kızlar artık delirmek üzereyim.ne olur bizim için dua edin.bazı arkadaşlar durumu biliyor.16 gündür hastahanede yatıyorum.gestasyonel diabet yüzünden.hala şeker düzeyi normal değil.dozu bir türlü ayarlayamadılar.nasıl bir insülin direnciyse artık günde 5 kez iğne vurup 8 kez ölçüm yapılıyor.arta arta 120 ünite insüline kadar çıktı aldığım.burda tip 1 olup sekeri 600 lerde olanlara bile benim kadar ilaç verilmiyor.bu arada her 3 günde bir kadın doğuma gönderiliyorum.nst ve ultrason için.bebek 3 hafta ileri karın cevresinden.suyumda fazlalaşmış.ama kalp atımı haraketi solunumu gayet iyi.ama ben iyice bunaldım artık.en kötüde grip oldum.2gün şiddetli boğaz ağrısının ardından sonunda gece sabaha çıkmayacağım sandım.öksürük bir yandan.nefes alamıyorum.ve tek bir dr dahi bakmıyor.bir nöbetci dr var.ben bu servisin dru değilim deyip gönderiyor.zar zor hemşirelerden parol aldım birtane.sabah uzman geldi yüzüme bakmıypr.zorla durdurdum.göğüs polikliniğine yönlendirecekler.şunu söyleyebilirimki antalya tıp fakültesi bitmiş.ben sanıyordumki buraya yatınca herseye 4 4 lük bakılır takip edilir.uzmanlar yeni mezun bişeyden anladıkları yok.
canım hastaneye yatmadan önce 2 ay, yani tanı koyulduğundan beri ,1 devlet hastahanesi ve 2 farklı özel hastahanenin endokrin dahiliye ve diyet uzmanları tarafından takip ve tedavi yapıldı.hiç bir şekilde sonuç alamayınca kendi kadın doğumcumla da ortak karar verdiler ve tıp fakültesine yatış yapmamı en iyi burda bakılacağı söylendi.eminim onlarda hala eskisi gibi sanıyorlardır burdaki işleyişi.eşimde iş nedeniyle 1 haftalığına eğitim ve sınavlara girmek için istanbula gitmek zorunda kaldı.kimseye yük olmayayım ayakta kendime bakabiliyorum diye yanımda kalanda yoktu.dün ilk defa ihtiyaç duudum.iyice ağırlaştım zaten grip öldürdü.bugünlük annemi cağırdım mecbur.yarın daha iyi olurum umarım.
selam annişleeeerbugün doktor kontrolümüz vardı, bebişim 1540 gr olmuş 30+3 haftalığım . sizin bebişlerinizin kiloları nasıl bu haftalarda yazarsanız çok çok çok sevinirim, doktor gelişimi normal dedi böyle giderse 3300 gr falan doğar dedi ama sizin bebişlerinizi de merak ediyorum. bu arada idrarda enfeksiyon çıktı, fitil ve antibiyotik yazdı yine, bu ikinci oluyor enfeksiyonum bide erken doğum riski vardı bende,4 tane ciğer geliştirici iğne yazdı , ikisini bugün yaptırdım diğer ikisini haftaya bugün yaptıracam inşallah. 4-5 gündür giremiyordum nete geçmişe bakayım siz neler yapmışsınız
canım hastaneye yatmadan önce 2 ay, yani tanı koyulduğundan beri ,1 devlet hastahanesi ve 2 farklı özel hastahanenin endokrin dahiliye ve diyet uzmanları tarafından takip ve tedavi yapıldı.hiç bir şekilde sonuç alamayınca kendi kadın doğumcumla da ortak karar verdiler ve tıp fakültesine yatış yapmamı en iyi burda bakılacağı söylendi.eminim onlarda hala eskisi gibi sanıyorlardır burdaki işleyişi.eşimde iş nedeniyle 1 haftalığına eğitim ve sınavlara girmek için istanbula gitmek zorunda kaldı.kimseye yük olmayayım ayakta kendime bakabiliyorum diye yanımda kalanda yoktu.dün ilk defa ihtiyaç duudum.iyice ağırlaştım zaten grip öldürdü.bugünlük annemi cağırdım mecbur.yarın daha iyi olurum umarım.
merhaba canım, gecmiş olsun... bebişinin kilosu gayet normal, ayrıca ultrason +-200 gr oynayabiliyor, benimki erkek, 30+5 de gitmiştim 1700 du.. benim de erken dogum riskim var , her hafta proluton igne oluyorum ve yatıyorum, izne ayrıldım
Emelcim sende bana benziyosun...Cok cabuk karar alıyosun bi andada değiştirebiliyosun. İşin en komik tarafıda hepsinde eminsin ve karar verdikten sonra rahatlıyosun dimi. Bende senin gibi çabuk karar veririim. Eğer uygulama suresi uzunsa kesin fikir değiştirirm ama aklıma baska bişey geldiği için olur benimki baskalarından etkilendiğim için değil yani. Sezeryan konusundada bende dusunmuyo değilim. Ben çatlarım o kadar zaman. Guya mart annesi olacam ama 28 mart. Bi yandanda Sezeryan olursa 38. haftada kavusurum bebeğime ama burcu balık olur diğer turlu koç olur. İkisde bambaska karakter cok inanmam ama bebeğime mudahale etmiş gibi olur muyum dıye dsunuyorum. bide koç burcu bebek mi balık burcu bebek mi...?? Acaba dogacagı gune bebeğim mi karar verse. Yadfa buı benim hakkım mı?
canım tansiyonunu bir ölçtür bakalım...demir eksikliği kansızlıktan da olabilir...geçmiş olsun ...Arkadaşlar yaa,,
baş dönmesi yaşayan var mı bi tek ben miyim, oturduğum halde düşecek gibi oluyorum sandalyeden yer ayagımın altından kayıyo sanki neden acaba?..
Ben bu alışveriş işini beceremicem dolanıp dolanıp boş dönüyorum
bak bunu hiç duymamıştım, verirlerse bana birinci sınıf nasıl strese girmeyeyim, o kadar dedim vermeyin diye
canım ya işin çok zormuş gerçekten.çok anlayışsızca davranmışlar
çok üzüldüm geçmiş olsun, bilgim yok malesef ama sıcak suya oturma bir daha, doğumu falan tetikler mazallah, bir an önce doktoruna görün ki çözümü varsa yapılsınKızlar ne olur yardım edin ya dün aşam basur çıktı bende saatlerce ağladım nohuttan biraz daha büyük dışarda meme oluştu.Sıcak suya oturdum kar etmedi.bu sabah hemen doktora gittim Procto merhem ve fitil verdi canım çok yanıyor.Anüs dışını kapatmış gibi elimi vurduğumda.Tuvalete çıkma istesem ne yapıcam bilmiyorum.içinizde yaşayan vardı ne kullandınız geçirebildinizmi neler yaptınız ne olur akıl verin bana .şuan işyerindeyim ve zor oturuyorum
selam annişleeeerbugün doktor kontrolümüz vardı, bebişim 1540 gr olmuş 30+3 haftalığım . sizin bebişlerinizin kiloları nasıl bu haftalarda yazarsanız çok çok çok sevinirim, doktor gelişimi normal dedi böyle giderse 3300 gr falan doğar dedi ama sizin bebişlerinizi de merak ediyorum. bu arada idrarda enfeksiyon çıktı, fitil ve antibiyotik yazdı yine, bu ikinci oluyor enfeksiyonum bide erken doğum riski vardı bende,4 tane ciğer geliştirici iğne yazdı , ikisini bugün yaptırdım diğer ikisini haftaya bugün yaptıracam inşallah. 4-5 gündür giremiyordum nete geçmişe bakayım siz neler yapmışsınız
canım zaten 8 hafta olan dogum sonrası rapor suresini 10 hafta olarak değiştireceklermöiş. DÜn akşam televizyonda soylemişler. Bende dinleyemedim..
kızlar artık delirmek üzereyim.ne olur bizim için dua edin.bazı arkadaşlar durumu biliyor.16 gündür hastahanede yatıyorum.gestasyonel diabet yüzünden.hala şeker düzeyi normal değil.dozu bir türlü ayarlayamadılar.nasıl bir insülin direnciyse artık günde 5 kez iğne vurup 8 kez ölçüm yapılıyor.arta arta 120 ünite insüline kadar çıktı aldığım.burda tip 1 olup sekeri 600 lerde olanlara bile benim kadar ilaç verilmiyor.bu arada her 3 günde bir kadın doğuma gönderiliyorum.nst ve ultrason için.bebek 3 hafta ileri karın cevresinden.suyumda fazlalaşmış.ama kalp atımı haraketi solunumu gayet iyi.ama ben iyice bunaldım artık.en kötüde grip oldum.2gün şiddetli boğaz ağrısının ardından sonunda gece sabaha çıkmayacağım sandım.öksürük bir yandan.nefes alamıyorum.ve tek bir dr dahi bakmıyor.bir nöbetci dr var.ben bu servisin dru değilim deyip gönderiyor.zar zor hemşirelerden parol aldım birtane.sabah uzman geldi yüzüme bakmıypr.zorla durdurdum.göğüs polikliniğine yönlendirecekler.şunu söyleyebilirimki antalya tıp fakültesi bitmiş.ben sanıyordumki buraya yatınca herseye 4 4 lük bakılır takip edilir.uzmanlar yeni mezun bişeyden anladıkları yok.
kapısüsü çok güzel bendebunun melekli olanını düşünüyorum.sanırım meleğin eli sitesinden bakmışsın.aynı modeller cok daha ucuza pembe hobi diye biryer var.oraya da bak istersen.emeksensin sitesinde dükkanı var.ya da direkt pembehobi diye aratınca cıkıyor.canım hastanede gelen misafirlere sadece çikolata dağıtıcam. odada bir de fotoğraf çekimi için kullanacağım ebru hoşgeldin tarzı bir çerçeve yaptırmayı düşünüyorum eğlenceli olsun diye. kurabiye,lohusa şerbeti düşündüm de şimdi o telaşta bebekle mi ilgilenilsin yoksa misafirlere ikram mı yapılsın karmaşık bir süreç olur diye vazgeçtim. Balonlar da olabilir etrafta :))
hastane odası için bir kapı süsü beğendim onu yapar mıyız yoksa hazır mı alırız bilmiyorum dur fotosunu göndereyim bakalım beğenicek misinEki Görüntüle 922359
sabunlarını cok begendım nerden alıcaksın emel?
Geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum hersey yoluna gşrecek inşallah en kısa zamanda
tam 41 gün kaldı
geçmiş olsun canım, tez zamanda iyileşirsin inşallah...
iiCanım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah bi an önce çözülür bu durum.Sen orda o hastanede strese girdikçe şekerin daha da yükselir ki zaten stres çok önemli
çok tesekkür ederim hepinize
Cok geçmiş olsun arkadaşım. Neden duzelmiyor acaba? Bir de universite hastanesindesin, en ileri en detaylı tetkikler oralarda olur diye biliyoruz. Sana bir çözüm sunmuyorlarsa orda durmanin ne anlamı var.hic mi bisey soylemiyorlar? 16 gün cok fazla. Iyi bir endokrin hocasi yok mu bulundugun ilde bir de ona basvur istersen. Çok üzüldüm, benim de sekerim var ama diyetle duzeliyor, senin ki neden boyle ki.
Çok geçmiş olsun canım..
hocalaruğradıklarında ölçümlere bakıp sabahı su doz arttır öğleyi 2 ye böl aynı anda farklı yerlere vurulsun gibidozaj ayarlamaya çalışıyorlar.onlar dozajı yükseltiyor benim kan şekeri inatla yükseliyor.buraya gelmedenbönce dediğim gibi kaç endokrin kaç dahiliye gezdim.hepsi saskınlık içinde allah allah neden böyle oluyor diye cevapsız kaldılar.bu yüzden tıpa gönderdiler.buraya yatmakta kolay değil.yüzlerce hasta var sıra bekleyen. bu yüzden endokrin prof unun özeline gidip dünya kadar muayene ücreti ödeyerek öncelik tanınmasını sağladım.2 aydır yaptıklarımı hiçe sayıp sıfırdan aldılar.hergün 2 doz arttıra arttıra 16 günde kaça katlandı işte.insülin direnci yüksek bu haftalardaböyle olur diyorlar.gribim diyorum yanıma baska bir hamilevhasta veriyorlar.bu nasıl sorumsuzluktur.yazık değilmi onada bulqşacak ilaç ta kullanamıyoruz.kadın doğum doktorumlacsürekli irttibat halindeyim.oda onlar çıkarana kadar cıkma gerekirse doğumunuda orda yapdiyor.bebeğin küvezde kalacağı kesinmiş.benden yüksek dozda şeker gittiği için doğumdan sonra kan sekeri düşünce serumlacseker takviyesi gerkiyormyş.artı ciğer gelişimi diabet yüzünden gecikebileceği için.şimdi çıkıcam birsey olursa ömür boyu pişmanlığını yasarım diye dayanmsya çalışıyorum.zaten en iyi hastahanelere drlara gittim 2 aydır.cıksam gideceğim baska dr da kalmadı.cok geçmiş olsun yatedavisi bence gereginden uzun surmus bi baska doktora daa gorun istersen.. tedavi işe yaramıyosa o hastanede kalmanın hiçbi anlamı yok bence ki en önemlisi doktorlar falan pek ilgilenmıyosa :44::44::44:
neyseki odalar 2 kişilik.her yatağı basında büyük tablet bilgisayarlar var.face dışında internet acık.odada banyo duş olayı rahat.bol bol da kitap getirdim.yoksa çekilmezdi.mecbur kalmadıkca kimseyi zora sokmak istemiyorumcanımmm çok geçmiş olsunn o hastanede yatmak kadar sıkıcı bişey yok zaten. ama birilerini çağır yanına arada enazından yoksa gün geçmiyor. ben duramıyordum valla annemde kw de eşimde ablamda kaldılar ben sırayla. umarım biran önce iyi olursun canım
: (
Kızlar midem çok yanıyorne yapmam lazım geceleri hiç uyumuyorum sürekli ağlayasım var ağlıyorum da insanların en ufak hareketlerine kırılıyorum ağlıyorum ayy ne oluyor bana ben çok sert birisiydim ama şuan çok sulu gözlü sessiz pısırık biri oldum
amin canım inşallah. bu ikinci olacak benim antibiyotik kullanmam. ilkini 5 aylıkken kullanmıştım yine enfeksiyon çıkmıştıbu gidişimde bende de enfeksiyon çıktı ve antibiyotik verdi dr bana da
inşlh antibiyotik faydlı olur ikimize de canm
çok sağol canım benim bebişim de erkekmerhaba canım, gecmiş olsun... bebişinin kilosu gayet normal, ayrıca ultrason +-200 gr oynayabiliyor, benimki erkek, 30+5 de gitmiştim 1700 du.. benim de erken dogum riskim var , her hafta proluton igne oluyorum ve yatıyorum, izne ayrıldım
teşekkür ederim canım maşallah senin de bebişineMerhaba annişler, bende 29+3 te gittiğimde 1300 gr dedi doktor haftana göre normal dedi
senin neden erken doğum riskin vardı? ben de geçen hafta oldum ciğer geliştirici iğne 4 tane, ben 2 gün üst üste oldum. ben 30+2 de gittiğimde 1475 grdı, 31+6 da gittiğimde 1580 gr olduğunu öğrendim. doktorum zayıf dedi bana, seninki iyi demiş, anlamadım ki :26:
canım ben de dün kontrole gittim. bebeğim benim de 10 gün önden gidiyor. Ama suyum normalmiş doktor öyle söyledi.
şekerden kaynaklı olabilir mi diye sordum senin şekerinle alakalı bir sıkıntı yok dedi. Genetik olabilir dedi. yani çok olumsuz konuşmadı ki(
senin doktorun neden öyle olumsuz konuştu anlamadım sahiden ..
Kizlar benimde 2. Ayimda cikmisti enfeksiyon hem baya yuksek ama doktorum hap wernicembol su ic ededi tabi ben icebildigim kadar ictim cok degil birde 5 aylikken yapildi yine enfeksion gorunuo ama bu kez de cok azdi yine hap wermedi gecen antalyada doktora gittim oda enfeksiyonun erken doguma sebeb olabiliceni soledi tekrar bi idrar testi yaptri demisti sizde bole deyince korktum simdi ocak sonunda kontrolum war yaptrim bari bi daha
kızlar benı bu ara erken doğum korkusu sardı. daha hazır değilim:S eksiğim çook. önumuzdekı 2 haftasonu cıkamıcam, kayınvalıdeler gelıyo memleketten tamda vaktıydı yaa2 hafta kalcaklar. bıde onu cekıcez sonrakı hafta yarıyıl tatılıne gırıyorum annem gelır onla bakar alırız dıyodum çamaşırlar,pijama bıberon bakım ürünlerine... ama ya ozamana kadar doğurursam dıye telaş yaptım şu sıralar zaten mısafır gelcek dıye strese gırdım. bıde es durumu ataması var şu sıralar onla uğraşıyorum, kafam allak bullak.. kocamda hasta oldu üstüne.. netten bakıyorum alıncaklara, secemıyorum bıberon falan nasıl bılcem ne alacağımı bı dolu ceşit var. tecrübeli bırı lazım yanımaa. ay çok streslıyım yaa
bugün raporumu aldım sağlık ocağında ebe tansiyon ödem kilo kontrolü yaptı.herşey normal oğlum ve ben iyiyiz teyzoşlar.ebem çok ilgili sağolsun bebeğin başını gösterdi sırtı sol tarafımdaymış rahim yüksekliği iyi dedi.bebeğin küçük değil gelişimi iyi dedi.bunları elle muyeneyle anladı çok ilginç.elevit içmiyorum d vitamini verdi.ikinci doğumlar ilkinden 2 saat daha kısa olur genelde dedi.heyecanla ve sabırla sancımı bekleyeceğim umarım suni sancısız bir doğum olur.inşallah bir sorun çıkmazsa son ana kadar normal doğum istiyorum
ekstra hiç birşey yapmadım sanırım genetik çünkü ben de 4 kiloya yakın doğmuşum :)))
hergün et veya balık ikisinden birini bir öğün mutlaka yedim. peyniri ve zeytini,badem ceviz fındığı yedim. onların da etkisi vardır belki bu kadar kocaman olmasına :))
Bugun benide saglik ocagindan ebemiz cagirdi canim gittim kansizlik varmi diye kan tahlili aldilar sonuç yarın çıkacak idrar tahlili yapildi enfeksiyon çıktı yarin aile hekimimize sonuclari gostericem tansiyon ve kilo kontrolu yapti sadece bebekle ilgili bisey demedi inşallah dogumun kolay ve gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?