü tarağı fırçasını aldım... İzmir de yaşıyorum ben.. optimum Wawahouse dan 3 tane çok ince penye battaniye aldım tanesi 9.90 dı sanırım çok kullanılıyormuş ince battaniyeler... nevresim takımını taçın organik pamuktan üretilmiş serisinden aldım. yorganını annem yün den yaptırdı... anne bebek çantası lassig casual modelinden aldım en ucuz webdenal.com da buldum... Mothercarein her ayın ortasında indirim günleri var.. içine giydireceğim uzun kollu çıtçıtlılarını 3 lü paket şeklinde ve yine 3 lü paket penye tulumunu aldım...Kumaşı çok güzel.. Kipa da F&Fdiye bir marka var.. çok iyi ingiliz markasıymış tulumları çok güzel buraya da bakabilirsin.. Yine wawahouse dan kadife tulumlar 25 liraya indirime girmişti ordan kadife tulum aldım.. Chicconun kadife tulumu ve 5 li hastane çıkışı hediye gelmişti...onlar da çok güzel... yalnız chicco yu indirimdeyken almak mantıklı, biraz pahalı.. Hello baby de funna baby diye bir marka var onun da ürünlerinin iyi olduğunu söylüyorlar.. nette de bazı sitelerde indirime giriyor... ağız bezlerini yüzde yüz pamuk mermerşahi bez aldım... yine paket içinde satılan pamuk ter havlularından aldım.Banyo havlusunu organik pamuktan wawahouse dan aldım, 24.9 dı sanırım... Kemeraltında mina bebeden 3 lü alt ayaklı tulumdan ve 2 adet antialerjik yine pamuktan iç dış zıbından aldım..Bir de bebeklerin belini tutması için havlu gibi bir kumaştan yapılmış bir bez vardı çırtırtlı.. kullanırıyım bilmiyorum ama annemin ısrarı üzerine aldım :) Humana stil tea hastanede bile hemen içmeye başlarsam diye bir kutu aldım çok iyi süt yapıyormuş... Malt içeckleri de vitamalt, promalt çok iyi süt yapıyormuş Doğumdan hemen sonra başlamak lazım... Alt açma bezi uyku tulumu English home dan hediye geldi.. Altaçma bezinin yedek örtüsü de var .. kullanışlı görünüyor ama fiyatını bilemiyorum.. emzirme yastıklarının çok kullanışlı olduğunu söylüyorlar. netten sipariş vermiştim emzirme örtüsüyle birlikte... şimdilik aklıma gelenler bunlar... İnşallah herşey gönlünce olur ve içine sinerek alırsın:) Bebeğin de sen de şimdiden güle güle kullanın

emel inan bana ilk de ikincide fark etmiyor rabbim bizlere(annelere) nasıl bir kalp verdiyse artık hepsinin özlemi birbirinden farklı oluyormuş heyecan desen zaten o bambaşka o bebeği kucağına aldığın anda çok daha başka biri gibi hissedeceksin kendini şimdiden çok daha güzel bir duygu

emel bu arada sen bu şeker süs işlerini falan ne yaptın net olarak belli mi yoksa ben gibi kararsızlardan mısın?
hımmm alevela'nın kardeşinin bir sorunu vardı ona çözüm bulabildiler mi acaba

schaga bir kaç gün olmayacağım demişti. sanırım başka bir yerde ve giremiyor.

hımm ben onu kaçırmışım demek ki

canım pipetli modellerin temizliği biraz zor, avent natural da yedekle bir tane. şu an koliğe karşı hem en etkili biberon o hem de aynı anne memesi gibi. memeden soğutmuyor, çekişi memeden çekişle aynı.

bende öğretmenim ve aynen dediğiniz gibi oluyormuş aktaramıyoruz. o aktaranlar nasıl aktarmış merak ettim doğrusu

her hafta utu yapmıyor bıze gelen abla ama bunu sen yonlendırırsın.. dersınkı "bu hafta halı sılme utumu yap vs " dıe..bızde 110 tl yaptık yeni

yaa bende ılk bebekte olan heyecan yooktu yenı yenı basladı ne duygusuz ınsanım:)
sımdıde korku daha cok nasıl yetebılecekmıyım ıkısınede korkusu

canım hastanede gelen misafirlere sadece çikolata dağıtıcam. odada bir de fotoğraf çekimi için kullanacağım ebru hoşgeldin tarzı bir çerçeve yaptırmayı düşünüyorum eğlenceli olsun diye. kurabiye,lohusa şerbeti düşündüm de şimdi o telaşta bebekle mi ilgilenilsin yoksa misafirlere ikram mı yapılsın karmaşık bir süreç olur diye vazgeçtim. Balonlar da olabilir etrafta :))

hastane odası için bir kapı süsü beğendim onu yapar mıyız yoksa hazır mı alırız bilmiyorum dur fotosunu göndereyim bakalım beğenicek misin

Mevlüt ve eve gelen misafirlere de kalıcı olsun diye bebek sabunu dağıtacağım. Sabunlarım da yine kelebek desenli olacak. Bunu belki biz evde bile yaparız ama maliyetlere baktığımda sabun yapımı ile hazır almam arasında pek bir fark yok o yüzden hazır alacağım.

Herşeyi planladım 19 şubattan sonra tüm eksiklerini tamamlayacağım. Hedefim şubat 10a kadar tamamını bitirip 28 şubatta izne ayrıldığımda yan gelip yatmak :)))))

selam kızlar bide düngittik oğluşumuzu görmeye benim canım oğlum yüzünü göstermedi sırtını dönmüş ama pipisini gösterdiçaok tatlıyız 2 hafta önce şeker testinde şekerim çıkmıştı o zaman oluşum 1180 gr dı 28. haftada 2 hafta diyet yaptım ben gr kilo almamışım ama oluşum 1800 gr olmuş 42 cm koccaman adam olmuş diimi teyzeleri şekerim dengeye girmiş dr um ve diyetisyenim diyete devam et dediler...... dün ödül kaçamak yaptım az biraz ama devam edeceğim yinede ......

bu gün detaylı ultrasona girdik.. dr kız bebeklerin fazla iriliğinin olmadığını ve bizim bebeğimizin çok iri olduğunu 2li test falan yaptırıp yaptırmadığımı sordu.. bebeğin kilosunun fazla olmasının anormali olduğunu bilmiyordum!!
benimle aynı haftalarda olan arkadaşlar varsa lütfen böyle birşeyle karşılaşıp kendi dr una danışanlar beni rahatlatın.. bebeğim tontik olcak diye sevinemedim (

kaç gündür sağ bacağımda ağrı vardı gece bi baktım baldırımda varis başlamış şişmiş offff hamileliğin sonuna kadar uğraştıracak beni zaten 2 aydır sağ bacağıma kramp giriyordu belliydi bişey çıkacağı

ben de öğretmenim senin gibi yapmayı düşünüyorum tatili de aktarmak için 1 hafta daha çalışacağım ama ben sormadım aktarabilir miyim diye inş sorun çıkarmazlar zaten bu hali ile en az 3 haftam açıkta

sen de bir sor bakalım arkadaşım sana ne diyecekler cevabı bize de bildirirmisin kafamız netleşsin artık.

dün kızımı görmeye gittik 44 cm 1938 kg olmuş :) ve ben 3 haftada hiç kilo almamışım

25 Ocakta benim 32. haftam doluyor. Memur o hafta rapor getirmemi istedi. Eğer yarıyıl tatilinden sonra da çalışmaya devam edecekseniz aktarırısınız hocam o sizin tatiliniz, ama aktarmak için tatilden sonra yarım gün dahi olsa çalışmanız lazım dedi. Benim bildiğim şu, eğer 37 hafta tatilde bitiyorsa o zaman aktaramazsınız çünkü tatilde fiilen çalıamazsınız. Ama benimki gibi tatil iznin içinde kalıyorsa (sonunda değil, içinde) o zaman sorun olmuyor.

benim oluşumun göbeği 3 hafta önden gidiyor tatlımm normalmi bilmiyorum ama maşallah diyorumm dr um bişey demedisuyum falan iyi ama onu bilmiyorum

Merhaba kızlar göbek altında ve üstünde oluşan kahverengi çizginin ne olduğunu neden oluştuğunu biliyormusunuz bi arkadaşım doğumun yaklaştığının habercisi demişti doğrumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…