2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben de geçenlerde onu düşündüm. Burdaki arkadaşlar doğum için gün sayarken ben hala çalışıyor olcam :)))
benim dünkü doktorun hele ki bir erkek olarak fikirlerini açıkça söyleyen birinin sözlerini önemsemek çok daha mantıklı olacak gibi.
Ben sanırım sezeryana karar verdim yine fikrim değişti. Eşimi düşünerek verdiğim karardan dolayı da eşim bana tepki gösterdi ve şuan onunla konuşmuyoruz.

bilmiyorum hayırlısı ne ise o olsun istiyorum.

Kizlar ya ew temizlencek ama benim hic bisi yapasim gelmiyor perdeleri yikicam camlar silinecek hakilar silincek dolaplari bosaltmam lazim mutfak dolaplarini sormayin zatenn ama hic yapasim gelmio oturdugum yerden kalkasim gelmio hep oturmak yatnak istiyorum geceleri temizlik yapasim gelio cok tuhafin yaaa nasil olsa doguma da war diyorum sobra ya erkeb olursa diyorumm offff ben mi galesizim yoksa ben gibi olanlar warmi:-(

canım zaten 8 hafta olan dogum sonrası rapor suresini 10 hafta olarak değiştireceklermöiş. DÜn akşam televizyonda soylemişler. Bende dinleyemedim..

Mevcutta 8 hafta doğum öncesi doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası toplam 16 hafta olan doğum izni süresinin artırılması taleplerine de değinen Bakan Çelik, "Bunun 20 hafta olması konuşuluyor ama biz Bakanlık olarak iş dünyası ve sendikalarla beraberiz. Orada gördük ki bu kadının istihdamına bir avantaj değil dezavantaj olarak yansıyacak. Kadının çok izinli olması demek çok sayıda kadının istihdamı anlamına gelmiyor. Burada bu dengeleri doğru kurmamız gerekiyor. Bu nedenle de bu konu birinci önceliğimiz değil" ifadesini kullandı.

maalesef canım vermiyorlar.özelde çalışan kadınlar için dezavantaj olduğu konusunda katılıyorum.ama bebeğimle daha fazla vakit geçirmek isterdim.değil 1-2 hafta ,1-2 gün fazla olsa kar kardır.

Aynı ben de senin gibiyim canım gerçi çalışıyorum gündüzleri evde değilim c.tesi pazar evdeyim onda da yataktan çıkasım gelmiyor. Bugün kadın doğum servisinde çalışan bir velim beni görünce hazırlıklar nasıl diye sordu hiç bir şey hazırlamadım daha dedim. Doğum çantanız hazır bulunsun hocahanım deyince paçalarım tutuştu, ama biz daha eşimle 15 tatile girdiğimiz hafta sonu almayı düşünüyoruz ailecek pek rahatız herhalde :))

Kızlar ne olur yardım edin ya dün aşam basur çıktı bende saatlerce ağladım nohuttan biraz daha büyük dışarda meme oluştu.Sıcak suya oturdum kar etmedi.bu sabah hemen doktora gittim Procto merhem ve fitil verdi canım çok yanıyor.Anüs dışını kapatmış gibi elimi vurduğumda.Tuvalete çıkma istesem ne yapıcam bilmiyorum.içinizde yaşayan vardı ne kullandınız geçirebildinizmi neler yaptınız ne olur akıl verin bana .şuan işyerindeyim ve zor oturuyorum

slm kızlaaaaar, umarım herkes iyidr, ben eksiklerimi tamamladım galiba, bi yazayım dedim, hem daha alcaklar için hemde yanlış, eksik yaptığım bişi var mı d,ye bilen yazsın

kendim için;
*** lohusa pijaması ( bi tane ekru süslü bişi aldım dantel fln var üstünde çok beğenerek aldım,( dağ çamaşır diye mağzalar var bizim burda ordan aldım fiyatlar çok uygun bilen baksın derim) birde hamile eşofmanı ve üstünede bi body aldım( defacto'dan) daha rahat bişiler de olsun diye)
***lansinoh manuel göğüs pompası, lansinoh göğüs pedi,lansinoh meme ucu kremi
***sevi bebe hamile destek yastığı sonradan bebiş için emzirme yastığı ve destek minderi olcak

bebim için;
***5 tane patikli tulum (0-3 ay)
***6 tane alt üst tkm, (0-3 ay)
***4 tane patikli alt(0-3 ay)
***4 tane üst body
***12 tane uzun kollu, 5 tane kısa kollu alttan çıtçıtlı body,iki tane uzun kollu hem alttan hem yandan çıtçıtlı body(5 tanesi yenidoğan, diğerleri 0-3 ay)
***bu saydığım tulum ve ikili takmların hepsinin eldiveni şapkası önlüğü flnda var onların sayısını tam bilmiyorum
***15 tane çorap
***3 tane patik çorap
***annemin ve yakınların ördüğü 6-7 tane yelek ,ceket
***kipadan aldığım ff markalı örme ceket 2 tane, bir tanede kapişonlu farpa, (bunları çok beğenerek aldım kipada indirimden,çok güzeller:) )
***4-5 tane penye yelek (civilden aldım çok ucuzdu tanesi 3 lira fln )
***3 tane penye bir tane ince tay tüyü gibi, bir tane fermuarlı içi pamuklu bir tane de kalın battaniye, birde kundak bezi diye geçen daha ince bi battaniye)
***25 adet ağız mendili mermeşahi pamuk,bir havlu içi tülbent mermeşahi
***bir panço havlu, birde bornoz
***bir içi naylon çanta tipi alt açma, birde peluş alt açma
***banyo küveti,kovası, maşrapası, küvet filesi hepsi sevi bebe, banyo süngeri almicam kimse önermiyor anneme sakallı ipten ördürecem daha yumuşak ve güzel oluyomuş
***banyo suyu termometresi balık şeklinde bebedor
***dalan roxy matik deterjan, çamaşır filesi,
***sebamed şampuan
***bebedor konak tarağı ve fırçası
***bebedor çıt çıt tırnak makası
***uni babay ıslak pamuk mendil (gördükçe alıyorum)
***chicco kauçuk ağızlı cam biberon
***belis sallanan beşik, daha yatağını almadık,
***nevresim ve yorganını karaca home'dan alcaz , yatağa daha karar vermedik!!!
UNUTTUĞUM BİŞİ YOKTUR UMARIM
**hmm bi de arzum alından ve kulaktan ateş ölçer alcam onu daha almadım

Eklentiler

• $imagesCAUUCWJK.webp
    1,9 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:

canım benim bebiş de tombişti 28.haftasında doktora gittik 2 hafta onden gidiyo şeker olabilir demişti şekere baktı ama gayet normaldi doktorum da demekki iri bi bebek olucak dedi ki biraz ırsi bizimki sanırım çünkü eşim de 4kilo dogmus doktor korkucak bi şey yok sadece beklenen tarihten 2 hafta önce gelebilir dedi

Kızlar ne olur yardım edin ya dün aşam basur çıktı bende saatlerce ağladım nohuttan biraz daha büyük dışarda meme oluştu.Sıcak suya oturdum kar etmedi.bu sabah hemen doktora gittim Procto merhem ve fitil verdi canım çok yanıyor.Anüs dışını kapatmış gibi elimi vurduğumda.Tuvalete çıkma istesem ne yapıcam bilmiyorum.içinizde yaşayan vardı ne kullandınız geçirebildinizmi neler yaptınız ne olur akıl verin bana .şuan işyerindeyim ve zor oturuyorum

iiCanım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah bi an önce çözülür bu durum.Sen orda o hastanede strese girdikçe şekerin daha da yükselir ki zaten stres çok önemli

kapı süsüne ben de bayıldım klasik bir kapı süsü değil çok orjinal geldi bana :))
Sabunun boyutu da 8 cm canım ve inanmıcaksın ama ben sabun için malzemeleri aldım ve kendim yapıcam :))))
çok kolaymış yapımı deneme amaçlı yapıcam eğer beceremezsem mecburen sipariş vericem:))) kimya deneyi gibi olacak çok zevkliiiii:)))

Bende temizlikçi çağarmayı düşünüyorum ama başında duramayacağım için annem beni bekle ben gelince çağarırsın dedi. Önümüzdeki aybaşında yaptırıcam inşallah..

oyyy oğlunun cevabına resmen içim gitti yaaa boğazım düğümlendi. Kıyamam ben ona yaa.. Sen bu kadar bilinçli bir anneyken 2 bebeğine de aynı şekilde sevgini dağıtır hiç bir şey hissettirmezsin eminim ben buna:))

Cok geçmiş olsun arkadaşım. Neden duzelmiyor acaba? Bir de universite hastanesindesin, en ileri en detaylı tetkikler oralarda olur diye biliyoruz. Sana bir çözüm sunmuyorlarsa orda durmanin ne anlamı var.hic mi bisey soylemiyorlar? 16 gün cok fazla. Iyi bir endokrin hocasi yok mu bulundugun ilde bir de ona basvur istersen. Çok üzüldüm, benim de sekerim var ama diyetle duzeliyor, senin ki neden boyle ki.

Emelcim sende bana benziyosun...Cok cabuk karar alıyosun bi andada değiştirebiliyosun. İşin en komik tarafıda hepsinde eminsin ve karar verdikten sonra rahatlıyosun dimi. Bende senin gibi çabuk karar veririim. Eğer uygulama suresi uzunsa kesin fikir değiştirirm ama aklıma baska bişey geldiği için olur benimki baskalarından etkilendiğim için değil yani. Sezeryan konusundada bende dusunmuyo değilim. Ben çatlarım o kadar zaman. Guya mart annesi olacam ama 28 mart. Bi yandanda Sezeryan olursa 38. haftada kavusurum bebeğime ama burcu balık olur diğer turlu koç olur. İkisde bambaska karakter cok inanmam ama bebeğime mudahale etmiş gibi olur muyum dıye dsunuyorum. bide koç burcu bebek mi balık burcu bebek mi...?? Acaba dogacagı gune bebeğim mi karar verse. Yadfa buı benim hakkım mı?

selam annişleeeer bugün doktor kontrolümüz vardı, bebişim 1540 gr olmuş 30+3 haftalığım . sizin bebişlerinizin kiloları nasıl bu haftalarda yazarsanız çok çok çok sevinirim, doktor gelişimi normal dedi böyle giderse 3300 gr falan doğar dedi ama sizin bebişlerinizi de merak ediyorum. bu arada idrarda enfeksiyon çıktı, fitil ve antibiyotik yazdı yine, bu ikinci oluyor enfeksiyonum bide erken doğum riski vardı bende,4 tane ciğer geliştirici iğne yazdı , ikisini bugün yaptırdım diğer ikisini haftaya bugün yaptıracam inşallah. 4-5 gündür giremiyordum nete geçmişe bakayım siz neler yapmışsınız

Bazı doktorları anlamak mümkün değil. Sen zaten streslisin nasıl olacak diye. Bir de çok şükür bir sıkıntın yok. Olumsuz seyler soyleyip strese sokmanın ne anlamı var anlamıyorum. Bir sorun olmadığı sürece dogum sekli son ana kadar belli olmuyor ki.normal diye gidiyorsun biseyler ters gidiyor sezeyan oluyor.sezeryan beklerken bir sanciyla hastaneye gidiyorsun acilma tamamlanmış kolaylıkla doguruyorsun.daha 2 aydan fazla var, , bunları düşünme minik kızın nasıl gelecegine karar verecek. Eşin de emin ol seni düşünüyor, seni stresli gorunce öyle davranmistir. Esimi düşündüm dedigin ne bilmiyorum ama ordaki deformasyon diye dusunuyorsan bence endise etme , dusundugun gibi olmuyor herkeste.

canım cok uzuldumm...Çok geçmiş olsun ama senin moralini yuksek tutmaya ihtiyacın var. Eşinle konus canım belki baska bi hastane daha ıyı olabilir bi deneyin..

canım hastaneye yatmadan önce 2 ay, yani tanı koyulduğundan beri ,1 devlet hastahanesi ve 2 farklı özel hastahanenin endokrin dahiliye ve diyet uzmanları tarafından takip ve tedavi yapıldı.hiç bir şekilde sonuç alamayınca kendi kadın doğumcumla da ortak karar verdiler ve tıp fakültesine yatış yapmamı en iyi burda bakılacağı söylendi.eminim onlarda hala eskisi gibi sanıyorlardır burdaki işleyişi.eşimde iş nedeniyle 1 haftalığına eğitim ve sınavlara girmek için istanbula gitmek zorunda kaldı.kimseye yük olmayayım ayakta kendime bakabiliyorum diye yanımda kalanda yoktu.dün ilk defa ihtiyaç duudum.iyice ağırlaştım zaten grip öldürdü.bugünlük annemi cağırdım mecbur.yarın daha iyi olurum umarım.

Çok geçmiş olsun canım..

bencede herşeyin hayırlısı bizde dr doğum şeklini konuşacaktık beni hemşire hazırlarken eşim konuşmuş dr la normal doğum istiyoruz
hangi tarih olcak diye dr hesaplamış 9 mart demiş bende odadan çıkınca diyoki 9 martmış ben çıldırdım nasıl yani 9 mart normal
doğum olursa evet sen normal istemiyomuydun diyo bide bana sordunmu dedim ilk doğumumu hatırlamıyomusun hala korkularım var
kabusum kollarını az morartmışım galiba sancıyı çekerken dedim yok diyo daha erken kendine gelirsin diye düşünmüştüm diyo
deliya bencede takma kafaya nasıl rahat hissedeceksen olacaksan öyle olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…