2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnm sanırım aybükeden sonra ben ikincidoğum haberini veren kişi olcam bu topikte sen izne ayrıldığında ben 1 haftalık doğum yapmış olcam bide sana tavsiyem ne şekilde doğum yapmak istediğine önceden karar vermen düşünme diyolarla tmm kafaya takma okadar
ama kararını ver ne istediğini tespit et heran ne olcağı belli olmaz araştırmanı iyi yap ne istediğine karar ver ondan sonrada kimsenin
dediğine bakma düşünme

Selam kızlar.. Doğum iznine çıkmama 9 gün kaldı ama hala kararsızım izne çıksam mı beklesemmi ?*
Allaha şükür hiçbi sıkıntım yok aslında çalışabilirim ama evde hazırlık yapma açısından da biraz evde olsam mı diyorum napsam ki :26:

Merhaba kızlar göbek altında ve üstünde oluşan kahverengi çizginin ne olduğunu neden oluştuğunu biliyormusunuz bi arkadaşım doğumun yaklaştığının habercisi demişti doğrumu

Bende onu merak ediyorum. Annemde doğumun yaklaştığının habercisi dedi ama benim daha tam kahverengi değil mesela açık kahve gibi henüz.

Merhaba kızlar göbek altında ve üstünde oluşan kahverengi çizginin ne olduğunu neden oluştuğunu biliyormusunuz bi arkadaşım doğumun yaklaştığının habercisi demişti doğrumu

gerçekten her hamilede olabilecek bişey diye biliyorum ama korktum şimdi benimde çizgi var :18:

emelcim maasallah bebeişine cok mutlu oldum..
Bebeğini gören ve iyi haberlerini alan tum arkadaslarada ben göremedim kuzum. Daha bi 10 gunde goremeyeceğim artık...

Bu aralar sonlara geldiğimiz için hani dogum hikayeleri anlatılırken duydugumuz seyler vardı ya..Benim suyum azalmıştı soyle oldu gibi... Sonu genelde iyi biten ve butunun içinde gorulmeyen pürüzler... O an o kadarda önemli bi sorun değilmiş dediğimiz şeyler... SOna yaklaştıgımız için ufak ufak o tarz haberler alıyoruz. Ama cok sukurki hepimiz riskli dönemleri atlattık. Ben ve benim gibi arkadasların 1-2 haftası daha var ama...Bundan sonra rahatız arkadaslar.. Bebeişlerimiz bizi ugrastıracak olsa bile bizimle olacaklar.... Ve sonunda yaa doktorum banada soyle demişti ama şoyle dogrdum gibi ömür boyu anlatacagımız hikayelerimiz olacak. Gelinlerimize biz senin gibimiydik hem su vardı hem bu vardı hemde ben soyle yapardım diye soylenecegiz...

Yarınlarda yarınlarda mutlu gunler var.. Yarınlarda yarınlarda bebeğimizi sevmek var...

Kızlar dun aksama heberlerinde hamile çalışanlara müjde tarzı seyler vardı. dogum sonrası rapor 10 gune cıkacakmıs dediler bugun iş yerindeki bayanlarda bana. HAberleri dinleyeniniz varmı?

Eskiden ebeler doğum gününün yaklaştığını bu çizgiden anlaarlarmış benimki çok koyulaştı ve ürktüm biraz ama ne derece doğru olduğunu bilmiyorum

barbie geçmiş olsun cnm inş. bişey olmicak sen içini ferah tut allah kalbinden gönlünden geçeni
versin dün yazacaktım fırsatım olmadı kocamn öpüldün

yaa bende ılk bebekte olan heyecan yooktu yenı yenı basladı ne duygusuz ınsanım:)
sımdıde korku daha cok nasıl yetebılecekmıyım ıkısınede korkusu

yetme korkusu değilde umarım ikisine de aynı derecede ilgili olabilirimmmmm

yaaa çok beğendimmmmmmm kapı süsünüüüüüüü
sabun içinde belki resimden dolayı boyu biraz büyük göründü gözüme
sen yakından gördün mi ebat tam olarak bu kadar büyük mü ?
şekil, renk olarak çok güzel ama ebat düşündürdü beni emel
oyy oyyy benimde elimi çabuk tutmam lazım bu durumda dur
görümceye sorayım ne yaptın bizim keçe işlerini diyeyim
ondan ses çıkmazsa ben bu işe sağlam bir el atarım
hastane içinde öyle şerbet işlerine bende girmeyeceğim
emel verdiğin linkten baktım da çok daha güzel göründü gözüme
miss gibi sabun kokusu da burnuma geldi

bilmiyorum da dur bir bakalım netten

Eskiden ebeler doğum gününün yaklaştığını bu çizgiden anlaarlarmış benimki çok koyulaştı ve ürktüm biraz ama ne derece doğru olduğunu bilmiyorum

evet doğum zamanı yaklaştığında ortaya çıkıyor ve yine kendiliğinden kayboluyor korkulacak bir durum yok

Son düzenleme:

Bence iznini dogum sonrası kullan cnm bebeğine daha çok zaman geçirmiş olursun emzirme falan..

ben öğleden sonraya randevu aldım kendi dr uma görüncem.. bu moralle beklemek istemiyorum... kızıma zarar...gelince yazarım sonuçları
byee

kızlar hamileliğin 20. haftasında göbek deliğinden aşağı kadar olan kısmı cetvelle ölçüldüğünde cıkan cm cinsinden sonuç bebeğin geçekte yaklaşık olarak kaç haftalık oldugunu gösterir. Eskiden ultrason olmadıgı için ebeler kaç haftalık gebe olduguna oyle bakarlarmış. Cok enteresan gerçekten... O çizgi herkesde oluşmayabilir bazılarında da cok erken cıkabilirmiş. Bende yok mesela. Ama doguma yaklaşıldıgı için çıktıgı halk arasında yapılan uydurmalardan...

20. GEBELİK HAFTASI (19+0, 19+6. GÜNLER)
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Gebeliğin ilk yarısını geride bırakmak üzeresiniz. Artık "karnınız" da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Rahiminizi şu anda tam göbek deliğiniz hizasında hissedebilirsiniz. Bundan sonra da her hafta yaklaşık bir santimetre yukarı çıkmaya devam edecek.
............ Gebeliğin en ilginç yönlerinden biri de 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahiminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül etmesidir...
Ultrasonografi incelemeleri yapılmadığı durumlarda bu ölçüm gebelik haftasını belirlemede oldukça etkili bir şekilde kullanılabilmektedir ve dünya üzerinde halen gebelik takibinde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.
İsterseniz bir deneme yapabilirsiniz, ancak bunu asla bir takıntı haline getirip ufak-tefek oynamalar için (örneğin 23. haftada yaptığınız ölçümün 21 çıkması gibi) kendinizi üzmeyin.
Bu gebelik haftasından itibaren göbeğinizle pubis arasında kalan orta hat çizgisi de ("linea nigra") koyulaşmaya başlayabilir, endişelenmeyin, bu çizgi doğumdan sonraki birkaç ay içinde tamamen kaybolacaktır.

Son düzenleme:
Bence iznini dogum sonrası kullan cnm bebeğine daha çok zaman geçirmiş olursun emzirme falan..

Evet bende onu düşünüyorum aslında.. Yani ne kadar süt sağsan bıraksanda evde kendin emzirme kadar olmaz herhalde..
32 hafta geçti 5 hafta daha geçer... ben en iyisi çalışabilir raporu alayım :)

ben öğleden sonraya randevu aldım kendi dr uma görüncem.. bu moralle beklemek istemiyorum... kızıma zarar...gelince yazarım sonuçları
byee

Canım kız erkek fark etmez iri bebek tamamen genetik bişey. Benim oğlum olacak normalinden baya bi iri şuanda ama Dr umda dedi ailede doğumlar hep bu şekildedir kesin sizde irisiniz dedi. Gerçekten öle yani. Bence hiç kafana takma canım yani uzun boylu kilolu bebek olması normal, asıl hiç kilo alamaması veya geride kalması anormal diye biliyorum.

Slm kıslar, az önce yıkadığım çamaşırları ütülemeye başlamıştım birazı bitti derken hepsini makinaya geri attım, ütü masasının üzerine çarşaf koyup öyle ütülemeye kararverdim, hiç bu kadar titizleneceğim gelmezdi aklıma nasıl bitçek bu iş bilmiyorum

Bende çok sabırsızlanıyorum bebişimin eşyalarını hazırlamak için ama odasını bekliyoruz. Bu ay sonu gelicek inşallah ondan sonra sabaha kadar ütü yapıcam sanırım

Bende çok sabırsızlanıyorum bebişimin eşyalarını hazırlamak için ama odasını bekliyoruz. Bu ay sonu gelicek inşallah ondan sonra sabaha kadar ütü yapıcam sanırım

Sorma canım ya 2 parçaşey ütülücem diye nefes nefese kaldım onlarda boşa gitti içime sinmedi, bence hastane çıkışına falan başlayabilirsin nasılsa kutu içinde oluyor, sonra zor olmasın...

Merhaba hamişler. Bende 31 haftalık hamileyim kısmetse 10 Mart'ta doğum yapacağım, sitede eksi üyeyim ama hiç yorum yapmak kısmet olmamıştı. Listeey eklenmek istiyorum ama özel mesaj gönderemiyorum

selam güzel anneler....

ben sabah oğluşumu görüp geldim... ilk önce nstye gönderdiler. tabi nst diyince doğumun yaklaştığını daha iyi idrak ettim ve biraz heyecan yaptımm...

sonra oğlumu gördüm.. uyuyordu uyandırdığımız için surat asıp kaşlarını çattı öyle bir poz yakaladık.. 2100 gr. 45 cm. olmuş.. ben az değil mi diyince dr. gelişimi gayet iyi 4 gün önden gidiyor hatta dedi. doğumda 3 kilonun üstünde olur büyük ihtimalle... raporumu aldım. 9 şubatta bitiyor ama ben hayırlısıyla 17 şubatta doğum olacağı için müdürümünde iyi niyetiyle ocak sonunda çıkacam izne.

kızımda göğüs uçlarım çok yara olmuştu şimdiden yapabileceğim bişey var mı diye sordum.. lansinoh kremi önerdi ama iki hafta kala kullan dedi.. çünkü meme ucuyla oynarsan erken doğumu tetiklersin diye uyardı. 2 hafta sonra tekrar kontrol..

ya kızlar bebeğimi görünce aklımdaki tüm sorular uçtu gitti...

bizden haberler böyle... şimdi hemen geçmişe dönüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…